|
Post by gtziaf on Sept 3, 2020 8:36:56 GMT 2
Αυτό δεν θα το χάσω με τίποτα Γιώργο. Παιδικό όνειρο και για μένα από τους τους φανταστικούς καταλόγους της Tamiya αλλά που ποτέ δεν μπόρεσα να αποκτήσω λόγω κόστους. Καλό ξεκίνημα. Θα το απογειωσεις είμαι σίγουρος. British Racing Green? Αμύντα, κι εγώ από τον κατάλογο της Tamiya, είχα κολλήσει με το συγκεκριμένο, όπως έραψα στην εισαγωγή. Ελπίζω να είναι μια ευχάριστη κατασκευή κι ένα ενδιαφέρον WIP. Για το χρώμα θα το συζητήσουμε σύντομα. Σου ευχομαι να αποκτήσεις ένα και να κάνεις κι εσύ το νεανικό σου όνειρο πραγματικότητα. Καλημέρα.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 3, 2020 8:50:47 GMT 2
@Κωνσταντίνε, για τα μπουλόνια των τροχών το ήξερα. Στο αν το χρειάζομαι κάπου άλλου αναφερόμουν. Όταν φτάσω στα μπουλόνια θα δω τι θα κάνω και πως μπορώ να το αντιμετωπίσω. Για τις βίδες έχει μια βάση αυτό που λες και ήταν και ο δικός μου προβληματισμός, από την εισαγωγή του θέματος. Ίσως μια στοχευμένη αντικατάσταση, στις πιο χτυπητές περιπτώσεις να ήταν η πιο λογική αντιμετώπιση. Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να το μελετήσω παραπάνω αφού στη δουλειά γίνεται χαμός και πηγαίνω πρωί - απόγευμα. Αλλά θα γίνει. Όπως και να έχει η κατάθεση των απόψεων και των διαφορετικών οπτικών, είναι απόλυτα χρήσιμη. ΥΓ. Το γνωστό κουτάκι με τις βίδες έχει διαμετρήματα από Μ1 και πάνω, οπότε δεν προσφέρει πολλά. Εκτός από τις Μ1, φυσικά, που το ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ. Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 3, 2020 11:59:04 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο, Όταν το μελετήσεις προσεκτικά θα έχει ενδιαφέρον να μας πεις τελικά πόσες βίδες συνολικά είναι αυτές που είναι εκτός κλίμακας, ακόμη και αν δεν τις αλλάξεις όλες. Αντιλαμβάνομαι, στο πραγματικό υπάρχουν από όλα τα είδη, με σταυρό, με εγκοπή, αλλενοβιδες κτλ, οπότε δεν είναι καθόλου εύκολο να έχεις την πιστότερη απεικόνιση (συν το κόστος) τόσο στο μέγεθος όσο και στο είδος, πόσο μάλλον αφού αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενα σας ότι οι περισσότερες, αν όχι όλες, είναι λειτουργικές! Κάνοντας μια έρευνα, ειδα ότι η T2M βγάζει (Phillips, Allen) 1.0mm και μικρότερες, αλλά δεν βρήκα μεγαλύτερες όταν έψαχνα. Είναι σχετικά φθηνές. Σε σακουλάκι των 20. Το μαγαζί που έχει αναφέρει και ο Κωνσταντίνος από Αγγλία, έχει hex bolts 1.0mm, 1.3mm, 1.5 mm αλλά είναι λίγο ακριβά. Λογικά, η Top Studio θα έχει αρκετές βίδες από αυτές που θέλεις, αλλά θα πρέπει να δεις και το κόστος τους. Αν στο ψάξιμο σου βρεις και κάποιες άλλες οι οποίες είναι χρήσιμες/οικονομικές τόσο σε αυτή την κατασκευή όσο και σε άλλες ενημέρωσες μας να τις έχουμε στα υποψιν. