|
Post by konstantinf on Jan 31, 2021 13:34:40 GMT 2
Ωραίες οι δουλειές Φάνη, και το "σπεύδε βραδέως" σου δεν με ενοχλεί καθόλου! Ίσα-ίσα, η κατασκευή διαρκεί περισσότερο και μαζί της οι αναμνήσεις μου από την εποχή του φανταρικού μου, όπου ένας συνάδελφος και γείτονας επιστρέψας εξ Αγγλίας ερχόταν κάθε μέρα και μ' έπαιρνε με το δεξιοτίμονο για να πάμε "ξαπλωτοί" στη μονάδα... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Feb 1, 2021 16:27:51 GMT 2
θα συμφωνησω με τον αλεξ ! Για την πυροπροστασια θελω να δω τη θα βαλεις γιατι βοηθαει σε μοντελα που εχουν ανοιχτο καπο
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 1, 2021 20:25:19 GMT 2
θα συμφωνησω με τον αλεξ ! Για την πυροπροστασια θελω να δω τη θα βαλεις γιατι βοηθαει σε μοντελα που εχουν ανοιχτο καπο Δεν θα υπάρξει κάτι εξεζητημένο εδώ Κωνσνατίνε. Θα προτιμούσα το αυτοκόλλητο heat shield της MFH αλλά επειδή είναι ακριβό, το αποφεύγω για μεγάλες επιφάνειες όπως εδώ. Οπότε μια λύση είναι το τσιγαρόχαρτο ή το αλουμίνιο-κάλυμμα από τα γιαούρτια. Συνήθως έχω αρκετά από το τελευταίο (η οικογένεια, εκτός από εμένα, τα λατρεύουν! )
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 1, 2021 20:53:32 GMT 2
Ιδιαίτερα μελετημένες κινήσεις και πολύ κατατοπιστική και επεξηγηματική παρουσίαση Φάνη, καλή συνέχεια. Ευχαριστώ Άλεξ!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 1, 2021 20:55:01 GMT 2
Ωραίες οι δουλειές Φάνη, και το "σπεύδε βραδέως" σου δεν με ενοχλεί καθόλου! Ίσα-ίσα, η κατασκευή διαρκεί περισσότερο και μαζί της οι αναμνήσεις μου από την εποχή του φανταρικού μου, όπου ένας συνάδελφος και γείτονας επιστρέψας εξ Αγγλίας ερχόταν κάθε μέρα και μ' έπαιρνε με το δεξιοτίμονο για να πάμε "ξαπλωτοί" στη μονάδα... Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Βλέπω έχεις ωραίες αναμνήσεις από την θητεία σου στον ΕΣ!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 2, 2021 7:03:01 GMT 2
Φάνη, στο ΠΝ ήταν, όχι στον ΕΣ... Ο Αλέξης το 'ξερε...
|
|
|
Post by kyriakos on Feb 2, 2021 21:06:00 GMT 2
Ωραίο ξεκίνημα φίλε Φανή κ ακόμα πιο ωραία η ανάλυση που κανείς(να μαθαίνουμε κ πέντε πράγματα)να Σάι καλά καλή συνέχεια εύχομαι!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 2, 2021 22:20:41 GMT 2
Ωραίο ξεκίνημα φίλε Φανή κ ακόμα πιο ωραία η ανάλυση που κανείς(να μαθαίνουμε κ πέντε πράγματα)να Σάι καλά καλή συνέχεια εύχομαι! Ευχαριστώ πολύ Κυριάκο! Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό, ο οποίος είναι και ο σκοπός των WIP: να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε μέσω των αναλυτικών κατασκευών/βημάτων! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by czt on Feb 3, 2021 13:56:37 GMT 2
θα συμφωνησω με τον αλεξ ! Για την πυροπροστασια θελω να δω τη θα βαλεις γιατι βοηθαει σε μοντελα που εχουν ανοιχτο καπο Δεν θα υπάρξει κάτι εξεζητημένο εδώ Κωνσνατίνε. Θα προτιμούσα το αυτοκόλλητο heat shield της MFH αλλά επειδή είναι ακριβό, το αποφεύγω για μεγάλες επιφάνειες όπως εδώ. Οπότε μια λύση είναι το τσιγαρόχαρτο ή το αλουμίνιο-κάλυμμα από τα γιαούρτια. Συνήθως έχω αρκετά από το τελευταίο (η οικογένεια, εκτός από εμένα, τα λατρεύουν! ) παιζει ρολο αν ειναι 0% η πληρες? Φυσικα πλακα κανω απλα ειναι εντος κλιμακας?
|
|
|
Post by alex78 on Feb 3, 2021 14:27:52 GMT 2
Φάνη επίσης μια αξιόλογη λύση που θα πρότεινα, είναι το Bare Metal Foil (BMF) ή ακόμα και η αλουμινοταινία που έχει και κολλητική ιδιότητα.
