|
Post by czt on Sept 30, 2020 14:18:11 GMT 2
Για τους μη εχοντας χρονο σας καταλαβαινω απολυτως!!!! Ως προς τις εργασιες πολυ ωραιες με βαση το χρονο που υπαρχει.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 30, 2020 20:54:54 GMT 2
Κωστή, όλα θα μπουν σε έναν ρυθμό σιγά - σιγά. Ελπίζω δηλαδή. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 30, 2020 21:07:35 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Sept 30, 2020 23:17:05 GMT 2
Oλα ειναι πολυ ωραια .....αλλα πιστευω τα λιγοτερα φορεμενα ειναι το κοκκινο κ το μαυρο ολα τα αλλα ειναι πολυ κοινα για caterham
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 1, 2020 0:21:22 GMT 2
Προσωπικά μου αρέσει πολύ το ανθρακι με τις πορτοκαλί ριγες, ίσως να δείχνει και πιο ωραίο με το κυπαρισσι αντί του ανθρακι. Μετά ίσως πήγαινα σε αυτό της τελευταίας φώτο,δεν ξέρω βέβαια πόσο καλά μπορεί να αποδώθει το χρωμιωμενο κομματι του αμαξώματος,αν και είμαι σίγουρος ότι εσύ Γιώργο θα το εκτελέσεις ιδανικα
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 1, 2020 11:43:16 GMT 2
Μιχάλη και Σπύρο, ευχαριστώ για τις προτάσεις σας. Μιχάλη, το μαύρο με ψήνει και μένα. Αλλά, ίσως θα ήθελα κάτι πιο κλασσικό για το πρώτο μου κάτερχαμ. Δεν έχω αποφασίσει όμως. Σπύρο, το κιτ δίνει νίκελ πλαϊνα, καπό κ.α. (αλουμινένια βασικά) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας από το κουτί. Αλλά, η ποιότητα τους δεν είναι άψογη και αποφάσισα να τα βάψω. Καλημέρα και καλό μήνα.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 1, 2020 12:57:45 GMT 2
Το 'χω ξαναπεί και ξαναγράψει: De gustibus et coloribus non est disputandum, τουτέστιν "περί γεύσεως και χρωμάτων δεν τσακωνόμαστε". Πόσο μάλλον για ένα μοντέλο που ο καθένας το έβαφε όπως ήθελε και δεν υπήρχε λίστα χρωμάτων από τον κατασκευαστή. Και λόγω της do-it-yourself φύσης του αυτοκινήτου, είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί ιδιοκτήτες/ερασιτέχνες, χωρίς ιδιαίτερη πείρα περί ντούκο και χωρίς φούρνο ψησίματος, άφηναν ό,τι μπορούσε να αφεθεί σε "φυσικό αλουμίνιο" άβαφτο. Αυτήν τη λογική (και την γενικότερη μουργέλα μου) ακολούθησα κι εγώ στην αντίστοιχη δική μου κατασκευή. Εν κατακλείδι: Ό,τι χρώμα και να διαλέξεις μέσα θα είσαι. Προσωπικά δεν θα άφηνα ένα βρεταννικό αυτοκίνητο χωρίς έστω μια πινελιά british green. Κι αν θες πραγματικά κάτι πρωτότυπο και λόγω της εποχής που πρωτοεμφανίστηκε (τέλη της δεκαετίας του 60, αρχές του 70) όπου το κίνημα των χίπις ήταν πανταχού παρόν, γιατί όχι κάτι ψυχεδελικό; (που βέβαια δεν σηκώνει αερογράφο, αλλά θέλει πινελάκι στο χέρι):
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 1, 2020 19:54:34 GMT 2
Δεν ζήτησα να μαλώσω με κανέναν και ακριβώς επειδή δεν χρειάζεται να ακολουθηθεί κάποια νόρμα ιστορικής ακρίβεια ζήτησα τις ιδέες σας. Προφανώς θα κάνω αυτό που μου αρέσει, αλλά κάτι καλό μπορεί να προκύψει από τις γνώμες των συναδέλφων, αρκεί βέβαια να είναι σε λογικά και εφαρμόσιμα πλαίσια. Σίγουρα θα παίξει BRG ή παράγωγο του, έχω την ίδια γνώμη για αυτό, αφού όπως είπα και στον Μιχάλη, είναι το πρώτο μου κάτερχαμ, και το θέλω λίγο πιο παραδοσιακό. Αν με αξιώσει ο καλός Θεούλης και φτιάξω την cycle fender έκδοση, θα δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Τα αλουμινένια πάνελ, δεν με ικανοποίησαν (θα αναλυθεί το θέμα προσεχώς), οπότε απορρίφθηκαν αν και είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση που βοηθάει να προχωρήσει το μοντέλο γρηγορότερα. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by nektarios on Oct 1, 2020 21:38:12 GMT 2
Θα συμφωνήσω με την "κλασική" εκδοχή: racing green με κίτρινη μούρη. Καλή επιτυχία σε ό,τι διαλέξεις!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 2, 2020 7:49:30 GMT 2
Την κίτρινη μούρη θα την αποφύγω μάλλον, γιατί είναι πολυπαιγμένη. Καλήμερα, Νεκ
|
|
|
Post by alex78 on Oct 2, 2020 13:19:00 GMT 2
Μπορώ να πώ ότι με κέρδισε κατευθείαν...
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 2, 2020 19:12:39 GMT 2
Άλεξ, κι έμενα μου άρεσε. Αλλά, 2ο μπλε καπάκι μετά την lancia, δεν ξέρω. Σε ευχαριστώ για την κατάθεση της πρότασης σου.
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 2, 2020 19:36:27 GMT 2
Άλεξ, κι έμενα μου άρεσε. Αλλά, 2ο μπλε καπάκι μετά την lancia, δεν ξέρω. Σε ευχαριστώ για την κατάθεση της πρότασης σου. Ψήνεσαι για πορτοκαλί ρίγα, παραδέξου το
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 2, 2020 20:20:21 GMT 2
Ψήνεσαι για πορτοκαλί ρίγα, παραδέξου το Χαχά, υποσυνείδητα σίγουρα. Απλά δεν το έχω αποδεχτεί ακόμη.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 3, 2020 13:45:25 GMT 2
Πολύ όμορφο ξεκίνημα Γιώργο! Οι δέστρες στις φούσκες στο πραγματικό ήταν μεταλλικές ή πλαστικές; Αυτές της MFH τις έβαψες; Εαν ναι, με τι χρώμα, δεν μπορώ να καταλάβω από φωτό; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 3, 2020 13:54:23 GMT 2
Λίγο αλλά (πολύ) καλό! Βιάστηκα να φτιάξω το δικό μου... Θα αντέγραφα πολλά... Μπορείς να φτιάξεις ακόμη μια Κωνσταντίνε!
|
|