|
Post by konstantinf on Dec 21, 2020 7:06:36 GMT 2
Και ένας τέτοιος λειτουργικός μηχανισμός προϋποθέτει να υπάρχει χώρος από κάτω - όχι κινητήρας... Κρίμα... Αλλά έτσι γλύτωσες τις καλωδιώσεις Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 21, 2020 10:32:02 GMT 2
Νεκ, αυτές τις δοκιμές και φυσικά την αφαίρεση των ανάγλυφων σημάτων τις κάνουμε πριν το αστάρωμα. Ίσως, αν έδινες έναν ακόμη βαθμό ελευθερίας (ελάχιστα εμπρός - πίσω), δεν θα κολλούσε στο χείλος και θα άνοιγε. Καλημέρα και καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Dec 21, 2020 20:16:37 GMT 2
Κωνσταντίνε, έχεις δίκαιο. Ο μηχανισμός χρειαζόταν βραχίονες πολύ μεγαλύτερης διαμέτρου (=πολύ περισσότερο χώρο) για να λειτουργήσει. Δυστυχώς δεν ήταν θέμα που μπορούσε να λυθεί με μικροκινήσεις του καπώ. Αν αποφάσιζα να ξηλώσω τον μηχανισμό που έδινε και να τον ξαναφτιάξω από το μηδέν, πιθανότατα θα λειτουργούσε, αλλά ήθελε πολύ κόπο και χρόνο που δεν ήθελα να αφιερώσω, και πιθανόν θα προέκυπταν και προβλήματα έλλειψης χώρου. Άσε που μετά δεν θα είχα και δικαιολογία για να αποφύγω τις καλωδιώσεις... Γιώργο σχετικά με τα ανάγλυφα είναι όπως ακριβώς το γράφεις, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση είχα αποφασίσει εξαρχής να αφήσω τα ανάγλυφα και να κολλήσω τις χαλκομανίες επάνω από αυτά, ώστε να επιτύχω "3D effect" , χωρίς όμως να μου περάσει από το μυαλό οτι μπορούσαν οι χαλκομανίες να είναι μεγαλύτερης διαμέτρου... Έτσι αναγκάστηκα να τις τοποθετήσω "the hard way" παίρνοντας φυσικά και το ανάλογο ρίσκο...
|
|
|
Post by czt on Dec 28, 2020 10:49:01 GMT 2
Κριμα οντως για το μηχανισμο αλλα οι εξατμισεις και οι ολες εργασιες σουπερ. Αν θες να κανεις μηχανισμο, καλώδια κλπ σε εχω και κιτ να σε δωσω ιδιο να με κανεις χιχιχιχι
υγ τα χρωματα δικα μου
|
|
|
Post by kyriakos on Dec 28, 2020 17:49:41 GMT 2
ωραια προχωραει το εργαλειο μπραβο νεκταριε καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 30, 2020 22:53:41 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, Κυριάκο! Η συνέχεια αμέσως μετά το σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 30, 2020 23:19:55 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Ήρθε η ώρα για την παρουσίαση του εσωτερικού, όπου τα αποτελέσματα θεωρώ ότι είναι πιο ενδιαφέροντα από ό,τι του προηγούμενου update… 1) Επειδή το κιτ αφορούσε μόνο αγωνιστικές εκδόσεις τού οχήματος, δεν έδινε τις εσωτερικές επενδύσεις των θυρών, οι οποίες κατασκευάστηκαν από φύλλο πλαστικού. Επίσης έγιναν και όλα τα εσωτερικά βαψίματα, ενώ για τα όργανα του ταμπλώ χρησιμοποιήθηκαν οι χαλκομανίες που έδινε το κιτ, οι οποίες κολλήθηκαν επάνω στα ανάγλυφα όργανα. 2) Το εσωτερικό αρχικά βάφηκε μαύρο, αλλά στη συνέχεια σκέφτηκα να πειραματιστώ με την τοποθέτηση ταπετσαρίας. Επειδή το φλόκινγκ είναι για μένα κάτι σαν επιστημονική φαντασία, χρησιμοποίησα μαύρο βελουτέ χαρτόνι (από συσκευασία μπρελόκ). Για τις «τσέπες» χρησιμοποιήθηκε ένα είδος συνθετικής τσόχας (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων…). 3) Κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν ζώνες ασφαλείας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας! Καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 30, 2020 23:47:56 GMT 2
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όπως ίσως θα προσέξατε στη φωτό με το ταμπλώ, υπάρχουν (δηλαδή υπήρχαν) 2 προεξοχές προς τα κάτω, που αναπαριστούν τους μεντεσέδες των θυρών. Λόγω της προσθήκης ταπετσαρίας, οι προεξοχές αυτές αναγκαστικά αφαιρέθηκαν, αφήνοντας το ταμπλώ στον αέρα, καθώς μεταξύ αυτού και του πυροφράγματος υπάρχει κενό περίπου 1 εκατοστού. Για την κάλυψη αυτού του κενού και την ασφαλή στήριξη του ταμπλώ δημιουργήθηκε η παρακάτω πατέντα:
|
|
|
Post by kyriakos on Dec 31, 2020 6:59:30 GMT 2
Πολύ ωραίο το εσωτερικό Νεκτάριε το βελούδο έκατσε τέλεια μπράβο σου
