|
Post by nektarios on Nov 9, 2020 23:22:30 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Το όχημα με το οποίο θα ασχοληθώ αυτή τη φορά είναι τόσο θρυλικό - τόσο σαν όχημα δρόμου όσο και σαν αγωνιστικό - ώστε δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω ο,τιδήποτε, εκτός από οτι το θεωρώ το ομορφότερο τετράτροχο (από όσα γνωρίζω) ever built. Το κιτ είναι της Revell (κωδ. 07367) και παρέχει 2 διαφορετικά liveries για ισάριθμα αγωνιστικά οχήματα, ενώ φυσικά μπορεί να κατασκευαστεί και ως όχημα δρόμου, αφού οι διαφορές με το αγωνιστικό είναι ελάχιστες και τα επιπλέον εξαρτήματα υπάρχουν στο κιτ. Στα θετικά του κιτ, εκτός από τις πανέμορφες χαλκομανίες, συμπεριλαμβάνεται και το ανοιγόμενο καπώ, για όσους φυσικά θέλουν να ασχοληθούν με τον - πολύ ικανοποιητικό από άποψη λεπτομέρειας - κινητήρα. Το μοντέλο θα κατασκευαστεί - σχεδόν - ΟΟΒ, με εξαίρεση κάποιες αναγκαίες βελτιώσεις, όπως λ.χ. το άνοιγμα των γριλιών επάνω από τις εξατμίσεις και η βελτίωση της γράμμωσης σε ορισμένα σημεία. Οι εργασίες έχουν ήδη αρχίσει, και το πρώτο update πιστεύω ότι δεν θα αργήσει… Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 9, 2020 23:26:13 GMT 2
Χρόνια πολλά, Νεκ και καλή επιτυχία. ΥΓ. Λίγη καλωδιοσούλα, τώρα που πήραμε το βάπτισμα του πυρός
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 10, 2020 0:44:43 GMT 2
Καλώς τον πατριώτη!Stars and stripes στο SW αυτόν τον μήνα! Καλή επιτυχία Νεκτάριε!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 10, 2020 1:35:40 GMT 2
Νεκτάριε χρόνια σου πολλά και καλά φίλε έστω και λίγο αργοπορημένα και φυσικά καλή επιτυχία με την Κόμπρα σου!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 10, 2020 6:09:12 GMT 2
Ωραίο θέμα, καλή αρχή και καλή επιτυχία Νεκτάριε! Καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 10, 2020 7:18:31 GMT 2
Καλό ξεκίνημα και καλή επιτυχία Νεκτάριε! Ερώτηση: Είχε η Honda ποτέ μετοχές στην Σέλμπυ;
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 10, 2020 18:50:12 GMT 2
Πολυ ωραιο θεμα νεκ παντα ιδιαιτερα τα θεματα σου, καλη επιτυχια!!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 10, 2020 22:50:39 GMT 2
Παίδες, ευχαριστώ πολύ όλους για το θερμό καλωσόρισμα της νέας προσπάθειας! Επίσης, και για τις ευχές σας για τη χθεσινή ονομαστική εορτή μου! - Γιώργο, μετά την μεγάλη επιτυχία (?) τής προηγούμενης καλωδίωσης, η καλωδιωσούλα που λες θα γίνει πραγματικότητα και θα είναι εξίσου εντυπωσιακή, αρκεί να ανοιγοκλείνει το καπώ με αξιοπρεπή τρόπο (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη σε dry fit, αλλά αν δεν λειτουργεί ικανοποιητικά θα γίνει κλειστό). - Σπύρο, είναι αρκετά τα αμερικάνικα οχήματα που μου αρέσουν, οπότε θα συνεχίσετε να βλέπετε ανάλογα θέματα... - Κωνσταντίνε, δεν ξέρω αν η Honda είχε μετοχές στη Shelby, πάντως τα οχήματα και των 2 εταιριών έχουν μετοχές στην προσωπική μου εκτίμηση! - Παναγιώτη, προσπαθώ με τη θεματολογία μου να διατηρώ αμείωτο το ενδιαφέρον σας! (Ή - με μια άλλη "ανάγνωση" - έχω παράξενο γούστο...) Να είστε όλοι καλά!
|
|
|
Post by czt on Nov 13, 2020 20:00:42 GMT 2
Καλο ξεκινημα και απο εμενα Νεκταριε!!! Ειναι ενα απο τα κιτ που εχω στη κατοχη μου και ειναι στα σχετικα προσεχως μαλλον !!! Θα ξεκινησω με το πιο βασικο ερωτημα τη χρωμα θα γινει??
|
|
|
Post by nektarios on Nov 13, 2020 22:43:00 GMT 2
Ευχαριστώ, φίλε! Για χρώμα, σκέφτομαι κάτι τέτοιο (ή περίπου τέτοιο)...
