|
Post by Φάνης on Oct 3, 2020 14:07:37 GMT 2
Γιώργο, σχετικά με το χρώμα, έχεις αποφασίσεις αν θα την κάνεις μονόχρωμη ή θα παίξεις με ρίγες ή άλλο χρώμα στα πλαϊνά/μπροστινό τμήμα;
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 3, 2020 15:58:01 GMT 2
Λίγο αλλά (πολύ) καλό! Βιάστηκα να φτιάξω το δικό μου... Θα αντέγραφα πολλά... Μπορείς να φτιάξεις ακόμη μια Κωνσταντίνε! Πριν τη φτιάξω, θα 'πρεπε να την βρω και να την αγοράσω. Και καθώς αυτή με τα "φτερά μοτοσυκλέτας" είναι δυσεύρετη...
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 3, 2020 18:03:22 GMT 2
Φάνη, ευχαριστώ για τα σχόλια Οι δέστρες στις φούσκες στο πραγματικό ήταν μεταλλικές ή πλαστικές; Αυτές της MFH τις έβαψες; Εαν ναι, με τι χρώμα, δεν μπορώ να καταλάβω από φωτό; Στην αρχή της φούσκας (μεγάλη διάμετρο) έχει tire up (εκεί που έβαλα τα κομμάτια της hiro δηλαδή) και στο μικρό binder μεταλλικό. Όπως έγραψε και ο Κωνσταντίνος παραπάνω, η φύση του κιτ καρ, επιτρέπει μεγάλους βαθμούς ελευθερίας, αφού ο καθένας βάζει ότι βρίσκει - έχει στο γκαράζ του. Εγώ γενικά κοιτάω φωτογραφίες και πάω στο μέσο όρο. Τα tire up δεν τα έβαψα, είναι στο χρώμα που έρχονται απ΄ τη MFH (υπόλευκο), απλά έκανα wash και λίγο στεγνό. Υπάρχουν αντίστοιχα σε μαύρο, αν θυμάσαι από τη Lancia. Γιώργο, σχετικά με το χρώμα, έχεις αποφασίσεις αν θα την κάνεις μονόχρωμη ή θα παίξεις με ρίγες ή άλλο χρώμα στα πλαϊνά/μπροστινό τμήμα; Προς το παρόν, ψάχνω τι επιλογές σε πράσινα υπάρχουν. Σίγουρα θα παίξει διχρωμία, 90% όχι στη μύτη. Το κόνσεπτ GBYW (green body, yellow wings) είναι το επικρατέστερο αυτή τη στιγμή. Αρκεί να βρω ένα πρασινάκι που να μου κάνει κλικ, βέβαια. @Κωνσταντίνε, δεν θα έλεγα τόσο σπάνια (αφού υπάρχουν πολλές cycle fender στο ebay) αλλά περισσότερο ακριβή. Όπως και να έχει δεν θα έλεγα όχι σε μία Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 5, 2020 20:46:45 GMT 2
Στράτα στρατούλα προχωράμε, την κατέρχαμ. Λίγα πράγματα και σήμερα, αφού ο λίγος διαθέσιμος χρόνος κατανέμεται και σε 2-3 παραγγελίες που γυροφέρνουν τον πάγκο. Μάλλον έτσι θα πάει όλος ο μήνας και θα φορτσάρουμε στη συνέχεια. Αρχικά, αποφάσισα να βάψω μαύρα τα αλουμινένια πάνελ στο πίσω μέρος και κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Αυτά στο κάτω μέρος, κολλήθηκαν με εποξική, παρακάμπτοντας τις εκτός κλίμακας βίδες του κιτ. Οι τρύπες καλύφτηκαν με κεφαλές της T2M (πιθανόν θα τις βάψω μαύρες κάποια στιγμή για να μην κάνουν αντίθεση). Επίσης, με PE της top studio καλύφτηκαν οι βίδες με τις οποίες βίδωσα τα μεταλλικά πάνελ. Θα μπει παξιμάδι από πάνω, αλλά πρέπει να βαφτούν πρώτα και δεν