|
Post by gtziaf on Dec 4, 2021 16:02:44 GMT 2
Μια χαρά, Κώστα. Το κιτ επιβεβαιώνει την φήμη του, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν χρειάζεται απόλυτη προσοχή σε όλη τη διαδικασία των δοκιμών. Το γυαλισμένο μέταλλο, αν το περάσεις με λίγο κερί, κρατάει τη γυαλάδα για πολλά - πολλά χρόνια. Προσεκτικά όμως, όταν θα τοποθετηθούν τα βαμμένα μέρη, να μην μεταφερθεί, μαυρίλα σε αυτά (π.χ. σε πιθανό τελικό κέρωμα του μοντέλου). Αν θες, μπορείς να το βερνικώσεις (απευθείας το γυαλισμένο μέταλλο - χωρίς βάψιμο), απλά θέλει προσοχή. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 4, 2021 18:37:31 GMT 2
Φάνη και Γιώργο, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απόκριση!
#Φάνη: Το γυάλισμα των μεταλλικών κομματιών γίνεται καθ' υπόδειξη του Γιώργου με μεταλλικό ορειχάλκινο βουρτσάκι στον ταχυτροχό σε χαμηλές στροφές και έπειτα, αν χρειαστεί, με σφουγγαράκια 3Μ. Δεν θα πάρω tumbler για ένα κιτ...
#Γιώργο: Το σκέφτηκα κι εγώ να περάσω gloss βερνίκι πάνω στο μέταλλο του ψυγείου, αλλά θα πιάσει χωρίς metal primer (το οποίο θολώνει ελαφρώς την γυαλάδα όντας διαβρωτικό);
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 5, 2021 7:46:24 GMT 2
#Φάνη: Το γυάλισμα των μεταλλικών κομματιών γίνεται καθ' υπόδειξη του Γιώργου με μεταλλικό ορειχάλκινο βουρτσάκι στον ταχυτροχό σε χαμηλές στροφές και έπειτα, αν χρειαστεί, με σφουγγαράκια 3Μ. Δεν θα πάρω tumbler για ένα κιτ... Αν μείνεις στα 1-2 σίγουρα δεν το χρειάζεσαι - είναι πολύ χρήσιμο αν κάποιος αποφασίσει να φτιάχνει κάποια μεταλλικά κιτ κάθε χρόνο! Καλημέρα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Dec 5, 2021 13:35:20 GMT 2
Καλημερα Κωστα μου.Μπορω να πω οτι ειμαι ιδιαιτερα χαρουμενος που ολα πανε καλα κ το βλεπω στα γραφομενα σου . Περιμενουμε με χαρα την συνεχεια σου . Τωρα για γυαλισμενο μεταλο λογικα σε αναλογο χρονο (αναλογα την ποιοτητα κ καθαροτητα του μεταλλου )θα μαυρισει θα ψωριασει . Θα σου προτεινα βερνικι μεταλου υπαρχει σε γυαλιστερο κ ματ (δεν ξερω εαν βγαινει σατινε )αλλα προσπαθησε να βρεις 1/2 κιλο γιατι το κοστος του κιλου ειναι απο 17-25 ευρω . Eιναι σαν νερο κ ενα πολυ καλης ποιοτητα ειναι το 3V3. Σιγουρα καλη τιμη κ σε διαφορες μαρκες εχει ο ΛΑΓΟΣ που ειναι στην κυπρου παρε τηλ να δεις εαν εχει μισοκιλο
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 6, 2021 8:34:32 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Μιχάλη! Θα το κοιτάξω!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 7, 2021 23:09:59 GMT 2
Αγαπητέ Κωνσταντίνε, για "καλή αρχή" είναι μάλλον αργά, οπότε , βλέποντας ήδη το πρώτο "επεισόδιο" και οτι όλα εξελίσσονται ομαλά, σου εύχομαι ανάλογη συνέχεια! Όσο για το κάλυμμα του ψυγείου, εγώ προσωπικά θα το βερνίκωνα (όχι όμως με μεγάλη ποσότητα, ώστε να αποφύγω ενδεχόμενο κιτρίνισμα του βερνικιού με το πέρασμα του χρόνου), για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 8, 2021 10:36:23 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, να 'σαι καλά! Όσο για το βερνίκωμα του ψυγείου έχουμε καιρό μπροστά μας... Μάλλον θα προφτάσουμε να τα πούμε προφορικά επ' αυτου, αν γίνει καμιά διαδικτυακή μάζωξη τις γιορτές.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 11, 2021 18:11:08 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Συνέχεια των dry fit στο σασί και το αμάξωμα: Συναρμολογήθηκαν οι μπρος και πίσω αναρτήσεις και ο πίσω άξονας με το διαφορικό: Στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν το ρεζερβουάρ, το πυρόφραγμα και το ταμπλό και δοκιμάστηκαν πάνω στο πίσω μέρος του σασί:
Ως εδώ κανένα σοβαρό πρόβλημα. Τέλος συναρμολογήθηκε και το αμάξωμα πάνω στο σασί και την ποδιά και τοποθετήθηκαν τα δυο φύλλα του καπό:
Εδώ παρατηρήθηκαν προεξοχές του καπό σε σχέση με τα πλευρά του αμαξώματος...
