|
Post by gtziaf on Oct 20, 2020 8:26:51 GMT 2
Εξαιρετική λεπτομέρεια στην κατασκευή, ενώ η παράθεση των φωτό αναφοράς είναι κατατοπιστικότατη! Καλή συνέχεια! Είπα να είμαι πιο αναλυτικός στο wip, αφού πηγαίνει που πηγαίνει σαν χελώνα η πρόοδος, για να ρίξω στάχτη στα μάτια σας, για τη σπαρίλα που με δέρνει. Ευχαριστώ, Νεκ. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 20, 2020 16:54:54 GMT 2
δεν έχω γράψει πουθενά ότι φτιάχνω ένα στοκ Caterham, ή όπως΄έρχεται στο κουτί για να το φτιάξεις στην αυλή σου ή μιας χρονιάς, κλπ. [...] By the way, τα Cosworth BDR με τα 4 δισκόφρενα σαν αυτό που αναπαριστά το κιτ της Tamiya, φτιαχνόταν από το 1988 και μετά, κι όχι στα 70's. Αφού το φτιάχνεις custom όπως θα ήθελες το δικό σου 1/1 πάω πάσο! Τώρα σχετικά με το Cosworth, το κιτ που δουλεύεις περιέχει ένα καπάκι του κινητήρα που έχει επάνω χαραγμένο "Ford", σωστά; Το καπάκι του Cosworth όμως είναι διαφορετικό. Και ο κινητήρας Cosworth έχει και μερικές άλλες ψιλοδιαφορές, νομίζω στα καρμπιρατέρ. Τι σκοπεύεις να κάνεις επ' αυτού;
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 20, 2020 21:23:08 GMT 2
Σε έχασα Κωνσταντίνε Το λάθος μου πιο είναι; Που δεν φτιάχνω αυτό του 70', όταν το κιτ σύμφωνα με την περιγραφή της Tamiya αφορά μοντέλο του '88; Που του έβαλα καρμπόν, αντιγράφοντας πραγματικά ανταλλακτικά από site για caterham και πραγματικά αυτοκίνητα από διάφορα club και φορουμ; Ή που δεν το έκανα ίδιο με τα δεκάδες caterham που έχουν φτιαχτεί κατά καιρούς από διάφορους μοντελιστές. Και μετά ο κινητήρας τι σχέση έχει και γιατί να κάνω αλλαγές; Ο κινητήρας BDR είναι της Cosworth (ο γενικός κωδικός του κινητήρα ξεκίνησε με το BDA για ευρεία παραγωγή - Belt Drive, A type, και το αρκτικόλεξο BDR αφορά τις εκδόσεις για τα τα Caterham). Στο καπάκι γράφει ford εξαιτίας της σχέσης των δύο εταιρειών, όπως συνέβαινε και σε δεκάδες μονοθέσια της F1 που φορούσαν τους Cosworth και ομοίως στο καπάκι έγραφαν Ford, πιθανόν και για λόγους διαφήμισις ή δικαιωμάτων. Αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι ο κινητήρας δεν είναι της cosworth ή ότι η Tamiya έχει κάνει κάποιο λάθος. racecarsdirect.com/Advert/Details/91926/ford-cosworth-bda-bdr-1700-engine Αν κατάλαβα τον μπερδεύεις με τον Duratec Cosworth που φοριέται σε κάποιες μεταγενέστερες εκδόσεις του Caterham, κι όντως γράφει Cosworth στο καπάκι. Αλλά΄είναι διαφορετικό μοτέρ, για πιο σύγχρονα Caterham. Εγώ θα φτιάξω τον Cosworth BDR, όπως πολύ σωστά τον δίνει το κιτ.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 21, 2020 9:13:42 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο Πρέπει να με ξέρεις πια αρκετά, ώστε να μη θεωρείς ότι είχα πρόθεση να "με χάσεις" . Αυτό που θεώρησα "λάθος" σου, οφείλονταν στην άγνοια μου των προθέσεων σου σχετικά με την χρονική τοποθέτηση του μοντέλου. Κατά τα άλλα έδωσα μερικές τεχνικές πληροφορίες που μπορεί να φανούν γενικότερα χρήσιμες σε φίλους που πρόκειται να φτιάξουν μοντέλα της εποχής π.κ. (προ κάρμπον). Όσον αφορά στον κινητήρα, κι εκεί παρασύρθηκα από φωτογραφίες αναφοράς που είχα δει όταν έφτιαξα το δικό μου, χωρίς να ελέγξω πότε εμφανίστηκε το καπάκι με την επιγραφή Cosworth. Ελπίζω με αυτά να λύθηκε οποιαδήποτε παρεξήγηση που τυχόν άθελα μου προκάλεσα...
