|
Post by alex78 on Nov 29, 2020 9:32:36 GMT 2
Εύγε Νεκτάριε, τρομερό βάψιμο και φανταστική απόχρωση!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 29, 2020 11:02:48 GMT 2
Πολύ όμορφο το βάψιμο σου Νεκτάριε! Έχεις κάποια φωτό με το συγκεκριμένο χρώμα φίλε; Συνήθως αυτά που έχω δει είναι πιο σκούρα τα μεταλλικό μπλέ. Όχι ότι παίζει ρόλο, μια χαρά δείχνει, απλώς από περιέργεια! Καλό γυάλισμα!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 29, 2020 11:14:24 GMT 2
Ωραια το εσωσες Νεκ!!
Να ρωτησω για το Vallejo black primer, ευκολο στο ψεκασμα? στρωνει πολυ καλα απ'οτι βλεπω, Με τι το αραιωνεις για ψεκασμα?
|
|
|
Post by kyriakos on Nov 29, 2020 11:45:16 GMT 2
πολυ ωραια δουλιτσα νεκταριε κ ωραια επιλογη χρωματος ευχομαι καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 29, 2020 15:57:34 GMT 2
Αγαπητοί μου Σπύρο, Κωνσταντίνε, Αλέξη, Φάνη, Παναγιώτη και Κυριάκο, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Χαίρομαι που σας άρεσε η χρωματική επιλογή, αν και είναι κάπως... αιρετική... # Σπύρο, ασχέτως χρωματικής απόχρωσης, το ήθελα οπωσδήποτε μεταλλικό, για να είναι πιο εντυπωσιακό, καθώς, λόγω μικρού μεγέθους του οχήματος, θεωρώ οτι το να εντυπωσιάζει με κάποιο τρόπο είναι απαραίτητο. Και πίστεψέ με, αφού το είδα βαμμένο και με τους 2 τρόπους, η διαφορά είναι μεγάλη!... Επίσης, χαίρομαι που κι άλλος εφαρμόζει τη μέθοδο να ξεκινάει από το αμάξωμα. Τέλος, όσον αφορά το εσωτερικό, πιθανότατα θα γίνει ολόμαυρο, αφού έτσι ήταν και η κύρια αρχική χρωματική επιλογή. # Κωνσταντίνε, σχετικά με το orange peel, αυτό που λέει ο Σπύρος ισχύει, καθώς μετά την προτελευταία φωτό έγινε ελαφρό τρίψιμο, βερνίκωμα, νέο τρίψιμο και δεύτερο βερνίκωμα. Και βρισκόμαστε εν όψει γυαλίσματος. Επιπλέον όμως, η τελευταία φωτό (αυτή με το καρεδάκι τού πικ-νικ) είναι βγαλμένη στη σκιά, προκειμένου να φανεί η πραγματική απόχρωση του χρώματος. Παράλληλα όμως ο περιορισμένος φωτισμός βοηθάει και στην απόκρυψη των ατελειών... # Φάνη, είχα ανεβάσει φωτό οχήματος (από Google) με την απόχρωση που θέλω να φτιάξω, λίγο μετά την αρχική παρουσίαση. Μάλιστα, σε λεζάντα εκείνης της φωτό αναφερόταν οτι πρόκειται για σπάνιο "original" όχημα και όχι για ρέπλικα. Όσο για το σκούρο μπλε που αναφέρεις, είναι όντως ένα από τα πλέον κλασικά χρώματα της Κόμπρας, ωστόσο εγώ ήθελα να φτιάξω κάτι διαφορετικό.. # Παναγιώτη, το Vallejo black primer με έχει βολέψει πολύ. Το χρησιμοποιώ όχι μόνο σαν αστάρι αλλά και σαν χρώμα (όπως λ.χ. στο σασί). Πανεύκολο στο ψέκασμα, πολύ καλό στο στρώσιμο και δεν θέλει καν αραίωμα! Ωστόσο, έχω παρατηρήσει οτι για κάποιο λόγο είναι σαν να μην στεγνώνει πλήρως, με αποτέλεσμα όταν πας να το πιάσεις ακόμη και μετά από μέρες να "βγάζει" στο χέρι... Ίσως τελικά να χρειάζεται αραίωμα, μόνο και μόνο για την αποφυγή αυτού του φαινομένου, αν και από άποψη πυκνότητας είναι έτοιμο για ψέκασμα. Αν κάποιος ξέρει κάτι σχετικό ας το μοιραστεί μαζί μας...
