|
Post by gtziaf on Oct 13, 2020 19:46:06 GMT 2
@Κωστή, πέρα από τις βασικές ομοιότητες (lacquer βάση, pri-thinned) είναι εντελώς διαφορετικά χρώματα. Τα Splash είναι πιο pal, με μικρότερη δυνατότητα καλυπτικότητας. Θέλουν σίγουρα περισσότερα χέρια απ΄ τα zero και θεωρώ ότι είναι λίγο πιο ευγενικά προς το πλαστικό (αίσθηση όχι απόδειξη). Επίσης, μπορούν να ψεκαστούν ευκολότερα με 0.35 μπεκ, σε αντίθεση με τα zero, που το 0.5 τους ταιριάζει καλύτερα. Στην Ελλάδα, φυσικά δεν υπάρχουν. Εγώ τα αγοράζω από το www.premiumhobbies.co.uk @Σπύρο, που να γνωρίσεις και την πεθερά μου Πολύ σωστά. Όταν τα αστάρια φτάνουν στο τέλος τους (1/6 περίπου), τα χρησιμοποιώ πλέον ως πολύ fine texture paint, ψεκάζοντας τα με χαμηλή πίεση.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 17, 2020 11:50:51 GMT 2
Πολύ πετυχημένα τα βαψίματα, και ο χρωματικός συνδυασμός πανέμορφος! Επίσης μού άρεσε και η ιδέα με τα μαγνητάκια (για τα οποία έχεις ξαναγράψει). Καλή συνέχεια! Σπύρο, το λευκό αστάρι της Alclad το χρησιμοποιώ κι εγώ, και είναι εξαιρετικό! Συγχρόνως με το αστάρωμα πετυχαίνεις και κάλυψη των μικροατελειών (όπως βέβαια υποδηλώνει ξεκάθαρα και η ονομασία του...)
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 18, 2020 22:33:23 GMT 2
Το μαύρο αστάρι της ZP πάντως χρησιμοποιείται από την αρχή του σαν textured paint Να προσθέσω Γιώργο ότι εγώ που χρησιμοποιώ τον Eclipse με 0,35 μύτη δεν έχω καθόλου πρόβλημα με τον ψεκασμό των ZP. Ίσως βεβαια προσθέσω κάποια στιγμή κάποιον καλό με 0,5 η και παραπάνω μυτη, καθώς ο Κινέζος δεν κάνει για τίποτα και τον έχω αφήσει στην ακρη
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 19, 2020 7:58:41 GMT 2
Νεκτάριε και Σπύρο καλημέρα. Νεκ, ναι τα μαγνητάκια τα παίζουμε συχνά κι είναι πολύ χρήσιμα. Σπύρο, κι εγώ τον Eclipse με την 0,35 χρησιμοποιούσα αποκλειστικά για χρόνια. Αλλά, όταν πήρα τον revolution με την 0.5, κατάλαβα τη διαφορά (σε χρόνο κυρίως). Για αυτό έγραψα ότι ταιριάζουν καλύτερα στην 0.5, κι όχι αποκλειστικά. Και με 0.2 βάφονται, αρκεί να έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου, να ζωγραφίζεις, αλλά τέτοιες χρονικές πολυτέλειες είναι σπάνιες
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 19, 2020 19:26:16 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 19, 2020 19:43:41 GMT 2
Το διαφορικό έχει λίγο περισσότερη δουλειά. Αρχικά αντικαταστάθηκαν οι ανάγλυφες πλαστικές βίδες με μεταλλικές της top. Από το γνωστό spare της RBmotion, χρησιμοποίησα ένα παξίμαδι για το σωληνάκι ανακούφισης, που λείπει από το κιτ. Από το ίδιο σετ, μπήκε μια μαύρη τάπα, στο πίσω μέρος του διαφορικού. Για τα βαψίματα - wash ακολουθήθηκε η πεπατημένη, ενώ προστέθηκε ένα γαντζάκι, από τα spare της Βeta. Οι φούσκες συγκρατήθηκαν με δέστρες, όπως έγινε και μπροστά. Στη συνέχεια, με 4 washers + 4 κεφαλές rivets της Hiro, κάλυψαν τις βίδες με τις οποίες το διαφορικό συνδέεται στο σασί. Τέλος κολλήθηκε ο άξονας της μετάδοσης, ολοκληρώνοντάς τα 2 αυτά υποσυστήματα του κιτ. Να έχετε μια δημιουργική εβδομάδα. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 19, 2020 19:48:55 GMT 2
Ωραιος πολυ ωραιος .....μπραβο . Μια παρατηρηση ....νομιζω αξονας μεταδοσεις δεν πρεπει να υπαρχει σε carbon γιατι μπορει το carbon να ειναι ενα γερο κ σκληρο υλικο ...δεν εχει καμμια αντοχη στην στρεψει . Εαν κανω λαθος θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας .
