|
Post by mikys2019 on Nov 17, 2020 11:31:25 GMT 2
Μιχάλη, δεν χρειάζεται να πας σε καμιά σπηλιά. Στον πάγκο σου να πας κι αν έχεις μία ώρα ελεύθερη, μοντέλισε. Φτιάξε, δοκίμασε, χάλασε, βάψε, ξαναδοκίμασε κλπ. Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος κι αυτό είναι το μοναδικό "μάθημα" που μπορώ να σας μεταφέρω, με σιγουριά, κι ευτυχώς δεν είναι δύσκολο Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τη συνεχή στήριξη. Το εκτιμώ, το ξέρεις Καλημερα .....ενα μονο μπορω να πω κ πιστευω κ ολοι εδω μεσα ... ΓΙΩΡΓΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ....και για τα παντα σε ολες τις μορφες .
|
|
|
Post by alex78 on Nov 17, 2020 13:14:59 GMT 2
Οπως ειπε κ μεγας Αλεξ ειναι βαρετο να λεμε συνεχεια καλα λογια .... Γιαυτο κ γω θα πω δεν μαρεσει καθολου ....κ μετα θα παω στην σπηλια μου να κλαψω .... Κυριε Τζιαφα μας βαζεται πολυ δυσκολα μαθηματα ...Και μας κακομαθαινεται . Μιχάλη εγώ αναφέρθηκα για την ''ωφελιμότητα'' των συνεχόμενων ευχολογίων και παλαμακίων στα κατασκευαστικά εξαίρετων μοντελιστών επιπέδου (Τζιαφάς, Φώσκολος, Πολίτης, Σαπατίνας κ.α.), δεν μίλησα για κάτι ''βαρετό''. Άλλο το ένα , άλλο το άλλο, μην μπερδευόμαστε. Προσωπικά όταν οργιάζω μπροστά στο FB όλη μέρα, δεν μου είναι κόπος να πληκτρολογήσω μια πρόταση στο ScW, αρκεί να υπάρχει νόημα και να έχει να ''πεί'' κάτι ουσιώδες. Προσωπική δήλωση είναι, δεν προτρέπω κάποιον σε κάτι.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 17, 2020 17:24:59 GMT 2
Άλεξη, πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο ουσιώδες από μια κουβέντα υποστήριξης από ένα συνάδελφο. Στη σημερινή εποχή του μπεφάπ, του ξεκατινιάσματος και του μπλοκ, ένας καλός λόγος, ποτέ δεν πάει στράφι, ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί ανούσιος ή άχρηστος. Και ας είναι επαναλαμβανόμενος μερικές φορές ή "βαρετός", Όταν σχολιάζουμε στο φόρουμ, κατά βάση, στηρίζουμε την προσπάθεια κάποιου, ανεξαρτήτως επίπεδου, εμπειρίας ή τεχνικής κατάρτισης. Αυτό εν τέλει διατηρεί και μπορεί να διατηρήσει στο μέλλον, το φόρουμ ζωντανό. Είναι μια εβδομαδιαία μορφή επικοινωνίας, μεταξύ ατόμων που είναι μια παρέα εξ' αποστάσεως ή μια φιλική (virtual) επίσκεψη στο πάγκο του Γιώργου, του Κώστα, του Νεκτάριου ή του Σάκη. Καταλαβαίνω ότι ο καταιγισμός παλαμακιών και υπερθετικών σχολίων μπορεί να λειτουργεί σαν τη θύρα 7 προ κόβιντ, αλλά αυτό αφορά τα απρόσωπα φόρουμ των 1000 ενεργών μελών. Πως μπορεί αυτό να ισχύει και να θεωρηθεί ευχολόγιο, σε ένα φόρουμ που είναι μια μικρή παρέα ατόμων, και όταν τα σχόλια σε κάθε "update" είναι μετά βίας 4-5. Αυτή είναι η δική μου οπτική.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 17, 2020 18:17:12 GMT 2
Σωστοί και οι δυο σας, ο καθένας από διαφορετική οπτική. Αν η κουβέντα για την ουσία του φόρουμ (που είναι σημαντική) ενδιαφέρει και άλλους, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε κάποιο από τα γενικά threads, όχι όμως μέσα σε ένα WIP (εδώ αφ' ενός θα χαθεί/ξεχαστεί, αφ' ετέρου είναι εκτός θέματος).