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 3, 2021 16:58:26 GMT 2
@ Κωνσταντίνε, είναι στην κλίμακα όσο μπορεί να είναι φίλε! Το πρόβλημα είναι να το κολλήσεις καλά. Το τσιγαρόχαρτο έχει καλύτερη υφή για εμένα αλλά δύσκολα το βρίσκω ως μη-καπνιστής! @Αλεξ, BMF και αλουμινοταινία χρησιμοποιήσω συνέχεια σε διάφορες άλλες εργασίες όπως έχεις προσέξει, για θερμική προστασία όμως δεν έχουν την υφή που θέλω (η αλουμινοταινία επιπλέον είναι σαν καθρέπτης), για αυτό ανέφερα τις συγκεκριμμένες 3 επιλογές. Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by czt on Feb 4, 2021 0:12:33 GMT 2
εχω καποιους καπνιστες θα μαζεψω και θα σε στειλω ενα γραμμα να εχεις και απο αυτες .
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 4, 2021 7:17:35 GMT 2
εχω καποιους καπνιστες θα μαζεψω και θα σε στειλω ενα γραμμα να εχεις και απο αυτες . Ευχαριστώ πολύ φίλε! Καλημέρα!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 5, 2021 17:58:08 GMT 2
Σήμερα ήταν ημέρα ασταρώματος στην Lotus Europa! Τίποτα το ενδιαφέρον απλώς να σας δείξω ότι όσο προσεκτικοί-σχολαστικοί και εαν είμαστε με τα κολλήματα-στοκαρίσματα-τριψίματα, μόλις πέσουν τα πρώτα χέρια αστάρια, μπαίνουν τα κεφάλια μέσα και ξανά-μανά διορθώσεις . Φυσικά σε κάποια σημεία στο εσωτερικό της μπανιέρας και στο εσωτερικό του καλύμματος του κινητήρα ίσως δεν χρειάζονται πολλές διορθώσεις αν θα μπουν επενδύσεις, αλλά αν στο καπό δεν μπούν και αν στην μπανιέρα χρησιμοποιήσω texture paint αντί για αυτοκόλλητη μοκέτα/τσόχα ίσως και να διακρίνονται κάποια από τα pin marks, αφού ήταν πολύ βαθιά. Οπότε, όπως λένε και στο χωριό μου ...better safe than sorry! Επίσης, θα ήθελα να τονίσω, ειδικά για τους νέους στην παρέα μας, ακόμη και αν καλυφθούν (ή σε σημεία κρυφά που δεν θα φαίνονται), practice makes perfect, που λένε επίσης στο χωριό μου, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο γιατί όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσετε κάποια δύσκολα από αυτά, που θα πρέπει να εξαλειφθούν, να γνωρίζετε πως να τα αντιμετωπίσετε! Αύριο λογικά θα ξανά-ασταρωθούν όλα τα κομμάτια και θα ξανά τριφτούν. Αν όλα ειναι οκ, ίσως ψεκάσω τα πρώτα χέρια βασικό χρώμα στο αμάξωμα και στο κάλυμμα του κινητήρα! Καλό βράδυ.
|
|
|
Post by czt on Feb 6, 2021 2:07:08 GMT 2
Άψογα Φανη να έρχεται και η σειρά της 599!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 6, 2021 11:35:59 GMT 2
Φάνη, καλημέρα... Η κυκλική βάση της τάπας των ρεζερβουάρ, είναι πολύ υπερυψωμένη στο κιτ, σε σχέση με το πραγματικό. Άσε που με τα τριψίματα δεν είναι πια και τόσο κυκλική. Εγώ την αφαίρεσα κι έβαλα ένα washer (από μαγαζί με εργαλεία - τα πουλάνε σε 50άδες ή 100άδες - για μικρές βίδες) κατάλληλης διαμέτρου. Δες μήπως επέμβεις πριν το βάψιμο. Καλή συνέχεια
|
|