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 19, 2020 19:57:56 GMT 2
Για το διαφορικο τι να πω ....Αφωνος ....τελειοοοοοοοοο Ισως η μαλλον βλεπουμε την συνεχεια τις τελειοτητας μετα την lancia
ΑΧΧΧΧ να ζουσαμε στην Αγγλια να φτιαχναμε κ μεις στο γκαραζ μας ενα Caterham η ενα Cobra κομματι κομματι (για να ξερετε επειδη το εψαξα καποτε απαγορευεται στην ψωροκωστενα που ζουμε ) Εαν μπορεις σε παρακαλω δειξε μας τι κολιεδες βαζεις
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 19, 2020 20:37:04 GMT 2
Ευχαριστώ Μιχάλη. Η beta ήταν ένα πολύ δύσκολο κιτ, λόγω υλικών, πολυπλοκότητας, εφαρμογής κλπ. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά, αλλά πάντα χρειάζεται προσοχή. Τη συνέχεια της Beta, θα είναι το επόμενο 12άρι χίρο, όταν έρθει η ώρα του, φυσικά. Μια παρατηρηση ....νομιζω αξονας μεταδοσεις δεν πρεπει να υπαρχει σε carbon γιατι μπορει το carbon να ειναι ενα γερο κ σκληρο υλικο ...δεν εχει καμμια αντοχη στην στρεψει . Εαν κανω λαθος θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας . Δυστυχώς αυτό δεν το ξέρω, καθώς οι μηχανολογικές μου γνώσεις είναι ελάχιστες. Πάντως σε site που πουλάνε ανταλλακτικά για Caterham, υπάρχουν καρμπόν άξονες, ενώ και σε φόρουμ με κατόχους, είναι κάτι που παίζει πολύ. Αλλά, μπορεί να είναι απλά αυτοκόλλητο αν και στις περιγραφές αναφέρουν "CS composite" για το υλικό. Όπως και να έχει, μοντελιστικά μικρή σημασία έχει.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 19, 2020 20:49:13 GMT 2
Εαν μπορεις σε παρακαλω δειξε μας τι κολιεδες βαζεις Στη σελίδα 3, υπάρχει σχετική αναφορά. Σόρρυ, δεν το είδα πιο πριν
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 19, 2020 20:53:13 GMT 2
Γιωργο ευχαριστω ....
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 19, 2020 22:00:14 GMT 2
Εντυπωσιακός στις λεπτομέρειες όπως πάντα Γιώργο.Τρομαζω στο τι θα βλέπαμε αν είχες και καλές γνώσεις μηχανολογιας Καλο βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 20, 2020 7:05:18 GMT 2
Πολλή, μα πάρα πολλή λεπτομέρεια, που το μοντέλο την αξίζει, και τέλεια υλοποιημένη. Περιμένω εναγωνίως την ενασχόληση με τον κινητήρα. Τώρα, ως προς το κάρμπον στον άξονα μετάδοσης, αμφότεροι Γιώργος και Μιχάλης κάνουν λάθος:
Ο μεν Γιώργος, διότι την δεκαετία του 70 τα σύνθετα υλικά (composite) που φτιάχνονται από πλέγματα ανθρακονημάτων ή μεταλλικά πλέγματα σε κεραμικό υπόβαθρο (στην ορολογία των υλικών CER-CER και CER-MET αντίστοιχα) υπήρχαν μόνο για πολύ εξειδικευμένες εφαρμογές, για μικρού μεγέθους κομμάτια και ήταν πανάκριβα. Το γεγονός ότι σήμερα προσφέρονται στην αγορά τέτοια ανταλλακτικά και οι κάτοχοι των Caterham τα χρησιμοποιούν δεν σημαίνει ότι υπήρχαν στα original κιτ που συναρμολογούνταν στις πίσω αυλές...