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 3, 2020 16:30:01 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο, Όταν το μελετήσεις προσεκτικά θα έχει ενδιαφέρον να μας πεις τελικά πόσες βίδες συνολικά είναι αυτές που είναι εκτός κλίμακας, ακόμη και αν δεν τις αλλάξεις όλες. Αντιλαμβάνομαι, στο πραγματικό υπάρχουν από όλα τα είδη, με σταυρό, με εγκοπή, αλλενοβιδες κτλ, οπότε δεν είναι καθόλου εύκολο να έχεις την πιστότερη απεικόνιση (συν το κόστος) τόσο στο μέγεθος όσο και στο είδος, πόσο μάλλον αφού αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενα σας ότι οι περισσότερες, αν όχι όλες, είναι λειτουργικές! Κάνοντας μια έρευνα, ειδα ότι η T2M βγάζει (Phillips, Allen) 1.0mm και μικρότερες, αλλά δεν βρήκα μεγαλύτερες όταν έψαχνα. Είναι σχετικά φθηνές. Σε σακουλάκι των 20. Το μαγαζί που έχει αναφέρει και ο Κωνσταντίνος από Αγγλία, έχει hex bolts 1.0mm, 1.3mm, 1.5 mm αλλά είναι λίγο ακριβά. Λογικά, η Top Studio θα έχει αρκετές βίδες από αυτές που θέλεις, αλλά θα πρέπει να δεις και το κόστος τους. Αν στο ψάξιμο σου βρεις και κάποιες άλλες οι οποίες είναι χρήσιμες/οικονομικές τόσο σε αυτή την κατασκευή όσο και σε άλλες ενημέρωσες μας να τις έχουμε στα υποψιν. Καλή συνέχεια! Φάνη, όλες οι βίδες που δίνει το κιτ είναι εκτός κλίμακας. Κάποιες περισσότερο κάποιες λιγότερο. Απλά υπάρχει ένας αριθμός που είναι τυφλές και δεν φαίνονται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε πρώτη ανάγνωση είναι στα φτερά με διαφορά 1 mm υπό κλίμακα (Μ5 στο manual = 0,8 στην 1/12 σε σχέση με το Μ1,2 = 1,8 του κιτ). Η στόχευση είναι να χρησιμοποιηθούν κατά βάση ρητινένια rivets της master club τα οποία έχω στο στοκ σε διάφορες ποιότητες και διαμέτρους. Είναι η πιο φθηνή επιλογή με το σακουλάκι να περιέχει από 100 έως 200 rivets ανάλογα το διαμέτρημα. Σε πιο εμφανή σημεία (π.χ. αμάξωμα) σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω μεταλλικά rivets της MFH και αλουμινένια των T2M και Top studio. Στις τυφλές περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθούν οι βίδες του κιτ και όπου είναι συμβατές, οι κινέζικες Μ1. Όταν επιστρέψω από το γραφείο θα βγάλω μια σχετική φώτο.
|
|
|
Post by mikys2019 on Sept 3, 2020 17:33:27 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 3, 2020 19:20:43 GMT 2
Ευχαριστώ Μιχάλη!
|
|
|
Post by mikys2019 on Sept 3, 2020 19:44:29 GMT 2
Ευχαριστώ Μιχάλη! φανη και γιωργο ....δυστυχως και αυτος δεν ειναι ιδιαιτερα φτηνος ... βιδα μ1χ4χιλιοστα 100τεμ μαζι με φπα 24% βγαινει 31,67 ευρω βαλτε κ μεταφορικα κοντα στα 50 ευρω .. αξιζει να κανουμε δυο τρεις μαζι παραγγελια ..
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 5, 2020 17:50:13 GMT 2
Μιχάλη, δεν μπορείς να βρεις βίδες κατάλληλες για μοντελιστισμό, σε αυτά τα μαγαζιά, τουλάχιστον για τις κλίμακες έως 1/12. Η πιο μικρή διάσταση που έχει είναι η Μ1 που είναι οριακά αποδεκτή για την 1/12 και φυσικά είναι ακριβά. Στο ebay μπορείς να βρεις τα κλασικά στρόγγυλα σετάκια με μεγέθη που ξεκινούν από Μ1, Μ1.2, Μ1.4 κλπ με κόστος 4 € (με τα μεταφορικά) Οι μεγαλύτερες από αυτό το σετ είναι πολύ χρήσιμες ως βίδες συναρμογής για να συμπληρώσουν ή αντικαταστήσουν αυτές που δίνουν τα αντίστοιχα κιτ κι όχι ως βίδες detailing. Εναλλακτικά ένα σετ με 100 Μ1 κοστίζει 3-4 €, ανάλογα με το μήκος. Ελπίζω να είναι χρήσιμα όλα αυτά.
