|
Post by konstantinf on Feb 6, 2021 17:23:22 GMT 2
Παρ' όλες τις "φοβερές" ατέλειες που ανακάλυψες μετά το αστάρωμα και το "τεράστιο" ύψος των βάσεων των ταπών που λέει ο Γιώργος, μια χαρά γίνεται! Διότι ο υποφαινόμενος είναι οπαδός μιας άλλης αγγλικής ρήσης: Better is the worst enemy of good! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 6, 2021 20:26:01 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά, ευχαριστώ πολύ. @ Κωσνσταντίνε, δεν έχεις άδικο, το θέμα είμαι μέχρι ποιο στάδιο είναι κάποιος διατεθειμένος να επέμβει ξανά και να διορθώσει πράγματα. Το ζήτημα είναι ότι εδώ ήξερα για το ύψος, αφού είχα δει την κατασκευή του Γιώργου (την έχω αναφέρει ήδη στην αρχή αυτού του post) και όταν δοκίμασα το καπάκι σκέφτηκα να αλλάξω την βάση του αλλά δεν είχα αυτό που χρειαζόμουν εύκαιρο οπότε το άφησα έτσι (παρακάτω απάντηση στον Γιώργο). @ Γιώργο, όπως ανέφερα παραπάνω το είχα προσέξει και είχα κοιτάξει τα washers μου που έχω, αλλά η διάμετρος που έχω είμαι μικρή, όχι η κατάλληλη. Επίσης, δεν μου είναι εύκολο αυτό το διάστημα να τρέχω σε μαγαζία με τέτοια υλικά, αφού είναι περιορισμένα εδώ στην Λευκωσία και αρκετά μακρυά (χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα βρω αυτό που θέλω), συν ότι θα χάσω έναν από τους 2 κωδικούς που έχω για να κυκλοφορούμε για τις καθημερινές μας ανάγκες. Με την ευκαρια, με το washer δείχνει σίγουρα πολύ καλύτερο, αν και αυτό είναι λίγο εκτός κλίμακας πιστεύω, βλέποντας ξανά την φωτό από το πραγματικό που μου είχες στείλει. Αν και το αμάξωμα είχε ήδη διορθωθεί και ξανάασταρωθεί (μαζί με κάποια αλλά κομμάτια) αλλά δεν έχει βαφτεί ακόμη, δεν έχω πρόβλημα να το διορθώσω αν έχω αυτό που θέλω για να βελτιωθεί (το έχω κάνει σε χειρότερη κατάσταση, αν θυμάσαι, με την μάσκα μπροστά στην Toyota 2000 GT, που ήταν και βαμμένο, μετά το σχόλιο σου!), οπότε θα ξανακοιτάξω αύριο αν έχω κάποιο άλλο washer ή αν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, και θα πράξω ανάλογα. Στην έσχατη περίπτωση δεν θα κάνω καμία αλλαγή σε αυτό το σημείο! Με την ευκαρία, τα καθίσματα απέκτησαν πλάτη, από φύλλο πλαστικού, κάτι που έκανα μεταξύ ασταριού-διορθώματος-ασταριού (είχαν περαστεί στο τέλος και 2 χέρια άσπρο αστάρι στο αμάξωμα και στο κάλυμμα του κινητήρα). Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 6, 2021 21:58:32 GMT 2
Μπορείς, να χρησιμοποιήσεις πολύ λεπτό φύλλο πλαστικού, κομμένο με το punch & die. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 7, 2021 10:10:36 GMT 2
Παρ' όλες τις "φοβερές" ατέλειες που ανακάλυψες μετά το αστάρωμα και το "τεράστιο" ύψος των βάσεων των ταπών που λέει ο Γιώργος, μια χαρά γίνεται! Διότι ο υποφαινόμενος είναι οπαδός μιας άλλης αγγλικής ρήσης: Better is the worst enemy of good! Καλή συνέχεια! Οι «φοβερές» ατέλειες που ανακάλυψα μετά το ασταρωμα Κωνσταντίνε, περιείχαν και όλες τις εμφανείς ενώσεις που είχα στοκάρει-τρίψει με πάρα πολύ προσοχή από ότι είχα δείξει αναλυτικά, μπροστά στο αμάξωμα και στο πίσω παράθυρο! Αυτό ήταν και το βασικό σχόλιο μου. Σίγουρα είμαι κάπως σχολαστικός με κάποια πράγματα, αλλά αυτό δεν ήταν κάτι που μπορούσε να αμεληθεί ή να παραληφθεί! Καλημέρα!
