|
Post by m@ster k@frer on Feb 20, 2012 17:05:10 GMT 2
Μια χαρά ως εδώ αγαπούλα!
Και τώρα σοβαρά: Μιας κι έχεις εξαιρετικό εργαλείο πλέον (τον αερογράφο εννοώ) και είσαι μερακλής με το φως και τις φθορές θα σου πρότεινα από εδώ και πέρα να παίζεις με φωτοσκιάσεις χρησιμοποιώντας τον αερογράφο παρά να βάζεις στεγνό πινέλο ή να κάνεις wash όπου βρίσκεις χαραμάδα και γωνία (αυτά τα δύο συνήθως ''δείχνουν'' σε μικρές ποσοτητες και επιλεκτικά παρά σε ολόκληρες επιφάνειες).Κάνεις τόσο καλή δουλειά η οποία αδικείται μετά εξαιτίας των έξτρα ''φθορών''.Στο συγκεκριμένο τουλάχιστον, (μπορεί να φταίει και το φλας βέβαια).
Και μη σε τρομάζει η λέξη φωτοσκίαση,δεν είναι τίποτα τραγικό,απλά παρατήρησε τον τρόπο με τον οποίο διαχέεται το φως στις επιφάνειες,εξάλλου τα έχουμε πει οι δυό μας αυτά.
Θα απογειώσεις το μοντέλο σου να είσαι σίγουρος! Αγαπούλα, θα τα ξαναπούμε και θα τα ξαναδούμε αυτα... Πάντα υποθετικά και εγκυκλοπαιδικά μιλώντας, είπαμε ότι το πίσω δοχείο είναι για το κύκλωμα νερού του ψυγείου. Και φυσικά θα είχε μέσα νερό με αντιψυκτικό -αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε με τον όρο paraflu- και το οποίο ήταν μπλε, αφού είχε σαν βάση το οινόπνευμα. Σταύρος Σταύρο σε ευχαριστώ που μου έλυσες την απορία και που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου γενικώς. Είναι πολύ χρήσιμες για εμάς τους πιο νέους. Φίλε Αγάπιε, so far so good!
<div><font class="spoiler">photos<div class="spoilerbody"> Έχω μόνο μια σοβαρή και αυστηρά μοντελιστική απορία - ερώτηση: οι "ψυχεδελικές" φωτό που παραθέτεις, ειδικά οι δυο πρώτες, μήπως είναι "τραβηγμένες" στο υπέρυθρο φάσμα; </div></div> Νεκτάριε, ευχαριστώ για το χρόνο σου. Όσο για τις φωτογραφίες θα αναλυθεί το φάσμα με ειδική διάταξη που μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα με καθημερινά υλικά. Θα στο εξηγήσω όμως πιο αναλυτικά στην επόμενη συνάντηση και μετά την τρίτη μπύρα κατα προτίμηση... ;D ;D Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 20, 2012 17:12:22 GMT 2
Και συνεχίζοντας, ας παρουσιάσω μια μικρή συνέχεια. Στο μοντέλο αυτό αποφάσισα να δοκιμάσω τον μαρκαδόρο της TAMIYA για τα πλαίσια των παραθύρων και γενικώς για τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες. Δεν μπορώ να πώ πως με βόλεψε ιδιαίτερα, καθώς κατέληξα να χρησιμοποιώ το χρώμα του μαρκαδόρου με ψιλό πινελάκι και διορθώνοντας με white spirit όπου μου ξέφευγε... Όντας εντελώς ανίδεος (όχι ότι τώρα έχω μεγάλη διαφορά δηλαδή, αλλά λέμε τώρα ;D) δεν βάθυνα καθόλου τις γραμμώσεις των πλαισίων και έτσι ήταν πολύ ρηχές και με δυσκόλεψαν. Στο επόμενο θα το ξέρω και αυτό... ;D Επίσης, πέρασα τα τζάμια, τον κεντρικό καθρεύτη και το ψυγείο. Τώρα έχει μπεί και η μπανιέρα, αλλά είναι νωπή η κόλλα ακόμα και θα το φωτογραφίσω σε επόμενο update. Προς το παρόν: Υπάρχει ένα λάθος με τα καλώδια της μπαταρίας αλλά θα διορθωθεί αργότερα. Συμβουλές, σχόλια, προτάσεις ευπρόσδεκτα όπως πάντα... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Feb 20, 2012 19:25:07 GMT 2
Καλησπέρα Αγάπιε, Για να δουλέψεις καλά τον μαρκαδόρο θα πρέπει να πειραματιστείς, και να του πάρεις τον αέρα. Πάντως να ξέρεις ότι δεν εξυπηρετεί πάντα η χρήση του... Το εργαλείο μου αρέσει πολύ... : : : : : : Καλά τελειώματα φίλε!!! Απόστολος : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 20, 2012 19:42:24 GMT 2
Καλησπέρα Απόστολε, Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.. Αυτό που με "ενόχλησε" στο μαρκαδόρο είναι ότι είναι πολύ χοντρή η μύτη και κατεβάζει πολύ χρώμα... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 20, 2012 20:04:43 GMT 2
Πολύ ωραίο. Μία ερώτηση. Στο καπό πίσω, θα αφήσεις τη γράμμωση ασημί?