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 23, 2020 13:24:08 GMT 2
Η συνέχεια στην Caterham αφορά την συνέχιση των εργασιών στο πίσω μέρος. Ξεκίνησα από τη δεξαμενή καυσίμου, στην οποία τα "δεσίματα" διαχωρίστηκαν με το scriber, και προστέθηκαν οι αναμονές για τις σωληνώσεις, οξυγονοκόλληση και διάφορων ειδών rivets. Στο βάψιμο έγινε ασαφές pre-shading και μετά το αλουμίνιο, ακολούθησαν διάφορα επίπεδα φωτισμού και φθορών μέχρι να φτάσει στο επίπεδο που ήθελα. Στο τέλος βιδώθηκε στη βάση της και βάφτηκε η σωλήνα πλήρωσης του καυσίμου. Σε αυτήν οι ανάγλυφες δέστρες αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν με τις γνωστές τις hiro, που έχω χρησιμοποιήσει πολλάκις στην παρούσα κατασκευή. Το σύστημα πίσω δικτύωμα, δεξαμενή και αντιστρεπτική, εφαρμόστηκε στο σασί, μαζί με ένα μεταλλικό πλαίσιο σχήματος "Α". Οι σωληνώσεις των καυσίμων "πέρασαν" απ΄το φίλτρο στο πίσω μέρος και κατευθύνθηκαν προς το χώρο του μότερ, μέσα από το τούνελ της μετάδοσης. Στη συνέχεια, η καλωδίωση του χειρόφρενου, δέθηκε στο πλαίσιο σχήματος "Α", με τις σχετικές δέστρες (binders). Τέλος προστέθηκαν παψιμάδια, κεφαλές και rivets για να βελτιωθεί η λεπτομέρεια και να καλυφτούν οι βίδες του κιτ. Ενημερωτικά είχα προ - αποφασίσει να μην χρησιμοποιηθεί το πάτωμα του χώρου αποσκευών αλλά σε αυτή τη φάση σκέφτομαι να μην βάλω ούτε το κάλυμμα βινυλίου, που δίνει το κιτ, για να μην κρύβεται η δουλειά που έχει γίνει. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 23, 2020 14:13:14 GMT 2
Πολύ όμορφη η δεξαμενή καυσίμου και το αντίστοιχο δέσιμο, όπως και η καλωδίωση Γιώργο. Καλή η σκέψη να μην κρύψεις την δουλειά που έχεις κάνει! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 23, 2020 14:59:32 GMT 2
Εντυπωσιακό Γιώργο. Έχεις φτάσει στο σημείο να κάνεις πλήρη αναπαράσταση ενός κανονικού αυτοκινήτου. Συγκλονιστικο
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 23, 2020 17:17:36 GMT 2
Κάθε στάδιο αυτής της κατασκευής περιέχει δουλειά για ένα πλήρες μοντέλο άλλων... Και το αποτέλεσμα δικαιώνει! Αυτή η "λαδιά":
...δεν φαίνεται μεν στο συναρμολογημένο ρεζερβουάρ, αλλά έχει λόγο ύπαρξης; Περιμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 23, 2020 20:30:54 GMT 2
Ειλικρινα το χαιρομαι σαν να το φτιαχνεις στο γκαραζ σου .....τοσο ομορφο γινετε . Γιωργο τι αναμονες καυσιμων χρησιμοποιησες για την 1/12 κ τι βαζεις στην 1/24 ? Κ τι θα προτεινες για 1/8 ? Ξερω οτι ειναι απο Top Studio κ βγαζει πολλες διαστασεις .
