|
Post by gtziaf on Oct 3, 2020 20:51:16 GMT 2
Πάντως δύσκολα να το μπερδέψεις με μπουράγκο, μην αγχώνεσαι για αυτό. Ένα Pocher είναι πάντα ένα Pocher, έχει δεν έχει την πομπαρισμένη σίτα. Αφορά όλα τα μεταλλικά - μπρούτζινα κομμάτια. Δεν μιλάω για τις αποχρώσεις π.χ. χρώμια κλπ, που σωστά τα αναπαριστάς στα μοντέλα σου και φαίνεται ότι κάνεις έρευνα πριν τα βάψεις, αλλά την υφή του υλικού. Τα μεν είναι πολύ μέταλλο τα δε είναι πολύ πλαστικό. Κάπως πρέπει να συγκλίνουν, για να υπάρχει μια αισθητική ισορροπία στην αναπαράσταση. Από την άλλη θα μου πεις, έτσι φαίνεται καλύτερα η χρήση μεταλλικών υλικών από το κιτ και αφτερμάρκετ αξεσουάρ. Μπορεί σε κάποιους να αρέσει αυτό. Δεν καταλαβαίνω για ποιο κομμάτι μιλάς. Λες για τους πίρους των συρμάτων ασφαλείας; Ναι ναι, αυτά... model-motorcars.myshopify.com/collections/alfa-romeo/products/safety-wire-studs-2
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 4, 2020 9:12:44 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο! Η κεφαλή του πίρου είναι ορθογωνική με διαστάσεις 1,05 χιλ. (από τη μεριά της οπής) επί 1,25 χιλ. και ύψος 1,35 χιλ. Η ροδέλα στη βάση της κεφαλής έχει διάμετρο 2,05 χιλ. ενώ ο μίσχος έχει μήκος 3,5 χιλ. και διάμετρο 1,0 χιλ. Η διάμετρος της οπής είναι τέτοια που μπορεί και περνάει άνετα συρματάκι 0,3 χιλ.
Όλες οι παραπάνω διαστάσεις είναι στρογγυλεμένες στο πλησιέστερο 0,05 χιλ. Ούτως ή άλλως αυτά τα κομμάτια της Model Motorcars είναι χυτά, οπότε η δυνατότητα ακρίβειας είναι περιορισμένη.
|
|
|
Post by czt on Oct 9, 2020 17:59:04 GMT 2
Αγαπητε συνονοματε ο κινητηρας αριστουργημα ! Για τις χρωματικες διαφορες που αναφερει ο Γιωργος συμφωνω κατα το ημιση διοτι οταν ενα αυτοκινητο κανει βολτες να πω υπαρχουν παραγοντες που αλλαζουν την αποχρωση τους. Μπορει να ειναι και λαθος αυτο που λεω αλλα λεω την προσωπικη εκτιμηση μου.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 9, 2020 22:21:10 GMT 2
Εξαιρετική η δουλειά που έχει γίνει στον κινητήρα, και με αρκετούς επιπλέον πόντους χάρη στα βελτιωτικά! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 10, 2020 17:09:32 GMT 2
Να 'σαι καλά Νεκτάριε, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 1, 2020 9:27:26 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου και καλό μήνα! Τρία update σήμερα σε τρία διαφορετικά threads... Σε ό,τι αφορά στην Pocher, η συναρμολόγηση του κιβωτίου διεύθυνσης ήταν straight forward αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι το σύστημα ατέρμονα-οδοντωτού τροχού δεν δουλεύει. Κι αυτό διότι σε ένα τέτοιο σύστημα, οι οδοντώσεις του τροχού πρέπει να είναι λοξές (με την ίδια κλίση που έχει το σπείρωμα του ατέρμονα), ενώ στον (πλαστικό) τροχό που δίνει το κιτ αυτές είναι παράλληλες προς τον άξονα του τροχού. Πώς να μην μπλοκάρει λοιπόν; Σημειωτέον ότι στις παλιότερες εκδόσεις του κιτ ο τροχός αυτός δίνεται μεταλλικός με τις σωστές οδοντώσεις. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε ότι το σύστημα διεύθυνσης σ' αυτό το μοντέλο δεν θα είναι λειτουργικό - μικρό το κακό, καθώς αυτό συμβαίνει και στις τρεις κλίμακες για διαφορετικούς λόγους. Ιδού λοιπόν το κιβώτιο της Pocher: Το σωληνάκι που φαίνεται στο πάνω μέρος είναι ένας σύνδεσμος (με ελατήριο; ) πιθανότατα για τη ντίζα του τσοκ (; ), όπως φαίνεται στην φωτό αναφοράς:
