|
Post by mikys2019 on Nov 15, 2020 8:57:12 GMT 2
Καλημερα Γιωργο ... Τα σημαδια απο το καλουπι που τα βλεπεις στα ταμπουρα ? εγω δεν βλεπω τιποτα ....!!!!!!1 Εαν εννοεις στις σιαγονες καλα εκανε κ τα αφησε και τα αληθινα τα εχουν (θυμησου στις μοτοσυκλετες εαν ειχες ) Οσο για τα ελασματα ....αυτα δεν ειναι για πολλα πολλα (τα δικα μου απο τα 4 τα 3 ειναι κομμενα στην μεση ) Γιωργο ειναι ενα περιεργο πλαστικολαστιχο ,το οποιο απο τα χρονια πρεπει να ειναι καμμενο κ κοβεται μονο του για πλακα .
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 15, 2020 9:00:31 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση Γιώργο! Τα pin marks στα ταμπούρα αφαιρέθηκαν όσο γίνονταν με απλό τρίψιμο (όσα εξείχαν), αλλά βαρέθηκα να στοκάρω όσα ήταν εσοχές, μιας και τα εντόσθια αυτά θα καλυφθούν - εσαεί... Τις γραμμές του καλουπιού στα ελάσματα τα έτριψα όσο έπαιρνε, αλλά είναι ένα ιδιαίτερο πλαστικό, ανθεκτικό απ' τη μια, αλλά με "λαστιχένια" υφή από την άλλη και ό,τι έμεινε δεν έφευγε πια εύκολα. Τι να κάνουμε...
Καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 21, 2020 9:21:27 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Στην αρχή της εβδομάδας που πέρασε αποτελείωσα την μπροστινή ανάρτηση. Αυτό που ουσιαστικά απέμενε ήταν η σύνδεση των αμορτισέρ με το αμάξωμα. Ωστόσο εδώ υπήρχε πρόβλημα: Το κιτ δίνει προς τούτο έναν ενιαίο άξονα (και μάλιστα σε σπείρωμα! ) που περνάει πάνω από την μπροστινή ποδιά:
Στην πραγματικότητα η σύνδεση γίνεται πάνω σε δύο ημιαξόνια σαν αυτά τα 4 που το κίτ δίνει για τα αμορτισέρ του πίσω άξονα: Εκεί υπάρχει ωστόσο ένα άλλο πρόβλημα, που ταυτόχρονα δίνει και τη λύση για τον μπρος άξονα. Τα ημιαξόνια του κιτ έχουν μήκος μεγαλύτερο από το πρέπον, και σπρώχνουν τα αμορτισέρ προς τα έξω. Μιας λοιπόν και δεν είναι σωστά εκεί, μπορώ να δανειστώ 2 από τα 4 για μπροστά. Τι κάνω όμως πίσω; Η απάντηση βρίσκεται σε μια εκδοχή του κιτ που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, την λεγόμενη εκδοχή Boyd, και η οποία περιέχει τα σωστά ημιαξόνια για τα αμορτισέρ του πίσω άξονα: © Paul Koo Δεδομένης της απλής γεωμετρίας του σωστού πίσω ημιαξόνιου αποφάσισα να το αναπαράξω εκ του μηδενός πριν οριστικοποιήσω τον παραπάνω δανεισμό και ιδού το αποτέλεσμα:
Έτσι προχώρησα ελαφρά τη καρδία στην ολοκλήρωση της μπροστινής ανάρτησης:
Μικρή σημείωση για τους επερχόμενους: Καθώς η μπροστινή ποδιά βρίσκεται κάτω από τα ημιαξόνια των αμορτισέρ, πρέπει να μονταριστεί πριν από αυτά. Και καθώς η ποδιά εμποδίζει την τοποθέτηση του ψυγείου, αυτό πρέπει να τοποθετηθεί πριν από την ποδιά. Η σωστή σειρά μονταρίσματος λοιπόν είναι: ψυγείο - ποδιά - ημιαξόνια - αμορτισέρ - πίσω βίδωμα των ελατηρίων. Καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 21, 2020 9:50:00 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε. Εντυπωσιακή η εμπρός ανάρτηση στο Pocher. Για το φαινόμενο της πεταλούδας , εγώ απλά θα έκοβα ένα τμήμα από το σημείο που χωνεύεται το ημιαξόνιο πάνω στο σασί, στο ανάλογο μέγεθος φυσικά. Μήπως όμως το έδιναν μεγαλύτερο σε μήκος για να δημιουργείτε το χαρακτηριστικό αρνητικό κάμπερ των αυτοκινήτων εποχής; Για μπροστά τουλάχιστον;
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 21, 2020 10:01:06 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια Γιώργο! Τα ημιαξόνια μπροστά είναι στο σωστό μήκος και, όπως βλέπεις από τις φρενόπλακες, το κάμπερ είναι αρνητικό...