... που διορθώθηκαν εύκολα, πρώτα προσεκτικά με πένσα και στο τελικό στάδιο με το χέρι πιέζοντας το μέταλλο πάνω στο ρητινένιο πλαίσιο. Από βδομάδα θα περάσω σιγά-σιγά στην τελική συναρμολόγηση ορισμένων κομματιών ξεκινώντας από τον κινητήρα. Να έχετε όλοι ένα καλό ΣΚ!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 11, 2021 18:32:24 GMT 2
Το μετέφερα εδώ Κωνσταντίνε, γιατί το είχες αναρτήσει στα completed στην Guzzi.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 11, 2021 21:50:00 GMT 2
Μια χαρά πάει, Κώστα. Θα σου πρότεινα να ανοίγεις τις τρύπες για τα πειφερειακά, στα μεγάλα κομμάτια τουλάχιστον, όσο προχωράς τη διαδικασία των δοκιμαστικών. Επίσης, δοκίμασε τη λειτουργικότητα του καπό. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 12, 2021 7:15:22 GMT 2
Φάνη και Γιώργο ευχαριστώ πολύ!
#Φάνη: Τι να πω... Δεινόν το γήρας... Ας πούμε ότι φταίνε οι συνεχείς διακοπές ρεύματος χτες, που μου έκλειναν τον υπολογιστή στη μέση της δουλειάς. Κάπου εκεί μπέρδεψα και τις σελίδες!
#Γιώργο: Σχετικά με τις τρύπες αυτό κάνω. Στον κινητήρα ανοίχτηκαν όλες, καθώς δοκιμάστηκαν και όλα τα περιφερειακά στη θέση τους. Δεν το έχω δείξει, μιας και και θα επαναληφθεί η διαδικασία με τα τα κομμάτια βαμμένα κατά την τελική συναρμολόγηση. Σχετικά με το καπό, μένει να βρω μια λύση για να μένει το ένα φύλλο ανοιχτό. Προς το παρόν εμποδίζει το πάχος του μετάλλου στην περιοχή των μεντεσέδων. Αν δεν μπορέσω να το βελτιώσω λιμάροντας, θα υπάρξει κάποια πατέντα με στήριξη.
|
|
|
Post by nasosampa on Dec 12, 2021 11:10:24 GMT 2
Κωνταντίνε, χαίρομαι που ήρθε στα χέρια σου το πρώτο σου Hiro και μοιράζεσαι την εμπειρία σου μαζί μας τόσο αναλύτικά. Είναι σα να είμαστε εκεί. Εύχομαι να είναι ένα απολαυστικό μοντέλο και χωρίς προβλήματα.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 12, 2021 13:42:25 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νάσο! Προς το παρόν η κατασκευή είναι ευχάριστη και χωρίς σοβαρά προβλήματα. Μακάρι να συνεχιστεί έτσι...
|
|
|
Post by iliasbass on Dec 18, 2021 9:20:31 GMT 2
Πω πω θα με κανεις να αρχισω να βλεπω διαφορετικα τα αυτοκινητα του μεσοπολεμου!!!καλη συνεχεια!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 18, 2021 13:01:50 GMT 2
Τα αυτοκίνητα του μεσοπολέμου Ηλία (και τα μεταπολεμικά μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '60...) είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, γιατί τα μηχανικά τους μέρη ήταν απλά και ο κάτοχός τους τα "μάθαινε". Σήμερα, ανοίγεις το καπό και βλέπεις ένα ντιζαϊνάτο κάλυμμα, αλλά καμιά λεπτομέρεια. Στα νιάτα μου ήξερα να λύνω και να καθαρίζω καρμπιρατέρ - ποιος το ξέρει σήμερα; (άσε που έχουν αντικατασταθεί από ιντζέκσιον...)
