|
Post by kyriakos on Feb 7, 2021 21:41:26 GMT 2
Ωραίο βάψιμο φίλε Φανή κ ωραίο χρώμα ιδιαίτερο εύχομαι καλή συνέχεια στις εργασίες σου!!
|
|
|
Post by ViL27 on Feb 8, 2021 9:23:43 GMT 2
Ωραιο το maroon Φανη,ιδιαιτερο χρωμα για ενα ιδιαιτερο αυτοκινητο!Καλημερα
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 9, 2021 12:43:51 GMT 2
Κυριάκο, Σπύρο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 10, 2021 20:20:46 GMT 2
Τίποτα το συγκλονιστικό αυτό το update, αλλά κάπως προχώρησαμε: 1) Άνοιξα τις τρύπες στο τιμόνι με τρυπανάκια διαφορετικής διαμέτρου και έτριψα το πλαστικό να λεπτύνει αρκετά. Αν και είχα μεταλλικό aftermarket που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αποφάσισα να βελτιώσω το πλαστικό και νομίζω ανταμείφθηκα από την προσπάθεια μου, οπότε θα το χρησιμοποιήσω. Επόμενο βήμα, να βαφτει και να περαστεί το σήμα στο κέντρο (δίνεται χαλκομανία). 2) Στην συνέχεια λεπτύναμε αρκετά την πινακίδα, να δείχνει καλύτερα στην κλίμακα (κάποια στιγμή, σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω μεταλλικό φύλλο σε κατάλληλες διαστάσεις να δω πως θα είναι, ίσως σε κάποια άλλη κατασκευή). 3) Στην συνέχεια βάψαμε τα περισσότερα μικρό-κομμάτια και όχι μόνο με διάφορες υφές του μαύρου. Με πινέλο θα βαφτούν ασημένια κάποιες βίδες κτλ. 4) Τις ζάντες τις εβαψα με το aluminium της ZP. Δεν φαίνεται καλά στις φωτό, λόγω αντανάκλασης. (Θα δω όμως αν τις περάσω και με λίγο steel, για αυτό και δεν έβαλα ακόμη τα λογοτυπα που δίνει σε χαλκομανίες το κιτ). Έβαλα και τα υπόλοιπα κομμάτια για τον κινητήρα στην χλωρίνη για αποχρωμίωση, και ελπίζω αύριο να αρχίσω κάποια στιγμή να δουλεύω πάνω του. Κάποια μέρη κολληθήκαν στοκαρίστηκαν-τρίφτηκαν και είναι έτοιμα για αστάρωμα-βάψιμο. 5) Ολοκληρώθηκαν οι αναρτήσεις και οι τροχοί, και είναι έτοιμο να δεχθει τον κινητήρα ώστε να μπορέσω να το προσαρμόσω στα κάτω μέρος της μπανιέρας για να μπορέσω μετά να δουλέψω μέσα στο χώρο του κινητήρα. Επίσης, βάφτηκαν τα μεταλλικά μέρη και τοποθετήθηκαν σε σακουλακια για προστασία μέχρι την στιγμή της τοποθέτησης τους. (Ίσως τα περάσω και με λίγο ακρυλικό satin βερνίκι για προστασία, θα δω αν χρειάζεται). Έκανα και κάποια τοποθετηση να δω τον χώρο με τα καθίσματα και τις πόρτες (ταιριάζουν άψογα- Tamiya fit) αλλά πρέπει να αποφασίσω πως θα βάψω όλο το εσωτερικό, τα καθίσματα, μοκέτα κτλ, δεν έχω καταληξει ακόμη. Επίσης, θέλω να βελτιώσω το dashboard, οπότε χρειάζεται λίγο σκέψη πριν προχωρήσω εδώ .... 6) Την Παρασκευή ελπίζω να ψεκάσω τα πρώτα χέρια βερνίκι στο αμάξωμα και στο κάλυμμα του κινητήρα. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 10, 2021 20:43:24 GMT 2
Μπόλικη δουλειά και rewarding αποτελέσματα Φάνη! Είναι εμφανές ότι την βρίσκεις ιδιαίτερα μ' αυτήν την κατασκευή... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 11, 2021 17:20:19 GMT 2
Μπόλικη δουλειά και rewarding αποτελέσματα Φάνη! Είναι εμφανές ότι την βρίσκεις ιδιαίτερα μ' αυτήν την κατασκευή... Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Θα δούμε στο τελικό αποτέλεσμα τι θα προκύψει. Σίγουρα την απολαμβάνω, αλλά σε κάθε κατασκευή μου προσπαθώ να δω τι έξτρα πράγμα/τα μπορώ να κάνω χωρίς να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι πάντα το επιθυμητό. Αποτελούν όμως καλές εμπειρίες/γνώσεις για επόμενες κατασκευές. Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 5, 2021 8:13:01 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 5, 2021 17:41:34 GMT 2
Μπόλικη (ψιλο)δουλειά Φάνη στο δεκαπενθήμερο. Καθώς φαίνεται, όλοι μας αξιοποιήσαμε επαρκώς τον χρόνο που... δεν ποστάραμε . Το μοτεράκι πεντακάθαρο, κι η αυτοκόλλητη τσόχα πολύ ωραία! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 5, 2021 18:22:48 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Σίγουρα προχωρήσαμε με την συγκεκριμμένη κατασκευή σε αυτό το διάστημα, αλλά αυτήν την εβδομάδα, για διάφορους λόγους, δεν έχω κάτσει σχεδόν καθόλου στον μοντελιστικό μου πάγκο, Ελπίζω το Σ/Κ να μπορέσω να προχωρήσω ακόμη περισσότερο στην Lotus! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 5, 2021 19:34:50 GMT 2
Ωραίος, Φάνη... Η τσόχα είναι τρομερή λύση, τα είπαμε. Ανυπομονώ να τη δοκιμάσω όταν μου στείλεις το πακετάκι. Το επόμενο βήμα είναι να δοκιμάσεις να την βάψεις, για να δεις πως συμπεριφέρεται.