© Paul Koo Για την προσομοίωση του το κιτ δίνει απλά 2 πόντους σπείρωμα με δύο παξιμάδια (!). Αποφάσισα να το αντικαταστήσω με μια ρεαλιστικότερη ιδιοκατασκευή από σωληνάκια αλουμινίου και χορδή κιθάρας:
Σειρά στη συνέχεια θα έχει το σασί, για να αρχίσουμε να μοντάρουμε ό,τι έχει φτιαχτεί ως τώρα. Επειδή όμως το σασί στο μοντέλο αυτό είναι βαμμένο στο χρώμα της καρότσας, πρέπει σ' αυτό το σημείο να παρθεί η απόφαση για το χρώμα. Κόκκινο βέβαια, αλλά ποιο κόκκινο; Στο στοκ μου έχω τέσσερα: #19 (red) και #220 (ferrari red) της Humbrol απ' τη μια και TS-49 (bright red) και TS-8 (italian red) της Tamiya απ' την άλλη. Έγινε μια δοκιμή σε κουτάλια και των τεσσάρων και σύγκριση με το κόκκινο του ήδη βαμμένου Bburago:
Το γυάλισμα είναι χωρίς αλοιφές, και μάλλον έτσι θα γίνει και στην καρότσα. Καταλήγω ανάμεσα στο TS-49 και το Η-19 και περιμένω και γνώμες. Και μιας και κανένα από τα τέσσερα δεν ταιριάζει ακριβώς στο Bburago, η βαφή του τελευταίου γίνεται μονόδρομος, τώρα μάλιστα που βρήκα και τις απαραίτητες χαλκομανίες. Ραντεβού σε μια βδομάδα με το πλαίσιο!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 1, 2020 10:19:15 GMT 2
Καλημέρα, Κωνσταντίνε. Το ts-49 δεν έχει καμιά σχέση με το χρώμα των Alfa. Φτιάχτηκε από την tamiya για να συνοδέψει τις F2000-F2001 της, και το πιο ανοικτό κόκκινο, ελέω Malboro που έφεραν τότε τα μονοθέσια της scuderia. Το χρώμα πρέπει να είναι σκούρο κόκκινο, όπως άλλωστε διακρίνεται και στη φώτο του Paul Koo, που επισυνάπτεις. Έτσι το Ts8, μοιάζει η πιο κοντινή επιλογή, αν και πάλι είναι αρκετά πιο ανοιχτό. Αλλά αυτό διορθώνεται ανάλογα με τη βάση που θα χρησιμοποιήσεις (π.χ. γκρι αστάρι). Αλήθεια, τι αστάρι χρησιμοποίησες για τη δοκιμή; Επίσης, στη φώτο του Paul Koo, φαίνεται και μια 2η ντίζα δίπλα στη ντίζα του τσοκ. Ξέρει τι είναι και που καταλήγει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καλά βαψίματα.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 1, 2020 10:42:13 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Γιώργο, πάντα χρήσιμες και εποικοδομητικές! Όντως χρησιμοποίησα γκρι αστάρι με την πρόθεση να σκουρήνω τα χρώματα. Το TS-8 είναι πράγματι ωραίο και ζωντανό, απλά από τα TS-49 και Η-19 έχω από 3 φιάλες στο στοκ μου και έλεγα να τα ξοδέψω. Τι λες για το Η-19;
Η δεύτερη ντίζα ξεκινάει κάπου από τα βάθη (όχι από το πυρόφραγμα) και καταλήγει προς την μεριά του καρμπιρατέρ. Δεν έχω ιδέα τι κάνει, αν δεν το ανακαλύψω θα μπει απλά ένα fake κομμάτι μαύρου καλωδίου.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 1, 2020 10:46:39 GMT 2
Χαχα, ναι το Η-19 θα ήταν η επόμενη επιλογή μου.
