|
Post by kyriakos on Jun 24, 2021 22:37:40 GMT 2
Τρομερή δουλειά Γιώργο κ χαίρομαι που πήγαν όλα καλά με τον ταχυτροχο βλέποντας μόνο τις φωτογραφίες έπαθα ένα μίνι εγκεφαλικό κ μόνο στην ιδέα τι έπαθες ο άνθρωπος καλοκαιριατικα ,τώρα για τις λεπτομέρειες του μοτέρ τι να πω έχω σπιτσλες που λένε κ στο χωριό μου
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 25, 2021 7:45:44 GMT 2
Καλημέρα Κυριάκο, και ευχαριστώ για το σχόλιο. Όπως λες, όλα πήγαν καλά οπότε κοιτάμε μπροστά. Λίγες μέρες διακοπές με τη φαμίλια και από βδομάδα επιστρέφουμε. Οπότε την επόμενη Κυριακή, εκτός απροόπτου θα δείτε το ολοκληρωμένο σασί. Καλημέρα, καλό ΣΚ και καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 4, 2021 17:13:39 GMT 2
Μετά από μια παύση για τις απαραίτητες διακοπές όπου εξάλλου δεν μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα, αφού καύσωνας vs μοντελισμός, σημειώσατε άσσο από ημίχρονο με φραγή στο Ασιατικό Όμως με εκείνα και τούτα, φτάσαμε σε άλλο ένα milestone (sic) της κατασκευής, αυτό της ολοκλήρωσης του σασί. Για να φτάσουμε εκεί, αρχικά τοποθετήθηκαν τα εμπρός φρένα και συνδέθηκαν οι σχετικές καλωδιώσεις. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι εξαγωγές αέρα των φρενών, οι οποίες είχαν τρυπηθεί στα αρχικά στάδια των δοκιμαστικών εφαρμογών. Φυσικά οι βάσεις έγιναν κάρμπον, ενώ το καλσονάκι της συζύγου, βοήθησε να δημιουργηθεί πάττερν σε επιφάνειες που δύσκολα, μπαίνουν χαλκομανίες. Αντίστοιχα με κάρμπον καλύφτηκαν τα εμπρός φτεράκια που είχα φτιαχτεί από το μηδέν (στα αρχικά στάδια της κατασκευής), οι βάσεις της πίσω αεροτομής και ο διαμορφωτής αέρα στο εμπρός μέρος. Ακολούθησαν οι εργασίες στο airbox. Αυτό έφαγε τα cf του, αλλά αυτή τη φορά βερνικώθηκε γιατί στο πραγματικό είναι γυαλιστερό, σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος των υπολοίπων επιφανειών, όπου δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν δύο δοχεία που υπάρχουν εκατέρωθεν του box, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε η βάση που δίνει το κιτ, αφού δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά σε μεταγενέστερες εκδόσεις. Τέλος, φτιάχτηκε μια τρίοδος, που συνδέεται με το υδραυλικό σύστημα που ανασηκώνει το αυτοκίνητο στα πιτ. Αυτή τοποθετείτε πάνω στη βάση της αεροτομής και καταλήγει στο πίσω προφυλακτήρα. Φυσικά συνδέθηκε με τις ανάλογες σωληνώσεις που είχαν προβλεφθεί για το συγκεκριμένο σύστημα της GTR. Τέλος, όλα τα παραπάνω εφαρμόστηκαν στο σασί. Μαζί τοποθετήθηκε και μια είσοδος για την OBD, στην δεξιά πόρτα που συνδέθηκε με τα υπάρχοντα ηλεκτρονικά.
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 4, 2021 17:19:23 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 4, 2021 18:11:14 GMT 2
Τι ωραίο, τι ωραίο... Μου λείπουν οι λέξεις! Αλλά εσύ δεν έλεγες ότι θα πάτε διακοπές; Πότε τα 'φτιαξες όλα αυτά;;;
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 5, 2021 17:07:45 GMT 2
Τι ωραίο, τι ωραίο... Μου λείπουν οι λέξεις! Αλλά εσύ δεν έλεγες ότι θα πάτε διακοπές; Πότε τα 'φτιαξες όλα αυτά;;; Τέσσερις - πέντε μέρες πάμε κοκ, αφού δουλεύω και δεν μπορώ να μείνω παραπάνω. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by nektarios on Jul 5, 2021 22:19:13 GMT 2
Τι να πω τώρα εγώ; Απλά το χαζεύω, και θεωρώ - ίσως επειδή μού αρέσει πολύ και το σχήμα τού οχήματος - οτι είναι το καλύτερο μοντέλο σου! Εγώ τουλάχιστον, αν μου χάριζες ένα, αυτό θα έπαιρνα! Καλή συνέχεια φίλε, στην κατασκευή αλλά και στο καλοκαίρι σου!
