est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Feb 13, 2012 11:06:08 GMT 2
Μου αρέσει πολύ η δουλειά σου Αγάπιε. Κυρίως το ότι το παιδεύεις το θέμα σου και δεν φεύγει για να φύγει. Θα αναδειχθείς και master του 2Κ ;D : : : :
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Feb 14, 2012 10:23:36 GMT 2
Αγάπιε πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα και ειδικά το βερνίκι! Έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ 2Κ αυτοκινήτου και η γυαλάδα ήταν εκπληκτική αλλά μου φάνηκε κάπως παχύ. Ίσως να ήθελε λίγη αραίωση παραπάνω. Αλήθεια, ξέρει κανείς πως ξεβάφεται το 2Κ αφού στεγνώσει;.. Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 14, 2012 11:27:22 GMT 2
Ευχαριστώ για το χρόνο σου Σταύρο. Μου αρέσει η λεπτομέρεια είναι η αλήθεια καθώς επίσης το να μαθαίνω και να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Για master, καλά είμαι ως master kafrer τα υπόλοιπα να μας λείπουν... ;D ;D Αγάπιε πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα και ειδικά το βερνίκι! Έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ 2Κ αυτοκινήτου και η γυαλάδα ήταν εκπληκτική αλλά μου φάνηκε κάπως παχύ. Ίσως να ήθελε λίγη αραίωση παραπάνω. Αλήθεια, ξέρει κανείς πως ξεβάφεται το 2Κ αφού στεγνώσει;..
Καλή συνέχεια! Γεια σου Νάκη, Το βερνίκι σε μένα τουλάχιστον δεν βγήκε καθόλου παχύ. Μήπως όταν το πέρασες δεν πρόσθεσες καθόλου διαλυτικό? Πως να το ξεβάψεις δεν γνωρίζω να σου πώ. Αν και φοβάμαι ότι θα είναι πολύ δύσκολο... Η πρόοδος χαίρομαι που σου άρεσε. Ελπίζω να σου φανεί το ίδιο και η συνέχεια. Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 16, 2012 20:44:22 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους. Εν αναμονή τριψιμάτων στο βερνίκι, είπα να ασχοληθώ λίγο με το χώρο του κινητήρα... Ψιλά πράγματα, τίποτα το ιδαίτερο, αλλά προσπάθησα να δώσω έναν τόνο ζωντάνιας και "χρήσης" στο κομμάτι αυτό. Ελπίζω να έγινε καλή δουλειά... Βάφτηκε η μπαταρία (με αερογράφο) και οι πόλοι και τα καπάκια με πινελάκι. Επίσης τα δοχεία στην άλλη μεριά με πινέλο και τέλος, έγινε ένα wash για "βρωμιά" ;D Παρεπιπτόντως σε τι ακριβώς εξυπηρετούν τα 2 αυτά δοχεία? το ένα θα είναι λογικά του νερού για τους καθαριστήρες, το άλλο? νερό για το ψυγείο? Αν γνωρίζει κάποιος ας μου λύσει την απορία να μου φύγει η περιέργεια... Ορίστε και μια φωτογραφία: Ελπίζω να σας αρέσει. Σχόλια, παρατηρήσεις, συμβουλές και προτάσεις ευπρόσδεκτα ΄πως πάντα... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 17, 2012 0:38:05 GMT 2
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 17, 2012 1:08:28 GMT 2
Καλησπέρα Πρόδρομε, Τα λινκ σου είναι πάντα απίστευτα χρήσιμα και να είσαι σίγουρος ότι σε επόμενη αμερικάνικη κατασκευή θα σε συμβουλευτώ πριν ξεκινήσω. Η ερώτηση ήταν καθαρά εγκυκλοπαιδική κυρίως για να δώ τι θα μπορούσαν να είναι τα δοχεία αυτά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιχειρήσω βελτιώσεις (εδώ κολλάει το "ίσα μωρή κουλή που θα κάνεις και βελτιώσεις" ;D ;D) σε αυτό το στάδιο. Αυτά επιχειρούνται στην αρχή. Εξ' άλλου είχα ως σημείο αναφοράς μόνο τις οδηγίες του κίτ. Στην μπαταρία δεν υπήρχε καμία οριζόντια γραμμή που να τη διαχωρίζει και απλά έβαψα όλο το κομμάτι, όπως ηταν και στις φωτογραφίες του κιτ. Ίσως και να μην έκανα καλά, δεν ξέρω... Όπως και να χει, σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 17, 2012 2:24:18 GMT 2
Αγαπιε το δευτερο δοχειο ειναι λογικα η ρεζερβα του ψυγειου.