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 1, 2020 11:59:15 GMT 2
Καλημερα σας κυριοι ....και καλο μηνα .. Εικοσι χρονια στο μυαλο μου ειχα οτι η 8c ηταν κοκκινη σαν της φωτιας γιατι ετσι την παρουσιαζε η pocher .Ηρθε η Italeri και με μπερδεψε μπορω να πω χαρουμενα με το σκουρο κοκκινο . Εχω στην κατοχη μου πανω απο 500 φωτο τις 8c και ολες ειναι οτι χρωμα θελετε κ οτι αποχρωση θελετε γιατι ολες ειναι ανακατεσκευασμενες η φτιαγμενες απο την αρχη τον εικοστο αιωνα . Δυστυχως οσες φωτο παλιες εχω ολες ειναι ασπρομαυρες κ δεν μπορεις να καταλαβεις το πραγματικο χρωμα . Για ενα ειμαι σιγουρος οτι δεν ηταν ποτε το κοκκινο του Paul Koo γιατι αυτο το κοκκινο εχει κ κερασι χρωμα μεσα .(Μην ξεχνατε πως αλλαζει η αποχρωσει αναλογα το τι βερνικι θα βαλετε επανω .γυαλ σατ ματ ) Σιγουρα και η Βburago δεν εχει το πραγματικο χρωμα .....οποτε συμφωνω με τον Γιωργο η ts-8 η h19 . Μια πολυ ωραια αναφορα ειναι το βιντεο του jay leno που παρουσιαζει μια 8c φτιαγμενη απο μια εταιρεια τις αργεντινης, βαση τα οριτζιναλ σχεδια τις alfa και ολοι λενε οτι ειναι πιστο αντιγραφο κ το χρωμα τις ειναι σκουρο κοκκινο . Οσο για το δευτερο σωληνακι , πρεπει το ενα το απο κατω να ειναι γκαζιου γιατι ερχετε απο το κατω μερος του πυροφραγματος κ το αλλο το σωληνακι του αερα γιατι ερχετε απο την καμπινα (μην ξεχνατε τοτε ο αερας στο καρμπυρατερ ηταν χειροκινητος ) και τα δυο εχουν συρματοσχοινο μεσα κ πανε στο καρμπυρατερ .
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 1, 2020 12:07:58 GMT 2
Οσο για την κατασκευη σου Κωστα ειναι υπεροχη ....απλος αυτο που βλεπεις στην φωτο ειναι το εξωτερικο του συρματοσχοινου (σαν τα ποδηλατα )κ σε εκεινο το σημειο δεν εχει το καλυμα απεξω κ εχει κ μια συνδεση να εννωνονται τα δυο συρματοσχοινα (βλεπε τα μπαλακια που εχουν τα συρματοσχοινα στα ακρα ) Ο λογος που δεν εχει καλυμμα απεξω ηταν να μπορουν να το λαδωσουν πιο ευκολα .
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 1, 2020 18:54:42 GMT 2
Χαχα, ναι το Η-19 θα ήταν η επόμενη επιλογή μου. Ευχαριστώ, ω τρισμέγιστε αρχηγέ για την άδεια να ασελγήσω χρωματικά!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 1, 2020 18:56:53 GMT 2
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Μιχάλη! Οσο για το δευτερο σωληνακι , πρεπει το ενα το απο κατω να ειναι γκαζιου γιατι ερχετε απο το κατω μερος του πυροφραγματος κ το αλλο το σωληνακι του αερα γιατι ερχετε απο την καμπινα (μην ξεχνατε τοτε ο αερας στο καρμπυρατερ ηταν χειροκινητος ) και τα δυο εχουν συρματοσχοινο μεσα κ πανε στο καρμπυρατερ . Θα ψάξω λίγο τα εργοστασιακά σχέδια, μπας και φαίνεται κάτι εκεί...
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 1, 2020 20:15:00 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 1, 2020 20:41:53 GMT 2
Το χάλκινο σωληνάκι το έχω ετοιμάσει, θα συνδεθεί στο τελικό μοντάρισμα. Προφανώς όταν το γκάζι συνδέεται με βέργα (και έχω κάνει τη μισή δουλειά, από το καρμπιρατέρ μέχρι το κιβώτιο χρονισμού) η δεύτερη ντίζα περιττεύει.
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 2, 2020 0:07:16 GMT 2
Εμένα μου άρεσε η ευρηματικοτητα σου Κωνσταντίνε με την χορδή κιθάρας!
|
|