|
|
|
Post by mikys2019 on Sept 5, 2020 19:07:37 GMT 2
Μιχάλη, δεν μπορείς να βρεις βίδες κατάλληλες για μοντελιστισμό, σε αυτά τα μαγαζιά, τουλάχιστον για τις κλίμακες έως 1/12. Η πιο μικρή διάσταση που έχει είναι η Μ1 που είναι οριακά αποδεκτή για την 1/12 και φυσικά είναι ακριβά. Στο ebay μπορείς να βρεις τα κλασικά στρόγγυλα σετάκια με μεγέθη που ξεκινούν από Μ1, Μ1.2, Μ1.4 κλπ με κόστος 4 € (με τα μεταφορικά) Οι μεγαλύτερες από αυτό το σετ είναι πολύ χρήσιμες ως βίδες συναρμογής για να συμπληρώσουν ή αντικαταστήσουν αυτές που δίνουν τα αντίστοιχα κιτ κι όχι ως βίδες detailing. Εναλλακτικά ένα σετ με 100 Μ1 κοστίζει 3-4 €, ανάλογα με το μήκος. Ελπίζω να είναι χρήσιμα όλα αυτά. Γιωργο μου 100 Μ1 που κοστιζει 3-4 ευρω ? Εγω βρηκα στην πολωνια απο κινα 100 Μ1 25 ευρω + φπα + μεταφορικα
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 5, 2020 19:14:49 GMT 2
Αν προσέξεις, στο ποστ υπάρχει και λινκ (γαλάζιο κείμενο) απ΄ το ebay.
|
|
|
Post by mikys2019 on Sept 5, 2020 19:26:25 GMT 2
τωρα ειδα το γαλαζιο κειμενο ....εχει και παξιμαδια κ ροδελες ?
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 5, 2020 19:28:28 GMT 2
Μιχάλη, Αν πατήσεις το 100 Μ1 στην ανάρτηση του Γιώργου, είναι το λινκ. Δες εδώ, www.ebay.com/itm/183908373516Σίγουρα βρίσκεις Phillips, ίσως και άλλου είδους, άλλα θέλει ψάξιμο αν θέλεις συγκεκριμμένες βίδες. Εγώ για παράδειγμα αυτά τα bolts (δες λινκ παρακάτω) που έχει ο Άγγλος, δεν τα έχω βρει μέχρι στιγμής φθηνά κάπου άλλου, σε M1, M1.2, M1.4 και Μ1.6. prime-miniatures.co.uk/content/m14-x-8-brass-hex-bolt-tin-plated-10Είδες τέτοια συγκεκριμμένα στα μαγαζιά που έψαξες; Αν κάποιος άλλος τα έχει δει κάπου φθηνά σε ποσότητες, ας με ενημερώσει. Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by mikys2019 on Sept 5, 2020 19:30:39 GMT 2
εχει τα παντα ευχαριστω ...
Αλλα μονο του αγγλου ειναι οπτικα σοβαρες βιδες κ οπτικα αληθινες ..
Φανη μ1,6 εχει μαγαζι στην αθηνα εαν θες πεσ μου να σου στειλω το σαιτ .
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 5, 2020 19:48:26 GMT 2
Φανη μ1,6 εχει μαγαζι στην αθηνα εαν θες πεσ μου να σου στειλω το σαιτ . Μιχάλη, όπως ανέφερες παραπάνω, όλες αυτές οι βίδες εμπορίου είναι οκ για το σπίτι μας αλλά όχι για μοντελισμό! Εννοώ για λεπτομέρεια όπως είπε και ο Γιώργος. Καλές είναι μόνο αν βιδώνουμε οτιδήποτε που δεν φαίνεται! Εγώ για παράδειγμα, ακόμη και οι Phillips M1 που έχω κινεζικές, είναι άσχημες για τα fairings που ήθελα στην R1, οπότε για αυτό αναγκαστικά αγόρασα τις μοντελιστικες της Τ2Μ που είναι πράγματι πολύ όμορφες (και σχετικά φθηνές).
|
|
|
Post by mikys2019 on Sept 5, 2020 21:44:57 GMT 2
Παιδια για να μιλησουμε κ λιγο σοβαρα ολο αυτο το παιχνιδι με τις ακριβες τιμες παντου ....ειναι νομιζω ενα πολυ μεγαλο εμποδιο για την αναπτυξη του μοντελισμου και ο κοσμος η δεν ασχοληται η βαριεται και τα παραταει .. Σημερα ειδα ενα βιντεο που ανεβασε ενας σοβαρος μοντελιστης στην αμερικη ....εφτιαξε την ducati τις pocher se 1/4 klimaka και το μονο που αλλαξε, εβαψε τις βιδες του μοτερ με tamiya lacker γιατι δεν του αρεσε το χρωμα ...ηταν ψευτικο ..ΤΙΠΟΤΑ αλλο ουτε βιδα .Και φανταζομαι αυτος που εχει κ μαγαζι εχει οτι θελει κ τζαμπα εν σχεση με μας .
|
|
|
Post by mikys2019 on Sept 11, 2020 20:47:05 GMT 2
|
|