Ο δε Μιχάλης, διότι η αντοχή τέτοιων υλικών σε διάφορες καταπονήσεις και φορτία είναι εφάμιλλη αν μη ανώτερη των γνωστών κραμάτων (με πολύ μικρότερο βάρος). Μάλιστα ανάλογα με την πλέξη και την κατεύθυνση του πλέγματος μπορεί να βελτιστοποιηθεί η αντοχή σε μια συγκεκριμένη καταπόνηση (κάμψη, στρέψη ή πίεση).
|
|
|
Post by nektarios on Oct 20, 2020 8:00:45 GMT 2
Εξαιρετική λεπτομέρεια στην κατασκευή, ενώ η παράθεση των φωτό αναφοράς είναι κατατοπιστικότατη! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 20, 2020 8:24:48 GMT 2
Σπύρο και Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για τον σχολιασμό. @Σπύρο, ευτυχώς η μηχανολογία δεν είναι απαραίτητη για να κάνεις μοντελισμό. Αν ήξερα περισσότερα πράγματα θα γλίτωνα κάποιες ώρες ψαξίματος για το που στο καλό πάει τι και τι είναι αυτό το στρογγυλό μαραφέτι παραπέρα, αλλά ΟΚ, είναι μέσα στο πνεύμα του μοντελισμού, το να μαθαίνεις νέα πράγματα, η έρευνα κλπ. @Κωνσταντίνε, δεν έχω γράψει πουθενά ότι φτιάχνω ένα στοκ Caterham, ή όπως΄έρχεται στο κουτί για να το φτιάξεις στην αυλή σου ή μιας χρονιάς, κλπ. Επέλεξα το κιτ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την ελευθερία κινήσεων και επιλογών που μου δίνει, ώστε να ξεφύγω από το αυστηρό πλαίσιο που υπάρχει όταν π.χ. φτιάχνεις ένα αγωνιστικό μιας συγκεκριμένης χρονιάς ή αγώνα. Έτσι σε πολλά φόρουμ με BDR Caterham είδα ότι έχουν αλλάξει τον άξονα με κάρμπον, μου άρεσε σαν ιδέα και η διαφοροποίηση από την πεπατημένη και την πρόσθεσα στο μοντέλο μου. Πιο απλά το φτιάχνω όπως θα ήθελα να είναι το δικό μου, αν το είχα στην 1:1, αλλά με βάση την πραγματικότητα κι όχι sci-fi επιλογές που δεν είναι το στυλ μου. By the way, τα Cosworth BDR με τα 4 δισκόφρενα σαν αυτό που αναπαριστά το κιτ της Tamiya, φτιαχνόταν από το 1988 και μετά, κι όχι στα 70's. Καλημέρα
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 20, 2020 8:25:14 GMT 2
Πολλή, μα πάρα πολλή λεπτομέρεια, που το μοντέλο την αξίζει, και τέλεια υλοποιημένη. Περιμένω εναγωνίως την ενασχόληση με τον κινητήρα. Τώρα, ως προς το κάρμπον στον άξονα μετάδοσης, αμφότεροι Γιώργος και Μιχάλης κάνουν λάθος: Ο μεν Γιώργος, διότι την δεκαετία του 70 τα σύνθετα υλικά (composite) που φτιάχνονται από πλέγματα ανθρακονημάτων ή μεταλλικά πλέγματα σε κεραμικό υπόβαθρο (στην ορολογία των υλικών CER-CER και CER-MET αντίστοιχα) υπήρχαν μόνο για πολύ εξειδικευμένες εφαρμογές, για μικρού μεγέθους κομμάτια και ήταν πανάκριβα. Το γεγονός ότι σήμερα προσφέρονται στην αγορά τέτοια ανταλλακτικά και οι κάτοχοι των Caterham τα χρησιμοποιούν δεν σημαίνει ότι υπήρχαν στα original κιτ που συναρμολογούνταν στις πίσω αυλές... Ο δε Μιχάλης, διότι η αντοχή τέτοιων υλικών σε διάφορες καταπονήσεις και φορτία είναι εφάμιλλη αν μη ανώτερη των γνωστών κραμάτων (με πολύ μικρότερο βάρος). Μάλιστα ανάλογα με την πλέξη και την κατεύθυνση του πλέγματος μπορεί να βελτιστοποιηθεί η αντοχή σε μια συγκεκριμένη καταπόνηση (κάμψη, στρέψη ή πίεση). Καλημερα κωστα ....σε ευχαριστουμε για τις γνωσεις σου κ την διαφωτηση μας
|
|