|
Post by gtziaf on Apr 27, 2022 8:40:52 GMT 2
Ευχαριστώ για τις σκέψεις σου. Να σαι καλά, Άλεξ. Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 27, 2022 8:54:49 GMT 2
Porsche 911SC 1984 - Nunu 1/24 #2Έχοντας ως στόχο να το πάω γρήγορα, ξεκίνησα με το αμάξωμα της 911. Κατά τα γνωστά αφαιρέθηκαν τα ανάγλυφα φλας, έγινε σκριμπάρισμα και στοκαρίστηκαν κάποιες "τρύπες" στο εμπρός και πίσω καπό. Επίσης, από φώτο του ολοκληρωμένου της Nunu, είχα παρατηρήσει ότι το παρμπρίζ (στο σχεδιασμό της Nunu τα λάστιχα είναι ενσωματωμένα στα διαφανή κι όχι στο αμάξωμα, όπως κάνει π.χ. η Tamiya) κάθεται λίγο έξω, οπότε με το χαρακτικό της trumpeter, "έφαγα" τη βάση του, για να έρθει λίγο καλύτερα στη θέση του. Στόκο επίσης χρειάζεται η ένωση της αεροτομής, που δίνεται σε 2 κομμάτια. Ακολούθησε αστάρωμα και βάψιμο με το λευκό της Mr Color (αραιωμένο με λέβελινγκ θίννερ), που χρησιμοποίησα και στο Audi. Στη συνέχεια μασκαρίστηκε για βαφτεί με το Rothmans Blue της ΖP, το οποίο ψεκάστηκε σε ελαφριά χέρια, φοβούμενος την αντίδραση του με το χρώμα βάσης. Θα έπρεπε να είναι ένα τόνο πιο σκούρο, αλλά ο φόβος φυλάει τα έρμα και σταμάτησα. Επίσης, αν οι βάσεις των παραθύρων, δεν βαφόταν μαύρες, θα έπρεπε να μασκαριστεί και εσωτερικά, για να μην εμφανιστεί το φαινόμενο του overspray. Καλημέρα και τα λέμε σύντομα για τη συνέχεια
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 27, 2022 12:17:41 GMT 2
τι κανεις ρε φιλε !!
Μιλαμε για πιστολι, τι πιστολι ,,,, Μυδράλιο!!!!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 27, 2022 12:59:38 GMT 2
Ποιοτική φροντίδα όπως πάντα άλλωστε, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by thierry on Apr 27, 2022 13:31:56 GMT 2
verry nice
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 27, 2022 16:27:25 GMT 2
Thank you, guys!!!
|
|
|
Post by kyriakos on Apr 29, 2022 5:35:42 GMT 2
Μπράβο Γιώργο εξαιρετικό μασκαρισμα κ βαψιμο!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2022 8:21:29 GMT 2
Να είσαι καλά φίλε μου. Ευχαριστώ για τη στήριξη
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 30, 2022 10:01:14 GMT 2
Πολύ συστηματική δουλειά Γιώργο! Το μπλε Rothmans γλυκύτατο και μου θύμισε τα νιάτα μου, όταν κάπνιζα! Δυο πληροφορίες παραπάνω για το χαρακτικό εργαλείο της Trumpeter; Μοιάζει χρησιμότατο... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 30, 2022 16:52:29 GMT 2
To trumpeter λέγεται Model chisel και το συγκεκριμένο είναι στα 2mm. Μπορεί στο μέλλον να πάρω και του 1mm. Καλό απόγευμα, Κώστα
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 30, 2022 18:33:30 GMT 2
Καλό βράδυ αρχηγέ, κι ευχαριστώ!
|
|
|
Post by czt on May 2, 2022 22:33:06 GMT 2
Γιωργο οπως σε ειχα πει το βοχ αρτ αθλιο και φερνει σε εποχες sega και Sega rally (90ς). Στα του κιτ φοβερο βαψιμο πιστευω στα φωτα θα γινει ασπρο ξανα σωστα (στο δαχτυλίδι)? Θα επισημάνω οτι λογο ταχυτητας ρισκαρεις πιο πολυ απο αλλες φορες αλλα εχει αδρεναλινη και φαση (αναφερομαι στο θεμα περι αντιδρασεων των χρωματων υλικων κσι μου θυμιζει το πως κανω εγω αλλα με αλλο αποτελεσμα). Το εργαλειακη ακρως ενδιαφερων !Το χαρτι ειναι διπλο η μονο? Με αρωμα η χωρις (πλακα κανω ). Καλη συνεχεια τρελανε μας
|
|
|
Post by gtziaf on May 3, 2022 18:14:35 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on May 6, 2022 20:12:24 GMT 2
Porsche 911SC 1984 - Nunu 1/24 #4 finishedΗ τελευταία ενημέρωση της 911, με χαλκομανίες και βερνίκι, το οποίο αποφάσισα να μην γυαλίσω, αν και δεν ήταν ότι καλύτερο το στρώσιμο του. Η τελική συναρμολόγηση, δεν ήταν ακριβώς απροβλημάτιστη κυρίως λόγω των φώτων. Στα εμπρός δαχτυλίδια χρειάζεται να ανοίξει η εγκοπή προς τα επάνω, για να ακολουθούν την καμπύλη του θόλου. Στο πίσω φως, προτείνω σε όποιον φτιάξει το κιτ να κολλήσει το χρώμιο εσωτερικό τους πριν το βερνίκι. Στο τέλος, το λέρωσα, επεκτείνοντας τις τεχνικές που έχω ήδη χρησιμοποιήσει με τοπική συγκέντρωση εδάφους σε επιλεγμένα σημεία στο κάτω μέρος, πιτσιλιές και γραμμές με water pencils. Σύντομα θα ανέβουν κάποιες φώτο στα completed. Καλό ΣΚ ΥΓ. Για το επόμενο, θα κάνω μια αποτοξίνωση 2-3 εβδομάδες καθώς είμαι σε κρίσιμα σημεία τόσο στην Αlfa όσο και στη Countach, και θα επανέλθω, με τη συνέχεια του αφιερώματος.
|
|
|
Post by czt on May 7, 2022 10:16:38 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια με πολυ ωραιο αποτελεσμα! Βλεπω η σεργαλ χορηγος!Το σκονισμα πολυ ωραιο!!! Τη υλικο χρησιμοποιησες για το σκονισμα?
|
|
|
Post by gtziaf on May 7, 2022 13:12:36 GMT 2
Να είσαι καλά, Κωστή. Τι υλικο χρησιμοποιησες για το σκονισμα? Ψέκασμα με buff, στεγνά πινέλα με διάφορα sand και αντίστοιχες σκόνες tamiya, μολύβια και λίγο earth pigment της ΑΚ εφαρμοσμένο με φίξερ, στα σημεία συγκέντρωσης χώματος.
|
|