|
Post by Φάνης on Jan 22, 2021 19:18:25 GMT 2
Πριν μερικές ημέρες, σε μια διαδικτυακή συζήτηση με τον admin και τους moderators, αναφέρθηκε η Lotus Europa Special, από το γνωστό κιτ της Tamiya! Επειδή την έχω στο στοκ, και πάντα ήθελα να την φτιάξω, αποφάσισα να ξεκινήσω ένα θέμα εδώ. Στο ScW υπάρχει η όμορφη κατασκευή του Γιώργου, όχι WIP αλλά φωτογραφίες στα ολοκληρωμένα. Αποφάσισα να ανοίξω εδώ ένα θέμα, έχοντας σκοπό να δοκιμάσω διάφορα πράγματα και κάποιες έξτρα πινελιές που έχω στο μυαλό μου. Η κατασκευή θα πάει αργά, αφού προέχει η 179 που περιμένει υπομονετικά να την ξεκινήσω (λογικά Δευτέρα), μόλις ολοκληρωθεί η 348ts (επίσης λογικά την Κυριακή!) Δεν θα γράψω κάποιο πρόλογο για αυτό το .... διαφορετικό ... αυτοκίνητο, που σχεδιάστηκε από τον Ron Hickman με κινητήρα της Renault, απλώς σημειώνω τον παρακάτω σύνδεσμο με το πολύ όμορφο άρθρο του Σπύρου Χατήρα στους 4 τροχούς. www.4troxoi.gr/4t-classic/montela/lotus-europa-i-diaforetiki Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 22, 2021 19:55:21 GMT 2
Περμένουμε ανυπόμονα την συνέχεια Φάνη... Καλό ξεκίνημα!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 22, 2021 20:05:31 GMT 2
Δεν ξέρω πιο χρώμα θα επιλέξεις, αλλά ομολογώ πως αυτό το πράσινο με συγκλόνισε! Θα το παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον Φάνη μιας και το έχω και εγώ στα χέρια μου και κάποια στιγμή θα επιθυμούσα να το ξεκινήσω....Καλή κατασκευή!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 22, 2021 21:13:20 GMT 2
Ωραίο κιτ, θα το ευχαριστηθείς και με πολλές επιλογές σε χρωματισμούς - διαμορφώσεις. Από λουξαρι σε track day! Καλή επιτυχία, Φάνη
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 22, 2021 21:37:49 GMT 2
Σας ευχαριστώ παιδιά, το κιτ αποτελείτε από λίγα κομμάτια από ότι ειδα, αλλά έχει αρκετό χώρο για επεμβάσεις για ένα ομορφότερο αποτέλεσμα. Άλεξ, ναι το πράσινο μου αρέσει και εμένα, όμως είχα καταλήξει στο χρώμα από τότε που ειδα την παρακάτω φωτό! Θα χρησιμοποιήσω το Maroon χρώμα της ZP (similar to TS-11) το οποίο έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα μόνο για να βάψω το ντεπόζιτο της Virago, οποτε να μην πάει χαμένο! Για το εσωτερικό, δεν έχω αποφασίσει, λογικά σε κάτι ανοικτό, ή ίσως στο κλασικό μαύρο, αλλά όχι ακόμη σίγουρος. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 22, 2021 22:02:51 GMT 2
Ρε παιδια μονο εμενα το πισω μερος μου φερνει σε νεκροφορα? Καλη επιτυχια Φανη,ενδιαφερον μοιαζει το maroon!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 22, 2021 22:54:49 GMT 2
Lotus Europa ωραιο κ περιεργο σχημα .....φυσικα το γνησιο ειναι μονο ασπρο ... Φανη το ξερεις οτι ειναι ολο φτιαγμενο απο πλαστικο
|
|
|
Post by alex78 on Jan 23, 2021 0:15:33 GMT 2
Για το εσωτερικό, δεν έχω αποφασίσει, λογικά σε κάτι ανοικτό, ή ίσως στο κλασικό μαύρο, αλλά όχι ακόμη σίγουρος. Ένα ωραίο μπεζάκι νομίζω θα του ταίριαζε γάντι. Φανη το ξερεις οτι ειναι ολο φτιαγμενο απο πλαστικο Μα και ο Φάνης σε πλαστικό θα το φτιάξει...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 23, 2021 11:35:55 GMT 2
Αλέξη, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι για το υλικό που θα χρησιμοποιήσει, με τόσες αναζητήσεις που κάνει τώρα τελευταία, θα μπορούσε κάλλιστα να δοκιμάσει να φτιάξει κάποια κομμάτια από μέταλλο ή ακόμη και... ξύλο! Φάνη, όντως πολύ ιδιαίτερο όχημα, καλή αρχή και περιμένουμε με ενδιαφέρον τις "έξτρα πινελιές" που έχεις στο μυαλό σου!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 23, 2021 15:09:35 GMT 2