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 21, 2020 10:04:48 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια Γιώργο! Τα ημιαξόνια μπροστά είναι στο σωστό μήκος και, όπως βλέπεις από τις φρενόπλακες, το κάμπερ είναι αρνητικό... Αααα, δεν διάβασα ότι το πρόβλημα ήταν πίσω. Όπως και να έχει πάλι μπορείς να κόψεις το αντίστοιχο κομμάτι του σασί, από το πίσω μέρος και να χρησιμοποιήσεις τα αρχικά κομμάτια του κιτ.
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 21, 2020 10:09:39 GMT 2
Καλημερα αρχηγε .... πολυ ωραιο θεμα πρωι πρωι με καφεδακι ....σε ευχαριστουμε . πολυ ωραιο το θεμα που εθεσες κ η λυση που βρηκες .. ομως κοιτα ...αυτα εχουν αξονα .. το ενα ειναι αληθινο το αλλο pocher και η γνησια αναρτηση με προβληματισε η εκφραση σου με ελαφρια καρδια ....γιατι ?
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 21, 2020 10:22:18 GMT 2
Αααα, δεν διάβασα ότι το πρόβλημα ήταν πίσω. Όπως και να έχει πάλι μπορείς να κόψεις το αντίστοιχο κομμάτι του σασί, από το πίσω μέρος και να χρησιμοποιήσεις τα αρχικά κομμάτια του κιτ. Σωστή η παρατήρηση σου αρχηγέ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το μοντέλο έχει συνολικά 6 αμορτισέρ, ενώ το κιτ δίνει μόνο 4 (για πίσω, κι' αυτά λάθος). Τώρα που δανείστηκα 2 από τα 4 για μπρος, θα πρέπει για λόγους ομοιογένειας να έχω 4 όμοια πίσω. Άρα βουρ για κατασκευή των υπολοίπων 3 ημιαξονίων πίσω!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 21, 2020 10:26:53 GMT 2
το ενα ειναι αληθινο το αλλο pocher Ούτε το πρώτο είναι αληθινό, ρεπλίκα είναι (και αμφιβάλλω αν έχει καν κινητήρα) και το αμάξωμα πλαστικούρα μοιάζει... Με ελαφριά καρδιά καθώς ξέρω ότι έχω λύση για τα πίσω ημιαξόνια... κατά την παροιμία "των φρονίμων τα παιδιά, πριν αποφασίσουν δοκιμάζουν"!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 22, 2020 11:32:42 GMT 2
Πολύ όμορφα Κωνσαντινε! Αλήθεια, με τι θα φτιάξεις τα υπόλοιπα ημιαξόνια;
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 22, 2020 12:04:54 GMT 2
Να 'σαι καλά Φάνη! Αλήθεια, με τι θα φτιάξεις τα υπόλοιπα ημιαξόνια; Όπως έφτιαξα και το δοκιμαστικό... Τα υλικά είναι: χρωμιωμένο σωληνάκι από κεραία διαμέτρου 4 χιλ. (με έχουν σώσει αυτά...) και λαστιχένιο σωληνάκι διαμέτρου 3,7 χιλ. (δεν θυμάμαι πού το βρήκα αυτό...) για το κεντρικό spacer, σπείρωμα Μ2 μήκους 26 χιλ. και ροδέλες Pocher. Εκατέρωθεν των ροδελών τυλίγω γύρω από το σπείρωμα αλουμινοταινία, μέχρι να δημιουργήσω διάμετρο 2,4 χιλ. So simple...
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 22, 2020 12:16:34 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Έχω προμηθευτεί και εγώ αρκετές τέτοιες κεραίες από την Κίνα, για ώρα ανάγκης!
Αλήθεια, πως τις κόβεις για να μην λυγίσουν, με την λεπίδα χacto ή με κατάλληλο κόφτη;
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 22, 2020 12:27:06 GMT 2
Αλήθεια, πως τις κόβεις για να μην λυγίσουν, με την λεπίδα χacto ή με κατάλληλο κόφτη; Εξαρτάται από την προβλεπόμενη χρήση... Αν θέλω τον κύλινδρο για κάποιο δοχείο (π.χ. το πηνίο ανάφλεξης που έφτιαξα) με στρογγυλεμένη την κάτω ακμή, χρησιμοποιώ τον κόφτη σωλήνων της KS. Αν θέλω καθαρή διατομή (όπως εδώ) κόβω με το τροχό κοπής Νο. 409 της Dremel, κι αν χρειαστεί λιμάρω τις άκρες.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 22, 2020 12:35:34 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Έχω και εγώ το tubing cutter της K&S, κάπου παραμελημένο σε κάποιο συρτάρι μου, θα το δοκιμάσω!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 22, 2020 17:15:27 GMT 2
Κωνσταντινε παρακολουθω με ενδιαφερον και τις τρεις κατασκευες πολυ καθαρη και μεθοδικη δουλεια !!!
Καλα τελειωματα!!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 22, 2020 17:33:39 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη, να 'σαι καλά!
|
|