|
Post by konstantinf on Nov 2, 2020 6:56:33 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο. Η χορδή κιθάρας είναι παλιό κόλπο για ντίζες... Κι αν κατορθώσεις να αφαιρέσεις την ψυχή της χορδής, γίνεται εξαιρετικό ελατηριάκι...
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 2, 2020 8:07:41 GMT 2
Καλημερα Κωστα ....για βαλε μας στον κοσμο τις χορδης ....κ τροπο κατασκευης
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 2, 2020 14:04:24 GMT 2
Μια χορδή κιθάρας αποτελείται από μια "ψυχή" γύρο από την οποία περιελίσσεται ένα συρματάκι: Εγώ χρησιμοποιώ δύο διαμέτρους, 1 και 1,5 χιλ. ανάλογα με την κλίμακα του μοντέλου και τη χρήση.
Τις βρίσκουμε στο σπίτι (αν έχουμε έφηβο που παίζει κιθάρα) ή σε οποιοδήποτε κατάστημα μουσικών ειδών. Όσο για τη χρήση τους, δεν έχει τίποτε το μαγικό, χρησιμοποιούνται σαν καλωδιάκια, μόνο που καθώς είναι πιο δύσκαμπτες, πρέπει να τους δώσουμε με το χέρι το σχήμα που επιθυμούμε πριν τις συναρμολογήσουμε.
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 2, 2020 19:40:04 GMT 2
Κωστα μου φανταζομαι το 1 κ 1,5 ειναι η εξωτερικη διαμετρος ? Σε ευχαριστουμε πολυ ....
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 2, 2020 20:34:39 GMT 2
Ναι
|
|
|
Post by czt on Nov 4, 2020 1:14:15 GMT 2
θα συμφωνησω για το τσ 8 αλλα και το η19 καλο και αυτο. γενικα οι χορδες χρησιμοποιουνται σε ολες τις κατηγοριες του μοντελισμου
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 4, 2020 9:13:10 GMT 2
Ευχαριστώ για την επικρότηση της επιλογής μου, συνονόματε!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 8, 2020 10:24:10 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου Το σασί της Pocher σε πρώτη προσέγγιση δεν παρουσιάζει εμφανείς δυσκολίες. Ψυλλιασμένος ωστόσο από τα προβλήματα που περιγράφει ο Paul Koo, έκανα ένα εκτεταμένο dry fit φτάνοντας μέχρι την ολοκλήρωση της καρότσας.
Ευτυχώς, πέρα από μικροδιορθώσεις δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα, κι έτσι μπόρεσα να προχωρήσω στο βάψιμο. Το εσωτερικό των επιμήκων δοκών και οι εγκάρσιες δοκοί βάφτηκαν με Gun Metal (TS-38) και το εξωτερικό με το κατακυρωθέν Η-19:
Σειρά θα πάρουν τώρα τα ψυγεία και στη συνέχεια αναρτήσεις και άξονες. Καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 9, 2020 18:32:20 GMT 2
Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι... Έπειτα από τις εύστοχες παρατηρήσεις του αρχηγού περί οπών στις εγκάρσιες δοκούς (βλέπε αναρτήσεις εδώ: scalewheels-gr.com/thread/3075/scale-games-romeo-monza-italeri?page=3) και καθώς τόσο η Italeri όσο και τα εργοστασιακά σχέδια δείχνουν την μπροστινή δοκό διάτρητη, ανοίχτηκαν σ' αυτήν της Pocher τρύπες... Για όποιον ενδιαφέρεται, πρόκειται για 8 τρύπες διαμέτρου 3,5 χιλ. και σε απόσταση (κέντρο-κέντρο) 7 χιλ. η μια από την άλλη (αριθμός και διαστάσεις πάρθηκαν από την Italeri με διόρθωση της κλίμακας 1,5 φορές).
