|
Post by konstantinf on Sept 29, 2020 13:36:01 GMT 2
Άμα έχουμε τη δυνατότητα κοπής ακριβείας, γιατί όχι όλες από μέταλλο; Το ακριβές σχήμα το παίρνεις από τις οδηγίες του Model Motorcars...
|
|
|
Post by mikys2019 on Sept 29, 2020 21:31:22 GMT 2
φιλε η μαυριλα εχει κ οριο ....χαχαχαχαχα οσο για την ακριβεια .....ακριβο λαμαρινοψαλιδο stanley κ μετα dremel για τα ψαγωματα
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 30, 2020 8:55:39 GMT 2
Η ανάρτηση αυτή θα μπορούσε να είναι και στο "Τι ψώνισα σήμερα", αλλά, μιας και τα ψωνισθέντα αφορούν αποκλειστικά στην Pocher-Alfa, τα παρουσιάζω εδώ: Πρόκειται για τα βελτιωτικά που θα χρησιμοποιηθούν εδώ, από την Tremonia (αριστερά) και την Model Motorcars (δεξιά), και μερικών εκ των οποίων την συναρμολόγηση θα δείτε ήδη από το επόμενο update.
|
|
|
Post by czt on Sept 30, 2020 14:19:47 GMT 2
Περιμενω να δω εφαρμογες και ομορφιες
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 30, 2020 17:21:39 GMT 2
Δεν χάνεις να περιμένεις συνονόματε...
|
|
|
Post by mikys2019 on Sept 30, 2020 18:13:29 GMT 2
Κωστα μου καλησπερα .....οι κολιεδες τις tremonia κανουν για το alfa ....σε ικανοποιουν ?
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 30, 2020 20:39:28 GMT 2
Μια χαρά είναι...
|
|
|
Post by alex78 on Oct 2, 2020 13:24:58 GMT 2
Σοβαρή μηχανολογική δουλειά με τα γνωστά ποιοτικά σου standards!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 2, 2020 17:19:44 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη, αλλά μην υπερβάλλεις...
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 3, 2020 8:45:54 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Την εβδομάδα που πέρασε, καθώς παρέλαβα όλα τα aftermarket που περίμενα, συμπληρώθηκε η κατασκευή του κινητήρα. Στο δεξί καπάκι του στροφαλοφόρου προστέθηκε ο σύνδεσμος του ντιστριμπιτέρ με το κιβώτιο χρονισμού, με βελτιωτικό της Model Motorcars.
Κατόπιν ετοιμάστηκε το κιβώτιο ταχυτήτων. Η προετοιμασία της φλάντζας πριν το βάψιμο δίνει μια ιδέα της ποιότητας του κιτ σχετικά με pin marks και τα τοιαύτα. Στη βάση του λεβιέ προστέθηκε φωτοχαραγμένο επικάλυμμα της Tremonia:
Στη δεξιά πλευρά του κιβωτίου προστέθηκαν οι μοχλοί των πεντάλ (συμπλέκτης και γκάζι είναι fake, το φρένο είναι λειτουργικό (προς το παρόν)). Οι οδηγίες προτείνουν ένα λαστιχένιο σωληνάκι μήκους 11 χιλ. μεταξύ πεντάλ συμπλέκτη και γκαζιού, ωστόσο η ευθυγράμμιση των πεντάλ με τα αντίστοιχα ανοίγματα στο πάτωμα δείχνει ότι αυτή η απόσταση πρέπει να σπάσει στα 2: 3 χιλ. + 8 χιλ. Με την ευκαιρία αυτή βελτιώθηκε το απλό σωληνάκι με την προσθήκη ψυχής από αλουμινένιο σωλήνα και δύο ροδέλες στην άκρη:
Στη συνέχεια ετοιμάστηκαν τα μπουζοκαλώδια. Η ύπαρξη σωλήνα διανομής επιτρέπει το σπάσιμο σε δύο τμήματα: Από ντιστριμπιτέρ σε σωλήνα και από σωλήνα σε μπουζί (εκτός από ένα μπουζί δίπλα στη βάση του ντιστριμπιτέρ): Με την προσθήκη των σωλήνων ψύξης και των εισαγωγών ολοκληρώθηκε η κατασκευή του κινητήρα (Κεφαλές κυλίνδρων και εξαγωγές σε dry fit):
Έτσι από βδομάδα θα κατέβω ένα σκαλοπάτι και θα καταπιαστώ με τον κινητήρα της Italeri. Καλό ΣΚ σε όλους!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 3, 2020 13:30:46 GMT 2
Εξαιρετική η κατασκευή του κινητηρα Κωνσταντίνε και πολύ βοηθητικά όλα τα βήματα, για εμάς τους πρωτάρηδες όταν έρθει η ώρα! Ακόμη δεν έχω καταπιαστεί με τα σακουλάκια να δω αν λείπουν τίποτα (όμως πρέπει να το κάνω σύντομα) και φυσικά να τα τοποθετήσω σε πλαστικά κουτάκια όπως ανέφερες στην αρχή της κατασκευής! Καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 3, 2020 15:52:06 GMT 2
Να 'σαι καλά Φάνη, ευχαριστώ πολύ! και για ό,τι χρειαστείς όταν έρθει η ώρα, εδώ είμαστε...