πρόλαβα. Παράλληλα, ξεκίνησε η προετοιμασία των αλουμινένιων τμημάτων του αμαξώματος για το βάψιμο. Αυτά δείχνουν άψογά, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική μόλις το βλέμμα εστιάσει πάνω τους. Οπότε το βάψιμο τους είναι υποχρεωτικό. Έτσι αρχικά τα έτριψα με fine και super fine σφουγγαράκι και τα σφράγισα με το διαφανές αστάρι για μέταλλα της Tamiya (ένα χέρι, απευθείας απ΄το σπρέι). Στο επόμενο, ελπίζω να έχω βάψει το αμάξωμα, αν φυσικά έρθει το χρώμα που παραγγέλθηκε για αυτό τον λόγο. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 5, 2020 21:13:21 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Γιώργο, αργά αλλά σταθερά, δεν υπάρχει λόγος βιασύνης! Για να ακριβολογούμε, δεν είναι και τα 2 PE set της top studio! Το 1ο στην φώτο είναι της T2M! Εκεί που έχεις τοποθετήσει τα PE της Top Studio, από κάτω έχεις βιδώσει με τις βίδες της Tamiya από ότι κατάλαβα. Αυτές φαίνονται ότι κάθονται καλά μέσα στις τρύπες και τα PE τις καλύπτουν φυσιολογικά. Το παξιμάδι από πάνω γιατί χρειάζεται; Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 5, 2020 21:33:24 GMT 2
Για να ακριβολογούμε, δεν είναι και τα 2 PE set της top studio! Το 1ο στην φώτο είναι της T2M! Εκεί που έχεις τοποθετήσει τα PE της Top Studio, από κάτω έχεις βιδώσει με τις βίδες της Tamiya από ότι κατάλαβα. Αυτές φαίνονται ότι κάθονται καλά μέσα στις τρύπες και τα PE τις καλύπτουν φυσιολογικά. Το παξιμάδι από πάνω γιατί χρειάζεται; Χαχά, σωστός. Το διόρθωσα. Ναι σωστά, είναι από τα σημεία που χρησιμοποίησα τις βίδες της Tamiya, γιατί μπορούν να καλυφθούν εύκολα. Αντίθετα, στο κάτω μέρος οι βίδες εξέχουν οπότε τις παρέλειψα. Παξιμάδι, χρειάζεται γιατί έτσι είναι και το πραγματικό, από ότι θυμάμαι. Θέλει λίγο να δω τη διάσταση όμως. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 5, 2020 22:07:05 GMT 2
Το καπο με την ψωρα ειναι βαμμενο η αβαφτο ...(Η δευτερη φωτο ) Πολυ ωραια εστρωσε το ασταρι τις tamiya ...κανει κ χρεει βερνικι για μεταλλα ?
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 6, 2020 7:46:18 GMT 2
Καλημέρα, Μχάλη. Το καπο με την ψωρα ειναι βαμμενο η αβαφτο ...(Η δευτερη φωτο ) Είναι όπως έρχεται στο κιτ. Δεν αφορά μόνο το καπό αλλά όλα τα αλουμινένια πάνελ του είναι κάπως έτσι. Απλά έδειξα ενδεικτικά το ένα. Βάψιμο είπαμε, στο επόμενο. κανει κ χρεη βερνικι για μεταλλα ? Ναι, πολύ σωστά. Όπως και να έχει τα κλασσικά βερνίκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου, πάνω στα μέταλλα. Απλά θέλουν λίγο προσοχή στην εφαρμογή τους, κυρίως να μην αγχωθείς στο πρώτο χέρι, αφού η επιφάνεια στην αρχή δεν είναι ομαλή. Με το 2ο-3ο χέρι στρώνει.