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 21, 2020 11:11:35 GMT 2
Δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης, Κωνσταντίνε. Απλά μπερδεύτηκα, αλλά θεωρούσα ότι είχες στο μυαλό σου τα σχετικά με το κιτ της tamiya, αλλά προφανώς εγώ διάβασα την εισαγωγή σου πιο πρόσφατα από ότι εσύ Τώρα το έχω, ΟΚ. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 21, 2020 11:34:20 GMT 2
Βάλε και το επικείμενο Alzheimer...
|
|
|
Post by czt on Oct 24, 2020 22:41:49 GMT 2
αναλητικα με ωραια αποδοση και χαρμα οφθαλμων με λεπτομερεια μοναδικη!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 25, 2020 20:21:40 GMT 2
Να είσαι καλά, Κωστή. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 26, 2020 9:15:25 GMT 2
Καλημέρα και χρόνια πολλά. Λόγω της εορτής, το update μεταφέρθηκε με τον πρωινό καφέ. Σε αυτό έγινε ένα σημαντικό βήμα, που θα ξεκλειδώσει τη μετέπειτα πρόοδο των εργασιών. Αυτό αφορά τα πλαϊνά πάνελ του αμαξώματος, τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν στο σασί, πριν τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη. Έτσι ξεκίνησε το βερνίκωμα κάποιων τμημάτων του αμαξώματος. Μετά τα πρώτα χέρια (1η φώτο), τα πάνελ τριφτήκαν με 3600 και ψεκάστηκαν άλλα 2 wet on wet χέρια 513. Στη συνέχεια τρίφτηκαν με micromesh 6k, 8k και 12κ, με στόχο να μην μείνει κάποιο γυαλιστερό spot στην επιφάνεια, ώστε να γυαλιστεί ομοιόμορφα χωρίς peel. Ακολούθησε το γυάλισμα με τις αλοιφές της Meguiars, όπως συνήθως. Το γυάλισμα έγινε με φτηνό κινέζικο ταχυτροχό, που είναι πολύ πιο ασφαλης για τις ακμές, από το πολύ δυνατό dremel. Τέλος, το διαφορικό, ο άξονας της μετάδοσης (από την προηγούμενη ενημέρωση) και τα πλαϊνά πάνελ, εφαρμόστηκαν πάνω στο σασί. Γα τα πάνελ, χρησιμοποίησα τις βίδες του κιτ στο πίσω μέρος τους, για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η σωστή εφαρμογή. Θα βαφτούν και θα καλυφτούν με κεφαλές τις top studio, σε επόμενο στάδιο. Χρόνια πολλά και πάλι σε όσους εορτάζουν. Να έχετε μια όμορφη εβδομάδα. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 26, 2020 10:13:25 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά και φροντιστηριακή παρουσίαση Γιώργο. Το γυάλισμα τέλειο, αν και στην απόχρωση θα το ήθελα λίγο πιο ζωντανό. Αλλά περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 26, 2020 13:22:54 GMT 2
Καλημερα γιωργο κ χρονια πολλα σε οποιον εχεις εορταζον . Πολυ ωραιο βαψιμο ....μονο μια ερωτηση . Ο ταχυτροχος που δουλευεις ειναι αυτο που βλεπουμε η αυτο που βλεπουμε ειναι το σπιραλ του . Πιστευω ενας ωραιος κ λειτουργικος για γυαλισμα ταχυτροχος πρεπει να ειναι μικρος κ πολυ ελαφρυς ...συμφωνεις ?
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 26, 2020 22:14:02 GMT 2
Κωνσταντίνε και Μιχάλη, ευχαριστώ για τα σχόλια. . Ο ταχυτροχος που δουλευεις ειναι αυτο που βλεπουμε η αυτο που βλεπουμε ειναι το σπιραλ του . Πιστευω ενας ωραιος κ λειτουργικος για γυαλισμα ταχυτροχος πρεπει να ειναι μικρος κ πολυ ελαφρυς ...συμφωνεις ? Πολύ σωστά, Μιχάλη αν και μεγαλύτερη σημασία έχει να δουλεύει σε χαμηλές στροφές (το dremel μου νομίζω ξεκινάει από τις 3000-4000 που είναι πολύ για το γυάλισμα). Αυτό που βλέπεις είναι ο τροχός, δεν έχω σπιράλ. Είναι μικρός, πλαστικός, κι ελαφρύς. Αλλά το κυριότερο πολύ φθηνός (5-6 €) . Κοινώς από τις καλύτερες αγορές μου. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 27, 2020 0:43:35 GMT 2
Θα μπορουσες να μας δειξεις φωτογραφιες του μοντελο κ απο που τον πηρες ....σε ευχαριστω . Εχω βρει κατι ταχυτροχους ελαφρυς κ εχουν 20-30 ευρω κ ειναι με μπαταριες ...
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 27, 2020 8:34:39 GMT 2
Καλημέρα, Μιχάλη. Από το ebay , τον πήρα. Έχει εκατοντάδες επιλογές. Ορίστε ένα παράδειγμα σαν το δικό μου: Rotary tool ebay
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 27, 2020 12:44:28 GMT 2
Καλημερα ...παρα πολυ ωραιο ,ωραιο μεγεθος κ καλη τιμη ...σε ευχαριστω ...θα παραγγειλω ..
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 27, 2020 13:08:50 GMT 2
Πολύ όμορφα Γιώργο, τα χρώματα μου αρέσουν πολύ. Μιχαλη τι τον θες τον τροχο? έχεις ήδη 5-6!
|
|