|
|
|
Post by czt on Dec 31, 2020 7:29:29 GMT 2
χρονια πολλα Νεκταριε!!!! Παρα πολυ ωραιες οι εργασιες καθαρες οπως παντα!Αν μπορεις να μας δωσεις φωτο απο το χαρτονι τσοχα για πιο καλη επισκοπηση θα ηταν ωραιο. Επισης στον επομενο καφε στη σπηλια θα παιζουμε με ζωνες (δε θα μαστιγωνομαστε) αλλα θα φτιαξουμε για να μπαινω στο κλιμα μαζι με το καφε παιζει πυτογυρο η μπιφτεκι λαχανικων αναλογα την ημερα! Φυσικα καλεμεσμενοι οποιος αλλος θελει!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 31, 2020 10:06:13 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Νεκτάριε. 1) Στο τιμόνι οι μεταλλικοί κύκλοι φαίνονται εκτός κλίμακας, ίσως μπορείς να τους αντικαταστήσεις με μικρότερες διαμέτρους. Εδώ στην 1:24 ίσως μπορείς να τρυπήσεις κιόλας και να χώσεις πολύ λεπτό σύρμα, αλλά και η απλή διόρθωση με μικρότερες διαμέτρου ασημένιου θα το κάνει να δείχνει ομορφότερο πιστεύω. 2) Καλή η ιδέα με την τσόχα για τις εσωτερικές τσέπες, όμορφες δείχνουν. 3) Ισως αν έβαζες (δεν φαίνεται από φωτο) λίγο gloss βερνίκι ή κάποιο κύκλικο acetate στα όργανα στο καντράν να έδειχναν ομορφότερα. Εγώ αν και συνήθως βάζω gloss της Tamiya, τώρα τελευταία έχω χρησιμοποιήσει το acetate paper και μου άρεσε. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία φίλε!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 31, 2020 10:38:45 GMT 2
Μπράβο Νεκτάριε! Εγώ, παρά τις ενστάσεις του Φάνη, ψηφίζω τιμόνι!!! Στην επόμενη δοκιμή σου για μοκέτα δοκίμασε αυτοκόλλητο βελουτέ (μαύρο βρίσκεις σε όλα σχεδόν τα χαρτοπωλεία - όταν ανοίξουν...). Καλή συνέχεια και καλή χρονιά!
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 31, 2020 11:30:33 GMT 2
Πολύ ωραίο το εσωτερικό Νεκτάριε!Ωραίες επιλογές και στις πόρτες,και στις ζώνες και φυσικά η τσαχπινια με τον χάρτη.Μονη ένσταση στο τιμόνι που είπε και ο Φανης,θα προτιμούσα να το αφήσεις χωρίς τις βίδες!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 1, 2021 12:20:59 GMT 2
Αγαπητοί φίλοι, Κυριάκο, Κωνσταντίνε (βόρειε), Φάνη, Κωνσταντίνε (νότιε) και Σπύρο, εύχομαι σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά! Ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Σχετικά με το τιμόνι, το κιτ έδινε ανάγλυφες τις βίδες, όπως ακριβώς υπάρχουν και στο πραγματικό, και μάλιστα τηρήθηκε (όσο γινόταν) και ο χρωματικός συνδυασμός τού τιμονιού. Συνεπώς, δυνατότητα να κάνω κάτι άλλο για τις βίδες δεν υπήρχε, εκτός και αν αποφάσιζα να τις αφαιρέσω και να τις ξαναφτιάξω, διαδικασία που εγώ τουλάχιστον δεν θα την έκανα με τίποτα. Στα όργανα του πίνακα υπήρχαν ήδη ανάγλυφα "στεφάνια" (τα οποία απλώς και μόνον έβαψα) που ίσως δεν φαίνονται καλά λόγω φωτογράφησης. Επίσης, τα όργανα περάστηκαν με gloss βερνίκι της Tamiya, που όμως όταν στεγνώνει έχει την τάση να γίνεται όχι και τόσο gloss... Τέλος, σχετικά με το βελουτέ χαρτόνι και το "σαν τσόχα" υλικό: για την ερώτηση του βόρειου Κων/νου, το χαρτόνι (1η φωτό στη 2η σειρά φωτογραφιών) προέρχεται από βάση στήριξης μπρελόκ μέσα στο κουτί του, ενώ το άλλο υλικό (3η φωτό στη 2η σειρά φωτογραφιών) είναι περίσσευμα από το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένα τα πανιά τού πειρατικού πλοίου της Playmobil. Για την παρατήρηση του νότιου Κων/νου: σίγουρα το αυτοκόλλητο βελουτέ χαρτόνι είναι πολύ βολικό στη χρήση, αλλά μήπως υπάρχει κίνδυνος να ξεκολλήσει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα; Τι λέει η τεράστια εμπειρία σου επί θεμάτων ταπετσαρίας;
|
|
|
Post by alex78 on Jan 1, 2021 13:00:06 GMT 2
Νεκτάριε σου εύχομαι να έχεις μια πολύ καλή και δημιουργική χρονιά φίλε μου! Το σαλόνι πολύ όμορφο, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 2, 2021 23:09:13 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε, για το σχόλιο και τις ευχές! Καλή χρονιά και σε σένα!
|
|