|
Post by gtziaf on Jan 4, 2021 10:24:50 GMT 2
Περιμένω τις βιτρινάτες, φώτο. Καλημέρα, πολύ όμορφο
|
|
|
Post by czt on Jan 4, 2021 12:58:39 GMT 2
Ειχε και δοση απλα σε αυτο που λες θα συμφωνησω διοτι οταν καποιος μπαινει στη διαδικασια πιστευει οτι ειναι σαν να μαγειρευεις (που ειναι λαθος σαν παραδειγμα διοτι και εκει θελει φαντασια) απλα δεν ειναι φοβος ειναι η απογοητευσει που ερχεται. Γιατι ομως ερχεται γιατι κανουμε το κιτ το οποιο θελουμε να το εχουμε σε περίοπτη θεση αλλα δεν βγαινει οπως θελουμε για πολλους λογους (απειρια, βιασυνη κλπ). Προσωπικα θα προσθεσω αν κατι θελουμε να γινει με αποτελεσμα επιθυμητω πρωτα ασ γραψουμε χιλιομετρα (το εχουν πει πολυ (Αγαπιος,Σακης,Γιωργος κλπ)στις κατασκευες και εφοσον βρουμε τα πατήματα μας στη πιστα βλεπουμε και οδηγουμε αναλογα!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 4, 2021 13:22:24 GMT 2
Σωστόοοοος! Ποιος το τηρεί όμως;;;;
|
|
|
Post by Sakis on Jan 4, 2021 13:53:21 GMT 2
Το internet, τα fora κλπ. μπορούν να αποβούν μοιραία αν δεν γίνεται σωστή χρήση και δεν προϋπάρχει σκέψη. Τι εννοώ: ο Τζιαφάς δεν έγινε σε μία ημέρα/μήνα/χρόνο αυτό που είναι, ούτε κανείς άλλος από εμάς. Ούτε σημαίνει ότι αν το βερνίκι σε μένα έκατσε λουκούμι επειδή έκανα μια τεχνική, αυτή από τούδε και στο εξής θα πετυχαίνει συνέχεια. Δεν μπορεί κάποιος να εκνευρίζεται που δεν πετυχαίνει τα μοντέλα του Τζιαφά όταν δεν έχει κατακτήσει καν τα βασικά. Τα βλέπει λοιπόν στο internet, προσπαθεί να τα μιμηθεί, αποτυγχάνει, εκνευρίζεται και τα παρατάει. Δε γίνεται να μη μπορείς να κάνεις τα βασικά και να γίνεις Kustov απλά επειδή κάπου τα διάβασες όπως δεν μπορείς να πας στο πλάι μια Mercedes επειδή είδες τον Hamilton να το κάνει.
Ο σκοπός του εν λόγω WIP ήταν να δείξω μια σωστή προετομασία και τον λόγο για τον οποίο γίνεται, καθώς και μια κατασκευή χωρίς εξωτικά υλικά και φωτοχαραγμένα. Τα παίρνεις, τα κάνεις δικά σου και πειραματίζεσαι. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πετύχεις μονομιάς, μπορεί και ποτέ γιατί κάποιοι απλά δεν το έχουν (δεν είναι ρατσιστικό αλλά ούτε και ταμπού να ειπωθεί). Οπότε όσους οδηγούς και να διαβάσεις, αν δεν λερώσεις χεράκια, πινέλα και αερογράφους με στόκους, χρώματα κλπ. δεν πρόκειται ποτέ να πετύχεις κάτι. Βρίσκεις τη θέση σου στο επίπεδο που είσαι και πειραματίζεσαι σιγά σιγά με πραγματάκια. Βλέπεις ναι μεν καλύτερους μοντελιστές αλλά δεν τους βάζεις και αφίσα στον τοίχο με όνειρο να τους φτάσεις γιατί τότε αναιρείς τη χαρά του χόμπι μας και παύεις να το απολαμβάνεις. Το 2000 είδα ένα απαστράπτον New Beetle σε μοντελιστικό περιοδικό όταν ακόμα έβαφα αυτοκίνητα με πινέλο. Μου έκανε τόση εντύπωση και έβλεπα τον αερογράφο σαν υπερόπλο από το μέλλον. Δεν το έβαλα αυτοσκοπό (με την κακή έννοια) μια μέρα να κάνω κι εγώ τέτοια μοντέλα. Πειραματίστηκα πολύ όμως και γνώριζα ότι δεν θα ερχόταν εύκολα και αναίμακτα μιας και ούτε καν internet δεν είχα στο σπίτι. Κάπου στα 19 χρόνια μετά έχω έναν τέτοιο Σκαραβαίο. Οπότε κάνετε καλή χρήση των εργαλείων που υπάρχουν σήμερα, εκμεταλλευτείτε αυτό που είπε ο Γιώργος για να ξεκινήσετε από καλή βάση και όχι από το μηδέν, πιάστε τα μοντελιστικά εργαλεία και πειραματιστείτε ερωτώμενοι (γιατί ρε το μαμούνι ο Σάκης λέει αυτό που λέει για το ψέκασμα; Μου κάνει; Για να το δω και αυτό. Γιατί ο Φάνης τρίβει δίχως αύριο; Γιατί ο μουρλός ο Γιώργος κάνει το τάδε; Στο γιατί απαντήστε, μην το κοπιάρετε αμάσητο).