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 19, 2021 10:25:02 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Η περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε με ένα τελευταίο dry fit που με παίδεψε αρκετά - την προσαρμογή των (ρητινένιων) καθισμάτων πάνω στις δύο (μεταλλικές) εγκάρσιες δοκούς του πίσω μέρους του σασί. Τα καθίσματα δίνονται σε δύο κομμάτια που στο σύνολό τους είναι κατά τουλάχιστον 1 mm φαρδύτερα απ' όσο πρέπει. Χρειάστηκε μπόλικο τρίψιμο στο σημείο επαφής και των δύο κομματιών, μέχρι να εφαρμόσουν πάνω στις δύο δοκούς. Τέλος πάντων, τέλος καλό, όλα καλά:
Στη συνέχεια πέρασα, όπως προβλέπονταν, στον κινητήρα. Βάφτηκε με TS-30 ενώ τα ορειχάλκινα μέρη περάστηκαν με πινέλο με MC-219 (Brass).
Με τη σειρά προστέθηκαν οι σωληνώσεις λίπανσης...
... ένα βρυσάκι εκροής...
... ετοιμάστηκαν ο υπερσυμπιεστής και οι εισαγωγές...
... τοποθετήθηκε ο σύνδεσμος με το κιβώτιο ταχυτήτων... ... η αντλία νερού και οι σωλήνες εξαγωγής ψύξης...
... ο υπερσυμπιεστής και η σύνδεσή του με το στροφαλοφόρο... ... και απέμενε η σύνδεση του υπερσυμπιεστή με τις εισαγωγές. Το εν λόγω κομμάτι, Μ22, είναι αυτό που έλειπε από το κιτ και που όπως ανέφερα στην εισαγωγική ανάρτηση ζήτησα από την MFH να αντικατασταθεί. Όντως, μια βδομάδα αργότερα από το μήνυμά μου, είχα το κομμάτι εντελώς δωρεάν στα χέρια μου και... δεν ήταν το σωστό! Το λάθος οφείλονταν σε μένα, που στο μήνυμά μου προσδιόριζα το κιτ ως #376 αντί για το σωστό #736, από παραδρομή κατά την πληκτρολόγηση. Αμέσως έστειλα διορθωτικό μήνυμα στην MFH, τόσο μέσα από το site τους, όσο και με e-mail κατ' ευθείαν στην κα. Hiro, όπου ανέφερα το σωστό κομμάτι, και, καθώς ήμουν ο φταίχτης, ζητούσα να πληρώσω τόσο την αξία του κομματιού όσο και τα ταχυδρομικά. Μέχρι σήμερα δεν είχα την παραμικρή αντίδραση εκ μέρους τους... Αλλά το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι! Έχοντας αρκετές πληροφορίες στα χέρια μου από τις φωτογραφίες των κομματιών, τις οδηγίες και τις φωτό αναφοράς...
... διαπίστωσα ότι μια κατασκευή του κομματιού from scratch ήταν εφικτή. Από κομμάτια σωλήνων και ράβδων αλουμινίου και μπρούντζου, θερμοσυστελλόμενο, αλουμινοταινία, εποξικό στόκο, φύλλο στυρενίου και κεφαλές της Meng (ελαφρώς εκτός κλίμακας αυτές) φτιάχτηκε μια ρεπλίκα που δεν είναι εντελώς για πέταμα...
Η τοποθέτησή αυτού του κομματιού πάνω στον κινητήρα δεν έχει οριστικοποιηθεί, μιας και δεν έχω χάσει την ελπίδα ότι η MFH μπορεί να φιλοτιμηθεί και να ανταποκριθεί στο αίτημα μου... Να έχετε όλοι μια καλή, παγωμένη Κυριακή!
|
|