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 6, 2020 13:18:06 GMT 2
κανει κ χρεη βερνικι για μεταλλα ? Ναι, πολύ σωστά. Όπως και να έχει τα κλασσικά βερνίκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου, πάνω στα μέταλλα. Απλά θέλουν λίγο προσοχή στην εφαρμογή τους, κυρίως να μην αγχωθείς στο πρώτο χέρι, αφού η επιφάνεια στην αρχή δεν είναι ομαλή. Με το 2ο-3ο χέρι στρώνει. Γιωργο καλημερα .Η δικια μου πειρα κ εμπειρια λεει τα βερνικια με τα βερνικια μεταλλου δεν εχουν καμμια σχεση . Τα μεν βερνικια εχουν μια ελαφρος κιτρινοδιαφανη αποχρωσει κ ειναι ελαστικα πολυ κ δεν εχουν καμμια προσφυση σε γυμνο υλικο ,ενω τα βερνικια μεταλλου ειναι ολα τελειος διαφανα ειναι ποιο σκληρα κ εχουν τρομερη προσφυση σε γυμνο (γιαλυστερο ) μεταλλο . Και εχουν μεγαλη διαφορα τιμης τα μεταλλου να ειναι ποιο ακριβα και σε μικροτερη ποσοτητα
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 6, 2020 18:55:20 GMT 2
Δεν έχω καμιά εμπειρία από βερνίκια μέταλλου, ούτε τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Εκτός αν το tamiya metal primer είναι τέτοιο, κάτι που όμως δεν ξέρω, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Εκεί που έχω εμπειρία είναι η χρήση βερνικιών (gloss, semi, matt), πάνω σε γυμνό μέταλλο για την επίτευξη διαφόρων επιπέδων τονικότητας, ανά περίπτωση. Σε αυτήν αναφέρθηκα. Η πρόσφυση εξασφαλίζεται με πέρασμα της επιφάνειας με σφουγγαράκι. Κατά άλλα η διαδικασία είναι παρόμοια με το τυπικό βερνίκωμα πάνω σε βαμμένες επιφάνειες. Αλλά, ο καθένας έχεις τις εμπειρίες του και πρέπει να πράττει ανάλογα με αυτές. Η προκειμένη περίπτωση δεν έχει καμιά σχέση όμως με βερνικώμα κλπ. Αστάρωσα την επιφάνεια με το tamiya metal primer, γιατί τα σημάδια, γραμμές χαρακιές κλπ στο αλουμίνιο δεν φεύγαν εύκολα με το τρίψιμο. Θα ακολουθήσει γκρι αστάρι και βάψιμο.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 6, 2020 20:28:35 GMT 2
Μιχάλη, γενικά τα metal primers δημιουργούν την «αγριιάδα» που χρειάζεται για να πιάσει η μπογιά ή το κανονικό αστάρι (αν θέλει κάποιος και να ασταρωσει πριν περάσει το χρώμα) πάνω σε μεταλλικές επιφάνειες (που συνήθως δεν έχουν τριφτεί). Αυτή την διαδικασία χρησιμοποιώ για να βάψω για παράδειγμα ελατήρια (αν θυμάστε πρόσφατα στο monkey!) Επίσης, δουλεύουν και σαν μικρό-στοκαρισμα των χαρακιών εάν τριφτεί η μεταλλική επιφάνεια, όπως στην περίπτωση του Γιώργου. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 7, 2020 9:58:07 GMT 2
Γιωργο μου κ Φανη μου καλημερα . Γιωργο απο οτι καταλαβα απο τα λεγομενα σου το tamiya metal primer ειναι ενα καλο υλικο για ασταρι απλος ετυχε να ειναι διαφανο κ μας μπερδεψε .Και επειδη πιστευω στην tamiya και εχει κ απιστευτο τεχνικο τμημα ισως το εβγαλε διαφανο για να πιασει κ την χρηση σαν βερνικι πανω σε μεταλλο .