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 20, 2012 20:09:40 GMT 2
Πολύ ωραίο. Μία ερώτηση. Στο καπό πίσω, θα αφήσεις τη γράμμωση ασημί? Ευχαριστώ Πρόδρομε. Δεν είναι ασημί η γράμμωση, είναι γκρί αυτό που βλέπεις. Και φυσικά και εν θα μείνει έτσι..Θα γίνει Wash στις γραμμώσεις (πορτ μπακάζ,πόρτες, γρίλιες καπώ) στο τέλος... Αγάπιος : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 20, 2012 23:06:14 GMT 2
Και λίγες ακόμη εργασίες σήμερα... ;D ;D Μπήκε η μπανιέρα, το σασί και οι λεπτομέρειες στον χώρο του κινητήρα. Πάμε για τελειώματα και εδώ απ'όσο βλέπω. Εδώ μόλις έχει κολληθεί το σασί: Και μερικές από το εσωτερικό: Ο χώρος του κινητήρα πριν τοποθετηθεί το φίλτρο αέρα: Και μετά: Και μερικές από γύρω: (έτοιμο για 400άρι είναι στη δεύτερη, χωρίς τους προφυλακτήρες ;D ) Και μία μαζί με το impala ;D: Συμβουλές, σχόλια κτλ ευπρόσεδεκτα. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 20, 2012 23:36:01 GMT 2
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 23, 2012 2:11:32 GMT 2
Φίλε φοβερή δουλειά και σε αυτό! Σηκώνει μετατροπες φουλ η Αμερικάνικη σχολή! Καλά τελειώματα : : : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 23, 2012 12:33:34 GMT 2
Αγαπιε κοντοζυγωνει κ αυτο!!! Το φινιρισμα σου ειναι πολυ καλο φιλε μου!! Καλα τελειωματα!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 23, 2012 19:38:29 GMT 2
Παιδιά χαίρομαι πολύ που σας άρεσε και χαίρομαι που βλέπω και εγώ ο ίδιος βελτίωση μαθαίνοντας καινούρια πράγματα με τη βοήθεια σας... Πρόδρομε μου αρέσει το Challenger πάρα πολύ και το παλιό και το καινούριο που βγήκε και έχω σκοπό να τα πάρω σε κάποια φάση, αλλά προσπαθώ να συγκρατήσω τις αγορές μου αυτόν τον καιρό.... Να σας δείξω και κάποιες ακόμα εργασίες που έγιναν στο μοντέλο, παρουσιασμένες σε φόντο εμπνεύσεως soul slayer ;D (Τελικά λέει ;D ;D ) Αρχικά, βάφτηκαν τα χερούλια στις πόρτες, οι κλειδαριές (gtziaf ακόμα δεν ξέρω τι έγινε ;D ;D ) και το "plymouth" στο πορτ μπαγκάζ. Επίσης, περάστηκε η μάσκα και έγινε wash στις γραμμές (πόρτες, πορτ μπαγκάζ) και στις γρίλιες στο καπώ. Έπειτα, βαφτηκαν τα φλασάκια που έχει στα πλαγια το αμάξωμα και τα περάστηκαν με ατλακόλ απο πάνω για να γίνουν λίγο "μπομπέ" ;D (απλά δεν το είχα ξαναδοκιμάσει και είπα να δώ πως είναι ) Τέλος, πέρασα ένα χέρι κερί και το καθάρισα και έβαλα τον πίσω προφυλακτήρα (δεν ξέρω γιατί φαίνεται στραβός στη φωτογραφία μια χαρά έχει κάτσει ) και τον καθρεφτη: Στον εμπρός προφυλακτήρα παρατήρησα κάποια σημεία που είχε φύγει το χρώμιο και έτσι θα τον επαναχρωμιώσω και θα τον περάσω μετά... Αυτά προς το παρόν. Σχόλια, προτάσεις, συμβουλές όπως πάντα ευπρόσδεκτες. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Sakis on Feb 23, 2012 22:05:03 GMT 2
Όλα όμορφα Αγάπιε! Τα βιβλία στο φόντο ποιά εγκυκλοπαίδεια είναι;; ;D ;D
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 23, 2012 22:37:53 GMT 2
Όλα όμορφα Αγάπιε! Τα βιβλία στο φόντο ποιά εγκυκλοπαίδεια είναι;; ;D ;D Δικέ μου, εμένα το φόντο μου είναι άκρως σοφιστικέ...είναι ντε γκώλ τα βιβλία... ;D ;D ;D
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 24, 2012 11:35:01 GMT 2
Πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και οι ατέλεις απο τις ρίγες στους αεραγωγούς ούτε καν τις προσέχεις, δεν φαίνονται κιόλας.... Τις εξατμίσεις μαυρισε μόνο...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 24, 2012 11:53:56 GMT 2
Πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα και οι ατέλεις απο τις ρίγες στους αεραγωγούς ούτε καν τις προσέχεις, δεν φαίνονται κιόλας.... Τις εξατμίσεις μαυρισε μόνο... Ευχαριστώ για το χρόνο σου Γιώργο, έχεις δίκιο για τις εξατμίσεις, είναι από την παλιά "φουρνιά" εργασιών στο μοντέλο 2,5 χρόνια πρίν και αν ήταν να γίνει κάτι(να τρυπηθούν και να φαγωθούν εσωτερικά δηλαδή) θα πρεπε να είχε γίνει ήδη... είχα αποφασίσει να μην τις πειράξω αλλά ίσως τονίσω λίγο τα κέντρα με τον μαρκαδόρο θα το δώ αργότερα που θα πιάσω να περάσω και τον εμπρός προφυλακτήρα... Να είσαι καλά. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by alex78 on Feb 24, 2012 16:53:38 GMT 2
|
|