|
Post by Φάνης on Dec 30, 2020 8:49:12 GMT 2
Μια χαρά Σάκη, η εγχείρηση πέτυχε και ο ασθενής επέζησε! Καθρέπτης πραγματικά, και το κιτρινάκι του πάει γάντι! Μου αρέσει πολύ!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 1, 2021 22:09:04 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 1, 2021 22:53:51 GMT 2
Μπράβο για την όμορφη κατασκευή Σάκη και για όσα μας ξαναθύμισες/έμαθες στο σύντομο αυτό διάστημα. Πιστεύω ότι τέτοιες (διδακτικά ευκολοχώνευτες) ανακεφαλαιώσεις από καιρό σε καιρό είναι απαραίτητες, ιδίως και για τους "πεπειραμένους" που εκ των πραγμάτων καταλήγουν να θεωρούν πράγματα αυτονόητα... και ως αυτονόητα τελικά να τα ξεχνούν. Να 'σαι καλά και να ΄χεις μια καλή χρονιά!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 1, 2021 22:57:56 GMT 2
Σακη παρα πολυ ωραιο κ ομορφο ....φυσικα σε ευχαριστω για τις αναλυτικες τεχνικες ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΦΟΒΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ .
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 2, 2021 10:27:33 GMT 2
Σάκη πολύ όμορφη και προσεγμένη δουλειά στον Σκαθαροζουμη!Πολύ καλοφτιαγμενο και το εσωτερικό.Καλο 2021 με περισσότερες κατασκευές!
|
|
|
Post by kyriakos on Jan 2, 2021 10:36:25 GMT 2
Τέλειο το σκαθάρι Σάκη ωραία καθαρή δουλειά κ ευχαριστούμε για τις ωραίες αναλύσεις της δουλειάς σου!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 2, 2021 10:49:32 GMT 2
Κουφέτο βγήκε, εξαιρετική δουλειά και παρουσίαση και ες άλλα με υγεία φίλε!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 2, 2021 14:44:44 GMT 2
Όμορφα τελείωσε το 2020 Σάκη! Αναμένουμε τις τελικές φωτό στα ολοκληρωμένα! Πάμε για το επόμενο! ΥΣ. Όσον αφορά καθρέπτες (εσωτερικούς-εξωτερικούς) θα σου συνιστούσαν αν μπορέσεις να πάρεις ένα φύλλο του mirror finish της Hasegawa. Εκτός το ότι θα κρατήσει για άπειρα μοντέλα, δεν συγκρίνεται με bare metal foil και αλουμινοταινιες για την συγκεκριμμένη δουλειά σε καθρέπτες!
|
|
|
Post by czt on Jan 2, 2021 16:45:16 GMT 2
Μπραβο Σακη!!! Τη ξεχασες τα μπροστινα παραθυρα απαραδεκτο νεα καταστκευη και παλι απο την αρχη (χαχαχαα) Μου ελεισες απειρες απορειες και με εδωσες απειρες ιδεες το ευχαριστω ειναι λιγο! Χαιρομαι που σε βλεπω στο παγκο ενεργο και βλεπουμε πολυ ωραια αποτελεσματα - θεματα. Θα ηταν ωραιο να κατεβει σε εκθεση η καποιο αλλο κιτ για να δειξουμε την απλοτητα την αρμονια και την ομορφια των αυτοκινήτων. Το 2020 ηταν μια δυσκολη χρονια αλλα την εκανες πανεμρφη αν και με κιτρινο αυτοκινητο!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 2, 2021 19:32:34 GMT 2
Όμορφα τελείωσε το 2020 Σάκη! Αναμένουμε τις τελικές φωτό στα ολοκληρωμένα! Πάμε για το επόμενο! ΥΣ. Όσον αφορά καθρέπτες (εσωτερικούς-εξωτερικούς) θα σου συνιστούσαν αν μπορέσεις να πάρεις ένα φύλλο του mirror finish της Hasegawa. Εκτός το ότι θα κρατήσει για άπειρα μοντέλα, δεν συγκρίνεται με bare metal foil και αλουμινοταινιες για την συγκεκριμμένη δουλειά σε καθρέπτες! Φανη καλησπερα ....θα μας βοηθήσεις λιγο γιατι το λες καλυτερο απο το bare metal foil
|
|
|
Post by Sakis on Jan 2, 2021 21:34:30 GMT 2
Σας ευχαριστώ θερμά όλους. Το αυτοκίνητο τελικά ανοίχτηκε ξανά με προσοχή για να διορθωθούν τα λάστιχα των παραθύρων και για να κοιμάμαι πλέον ήσυχος... Δεσμεύομαι για αποφώνηση και ανακεφαλαίωση στα ολοκληρωμένα. Φάνη λέω BMF για λόγους ταχύτητας. Έχω το αντίστοιχο της KA Models σε χρυσό και ασημένιο οπότε νομίζω πως είμαι καλυμμένος. Θα το κοιτάξω και αυτό πάντως, thanks.