|
|
|
Post by ViL27 on Feb 7, 2021 10:42:45 GMT 2
Δυστυχως οι διαφοροι στοκοι θελουν πολλα περασματα για να φερουν ενα απολυτα λειο αποτελεσμα,εγω πιστευω ο μαγικος αριθμος περασματων στοκου πριν ασταρωσουμε ειναι 3,και βλεπουμε! Οσο για τις ταπες αυτο ακριβως που λες,αν εχεις κατι διαθεσιμο που θα σου δωσει καλυτερο αποτελεσμα οκ,αν δεν εχεις και τις αφησεις οπως ειναι και παλι οκ. Τα washers φανταζομαι ειναι αυτα τα διαφανα στρογγυλα που εχεις στο κουτι?Πως ονομαζονται ελληνιστι και τι χρηση εχουν κανονικα?Καλημερα
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 7, 2021 11:04:18 GMT 2
washers = ροδέλες
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 7, 2021 13:06:06 GMT 2
Δυστυχως οι διαφοροι στοκοι θελουν πολλα περασματα για να φερουν ενα απολυτα λειο αποτελεσμα,εγω πιστευω ο μαγικος αριθμος περασματων στοκου πριν ασταρωσουμε ειναι 3,και βλεπουμε! Οσο για τις ταπες αυτο ακριβως που λες,αν εχεις κατι διαθεσιμο που θα σου δωσει καλυτερο αποτελεσμα οκ,αν δεν εχεις και τις αφησεις οπως ειναι και παλι οκ. Τα washers φανταζομαι ειναι αυτα τα διαφανα στρογγυλα που εχεις στο κουτι?Πως ονομαζονται ελληνιστι και τι χρηση εχουν κανονικα?Καλημερα Ροδέλες Σπύρο, όπως ανέφερε και ο Κωνσταντίνος! Στην Toyota 2000 GT, ο μαγικός αριθμός θα πρέπει να ήταν πάνω από 7 σε κάποιες περιοχές (αν δεις κάποιες φωτό και τα σχόλια μου εκεί) . Συμφωνώ για την (μη-)αποτελεσματικότητα των στόκων. Αν πρόσεξες, εγώ πάντα στοκάρω με CA, την easy cement της Τamiya πρώτα, γιατί δεν σπάει. Όμως κάποιες φορές, υπάρχουν μικρές φυσαλίδες για αυτό και περνάω μετά υγρό στόκο (Μr Surfacer 500). Αλλά στο τέλος της ημέρας, το αστάρι συνήθως θα εμφανίσει τις όποιες μικρό ατέλειες οπότε το τελικό πέρασμα-τρίψιμο εξομαλύνει την περιοχή. Είναι πιστεύω αυτή η διαδικασία που αν δεν γίνει καλά ή αν δεν παρατηρήσουμε τα κομμάτια πολύ προσεκτικά, δεν θα δούμε τις ατέλειες, για αυτό και οι φωτό είναι προς βοήθεια μας και πράγματι πολύ χρήσιμες! Καλο απόγευμα!
|
|
|
Post by czt on Feb 7, 2021 13:20:46 GMT 2
αχ αυτοι οι στοκοι του Σακη αγαπημενοι και εμενα σιχαμενει!
Παντως στη Κυπρο βγαινεις μια φορα και μετα χανεις το δικαιωμα εδω οτι θελουμε. Το αναγερφω γτ με εκανε εντυπωση.