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 5, 2021 22:37:54 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο! Κάποια στιγμή θα προσπαθήσω να βάψω ένα κομμάτι τσόχας (με ακρυλικό χρώμα) να δω την συμπεριφορά της. Έχω ήδη όμως 4 χρώματα αν θυμάμαι καλά, θα κοιτάξω να δω αν μπορώ να βρω και κάποια αλλά χρώματα (στις αποχρώσεις που συνήθως χρησιμοποιούμε αν εινα δυνατόν), για ποικιλία. Δεν σε έχω ξεχάσει, το πακέτο θα ταχυδρομηθεί την άλλη εβδομάδα! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 7, 2021 17:03:48 GMT 2
Εχθές και σήμερα αφιέρωσα χρόνο στην Lotus Europa. Όπως είχα αναφέρει, ήθελα να ασχοληθώ με τις πόρτες και το dash 1) Πρώτα ασχολήθηκα με τις πόρτες. Στο πραγματικό, αυτές έχουν εσωτερικά ένα χώρισμα-κενό που δεν το αναπαριστά το κιτ, οπότε το δημιούργησα. Λογικά, αν δεν υπάρξει πρόβλημα με τα decals του ταμπλό (όλα τα decals του κιτ βγαίνουν με πολύ δυσκολία, πολύ ώρα στο νερό, και ανά πάσα στιγμή μπορούν να διαλυθούν - είναι και πολλά για καλή μου τύχη! ) θα αφήσω τα παράθυρα ανοικτά, οπότε κάτι θα φαίνεται και μάλλον πρέπει να βρώ να βάλω κάτι μέσα σε ένα από αυτά (να μην πάει χαράμι και όλος ο κόπος μου....). Βάφτηκε με το Beige της ZP και χρειάζεται ακόμη να βάψω την εσωτερική λαβή με satin black αλλά πρέπει πρώτα να μασκάρω προσεκτικά. 2)Στην συνέχεια ασχολήθηκα με το ταμπλό. Αποφάσισα να του προσθέσω aftermarket κασετόφωνο και κλειδί της μίζας, και να τοποθετήσω το κλειδί στο ταμπλό (κάποιοι έκαναν αυτήν την τροποποίηση αφού το προτιμούσαν όπως στις πρώτες Europa πάρα μετά που η μίζα μεταφέρθηκε στην γνωστή μας κολώνα του τιμονιού). Οπότε αφαίρεσα κάποια ανάγλυφα που θα αντικατασταθούν με PE ενώ κάποια αλλά θα μπουν από πάνω τους. Μου πήρε πάρα πολύ χρόνο να καθαρίσω τις εγκοπές μετά την αφαίρεση από τα πλαίσια και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχω χάσει κάτι! Επίσης προσπάθησα να αναπαραστήσω το ξύλο στο ταμπλό (με την γνωστή τεχνική βαψίματος). Ήθελα κάτι πολύ σκούρο, δεν έχει στεγνώσει ακόμη, νομίζω είναι οκ (δεν μπορεί να φανεί καλά στον φακό - επίσης το συγκεκριμμένο ταμπλό είναι αρκετά μικρό - όταν βαφτούν τα μαύρα μέρη και τοποθετηθούν τα decals και τα aftermarket PE θα αλλάξει όψη). Ο περίγυρος θα βαφτει matte black και η βάση με το βασικό beige color, και μετά θα αρχίσω να περνάω τα aftermarket (κάποια θα βαφτούν) και τα decals. Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα να έχουμε!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 7, 2021 18:03:25 GMT 2
Μικροχειρουργική στις πόρτες, νανοχειρουργική στις στεφάνες των οργάνων, femtoχειρουργική στο κλειδί και στην τρύπα του... Chapeau!
|
|
|
Post by Sakis on Mar 7, 2021 18:47:38 GMT 2
Φάνη αγαπημένες και πολύ προσεγμένες εργασίες! Σύντομα μπαίνω στον χορό...
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 7, 2021 20:44:37 GMT 2
Κωνσταντίνε, Σάκη σας ευχαριστώ, Κωνσταντίνε, το σετακι του κλειδιού είναι από το aftermarket set της Highlight Model Studio (φαίνεται σε μια από τις φωτό) - μαζί με το κασετόφωνο και κάποια αλλά ενδιαφέροντα accessories, όλα για 1:24 - οπότε δεν έκανα κάτι εδώ (ή μάλλον, κάτι έκανα, τα αποθήκευσα μετά το καθάρισμα και την φωτό και δεν τα έχασα! ). Σάκη, περιμένουμε με ανυπομονησία, να απολαύσουμε τις κατασκευές σου! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 8, 2021 22:44:37 GMT 2
Πολύ προσεγμένη η δουλειά στις πόρτες, και το ταμπλώ αναμένεται να γίνει πολύ εντυπωσιακό! Καλή συνέχεια!
|
|