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 29, 2020 16:32:54 GMT 2
# Φάνη, είχα ανεβάσει φωτό οχήματος (από Google) με την απόχρωση που θέλω να φτιάξω, λίγο μετά την αρχική παρουσίαση. Μάλιστα, σε λεζάντα εκείνης της φωτό αναφερόταν οτι πρόκειται για σπάνιο "original" όχημα και όχι για ρέπλικα. Όσο για το σκούρο μπλε που αναφέρεις, είναι όντως ένα από τα πλέον κλασικά χρώματα της Κόμπρας, ωστόσο εγώ ήθελα να φτιάξω κάτι διαφορετικό.. Για κάποιο λόγο στο ipad μου η φωτό δεν εμφανιζόταν οπότε δεν την είχα προσέξει! Πολύ όμορφο δείχνει, όπως και να είναι. Θα σου πρότεινα να βάλεις και μεταλλικές βαλβίδες στις ρόδες αν μπορείς!
|
|
|
Post by czt on Nov 29, 2020 21:25:42 GMT 2
Νεκ παρα πολυ ωραιο ! Βαλε και εμενα στην ομαδα ξεκιναω με το σκαφος.
|
|
|
Post by nektarios on Nov 29, 2020 21:49:06 GMT 2
Ευχαριστώ φίλε! Αλλά για ποιά ομάδα λές; Ποιό σκάφος ξεκινάς;
|
|
|
Post by czt on Nov 29, 2020 22:34:36 GMT 2
Στην ομαδα των μοντελιστων που ξεκινανε με το καβουκι - σκαφος του αυτοκινητου.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 2, 2020 10:09:01 GMT 2
Νεκ, πολύ ωραίο το χρώμα και σίγουρα πιο on scale από τα μεταλλικά της Zero. Πολλά μπράβο. Για την διαδικασία, ναι το αμάξωμα καλό είναι να γίνεται στην αρχή (στα 24άρια τουλάχιστον - π.χ. στα multimedia είναι εντελώς διαφορετική τεχνική) αλλά χρειάζεται και λίγο dryfit πριν. Ιδίως αν δεν φτιάχνουμε tamiya. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Dec 5, 2020 23:07:03 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε! Χαίρομαι που - έστω και κατά τύχη - κατάφερα να πετύχω το χρώμα!
|
|
|
Post by Sakis on Dec 7, 2020 11:58:01 GMT 2
Πολύ ενδιαφέρον το χρώμα Νεκτάριε και καλά στρωμένο. Ωραίος!
Μου αρέσει που οι φωτογραφίες σου είναι πάντα τακτοποιημένες και με ονόματα. Νιώθω πάντα μια αγαλλίαση όταν βλέπω update σου!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 9, 2020 0:08:49 GMT 2
Όμοιος ομοίω, φίλε... Είναι φυσικό να σου αρέσουν τα updates μου, όταν η όλη παρουσία σου (τόσο η κατασκευαστική όσο και η "σχολιαστική") είναι πάντα εξαιρετικά προσεγμένη! Thanks για το θετικό σχόλιο!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 20, 2020 23:31:52 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Μετά το εξωτερικό βάψιμο, είπα να ασχοληθώ με τον κινητήρα, και μάλιστα να κάνω και τις καλωδιώσεις που είχα υποσχεθεί στον Αντμίν. Μάλιστα το κιτ έδινε μηχανισμό ώστε το καπώ να είναι λειτουργικό (ή έτσι τουλάχιστον υποτίθεται ότι θα γινόταν…). Αφού λοιπόν βάφηκαν και συναρμολογήθηκαν τα εξαρτήματα του κινητήρα… … τοποθετήθηκε το - υποτίθεται ανοιγόμενο - καπώ, το οποίο αποδείχθηκε ότι άνοιγε μόνον περίπου 1 εκατοστό, και κάπως έτσι, το όνειρο του καλωδιωμένου κινητήρα τελείωσε, με το σφράγισμα του καπώ… Παράλληλα με τον κινητήρα, βάφηκαν και… «κάηκαν» και οι πανέμορφες εξατμίσεις - σήμα κατατεθέν της Κόμπρας. (Οι 4 φωτό είναι πρακτικά ίδιες, τις παραθέτω ώστε να αποτυπωθούν καλύτερα - συνδυαστικά, από τους διαφορετικούς φωτισμούς των φωτογραφιών - τα «καψίματα»). Επίσης, αφαιρέθηκαν τα ανάγλυφα σήματα από καπώ και πορτ μπαγκάζ και τοποθετήθηκαν τα αντίστοιχα σε χαλκομανίες (που ήταν πολύ μεγαλύτερης διαμέτρου από τα ανάγλυφα, γι’ αυτό και αφαιρέθηκαν τα τελευταία) και βάφηκαν (+ συναρμολογήθηκαν) οι ζάντες. Μετά από όλα αυτά, έγινε η συναρμολόγηση σασί, κινητήρα και τροχών, και το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα είναι αυτό: Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 21, 2020 0:19:34 GMT 2
Κρίμα ο μηχανισμός του καπο και φαίνεται ψαγμενος!Που είναι το πρόβλημα λες Neck Πολύ καλά τα κατάφερες σε μια επικίνδυνη για το φινιρισμα δουλειά,την απομάκρυνση των ανάγλυφων σημάτων
|
|
|
Post by nektarios on Dec 21, 2020 1:05:02 GMT 2
|
|