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 3, 2020 16:53:13 GMT 2
Πολύ όμορφο το τελικό αποτέλεσμα του κινητήρα Κωνσταντίνε,η εξαιρετική δουλειά σου +τα βελτιωτικα+η μεγάλη κλίμακα δίνουν ένα πολύ καλοφτιαγμένο μοτέρ. Για να δούμε πως θα είναι σε σύγκριση με τις άλλες κλίμακες!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 3, 2020 17:24:31 GMT 2
Να 'σαι καλά Φάνη, ευχαριστώ πολύ! και για ό,τι χρειαστείς όταν έρθει η ώρα, εδώ είμαστε... Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Να είσαι σίγουρος ότι θα την χρειαστώ!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 3, 2020 18:28:20 GMT 2
Όμορφος ο κινητήρας, Κωνσταντίνε. Και οι λεπτομέρειες, πιεστικότατες. Χρωματικά τώρα, υπάρχει πολύ μεγάλη αντίθεση στα μεταλλικά κομμάτια του κιτ ή των βελτιωτικών με τα βαμμένα πλαστικά. Το wash θα τα ομογενοποιούσε κάπως, πιθανόν. Ίσως, μια ιδέα θα ήταν να έβαφες με γυαλιστερό μαύρο αστάρι τα πλαστικά τμήματα, ώστε το αλουμίνιο μετά να είναι πιο γυαλιστερό και να μην έχει τόση απόκλιση. Μια ιδέα είναι, αν σκεφτώ κάτι άλλο θα σου το γράψω. Για τα επόμενα αυτό προφανώς. Επίσης, δεν ξέρω αν γίνεται τώρα, βλέποντας τις φώτο που ανέβασες προχτές (4η σελίδα), η σίτα του φίλτρου (στα δεξιά του μοτέρ) έχει πολύ μεγάλη πλέξη. Αν το μοντάριζες με τούλι ή πιο λεπτή σίτα; Αλλά, πάλι δεν ξέρω αν μπορεί να βγει αυτό που έχεις βάλει. ΥΓ. Στείλε μου μια μέτρηση τα Wire Studs της model-motorcars (διάμετρος βάσης και υΧπΧμ για το παραλληλόγραμμο που περνάει το σύρμα), μήπως φτιάξουμε τίποτα για την 12άρα. Αν τα καταφέρω, θα σας στείλω από ένα σετ με το Φάνη. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 3, 2020 20:08:53 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για το σχολιασμό Γιώργο! Χρωματικά τώρα, υπάρχει πολύ μεγάλη αντίθεση στα μεταλλικά κομμάτια του κιτ ή των βελτιωτικών με τα βαμμένα πλαστικά. Το wash θα τα ομογενοποιούσε κάπως, πιθανόν. Ίσως, μια ιδέα θα ήταν να έβαφες με γυαλιστερό μαύρο αστάρι τα πλαστικά τμήματα, ώστε το αλουμίνιο μετά να είναι πιο γυαλιστερό και να μην έχει τόση απόκλιση. Μια ιδέα είναι, αν σκεφτώ κάτι άλλο θα σου το γράψω. Για τα επόμενα αυτό προφανώς. Πες μου σε παρακαλώ σε ποια κομμάτια συγκεκριμένα αναφέρεσαι. Ας πούμε το επικάλυμμα της βάσης του λεβιέ ταχυτήτων ήταν πιο γυαλιστερό από το σώμα του κιβωτίου (και η Italeri σημειωτέον το δίνει χωριστά σε χρωμιωμένο πλαστικό). Και οι φωτογραφίες αναφοράς όλες δίνουν το αλουμίνιο του σώματος του κινητήρα εντελώς ματ. Κατ' αρχήν η σήτα πια δεν βγαίνει... Αλλά υπάρχει και άλλο θέμα: Τα Pocher είναι πλέον τόσο "ιστορικά" κομμάτια, που εξίσου σημαντική με την ρεαλιστική απόδοση του 1/1 είναι η αναγνωρισιμότητα του μοντέλου ως Pocher. Η εν λόγω σήτα λοιπόν δίνεται στο κιτ φορμαρισμένη μπομπέ και είναι τόσο χαρακτηριστική γι' αυτό το μοντέλο που δεν θα την άλλαζα... Προσωπική μου άποψη και μόνο, φυσικά. Για κάν' το πιο λιανά... Δεν καταλαβαίνω για ποιο κομμάτι μιλάς. Λες για τους πίρους των συρμάτων ασφαλείας; Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον και την προσφορά!
|
|