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 24, 2020 9:23:20 GMT 2
Καλημέρα κι ευχαριστώ για τα σχόλια σας. @Φάνη, θα το δούμε όταν φτάσει η ώρα. Προς τα εκεί κλείνω αυτή τη στιγμή, αλλά θέλω να το δω πως θα δείχνει το μοντέλο συνολικά, με και χωρίς. Θα ζητηθεί και η γνώμη σας με σχετικό ποστ. @Σπύρο υπερβάλεις. @Κωνσταντίνε, ασκούπιστο wash είναι. @Μιχάλη, ναι τα χρησιμοποιώ, ανάλογα την περίσταση πάντα. Τα 1/12 mixed set της top studio, έχουν αρκετά μεγάλες αναμονές που κάνουν για 1/8. Καλή συνέχεια σε όλους
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 30, 2020 10:11:48 GMT 2
Καλημέρα στην ομάδα... Η συνέχεια στο Caterham αφορούσε τις επενδύσεις στο εσωτερικό, για τις οποίες η απόφαση έπρεπε να παρθεί τώρα, αφού είχε έρθει η ώρα της τοποθέτησης του τούνελ της μετάδοσης. Ένα απ΄τα μειονεκτήματα του κιτ είναι οι στυλ βελέντζας μοκέτα, με την εκτός κλίμακάς πλέξη. Έτσι αντικαταστάθηκε με την αντίστοιχη της MFH, αφού κόπηκε χρησιμοποιώντας ως πατρόν, αυτές της Tamiya. Με αυτόν τον τρόπο η κατασκευή απέκτησε πιο προσωπική νότα, χρησιμοποιώντας μια απόχρωση πιο κοντά στα δικά μου γούστα και διαφοροποιώντας από τα Ταμιγιοκάτερχαμ που συνήθως βγαίνουν από τους μοντελιστικούς πάγκους Οι πλαϊνές επενδύσεις, βάφτηκαν μαύρες κι απέκτησαν το εφέ της δερματίνης, με καφέ στεγνό πινέλο. Τέλος με οδοντογλυφίδα, βάφτηκαν τα ανάγλυφα ρίβετς. Στις ζώνες, χρησιμοποιήθηκαν τα περισσεύματα από την Lancia Beta της Hiro, για τις πόρπες. Για το ύφασμα χρησιμοποίησα αυτό που δίνεται στο κιτ, αν και δεν είμαι πολύ φαν, των λύσεων της Tamiya, σε αυτό το κομμάτι. Η επιλογή έγινε κυρίως για τις ραφές που έχουν εκτυπωμένες, πάνω τους. Οι ζώνες ασφαλίστηκαν στο σασί με βίδες τις Masterclub, παραλείποντας αυτές του κιτ. Τέλος, αγνοήθηκε η old school τάπα βενζίνης του κιτ, και αντικαταστάθηκε από μια αγωνιστικού τύπου, όπως σε πολλά Caterham που έχω δει στο διαδίκτυο. Μια ακόμη διαφοροποίηση της κατασκευής. Επίσης, φτιάχτηκε η φύσα και η καλωδίωση, για το ρεύμα στο φως της πινακίδας.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 30, 2020 10:16:14 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Nov 30, 2020 13:00:12 GMT 2
Καλημερα κ Καλη Εβδομαδα Γιωργο . Προχωρας φανταστικα .....εισαι απιστευτος ακου καφε για να εχουμε το εφε τις δερματινης .... Εαν ηταν δερμα τι θα εκανες ? Λατρευω τις γωνιες που εχουν τα πισω ημιαξονια ... και το πρασινο χρωμα τωρα φαινεται ποσο υπεροχο ειναι κ τελεια βαμμενο ...
