|
Post by m@ster k@frer on Jan 28, 2012 1:37:04 GMT 2
Γειά σου Βαγγελη, Ευχαριστώ για το χρόνο σου. Με τα χρώμια έχω πάθει κι εγώ ένα ψυχολογικό (πρώτη φορά που χρησιμοποίησα Alclad γαρ ;D) Αγάπιε κάθε μέρα και καλύτερος φίλε, συνέχισε έτσι...
Το πορτοκαλί που χρησιμοποίσες είναι χρώμα αυτοκινήτου ή μοντελιστικό?? Όπως και ναχει (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον) έχει στρώσει καταπληκτικά...
Γεια σου Αλέξη, Οι συμβουλές , άμεσες και έμμεσες, πολλών παιδιών από το Forum με έχουν βοηθήσει αφάνταστα είναι η αλήθεια, όπως έχω επισημάνει σε διάφορα σημεία, και τους ευχαριστώ πολύ... Το πορτοκαλί τώρα είναι σμαλτάκι, της Humbrol το 19 αλλά απο δώ και πέρα και αυτοκινήτου χρώμα να πάρω θα το παίρνω χύμα και θα το περνάω με τον αερογράφο...Στώνει πολύ καλύτερα από ότι το spray, και κυρίως "πετάς" πολύ λιγότερο χρώμα.. μην παίρνεις άλλα spray!!! ;D ;D ;D Λέω σε αυτό το μοντέλο να δοκιμάσω βερνίκι marabu αν βρώ να πάρω.... Εσύ το δοκίμασες το spray marabu που είχαμε πάρει μαζί?? Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 28, 2012 10:54:16 GMT 2
Αγάπιε έχασα κάποια updates σου, αλλά βλέπω οτι το προχωράς όμορφα και μεθοδικά... Αφού από ότι είδα, άρχισες να χρησιμοποιείς τον αερογράφο θα σου πρότεινα να τον χρησιμοποιείς και σε μεσαία - μικρά κομμάτια (π.χ. κινητήρας, διαφορικό, ακόμη και το καπάκι των καρμπιρατέρ). Θα ανεβάσεις την ποιότητα κατακόρυφα. Α, και τα σμάλτα της humbrol, αραιώνονται και με laquer thinner (όχι των tamiya - gunze, αλλά του εμπορίου)... Κάνει 5 € / lt, και μπορείς να αραιώσεις όλα τα ακρυλικά (tamiya - gunze) κια τα σμάλτα (humbrol, revell). Μειώνει το χρόνο στεγνώματος και αυξάνει την αντοχή του χρώματος...Επίσης με αυτό μπορείς να καθαρίζεις τον αερογράφο... Καλή συνέχεια...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 28, 2012 16:15:16 GMT 2
Αγάπιε έχασα κάποια updates σου, αλλά βλέπω οτι το προχωράς όμορφα και μεθοδικά... Αφού από ότι είδα, άρχισες να χρησιμοποιείς τον αερογράφο θα σου πρότεινα να τον χρησιμοποιείς και σε μεσαία - μικρά κομμάτια (π.χ. κινητήρας, διαφορικό, ακόμη και το καπάκι των καρμπιρατέρ). Θα ανεβάσεις την ποιότητα κατακόρυφα. Α, και τα σμάλτα της humbrol, αραιώνονται και με laquer thinner (όχι των tamiya - gunze, αλλά του εμπορίου)... Κάνει 5 € / lt, και μπορείς να αραιώσεις όλα τα ακρυλικά (tamiya - gunze) κια τα σμάλτα (humbrol, revell). Μειώνει το χρόνο στεγνώματος και αυξάνει την αντοχή του χρώματος...Επίσης με αυτό μπορείς να καθαρίζεις τον αερογράφο... Καλή συνέχεια... Σε ευχαριστώ για τα σχόλια Γιώργο, Ήδη σε κάποια άλλα project χρησιμοποιείται ο αερογράφος και σε πιο μικρά κομμάτια... Στο θέμα των χρωμάτων, το Humbrol αραιώθηκε με white spirit και δουλευόταν πολύ εύκολα με καλό ανακάτεμα. Tamiya & Gunze δεν έχω πολλά (2-3 μπουκαλάκια έχω) και αν πώ να πάρω περισσότερα μάλλον με βλέπω να παίρνω και το laquer thinner της Tamiya με τη μία που απ'όσο είδα στον Θάνο τα αραιώνει πάρα πολύ καλά... Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 3, 2012 20:10:19 GMT 2
Και ένα ακόμα update... Σήμερα δοκίμασα για πρώτη φορά την τύχη μου στο pinstriping...Δεν στέφθηκε, δυστυχώς , και με απόλυτη επιτυχία, αλλά σας παρουσιάζω το αποτέλεσμα...Δεν πειράζει, θα μάθω... Αρχικά, τρίφτηκε ελαφρά το καπώ και τα φτερά για να απομακρυνθούν διάφορα σκουπιδάκια και σκόνες που είχαν κάτσει στο χρώμα και μετά από αρκετή ώρα με μέτρημα και μασκάρισμα ιδού: Αριστερά πάνω στην εικόνα, πάνω στους αεραγωγούς φαίνεται το λάθος. Κατα τα άλλα, θα περιμένω μια μέρα και αύριο θα τριφτεί το υπόλοιπο αμάξωμα, θα μπούν χαλκομανίες και θα κάτσει μερικές μέρες πρίν το βερνίκι. Μάλλον σε αυτό το μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί το Klarlack της marabu για δοκιμή... Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 3, 2012 20:46:06 GMT 2