Φανη μου .....το primer στα ελληνικα λεγετε ασταρι ...(χαχαχαχαχα ) υπαρχουν διαφορων ειδων ασταρια αναλογα το υλικο που θες να ασταρωσεις .Ολα τα ασταρια εχουν στοκο μεσα για να γεμιζουν τυχον ανωμαλιες κ ολα τα ασταρια εχουν φινιρισμα ματ . Οταν καπου περασεις metal primer δεν υπαρχει κανενας λογος να περασεις αλλο ασταρι απο πανω απλος το μονο που κανεις ειναι να χτιζεις υλικο .Ολα τα ασταρια αφηνουν μια επιφανεια οχι ιδιαιτερα λεια κ ο σκοπος ειναι η μπογια που θα πεσει απο πανω να μπορει να κολλησει ευκολα .
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 7, 2020 10:15:35 GMT 2
Φανη μου .....το primer στα ελληνικα λεγετε ασταρι ...(χαχαχαχαχα ) υπαρχουν διαφορων ειδων ασταρια αναλογα το υλικο που θες να ασταρωσεις .Ολα τα ασταρια εχουν στοκο μεσα για να γεμιζουν τυχον ανωμαλιες κ ολα τα ασταρια εχουν φινιρισμα ματ . Οταν καπου περασεις metal primer δεν υπαρχει κανενας λογος να περασεις αλλο ασταρι απο πανω απλος το μονο που κανεις ειναι να χτιζεις υλικο .Ολα τα ασταρια αφηνουν μια επιφανεια οχι ιδιαιτερα λεια κ ο σκοπος ειναι η μπογια που θα πεσει απο πανω να μπορει να κολλησει ευκολα . Καλημέρα Μιχάλη, Ναι, γενικά αυτό εννοούσα, και εγώ όταν ψεκάζω το metal primer δεν ψεκάζω άλλο αστάρι από πάνω γιατί χτίζει! Προτιμώ την ξένη ορολογία, γιατί από το εξωτερικό αγοράζω (εκτός Ελλάδας) άρα αγγλική ορολογία χρησιμοποιώ και μου βγαίνει ευκολότερα όταν γράφω.... Άσε που δεν ξέρω και ορολογίες στα Ελληνικά σε πολλά πράγματα....
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 7, 2020 10:20:20 GMT 2
Παιδια ειμαστε ελληνες κ εχουμε ορολογια για τα παντα .....χαχαχαχαχα
|
|
|
Post by czt on Oct 8, 2020 21:46:25 GMT 2
Κόσμο στο χρωματισμό προτείνω το british green με την πορτοκαλί ρίγα. Δείχνει το racing πάλμου που έχει ταυτόχρονα είναι και κάτι διαφορετικό από το κλασσικό. αν βρω κάτι σε φωτογραφία μπορώ να σου ανεβάσω για πρόταση ;
Σαν top gear fan πού είμαι θυμήθηκα ότι είχε μία έκδοση σε χρώμα λευκό με πορτοκαλί ή μαύρα γράμματα. Επίσης στην παραπάνω πρόταση με το racing green το πορτοκάλι που μπορείς να βάλεις για γραμμή θα πρότεινα το πορτοκαλί τις αβενταντορ.
Δεν ξέρω για ποιο λόγο αλλά σιγά-σιγά μπαίνω στο στο τρυπάκι να αρχίζω να ψάχνω το συγκεκριμένο μοντέλο ευελπιστώντας ότι θα βγει έστω και εσύ 24 κλίμακα αν και το 12άρι δεν με χαλάει καθόλου. Αυτό που με ξενερώνει όμως είναι η τιμή του γιατί είναι αρκετά αλμυρή.
Αλλά από τις παρουσιάσεις του Κωνσταντίνου και τη δική σου με έχετε κάνει να μπω σε διαδικασία εύρεσης του.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 9, 2020 22:31:15 GMT 2
Γιώργο, τα αλουμίνια μετά το τρίψιμο και το βερνίκωμα δείχνουν εξαιρετικά! Αν τα άφηνες έτσι;
|
|