|
Post by gtziaf on Feb 3, 2023 8:52:28 GMT 2
Ευχαριστώ για το σχολιασμό, κύριε Κώστα μας. Κανείς δεν είπε ότι η αποχρωμίωση είναι δύσκολη, το αντίθετο θα έλεγα (εκτός αν έχεις να κάνεις με το GT40 της Meng ), αλλά αφού το ζήτησε ο Αντώνης το ανέβασα. Έχω ανοίξει δουλίτσες με τον ιαγουάρο (το βράδυ, στην ενημέρωση θα γίνω πιο σαφής), οπότε το βάψιμο των χρωμιών, δεν με απασχολεί προς το παρόν. Λογικά θα ακολουθήσω την πεπατημένη που έχω χρησιμοποιήσει σε 10άδες μοντέλα στο παρελθόν, αν και με ξύνει να δοκιμάσω το σούπερ χρώμιο της ΑΚ. Αλλά μάλλον θα αντισταθώ στην καταναλωτική μανία και θα πορευτώ με κάποια από τα προϊόντα που έχω. Καλημέρα και πάλι
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 3, 2023 21:05:47 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Feb 3, 2023 21:47:52 GMT 2
Είπα και εγώ , Αντμιν και oob είναι έννοιες ασύνδετες και επικίνδυνες....
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 4, 2023 9:07:40 GMT 2
Είπα και εγώ , Αντμιν και oob είναι έννοιες ασύνδετες και επικίνδυνες.... Και μια και λες επικίνδυνα, Άλεξ, πάω προχτές στη φυσιοθεραπεύτρια που προσπαθεί να μου φτιάξει το αριστερό χέρι, το βλέπει χειρότερα και με ρωτάει, καλά τι έκανες; Έκοβα κάτι πόρτες της λέω... Μένει παγωτό και με μαλώνει του στυλ, καλά δεν είπαμε δεν θα κάνεις βαριές εργασίες, να κουβαλάς κλπ; Τι να της απαντήσεις; Έσκυψα το κεφάλι και κάθισα να με ξεκινήσει τη θεραπεία. Καλημέρα
|
|
|
Post by kyriakos on Feb 4, 2023 10:13:24 GMT 2
Ωραίες εργασίες, θα φτιαξεις μεντεσέδες να φανταστω να ανοιγοκλείνουν?
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 4, 2023 11:12:45 GMT 2
Ωραίες εργασίες, θα φτιαξεις μεντεσέδες να φανταστω να ανοιγοκλείνουν? Καλημέρα, Κυριάκο. Ναι, φυσικά μαζί με την εσωτερική λεπτομέρεια που απουσιάζει. Θέλει λίγη δουλίτσα και μελέτη οπότε ίσως θα χρειαστώ μερικές μέρες.
|
|
|
Post by alex78 on Feb 4, 2023 15:08:44 GMT 2
Και μια και λες επικίνδυνα, Άλεξ, πάω προχτές στη φυσιοθεραπεύτρια που προσπαθεί να μου φτιάξει το αριστερό χέρι, το βλέπει χειρότερα και με ρωτάει, καλά τι έκανες; Έκοβα κάτι πόρτες της λέω... Μένει παγωτό και με μαλώνει του στυλ, καλά δεν είπαμε δεν θα κάνεις βαριές εργασίες, να κουβαλάς κλπ; Τι να της απαντήσεις; Έσκυψα το κεφάλι και κάθισα να με ξεκινήσει τη θεραπεία.
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 5, 2023 18:17:52 GMT 2
Βασικά έπρεπε να της έλεγες......''δούλευα πάνω σ' ένα μοντέλο''......σίγουρα θα σε κοιτούσε με άλλο μάτι.....!!! Θεούλης! Βασικά με είδε με άλλο μάτι, από τη στιγμή που της έδωσα την θρυλική συνταγή πίτσας της Σοφίας (ναι, αυτή που τρώγαν με 3 χέρια - 2 πόδια οι λιτοδίαιτοι μοντελιστέ της Κ. Μακεδονίας και περιχώρων)
|
|
|
Post by Sakis on Feb 6, 2023 1:21:55 GMT 2
Κάποτε έβλεπα κλειστές πόρτες κι έψαχνα scriber και πριονάκια. Τώρα βλέπω κομμένες πόρτες / καπώ και ψάχνω κόλλα να τα κολλήσω ίσια και να ησυχάσω, ήμουν νιος και γέρασα μάλλον.