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Feb 17, 2012 8:16:42 GMT 2
Υποθετικά και εγκυκλοπαιδικά μιλώντας, αν είχε δοχείο νερού ψυγείου, αυτό θα ήταν, το πίσω. Σε αυτή τη περίπτωση χρειάζεται να προστεθεί και ένας μαύρος σωλήνας που ξεκινάει από το κέντρο της τάπας και ενώνεται στο ψυγείο ψηλά κοντά στο κολάρο κυκλοφορίας του νερού.
Σταύρος
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 17, 2012 10:19:53 GMT 2
Αγαπιε το δευτερο δοχειο ειναι λογικα η ρεζερβα του ψυγειου. Καλημέρα Χρηστάρα. Κάτι τέτοιο σκέφτηκα κι εγώ θα δούμε. Υποθετικά και εγκυκλοπαιδικά μιλώντας, αν είχε δοχείο νερού ψυγείου, αυτό θα ήταν, το πίσω. Σε αυτή τη περίπτωση χρειάζεται να προστεθεί και ένας μαύρος σωλήνας που ξεκινάει από το κέντρο της τάπας και ενώνεται στο ψυγείο ψηλά κοντά στο κολάρο κυκλοφορίας του νερού.
Σταύρος Καλημέρα Σταύρο, Το πίσω δοχείο σε όσες φωτογραφίες το είδα, χθες που έψαχνα είχε μπλέ υγρό μέσα που πιθανολογώ πως ήταν για τις πιτσιλίθρες (αντιψυκτικό ? ) Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου πάντως, θα ξαναψάξω σήμερα με πιο καθαρό μυαλό να δώ που συνδέεται το συγκεκριμένο. Αγάπιος : :
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 17, 2012 18:08:03 GMT 2
Αγάπιε στο ξαναλέω. Ένα δοχείο πρέπει να υπάρχει εκεί και είναι για τους γυαλοκαθαριστήρες. Από εκεί και πέρα, και θέλωντας να κρατήσουμε τα δύο δοχεία που δίνονται, τότε το μικρότερο θα το κάνεις για τα πιτσιλιστήρια, και το άλλο θα συνδεθεί με το σύστημα ψύξης. Αλλά ξαναλέω, ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Οπότε απλά θέλεις να φαίνεται "λογικό". Μικρό δοχείο για πιτσιληστήρια, μεγάλο για σύστημα ψύξης.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 17, 2012 23:09:51 GMT 2
Αγάπιε στο ξαναλέω. Ένα δοχείο πρέπει να υπάρχει εκεί και είναι για τους γυαλοκαθαριστήρες. Από εκεί και πέρα, και θέλωντας να κρατήσουμε τα δύο δοχεία που δίνονται, τότε το μικρότερο θα το κάνεις για τα πιτσιλιστήρια, και το άλλο θα συνδεθεί με το σύστημα ψύξης. Αλλά ξαναλέω, ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Οπότε απλά θέλεις να φαίνεται "λογικό". Μικρό δοχείο για πιτσιληστήρια, μεγάλο για σύστημα ψύξης. Ηρέμησε. Το είπαμε 1 δοχείο υπάρχει στην πραγματικότητα... Δεν αμφισβητεί κανείς τα λεγόμενα σου... Εξ' άλλου το φωτογραφικό υλικό που παρέθεσες τα λέει όλα και με το παραπάνω... Απλά έκανα μια εγκυκλοπαιδική ερώτηση την οποία απάντησε ο Σταύρος λύνοντας μου την απορία. Τι το θελα? δημιουργήθηκε και σύγχιση... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 17, 2012 23:41:57 GMT 2