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 7, 2021 13:26:50 GMT 2
Έφτιαξα με το die and punch (σγρομπιά για την ακρίβεια) κάποιες ροδέλες και τις έτριψα αλλά δεν μου φάνηκαν πολύ κυκλικές γιατί έμεναν μέσα στην εγκοπή και όταν έπρεπε να τις τραβήξω αλλοιωνόταν λίγο το σχήμα τους και τρίψιμο δεν βοηθούσε. Οπότε, ακολούθησα την ρήση των Άγγλων, και δεν το πείραξα, αφού δεν ήμουν σίγουρος ότι θα γίνει καλύτερο. Αν στο μέλλον φτιάξω και κάποιο άλλο, θα προσπαθήσω να κάνω κάτι καλύτερο σε αυτό το σημείο! Επομένως, αφιέρωσα χρόνο να αλλάξω φίλτρο στο spraybooth, να καθαρίσω τον χώρο όσο καλύτερα μπορούσα και να ψεκάσω νερό στην περιοχή βαψίματος. Έχοντας αποφασίσει να μην αλλάξω τίποτε άλλο πάνω στο αμάξωμα, όπλισα και ψέκασα 4 χέρια, το 1ο ίσα που ακούμπησε το πλαστικό, το 2ο λίγο πιο έντονα, το 3ο με την σκανδάλη ακόμη περισσότερο τραβηγμένη πιο πίσω, και το 4ο σχεδόν wet. Όλα με διαφορά 5-10 λεπτών. Το χρώμα είναι πράγματι πολύ όμορφο, και η καλυπτικότητα του άψογη! Από τα πιο ξεκούραστα βαψίματα. Με το βερνίκι σίγουρα θα αναδειχθεί περισσότερο! Θα βάλω το κάλυμμα του κίνητρα στην θέση του (θα το στηρίξω με κάποιες ταινίες μασκαρίσματος από κάτω) και θα ψεκάσω ένα τελευταίο χέρι για να είναι όσο πιο ομοιόμορφο γίνετε το χρώμα. Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 7, 2021 15:00:21 GMT 2
Ωραία επιλογή χρώματος. Με άρεσε πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 7, 2021 15:19:24 GMT 2
Πολύ όμορφο όντως! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 7, 2021 16:38:30 GMT 2
Πολύ ωραίο βάψιμο, ωστόσο εν τέλει θα προτιμούσα μια πιό φωτεινή απόχρωση, ειδικά λόγω και του μικρού του μεγέθους.
Φάνη μιας και το έχεις με την αναλυτική και πολύ καλή παρουσίαση θεμάτων, ίσως θα άξιζε να δοκιμάσεις να μας μεταλαμπαδέψεις κάποιες βασικές τεχνικές γνώσεις (λύσιμο/δέσιμο/καθαρισμός αερογράφου, αλλάγή φίλτρων spraybooth, ρυθμίσεις κομπρεσσέρ κλπ).
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 7, 2021 17:14:57 GMT 2
Γιώργο, Κωνσταντίνε, Άλεξ, σας ευχαριστώ. Και εμένα μου αρέσει το maroon χρώμα (ούτως ή άλλως είχα αναφέρει εξαρχής το χρώμα που θα χρησιμοποιήσω) και πραγματικά ανυπομονώ να το δω γυαλισμένο! Άλεξ, μην στεναχωριέσαι, όπως σου έχω πει έχω ακόμη ένα σε στοκ, με καλά decals, οπότε κάποια στιγμή θα φτιαχτεί και αυτό, θα βαφτεί με ανοικτό χρώμα (ίσως το πρασινάκι που σου αρέσει) και θα προσπαθήσω να του περάσω και τις χρυσές γραμμές!
|
|
|
Post by czt on Feb 7, 2021 20:30:27 GMT 2
ωραιο το βαψιμο Φανη το χρωμα ειναι εποχης θα ηθελα σε μαυρα με τα χρυσα της JP μπορει στο ,μελλον οπως λες
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 7, 2021 20:40:46 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 7, 2021 20:55:38 GMT 2
ωραιο το βαψιμο Φανη το χρωμα ειναι εποχης θα ηθελα σε μαυρα με τα χρυσα της JP μπορει στο ,μελλον οπως λες Ευχαριστώ φίλε!
|
|