|
|
|
Post by kyriakos on Jul 6, 2021 16:19:58 GMT 2
Τι να πω ρε φίλε δεν έχω λόγια !!! μπράβο σου απλά!!!για μένα είναι περίοδος αποχής από το χόμπι λόγο ζέστης γιατι το δωμάτιο βρίσκεται στην ταράτσα κ δεν ενδείκνυται για μοντελισμο με αυτή την ζέστη!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 6, 2021 17:50:11 GMT 2
Καλησπέρα και ευχαριστώ για τον σχολιασμό σας. Νεκ, το καλύτερο μοντέλο το διαλέγουμε από αυτά που βρίσκονται στη βιτρίνα. Εδώ διακυβεύονται πολλά ακόμη κι ακόμη περισσότερα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα όμως, είναι από τα πιο περίπλοκα και απαιτητικά κιτ που έχω φτιάξει. Αυτό δεν αλλάζει, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Όπως και να έχει, νομίζω είναι αδύνατο να επιτευχθεί το fitting των πάνελ του αμαξώματος της Lancia. Κυριάκο, κι εγώ δουλεύω με πολύ χαλαρούς ρυθμούς, ελάχιστα κάθε μέρα και καθόλου τις μέρες με τον βαρύ καύσωνα ή τις 4-5 μέρες που πήγαμε Χαλκιδική. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 11, 2021 13:53:49 GMT 2
Η χρονοβόρα και αρκούντως βαρετή διαδικασία του φινιρισμάτος ξεκίνησε με το αστάρωμα των επιφανειών και κάποιες δοκιμαστικές εφαρμογές, για να επιβεβαιωθεί ότι όλα εξακολουθούν να κουμπώνουν όπως όταν τα άφησα μετά τα τελικά τεστ φιτ, κάποιους μήνες πριν. Πιο πριν τα κομμάτια καθαρίστηκαν, στοκαρίστηκαν (ιδίως στις ακμές όπου η ρητίνη της χίρο παραδοσιακά παρουσιάζει ανωμαλίες, κύματα και τρυπίτσες) και τρίφτηκαν. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα σημεία που είχαν προστεθεί φύλλα πλαστικού, για να βελτιωθεί η σύμπτωση των πάνελ του αμαξώματος. Κατά την διάρκεια των δοκιμών αυτών, προσαρμόστηκε το μήκος και η θέση της εξαγωγής αέρα που βρίσκεται κάτω απ΄το πίσω καπό του κινητήρα, ώστε να κάθεται σωστά πάνω στις βάσεις εξαερισμού των φρένων. Μετά τα γνωστά τριψίματα, πλυσίματα κλπ, τα κομμάτια περάστηκαν με μαύρο αστάρι (μέσα - έξω), το οποίο θα είναι η βάση για την εξωτερική παραλλαγή αλλά και τις κάρμπον επιφάνειες, εσωτερικά των πάνε του αμαξώματος. Αυτά για σήμερα, ίσως όχι τόσα ενδιαφέροντα, αλλά απαραίτητα για την ολοκλήρωση του μοντέλου. Καλή εβδομάδα σε όλους
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 11, 2021 17:12:21 GMT 2
Εντυπωσιακό Γιώργο! ΥΣ. Μετά από αρκετό καιρό απουσίας (για καλό σκοπό!), επιστρέφω σιγά-σιγά στον μοντελισμό και στο αγαπημένο μας φόρουμ! Θα χρειαστεί κάποιο καιρό να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις που έχασα ...... και να ξαναθυμηθώ πως να χειρίζομαι τον αερογράφο (λένε ότι είναι σαν το ποδήλατο, δεν ξεχνιέται ). Καλό Σ/Κ σε όλους!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 12, 2021 7:32:24 GMT 2
Καλημέρα Φάνη, καλή επιστροφή
|
|
|
Post by kyriakos on Jul 12, 2021 20:01:57 GMT 2
Πόσο το έχουμε ευχαριστηθεί αυτό το πρότζεκτ ρε Γιώργο δεν φαντάζεσαι...
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 13, 2021 5:42:03 GMT 2
Όπου αποδεικνύεται η σπουδαιότητα των επανειλημμένων dry fit από την αρχή, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις στη συνέχεια. Διδακτικότατο στάδιο το τωρινό Γιώργο, τέλεια εφαρμογή, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 13, 2021 8:45:25 GMT 2
Καλημέρα και ευχαριστώ για τον σχολιασμό σας. Μακάρι, Κυριάκο. Χαίρομαι ειλικρινά για αυτό. Κώστα, δεν φτιάχνονται αλλιώς αυτά τα κιτ. Ιδίως αυτά με τα πολλά πάνελ, όπως η Mclaren. Έχουμε ακόμη δρόμο όμως. Καλημέρα και πάλι
|
|
|
Post by nektarios on Jul 13, 2021 11:06:21 GMT 2
Αγαπητέ φίλε Γιώργο, ας μπορούσα εγώ έστω και να πλησίαζα αυτό το φινίρισμα, και η βαριεστημάρα της διαδικασίας δεν θα με απασχολούσε καθόλου! 🙂 Καλή συνέχεια!
|
|