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 30, 2020 14:41:34 GMT 2
Το σασί δείχνει πολύ όμορφο Γιώργο και θα αναδειχθεί περισσότερο με τα καθίσματα! Επίσης, είναι εντυπωσιακή η μέχρι στιγμής έξτρα δουλειά που έχεις ρίξει στην λεπτομέρεια, και πολύ βοηθητική για όλους εμάς! Δυο παρατηρήσεις-διευκρινίσεις παρακάτω: 1) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το drybrush με το καφέ δείχνει το εφέ της δερματίνης ( πάνω σε μαύρο χρώμα); Έχεις κάποια φωτό; Συνήθως η δερμάτινη, σε σχέση με το κανονικό δέρμα, με τον καιρό θρυμματίζεται (έχω εμπειρία από τις μεγάλες ζέστες της Κύπρου-η δερμάτινη καταστρέφεται αμέσως), σε αντίθεση με το δέρμα που ναι μεν κρακελαρει αλλά αντέχει πολύ. 2) Η μοκέτα της MFH δείχνει σίγουρα καλύτερη σε κλίμακα από την φλοκάτη της Tamiya, παρόλα αυτά στην φωτό δείχνει σκληρή-και άκαμπτη (stiff). Δεν έχω προσωπική άποψη από 1ο χέρι, γιατί δεν έχω αγοράσει ποτέ, εσύ την βλέπεις καλύτερα από κοντά! Με την λίγη εμπειρία που έχω από την χρήση texture paints (Stratos Stradale), πιστεύω ότι (αν μπορούν να ψεκαστούν στα σημεία που πρέπει, και επίσης ψεκαστούν καλά, 2-3 ελαφρά χέρια), το αποτέλεσμα που μπορεί να πάρει κάποιος είναι καλύτερο (και ίσως πολύ καλύτερο σε μεγαλύτερα κλιμακες). Αν σου τύχει κάποια στιγμή, δοκίμασε τα και εσύ να μας πεις την άποψη σου! Καλό απόγευμα και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 30, 2020 16:34:12 GMT 2
Μιχάλη και Φάνη, ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Με το καφέ δίνω "ποικιλία" αποχρώσεων στο μαύρο, αναπαριστώντας τα τοπικά ξεθωριάσματα, που έχει το δέρμα ή η δερμάτινη. Αν ήθελα να αναπαραστήσω κατεστραμμένο δέρμα ή δερματίνη θα έβαφα διαφορετικά και ανάλογα με την περίπτωση θα έφθειρα πολύ πιο έντονα. Το εφέ αυτό το χρησιμοποιούν οι φιγουράδες. Πολύ έντονα, λόγω χρήσης, το καφέ εφέ φαίνεται στα τιμόνια. Ο καθένας μπορεί να κάνει τις δοκιμές του και να ενσωματώσει ή όχι την τεχνική. Αν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα, ευχαρίστως να την ακούσω. Φάνη, αρχικά η ταπετσαρία της Hiro είναι πολύ μαλακή και εύκαμπτη. Ίσως φαίνεται έτσι γιατί στις συγκριτικές φωτογραφίες είναι ακόμη κολλημένες στο χαρτονάκι τους. Τα texture paints τις Zero, τα έχω χρησιμοποιήσει είναι μια εναλλακτική σίγουρα, αλλά θα έπρεπε να βάψω τα κομμάτια πριν. Αλλά ακόμη κι αν το σκεφτόμουν, στην 1/12 και ιδίως σε ανοιχτό αυτοκίνητο, θα επέλεγα την ομοιογένεια της λύσης που ακολούθησα τελικά. Όλα αυτά προφανώς δεν είναι ευαγγέλιο, ο καθένας εφαρμόζει ότι του αρέσει περισσότερο, ανάλογα πάντα με το τι έχει στον πάγκο του και τι τον εκφράζει καλύτερα. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 30, 2020 17:00:12 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο για την απάντηση σου. Αντιλαμβάνομαι ότι θέλεις να πετύχεις κάτι τέτοιο όπως στις φωτό παρακάτω! Στα ρούχα λόγω χρήσης έχεις αυτό το εφέ (ή στο τιμόνι λόγω χρήσης) - λογικά και στα πλαϊνά του αμαξιού θα υπάρχει κάποια σχετική, λιγότερο έντονη, φθορά λόγω κλιματολογικών συνθηκών. Και τα oils είναι μια καλή επιλογή, αντί για paints (πιο ομαλές μεταβάσεις, ίσως, αν θέλεις να παίξεις με περισσότερες αποχρώσεις), για το εφέ, αλλά θέλουν ώρα να στεγνώσουν! Θα το έχω πάντως υπόψιν, να το δοκιμάσω και εγώ, σε τιμόνι και καθίσματα σε κάποια κατασκευή!
|
|