Μιχάλη προφανέστατα είναι καλύτερο γιατί έχει πιο έντονη αντανάκλαση. Το BMF είναι σαν αλουμινόχαρτο και τα mirror finish το λένε από μόνα τους, είναι καθρέπτης...
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 2, 2021 23:09:17 GMT 2
Σακη, Μιχάλη, ναι έχει πράγματι mirror finish, είναι ιδανικό για καθρέπτες! Υπάρχουν και κάποια σε clear χρώματα που θα ήθελα να αποκτήσω, χρήσιμα για φωτα κτλ! Καλά (ξανά)-κλεισίματα!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 2, 2021 23:24:33 GMT 2
Καλή χρονιά κι από μένα, φίλε! Έγινε πανέμορφο! Όσο για τη διαδικασία τής βήμα προς βήμα παρουσίασης, εκτός του οτι ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική, είχε και μια επιπλέον χρησιμότητα, αποδεικνύοντας οτι για να φτιαχτεί ένα αξιοπρεπέστατο μοντέλο - τουλάχιστον από τον μέσο μοντελιστή - δεν χρειάζονται ούτε δυσεύρετα κιτ, ούτε εξωτικές και εξεζητημένες τεχνικές, ούτε εξειδικευμένα και πανάκριβα υλικά και εργαλεία, ούτε χιλιάδες... εργατοώρες! Ειλικρινείς ευχαριστίες για τον χρόνο που αφιέρωσες για την αναλυτική παρουσίαση! Με το καλό και στα επόμενα!
|
|
|
Post by czt on Jan 3, 2021 16:33:14 GMT 2
Σακη μια ερωτηση τη θα ελεγες να μας κανεις και ενα αναλυτικο για Φ1 που εχει διαφορετικα τερτυπια η κανω λαθος?
|
|
|
Post by Sakis on Jan 4, 2021 1:15:38 GMT 2
Νεκτάριε προσπάθησα να μη χρησιμοποιήσω εξωτικά υλικά για να δείξω αυτό ακριβώς που είδες και σχολίασες. Εννοείται πως οι βελτιώσεις και το κυνήγι της πιστότητας είναι ενδιαφέρον μονοπάτι όμως καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι με τα βασικά υλικά, τη σωστή κατανόηση των τεχνικών και τον προγραμματισμό με στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας στραβής μπορεί να βγει ένα εξαίσιο αποτέλεσμα.
Κωνσταντίνε ελπίζω να αστειεύεσαι... Η F1 μπορεί να είναι ένα άλλο κεφάλαιο (στο οποίο δεν έχω την εμπειρία) αλλά οι τεχνικές παραμένουν αυτούσιες, απλά τις μεταφέρεις και τις προσαρμόζεις. Και στην τελική βάλτε και λίγο το μυαλουδάκι να ζοριστεί και να σκεφθεί! Δεν έχει γούστο όλα στο πιάτο έτοιμα. Ο μοντελισμός είναι η χαρά της μελέτης, της οργάνωσης εργασιών και της δημιουργίας, δεν είναι συνταγή κέικ με θρησκευτική ευλάβεια στη δοσολογία για να την κοπιάρει κανείς αυτούσια. Αλλιώς θα προσεγγίσω εγώ ένα μονοθέσιο, αλλιώς ο Φάνης αλλιώς ο Μιχάλης. Δεν σημαίνει ότι η δική μου οργάνωση θα ταιριάξει με το δικό σου στυλ. Μοντελάρετε και μη φοβάστε!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 4, 2021 7:12:17 GMT 2
ΥΣ. Όσον αφορά καθρέπτες (εσωτερικούς-εξωτερικούς) θα σου συνιστούσαν αν μπορέσεις να πάρεις ένα φύλλο του mirror finish της Hasegawa. Εκτός το ότι θα κρατήσει για άπειρα μοντέλα, δεν συγκρίνεται με bare metal foil και αλουμινοταινιες για την συγκεκριμμένη δουλειά σε καθρέπτες! Για να βάλει κι ο παππούς τη σάλτσα του... Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια αυτοκόλλητο καθρέφτη που αγόρασα σ' ένα μαγαζάκι στην οδό Ευριπίδου (σίγουρα έχει αντίστοιχα και στον βορρά). Πήρα σχεδόν χάρισμα μισό μέτρο και δεν λέει να τελειώσει. Και είναι σίγουρα φτηνότερο από επώνυμα βελτιωτικά!
|
|