Κάπου πρέπει να σταματήσω γιατί τελειωμό δεν έχω...
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 4, 2021 18:25:29 GMT 2
Κωνσταντινε κ Σακη ....ενα μεγαλο μπραβο απο μενα για τα φανταστικα κ αληθινα αρθρα σας ..
|
|
|
Post by czt on Jan 5, 2021 7:55:57 GMT 2
Σακη συμφωνώ απόλυτα και θα προσθέσω οτι κάπως η περίοδος βοηθάει για εξάσκηση κλπ . Μη φιοβομαστε την κριτική πάντα είναι καλό προεραιτη με σκοπό να βελτιωθούμε.
|
|
|
Post by nikostheo on Jan 8, 2021 3:25:46 GMT 2
Σάκη αν και λίγο αργοπορημένα μιας και είμαι καινούργιος εδώ να πω ένα μεγάλο μπράβο πολύ κατατοπιστικό ποστ, πολλές συμβουλές και ένα φανταστικό αποτέλεσμα σίγουρα μετά από αυτό καταλαβαίνω ακόμα περισσότερο τι ήθελες να πεις στην απάντηση σου στο δικό μου ποστ και να είσαι σίγουρος ότι θα πιάσουν τόπο τα λόγια σου, μπορεί όχι με την πρώτη αλλά σίγουρα θα πιάσουν. Συνέχισε αυτό που κάνεις και εγώ είμαι εδώ να αποκομίζω και να προσπαθώ να γίνω καλύτερος
|
|
|
Post by Sakis on Jan 8, 2021 11:05:49 GMT 2
Ούτε που πρόλαβα να στο προτείνω, πιστόλι είσαι! Αν με ρωτάς τώρα με το μυαλό που έχω ποια θεωρώ τη σωστή σειρά είναι ένα καλό οπλοστάσιο από κόλλες, κυρίως υγρές με πινελάκι και μια πιο παχύρρευστη (ιδανικά την τριλογία της Tamiya), λευκή ξυλόκολλα για τα διαφανή, μια κυανοακρυλική (ιδανικά odourless για την αποφυγή του fogging). Λεπίδες, ντουκόχαρτα, λίμες, κάποιο στόκο κλπ. Δεν είναι απαραίτητο όλα να τα πάρεις με τη μία ούτε και όλα να είναι μοντελιστικά, τουλάχιστον για τα εργαλεία, σε μια βόλτα από Praktiker κλπ. (δυστυχώς όχι αυτή την εποχή) σίγουρα θα βρεις φθηνότερα. Γενικά όσο φτιάχνεις και ανεβάζεις τις απαιτήσεις σου, οι ανάγκες για το τάδε και το δείνα υλικό/εργαλείο θα γεννιούνται μόνες τους Γενικά φρόντισε για εργαλεία που θα σου παρέχουν τη δυνατότητα για ένα όσο καθαρότερο και καλύτερο αποτέλεσμα στην προετοιμασία και τις συγκολλήσεις των κομματιών στα αρχικά στάδια.
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 8, 2021 11:30:28 GMT 2
Και μην ξεχάσεις Νίκο, κοντά σε όλα αυτά που σου πρότεινε ο Σάκης, ένα πακετάκι Hansaplast, γιατί με όλους αυτούς τους κόφτες, λεπίδες και τρυπανάκια ποτέ δεν ξέρεις...
|
|
|
Post by Sakis on Jan 8, 2021 11:33:38 GMT 2
Καλύτερα γάζα και λευκοπλάστ για να του μένει υλικό και για ζώνες...
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 8, 2021 15:04:55 GMT 2
Καλύτερα γάζα και λευκοπλάστ για να του μένει υλικό και για ζώνες... Χαχαχαχα όντως καλό!!
|
|