Πολύ σημαντικές εργασίες Γιώργο, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 6, 2023 9:00:14 GMT 2
Όλα χρειάζονται, Σάκης, ανάλογα την περίσταση. Σίγουρα είναι εμπειρίες όμως που έχουν θετικό αντίκτυπο στη γενική μοντελιστική γνώση. Καλημέρα! ήμουν νιος και γέρασα μάλλον. {Spoiler Γεράματα}Εεε ναι, γέρασες. Μεθαύριο θα κάτσεις σε μία γωνία με τον Νεκτάριο, θα τσιμπάτε τα μανιτάρια σας και θα λέτε ιστορίες από το Χάνι της Γραβιάς και τον Καποδίστρια. Καλή εβδομάδα σε όλους
|
|
|
Post by Sakis on Feb 6, 2023 9:26:18 GMT 2
{Spoiler}Και θα ανταλλάσσουμε metal transfers για τα Jazz και τα City Turbo μας... By the way, κρίνοντας από το πόσο βαθιά μπαίνει η πόρτα στο φτερό, που ακριβώς σκοπεύεις να φτιάξεις τον μεντεσέ για το άνοιγμα της πόρτας;
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 6, 2023 19:48:02 GMT 2
By the way, κρίνοντας από το πόσο βαθιά μπαίνει η πόρτα στο φτερό, που ακριβώς σκοπεύεις να φτιάξεις τον μεντεσέ για το άνοιγμα της πόρτας; Είναι αλήθειά, ότι θέλουν λίγο δουλίτσα, τα γύρω - γύρω της πόρτας. Οι μεντεσέδες θα μπουν εσωτερικά στο ημικυκλικό τμήμα, ακριβώς εμπρός από τις πόρτες, αφού κάπου εκεί είναι και στο πραγματικό.
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 10, 2023 8:19:34 GMT 2
Να βλέπω, να μαθαίνω, μιας και η TransAm έχει κλειστές πόρτες... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 10, 2023 15:02:00 GMT 2
Να βλέπω, να μαθαίνω, μιας και η TransAm έχει κλειστές πόρτες... Καλή συνέχεια! Σίγουρα θα είναι ωραία προσθήκη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεντεσέδες για κουκλόσπιτα για τον μηχανισμό, που είναι εντός κλίμακας στην 1/8. Θα σε χρειαστώ κάτι κι εγώ αλλά τα λέμε με pm. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 10, 2023 15:22:14 GMT 2
Η συνέχεια στη τζαγκ, επικεντρώνεται γύρω από τις λεπτομέρειες του πίσω καπό. Αρχικά κόπηκε ένα φύλο πλαστικού, όπου το εξωτερικό πλαίσιο του θα αναπαριστούσε την πατούρα του καπό στο αμάξωμα. Το κεντρικό τμήμα του που αφαιρέθηκε, θα αναπαριστά την δερμάτινη επένδυση στο εσωτερικό του καπό. Αφού κολλήθηκαν προσεκτικά ξεκίνησε το τρίψιμο για να βελτιστοποιηθεί το σχήμα αλλά και για να μην επηρεάζεται η εφαρμογή του καπό κατά το άνοιγμα - κλείσιμο. Με βάση φωτογραφίες της πραγματικής, προστέθηκε η δερμάτινη επένδυση στο εσωτερικό του ουρανού και γύρω από τα τζάμια, που φυσιολογικά λείπει. Εδώ απαιτήθηκαν αρκετές μετρήσεις και μικρο-προσαρμογές για να ταιριάζει με τη βάση του χώρου αποσκευών. Στη συνεχεία έφτιαξα τα σκιάδια και ετοίμασα το πατρόν για την επένδυση του ουρανού. Σημειωτέων ότι όλα αυτά έγιναν, πριν κολληθεί το κάτω τμήμα του αμαξώματος που είχα αποσπάσει (βλ. προηγούμενα) από το πάτωμα, ώστε να έχω χώρο να δουλέψω και να κάνω δοκιμές. Τέλος, ασχολήθηκα με τον μηχανισμό του καπό. Κάποιες βίδες, ο μεντεσές και ένα υποτυπώδες "αμορτισέρ" συγκράτησις θα φτιαχτούν στο τέλος. Αυτά για την ώρα. Στο επόμενο θα ασχοληθώ με τις πόρτες και τα γύρω - γύρω τους, που είναι μπολικούτσικα. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by kyriakos on Feb 10, 2023 19:36:40 GMT 2
Πολύ ωραίο βγήκε το καπο Γιώργο κ οι μεντεσέδες
|
|