Αριστερά πάνω στην εικόνα, πάνω στους αεραγωγούς φαίνεται το λάθος. Αγάπιε... ακόμη και ο τύπος που φτιάχνει την 908 σε 1/8 από το μηδέν, του είχε ξεφύγει λίγο η γραμμή... Διορθώνεται με μπαντονένα ποτισμένη με λίγο compound και ελαφρύ τρίψιμο... Κάνε wash με μαύρο στους αεραγωγούς, μετά το βερνίκι... Καλή επιτυχία στο βερνίκωμα... : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 3, 2012 23:32:04 GMT 2
Αγαπιε βγηκε μια χαρα!!! Αφησε το λιγο παραπανω, μεθαυριο καλυτερα κ μετα τριψ΄το.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 4, 2012 0:15:39 GMT 2
Αγαπιε βγηκε μια χαρα!!! Αφησε το λιγο παραπανω, μεθαυριο καλυτερα κ μετα τριψ΄το. Χρήστο ευχαριστώ. Το βασικό χρώμα έχει κάτσει αρκετές μέρες και δεν θα έχει πρόβλημα να τριφτεί...εξάλλου το έτριψα ήδη στα σημεία που μπήκε το μαύρο. Αριστερά πάνω στην εικόνα, πάνω στους αεραγωγούς φαίνεται το λάθος. Αγάπιε... ακόμη και ο τύπος που φτιάχνει την 908 σε 1/8 από το μηδέν, του είχε ξεφύγει λίγο η γραμμή... Διορθώνεται με μπαντονένα ποτισμένη με λίγο compound και ελαφρύ τρίψιμο... Κάνε wash με μαύρο στους αεραγωγούς, μετά το βερνίκι... Καλή επιτυχία στο βερνίκωμα... Γιώργο thanks για το tip θα το δοκιμάσω πριν μπούν τα βερνίκια. δεν έχω να χάσω κάτι...Το wash το είχα υπόψιν μου για το τέλος, αλλά καλά έκανες και το επεσήμανες... Ευχαριστώ για το χρόνο σας παιδιά... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Feb 4, 2012 0:58:08 GMT 2
Αγάπιε πολύ όμορφα όλα μέχρι στιγμής! Το marabu προτείνω να το δοκιμάσεις πρώτα σε βοηθητική επιφάνεια γιατί εμένα μου φάνηκε λίγο δύστροπο μια φορά που το δούλεψα. Κατά πάσα πιθανότητα βέβαια φταίει η κουλαμάρα μου.. Και επίσης προσοχή γιατί μυρίζει πολύ έντονα.. : :
|
|
|
Post by rawshooter on Feb 4, 2012 1:11:40 GMT 2
Αγάπιε το χρώμα είναι υπέροχο, ίσως να ήθελε 1 "χέρι" ακόμα στο καπώ, έστρωσε καλά και η απόχρωση του είναι πολύ όμορφη!!! Για τις γραμμές, που σου "πέρασε" λίγο μαύρο, το κόλπο είναι να μασκάρεις με λεπτή χαρτοταινεία και στις κούρμπες/εσοχές να την περνάς με μια μπατονέτα ή καλύτερα μ' ενα ξυλάκι απο παγωτό (ώστε να κολλήσει παντού ). Σαν λύση θα σου πρότεινα να ξαναμασκάρεις τα μαύρα και να ψεκάσεις αλλο ενα χέρι το καπώ Επίπονο, το ξέρω, αλλά όποια άλλη λύση θα σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα Πάντως "το πας" πολύ πολύ καλά
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 4, 2012 1:35:47 GMT 2
Νάκη και Πάνο ευχαριστώ για το χρόνο σας... Για το marabu, το δοκίμασα σε μικρή επιφάνεια μου φάνηκε αρκετά εύχρηστο και στην αραίωσή του αλλά και στον ψεκασμό....Και όσο περίσσεψε όταν το ξαναχρησιμοποίησα, όπως ήταν αραιωμένο μου έκανε κάτι κουλά ;D ;D Δεν ξέρω τι να πώ... Θα συνεχίσουν οι δοκιμές και σε αμάξωμα πειραματόζωο και μετά θα πέσει εδώ. Στο θέμα του μασκαρίσματος, δεν νομίζω να το διακινδυνέψω να ξαναμασκάρω... Το έχω πάρει από φόβο είναι αλήθεια και έτσι που δεν το πολυέχω το αποφεύγω ... Θα δοκιμάσω όταν στεγνώσει καλά το χρώμα αρχικά ελαφρύ τρίψιμο και μετά τη λύση που πρότεινε ο Γιώργος και βλέπουμε αν δεν έχω αποτέλεσμα... Θα επανέρθω... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 4, 2012 11:55:59 GMT 2
Λογικό μου φαίνεται να μην βγούν σωστά οι γραμμές λογο γυαλοκαθαριστήρων...Μια χαρά βγήκαν!!! και το χρώμα super!!!!!!!!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 4, 2012 12:32:43 GMT 2
Αγάπιε πολλή καλός , προχώρα ακάθεκτος.... : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 4, 2012 23:07:51 GMT 2
Γιώργο και Αλέξη ευχαριστώ για το χρόνο σας... Πλέον έχουν μπεί και τα decals και περιμένει το βερνίκι... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Feb 5, 2012 0:19:16 GMT 2
Αγαπιε μη στεναχωριεσαι δεν θα φαινεται τιποτα οταν τελειωσει καθως θα γινουν μαυρες οι γριλιες και οι υαλοκαθαριστηρες!! το μασκαρισμα σου ειναι πολυ καλο και οι γραμμες ολοισιες!!!συνεχισε ακαθεκτος!!!! : :
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 6, 2012 0:24:02 GMT 2
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 6, 2012 0:37:20 GMT 2
Γιώργο και Πρόδρομε, Ευχαριστω για το χρόνο σας....ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να μπορέσω να περάσω το βερνίκι. Αγάπιος : :
|
|