|
Post by gtziaf on Oct 10, 2020 8:42:55 GMT 2
Κωστή καλημέρα. Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά σιγά-σιγά μπαίνω στο στο τρυπάκι να αρχίζω να ψάχνω το συγκεκριμένο μοντέλο ευελπιστώντας ότι θα βγει έστω και εσύ 24 κλίμακα αν και το 12άρι δεν με χαλάει καθόλου. Αυτό που με ξενερώνει όμως είναι η τιμή του γιατί είναι αρκετά αλμυρή. Η Ταμίγια πρόσφατα επανακυκλοφόρησε το 24άρι με έξτρα PE μέσα, σε πολύ καλή τιμή. Τα 12άρια είναι ακριβά, πολύ για την ακρίβεια. Ακόμη και η επανέκδοση είχε σχεδόν διπλή τιμή από την πρώτη κυκλοφορία του κιτ. Σίγουρα όμως αξίζει και νιώθω πολύ τυχερός που το απέκτησα με σχετικά χαμηλό αντίτιμο.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 10, 2020 8:48:38 GMT 2
Γιώργο, τα αλουμίνια μετά το τρίψιμο και το βερνίκωμα δείχνουν εξαιρετικά! Αν τα άφηνες έτσι; Νεκ, είναι που δεν κάνει φόκους η μηχανή πάνω τους. Μόνο εξαιρετικά δεν είναι, δυστυχώς. Αλλά και τέλεια υφή να είχε το αλουμίνιο της tamiya, δεν θα το άφηνα έτσι, για να ξεφύγω από τα συνηθισμένα. Καλημέρα
|
|
|
Post by czt on Oct 10, 2020 23:11:30 GMT 2
Γιωργο ευχαριστω πολυ για την ενημερωση εκανα και την αναλογη ερευνα και ειδα οτι ειναι σε καλη τιμη εκτος ελλαδος εντος το περιμενουμε αλλα ειμαστε ακομα σε κατασταση προπαραγγελιων. ετοιμαζομαι για να γινει δικο μου!!! Το 1 προς 1 σε καποια φαση με Νεκ εσενα και σακη θα ειναι το ουλτιματε ολων των εποχων!!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 11, 2020 16:34:36 GMT 2
Το 1 προς 1 σε καποια φαση με Νεκ εσενα και σακη θα ειναι το ουλτιματε ολων των εποχων!!!! Μόνο ο Σάκης χωράει μέσα από τους 4, εμείς θα τρώμε τα σουβλάκια του απέξω. Αλλά, δεν θα φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο, για οδήγηση δηλαδή, θα μείνει WIP. Οι λόγοι προφανείς κι έχουν να κάνουν με τη διαθεσιμότητα εποξικού, στην αγορά.
|
|
|
Post by czt on Oct 11, 2020 18:27:49 GMT 2
Χαχχαχαχαχχαχαχχαχαα χαχχαχχαα Δεν λέω τίποτα δεν νομίζω τα έχεις πει όλα αλλά ποτέ μη λες ποτέ
|
|
|
Post by Sakis on Oct 12, 2020 13:41:50 GMT 2
Σας έχει φάει η ζήλια που και τρώω τα σουβλάκια και συνεχίζω να χωράω κανονικότατα... Όσο για τον εποξικό σίγουρα δεν θα μείνει στην αγορά γιατί έχω να μονώσω και σημεία στην κεραμοσκεπή... Δυνατό το σωληνωτό πλαίσιο Ζωρζ και πολύ προσεγμένες οι εργασίες και οι σκέψεις σου.
|
|
|
Post by czt on Oct 12, 2020 15:34:22 GMT 2
Σας έχει φάει η ζήλια που και τρώω τα σουβλάκια και συνεχίζω να χωράω κανονικότατα... Όσο για τον εποξικό σίγουρα δεν θα μείνει στην αγορά γιατί έχω να μονώσω και σημεία στην κεραμοσκεπή... Δυνατό το σωληνωτό πλαίσιο Ζωρζ και πολύ προσεγμένες οι εργασίες και οι σκέψεις σου. Ποτε θα βαψουμε και θα φαμε σουβλακια?