Χαχα, δεν έχεις άδικο Νεκ! Καλά να είμαστε και σίγουρα θα ανεβάσουμε ως θέματα και κάποιες εκπλήξεις (που είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσουν!) Ευχαριστώ, ελπίζω στο συγκεκριμένο σε μια ευχάριστη κατασκευή και να δοκιμάσω και κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου! Καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 23, 2021 15:12:34 GMT 2
Για το εσωτερικό, δεν έχω αποφασίσει, λογικά σε κάτι ανοικτό, ή ίσως στο κλασικό μαύρο, αλλά όχι ακόμη σίγουρος. Ένα ωραίο μπεζάκι νομίζω θα του ταίριαζε γάντι. Καλή η πρόταση σου Άλεξ! Ευχαριστώ! Καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 23, 2021 15:23:50 GMT 2
Ρε παιδια μονο εμενα το πισω μερος μου φερνει σε νεκροφορα? Καλη επιτυχια Φανη,ενδιαφερον μοιαζει το maroon! Ευχαριστώ Σπύρο! Το maroon μαζί με το βερνίκι έδειξε πολύ ωραίο στο ντεπόζιτο της virago οπότε ξέρω τι να περιμένω, αν και εδώ θα έχω μεγαλύτερη επιφάνεια. Σίγουρα όχι και τόσο συνηθισμένο χρώμα για αυτοκίνητο αλλά στα μάτια μου δείχνει όμορφο. Καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 23, 2021 15:28:33 GMT 2
Πιθανον να το ψαξω το Maroon για την χρησιμοποιησω στην BMW σειρα 8 που εχω,ειναι το χρωμα που εχει το αυτοκινητο στο box art και μοιαζει να του ταιριαζει πολυ!Καλο Σ/Κ!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 28, 2021 15:04:47 GMT 2
Αφιυ καθάρισα τον πάγκο μου από την 348ts, είπα να ξεκινήσω ταυτόχρονο την Europa και την 179. Ξεκίνησα με την πρώτη. Εδώ παραθέτω τις φωτό με τα πλαίσια! Όπως βλεπετε αποτελείτε από λίγα κομμάτια, έχει όμως κινητηρα και ωραία μεταλλικά αυτοκόλλητα. Τα decals δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, κυρίως οι χρυσές γραμμές που είναι κατεστραμμένες. Δεν με ενοχλεί αυτό αφού εξαρχής δεν θα τις χρησιμοποιούσα. Μου αρκούν να είναι καλά τα decals για το ταμπλό και για τις ζάντες. Στην συνέχεια, ξεκίνησα με το αμάξωμα, τα γνωστά, μαύρο μαρκαδοράκι για τις ραφές (οι οποίες είναι αρκετά βαθιές, τρέχουν σχεδόν από την μια άκρη μέχρι την άλλη του αμαξώματος, και οι πιο δύσκολες είναι στα pillars). Τρίφτηκαν με 320 sanding stick, 600 sanding sponge, και στις δύσκολες ραφές με την κεραμική λεπίδα που δεν αφήνει μεγάλες γρατζουνιές. Στην συνέχεια, με την ίδια διαδικασία, αφαίρεσα τα ανάγλυφα της Tamiya από το εσωτερικό της οροφής. Είναι κάτι που πάντα το κάνω, είτε την αφήσω έτσι είτε την καλύψω με κάποιο headliner. Μένει να σκριμπαρω τα pane lines, και να κολλήσω τα κομμάτια που πρέπει πριν τελικά τριφτεί ολόκληρο για το πρώτο χέρι αστάρι! Θα δω αν επίσης πρέπει να αφαιρέσω κάτι που δεν μου αρέσει πάνω του για να το αντικαταστήσω μετά! Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 28, 2021 15:20:20 GMT 2
Φανη μου καλοριζικο στον πεντακαθαρο παγκο ... Εσυ θα μας τρελανεις κ μας βαζεις συνεχεια σε ψωνια ..(κεραμικο νυστερι) χρηση ? αποτελεσμα ? απο που το πηρες ? Το tamiya στον ουρανο γιατι σε πειραζει ?
|
|
|
Post by alex78 on Jan 28, 2021 15:25:04 GMT 2
Η αλήθεια είναι ότι στο μπορντώ που επέλεξες, οι χρυσές λωρίδες θα έδειχναν πολύ όμορφες πάνω του, όμως εσύ αποφασίζεις....
Κεραμική λεπίδα....πρώτη φορά την ακούω....ενδιαφέρον...θα ψάξω να την βρώ....
|
|