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 14, 2020 10:45:26 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Η δουλειά στο ψυγείο δεν παρουσίασε ιδιαίτερα προβλήματα μιας και οι αναγκαίες διορθώσεις είχαν γίνει ήδη κατά το dry fit της προ-περασμένης εβδομάδας. Ιδού λοιπόν το αποτέλεσμα (χρησιμοποιήθηκαν Metalcote Polished Steel της Humbrol και TS-21 της Tamiya, ενώ οι κολιέδες και εδώ είναι της Tremonia):
Έτσι προχώρησα στον μπροστινό άξονα, και με την απόφαση (βάσει των φωτογραφιών αναφοράς - όπου αυτό διακρίνεται...) ότι και οι σούστες είναι στο χρώμα της καρότσας έγινε η συναρμολόγηση άξονα, ελατηρίων και αμορτισέρ:
Στη συνέχεια ετοιμάστηκαν τα εσωτερικά των ταμπούρων και οι δαγκάνες όπως φαίνονται στις φωτογραφίες πριν και μετά τη συναρμολόγηση:
Η ολοκλήρωση του άξονα σε μια βδομάδα. Καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 14, 2020 10:55:09 GMT 2
Καλημερα ....πολυ ωραιο ψυγειο κ ο αξονας μουρλια ... Κωστα οι συνδεσμοι που συγκρατουν τα φυλλα τις αναρτησεις εαν στην φωτογραφια ειναι σωστα τοτε ο model motorcars τα εχει κανει λαθος γιατι το γυρισμα τις σουστας ειναι απο την ιδια μερια με αποτελεσμα να στριβει ο αξονας
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 14, 2020 11:36:45 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη! Όντως ο Marvin δεν το είδε σωστά. Ωστόσο σημαντικότερο από την κατεύθυνση της καμπύλωσης της σούστας είναι ο σύνδεσμος με το πλαίσιο να είναι προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Αυτό δίνει μια συνολική διαφορά ύψους 15 χιλιοστών...
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 14, 2020 18:09:14 GMT 2
Κωνσταντίνε, μου άρεσε η διχρωμία στις καμπάνες τις ανάρτησης. Θα ήθελα καλύτερο καθάρισμα στα pin marks και τις γραμμές του καλουπιού όμως. Το ψυγείο, είναι αδυναμία του κιτ ή η πλέξη του είναι όντως χοντροκομμένη και απλοϊκή στο αυτοκίνητο; Έχεις καμιά καθαρή φώτο του πραγματικού; Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 14, 2020 20:19:59 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια Γιώργο! Τι ονομάζεις "καμπάνες"; (για να ξέρω να τι να απαντήσω... ) Δυστυχώς στην τεράστια πλειονότητα τους οι φωτογραφίες αναφοράς δεν δείχνουν το ψυγείο, καθώς υπάρχει μπροστά του η μάσκα. Βρήκα μόνο τις εξής τρεις:
Σ' αυτές φαίνεται ότι το πλέγμα είναι όντως πολύ λεπτότερο (νομίζω ότι το ψυγείο της Italeri το αποδίδει πολύ πιστότερα) και επομένως το λάθος είναι της Pocher. Τι να κάνουμε όμως... Το παρηγορητικό είναι ότι (όπως και στις φωτό αναφοράς) το ψυγείο ούτε που θα διακρίνεται
ΥΓ. Τώρα που το βλέπω νομίζω ότι θα προσθέσω κι εγώ το κόκκινο μπιντονάκι (υποθέτω πως είναι το δοχείο εκτόνωσης του νερού). Δίνει χρώμα στο εσωτερικό του καπό...
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 14, 2020 22:32:22 GMT 2
Kωστα μου οχι ....ποτε ... Το μπιτονακι αυτο το εκανε ενας αρχιμηχανικος τρελος ...πηρε δοχειο λαδιων του λιτρου η valvoline η castrol η motul κ το στηριξε με δεματικα .... ντροπη .....
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 15, 2020 8:39:28 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε. Καμπάνες ονόμασα αυτές : Το καλύτερο καθάρισμα που έγραψα αφορά τα ταμπούρα (pin marks) και τα ελάσματα της ανάρτησης (γραμμές καλουπιού).
|
|