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 12, 2020 19:51:35 GMT 2
Ευχαριστώ, Σάκη. Θα έρθει η ώρα, Κωστή. Να χαλαρώσω με τον πανικό στη δουλειά, να μπει σε μια σειρά το εξάμηνο, να τελειώσουν και κάποιες εργασίες που κάνω στο σπίτι, και θα το βάλουμε επί τάπητος.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 12, 2020 20:40:13 GMT 2
Το επόμενο βήμα, στην πρόοδο του κάτερχαμ, αφορούσε το βάψιμο των πάνελ του αμαξώματος. Πριν γίνει αυτό, μασκαρίστηκά εσωτερικά τα αλουμινένια τμήματα και φυσικά διορθώθηκαν οι ατέλειες στα πλαστικά μέρη. Επιπρόσθετα στο εμπρός μέρος, τοποθετήθηκαν μαγνήτες, για να αντικαταστήσουν τις βίδες και ταυτόχρονα να μπορεί να αφαιρείται η μύτη. Στη συνέχεια τα πάντα ασταρώθηκαν, για να υπάρχει ομοιόμορφη βάση για τα μεταλλικά και μη κομμάτια. Τα φτερά που βάφτηκαν κίτρινα, περάστηκαν και με λευκό αστάρι, πριν το βάψιμο. Το κύριο χρώμα είναι το Verde Hyrda, της splash, το οποίο έχει πολύ φίνο κόκκο. Το χρώμα χρειάζεται βερνίκι για να αναδειχθεί, όπως συμβαίνει με αυτού του τύπου τα χρώματα. Στο επόμενο θα επιστρέψουμε στα μηχανικά μέρη και τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται περισσότερο ενδιαφέροντα. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 12, 2020 22:17:14 GMT 2
Πολύ ωραία τα βαψιματα και οι αποχρώσεις Γεώργιε. Περί λευκού ασταριου, πόσο ικανοποιημένος είσαι από το alclad?Είχα αγοράσει λευκό αστάρι της Mrp το οποίο αποδείχτηκε κάκιστο στην πράξη, δίνοντας την αίσθηση ότι είναι υπερβολικά αραιωμένο. Οπότε όταν θέλω λευκό υπόστρωμα βάφω με γκρι αστάρι και από πάνω λευκό χρώμα(όχι ασταρι) της ZP.
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 12, 2020 22:49:19 GMT 2
Καλησπερα Γιωργο .... Τρελενομαι που εχεις 10 λυσεις για καθε προβλημα κ κανεις χρηση ολων των εταιρειων που βγαζουν χρωματα κ χρησιμοποιεις παντα την καλυτερη για την δουλεια που εχεις . Μια ερωτηση μονο ....εχω κ γω gunza στοκο 500 (20ετιας) κ εχει λιγο πηξει (λιγο )τι να του βαλω μεσα για να αραιωθει λιγο ?
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 13, 2020 6:42:49 GMT 2
Ωραίος συνδυασμός χρωμάτων Γιώργο - το κροκί εξαιρετικό, το πράσινο περιμένω να το δω γυαλισμένο για να αποφανθώ τελειωτικά... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 13, 2020 9:26:33 GMT 2
Καλημέρα, κύριοι. Χαίρομαι που σας αρέσει ο συνδυασμός. @Σπύρο, το λευκό της alclad, είναι το καλύτερο που έχω χρησιμοποιήσει. Αν εξαιρέσεις φυσικά τα αστάρια σπρέι της tamiya-gunze, τα οποία είναι φοβερά, αλλά ακριβά. Έτσι τα χρησιμοποιώ μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Με 0.5 μπεκ, δεν χρειάζεται αραίωση, αλλά όταν φτάσει προς το τέλος της ζωής του, μπορεί να χρειαστεί 2-3 σταγόνες lacquer thinner. Τα MRP είναι εξαιρετικά χρώματα, αλλά είναι σχεδιασμένα για να έχουν πολύ φίνο πάτερν, ώστε να μην μπουκώνουν την εγχάρακτη γράμμωση των αεροπλάνων. Για αυτό το λόγο σου φάνηκε αραιωμένο πολύ. Εγώ το μαύρο τους το χρησιμοποιώ, αρκετά, σαν χρώμα κυρίως σε επιφάνειές που δεν έχουν πολλά από στόκους, ραφές κλπ. @Μιχάλη, και ο δικό μου υγρός στόκος 25έτιας΄ίσως και παραπάνω είναι. Λίγο lacquer thinner tamiya ή gunze (όχι εμπορίου καλύτερα) και γίνεται περδίκι. Σίγουρα δεν χρησιμοποιώ τα πάντα που υπάρχουν. Έχω δοκιμάσει διάφορα υλικά, κι έχω καταλήξει τη χρησιμοποιώ ανά περίπτωση. Αλλά δοκιμάζω νέα πράγματα, και να μου αρέσουν τα προσθέτω στην φαρέτρα. @Κι εγώ το περιμένω, Κωνσταντίνε. Θα δούμε πως θα δείχνει. Το θετικό είναι ότι ο κόκκος είναι πραγματικά εντός κλίμακας, σε αντίθεση με τα zero. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by czt on Oct 13, 2020 10:05:43 GMT 2
Ενδιαφεροσς εργασιες και πανε πολυ ωραια στην επιλογη χρωματος θα πω ωραιο το κυπαρισι το αλλο ξερεις. σιαφοραα σπλασ με ζερο θα ηθελαα να μα πεις οπως ειπες για το κοκο αλλα χαρακτηριστικα οπως ακομα και αν υπαρχουν ελλαδα.
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 13, 2020 12:13:11 GMT 2
Καλημερα Γιωργο ....σε ευχαριστω .
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 13, 2020 14:34:01 GMT 2
Ευχαριστουμε Γιώργο! Εγκυκλοπαιδεια εισαι Να προσθέσω ότι απ ότι βλέπω στην πράξη όλα τα pre thinned αστάρια χρειάζονται λίγη αραίωση όταν φτάνουν στο 1/3 της ποσότητας τους περιπου
|
|