Όχι ρε συ, δεν υπήρξε θέμα. Και συγνώμη κιόλας αν ήμουν απότομος. Γενικά πάντως ο τρόπος που τα έχουν βάλει μου φαίνεται πολύ λάθος. Εγκυκλοπεδικά πόσο συχνό θέαμα είναι να είναι δίπλα αυτά τα δύο δοχεία? Δε μου έρχεται στο μυαλό κανένα αυτοκίνητο που να τα έχει δίπλα δίπλα. Φιλικά Πρόδρομος.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 18, 2012 0:53:20 GMT 2
Δεν τίθεται θέμα Πρόδρομε. Το κέφι μας κάνουμε εδώ.. Σήμερα τελείωσα και το γυάλισμα του αμαξώματος και θα επιχειρήσω να κάνω τα πλαίσια των παραθύρων αύριο... Παρακάτω φαίνεται η μέχρι τώρα πρόοδος. Σχόλια, παρατηρήσεις, συμβουλές κτλ εννοείται ευπρόσδεκτα... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Sakis on Feb 18, 2012 2:07:44 GMT 2
Μια χαρά ως εδώ αγαπούλα! Και τώρα σοβαρά: Μιας κι έχεις εξαιρετικό εργαλείο πλέον (τον αερογράφο εννοώ) και είσαι μερακλής με το φως και τις φθορές θα σου πρότεινα από εδώ και πέρα να παίζεις με φωτοσκιάσεις χρησιμοποιώντας τον αερογράφο παρά να βάζεις στεγνό πινέλο ή να κάνεις wash όπου βρίσκεις χαραμάδα και γωνία (αυτά τα δύο συνήθως ''δείχνουν'' σε μικρές ποσοτητες και επιλεκτικά παρά σε ολόκληρες επιφάνειες).Κάνεις τόσο καλή δουλειά η οποία αδικείται μετά εξαιτίας των έξτρα ''φθορών''.Στο συγκεκριμένο τουλάχιστον, (μπορεί να φταίει και το φλας βέβαια). Και μη σε τρομάζει η λέξη φωτοσκίαση,δεν είναι τίποτα τραγικό,απλά παρατήρησε τον τρόπο με τον οποίο διαχέεται το φως στις επιφάνειες,εξάλλου τα έχουμε πει οι δυό μας αυτά. Θα απογειώσεις το μοντέλο σου να είσαι σίγουρος!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Feb 18, 2012 8:14:57 GMT 2
Υποθετικά και εγκυκλοπαιδικά μιλώντας, αν είχε δοχείο νερού ψυγείου, αυτό θα ήταν, το πίσω. Σε αυτή τη περίπτωση χρειάζεται να προστεθεί και ένας μαύρος σωλήνας που ξεκινάει από το κέντρο της τάπας και ενώνεται στο ψυγείο ψηλά κοντά στο κολάρο κυκλοφορίας του νερού.
Σταύρος Καλημέρα Σταύρο, Το πίσω δοχείο σε όσες φωτογραφίες το είδα, χθες που έψαχνα είχε μπλέ υγρό μέσα που πιθανολογώ πως ήταν για τις πιτσιλίθρες (αντιψυκτικό ? ) Πάντα υποθετικά και εγκυκλοπαιδικά μιλώντας, είπαμε ότι το πίσω δοχείο είναι για το κύκλωμα νερού του ψυγείου. Και φυσικά θα είχε μέσα νερό με αντιψυκτικό -αυτό που στην Ελλάδα αποκαλούμε με τον όρο paraflu- και το οποίο ήταν μπλε, αφού είχε σαν βάση το οινόπνευμα. Σταύρος
|
|
|
Post by nektarios on Feb 20, 2012 11:49:56 GMT 2
Φίλε Αγάπιε, so far so good! : : Έχω μόνο μια σοβαρή και αυστηρά μοντελιστική απορία - ερώτηση: οι "ψυχεδελικές" φωτό που παραθέτεις, ειδικά οι δυο πρώτες, μήπως είναι "τραβηγμένες" στο υπέρυθρο φάσμα; ;D
|
|