|
|
|
Post by czt on Nov 14, 2020 10:19:25 GMT 2
Ενδιαφερουσα αποχρωση!!! Αν και περιμενα κατι απο ταινια να μας παρουσιασεις
|
|
|
Post by nektarios on Nov 14, 2020 11:33:32 GMT 2
Καλημέρα! Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν να κάνω, αλλά - όσο κι αν αυτό ακούγεται παράξενο για ένα τόσο διάσημο όχημα - δεν έχει παίξει ποτέ σοβαρό ρόλο σε καμία ταινία... Επίσης σκέφτηκα για το όχημα που οδηγούσε ο Σέλμπυ στο Ford v Ferrari, αλλά ήταν διαφορετικού τύπου από το κιτ και ήθελε αρκετές μετατροπές, που δεν ήθελα (ή και δεν μπορούσα) να κάνω, π.χ. διαφορετική μάσκα.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 28, 2020 20:53:27 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Ώρα για το πρώτο update.. Πριν σας παρουσιάσω το τι έγινε, ανοίγω μια παρένθεση: Εδώ και κάποιο διάστημα έχω συμπεράνει ότι στα περισσότερα μοντέλα μου ξεκινάω με ενθουσιασμό, αφιερώνω χρόνο και κόπο στο εσωτερικό, σε σκρατσοπατέντες κ.λπ., και όταν φτάνω στο εξωτερικό φινίρισμα – που είναι και το σημαντικότερο κομμάτι, αφού τελικά κυρίως αυτό φαίνεται – έχω μια ανυπομονησία να το ολοκληρώσω, με αποτέλεσμα το τελικό μοντέλο να είναι μέτριο… [Γι’ αυτό βεβαίως δεν φταίει μόνο η ανυπομονησία μου, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα…]. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να αρχίζω την κατασκευή… ανάποδα, δηλαδή με πρώτο το εξωτερικό σκάφος. Αυτό έγινε και στο συγκεκριμένο μοντέλο. Κλείνει η παρένθεση και μπαίνω στο θέμα… Πρώτα από όλα τονίστηκε η γράμμωση, μόνον όμως τοπικά, καθώς σε γενικές γραμμές το κιτ είναι πολύ προσεγμένο, και ακολούθως ανοίχθηκαν (με scriber και κοπίδι) οι γρίλιες των μπροστινών φτερών. Ακολούθησε αστάρωμα (3 φορές, με ενδιάμεσα τριψίματα!...) και μετά φτάσαμε αισίως στο χρώμα. Εδώ να αναφέρω ότι το όχημα δεν θα γίνει αγωνιστικό αλλά δρόμου, αν και οι διαφορές μεταξύ τους είναι πολύ μικρές. Για χρώμα επιλέχθηκε το ΖΡ-1031 “Riviera Blue / Porsche 39E”, με την ψευδαίσθηση ότι επρόκειτο για μεταλλικό, παρά το ότι η συσκευασία δεν το έγραφε πουθενά… Επρόκειτο για μια πρωτοφανή χαζομάρα, από αυτές που μόνο εγώ κάνω… Το μοντέλο ψεκάστηκε με το ΖΡ-1031, έγινε ωραίο, αλλά – guess what! – δεν ήταν μεταλλικό… Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί μια λύση, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω καραντίνας που προέκυψε στο μεταξύ δυσκόλευε πολύ την κατάσταση… Τελικά, μετά από πολλή σκέψη, προχώρησα στην ανάμειξη του ΖΡ-1031 με ZP M-1000 chrome, σε μια τυχαία αναλογία περίπου 60:40, το μοντέλο ψεκάστηκε ακόμη 3 φορές, ακολούθησαν και 2 χέρια βερνίκι με 2Κ εμπορίου και το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα (εν όψει γυαλίσματος) είναι αυτό: Τέλος, βάφηκαν τα εξαρτήματα του σασί (με Vallejo black primer). Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 28, 2020 22:04:10 GMT 2
Θεωρώ το χρώμα πολύ ταιριαστό Νεκτάριε με το όχημα, και τα βαψιματα σου είναι πολυ κομπλέ! Γιατί ήθελες οπωσδήποτε να είναι μεταλλικό? Συμφωνώ με την πρακτική το αμάξωμα πρώτα και πάντα αυτό κάνω στα μοντέλα μου! Στο εσωτερικο θα παίξεις σε μπεζακι που ταιριάζει γάντι με το γαλάζιο, η σε κλασσικό μαύρο?
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 28, 2020 23:31:29 GMT 2
Πετυχημένη η αναμιξη των χρωμάτων Νεκτάριε! Στην προτελευταία φωτογραφία φαίνεται orange peel που όμως έχει εξαφανιστεί στην τελευταία. Τι συνέβη ενδιάμεσα; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 28, 2020 23:56:57 GMT 2
Η προτελευταία δεν εχει βερνίκι Κωνσταντινε, είναι μόνο χρωμα
|
|