|
Post by Φάνης on Oct 3, 2021 6:39:59 GMT 2
Άντε, Φάνη καλά μοντελαρίσματα. Χαίρομαι που επέστρεψες στον πάγκο σου. Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Καλημέρα!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Oct 3, 2021 9:27:55 GMT 2
Καλη επιστροφη στον παγκο σου Φανη και καλα τελειωματα!!!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 3, 2021 11:43:36 GMT 2
Καλη επιστροφη στον παγκο σου Φανη και καλα τελειωματα!!! Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη! Καιρός ήταν, έχουν φύγει η μεγάλες ζέστες, αν και υπάρχει ακόμη αρκετή υγρασία! Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 9, 2021 19:52:09 GMT 2
Μετά από μια πολύ δύσκολη και συναισθηματικά δυσάρεστη εβδομάδα, αποφάσισα ότι έπρεπε να επιστρέψω στον μοντελιστικό μου πάγκο, να ηρεμήσω και να νιώσω καλύτερα δουλεύοντας πάνω στην yzr-r1. 1. Στην αρχή ασχολήθηκα με την εξάτμιση. Αφαίρεσα όλα τα ανάγλυφα bolts, άνοιξα τρύπες για να θυμάμαι την θέση τους (θα αντικατασταθούν με PE), και κόλλησα-στοκάρισα (με τον εποξικό στόκο της Tamiya) τα 2 κομμάτια που δίνει το κιτ για το στήριγμα. Το κενό ήταν τεράστιο και η ένωση εμφανής. Το έχω ασταρωσει ήδη (δεν έβγαλα φωτό), και θέλει διόρθωμα, οπότε έχει ακόμη δουλειά πριν το βάψιμο. 2. Μετά ξανααστάρωσα κάποια κομμάτια και στην συνέχεια έβαψα με semi-gloss black. Κάποια από αυτά θα βαφτούν με μεταλλικά χρώματα ενώ κάποια .αλλα θέλουν προσεκτικό μασκάρισμα (μικρά-κομμάτια) για διαφορετικές αποχρώσεις. Επίσης ξαναστάρωσα-έβαψα τις ζάντες (ήταν ήδη βαμμένες με αλουμίνιο) γιατί μου έπεσαν κάτω και έφυγαν κομματάκια από το χρώμα που φαινόταν. Θα ξανά βαφτούν με χρώμα αλουμινίου. 3. Τα καθίσματα τα έβαψα με semigloss black σε χαμηλή πίεση να δώσω λίγο texture. Δεν ξέρω αν μου αρέσουν, θα αποφασίσω αύριο το πρωί, ούτως ή άλλως δεν υπάρχει βιασύνη, είναι τα τελευταία κομμάτια που θα ενσωματωθούν. 4. Έπεσε και το βασικό χρώμα (2 ελαφρά χέρια στην αρχή και ύστερα 2 πιο γεμάτα) στα κομμάτια που χρειάζονταν. Mica blue (LP-41) αραιωμένο το το καινούργιο Laquer Thinner Retarder της Tamiya (40% χρώμα + 60% Thinner). Πολύ όμορφο χρώμα και ψεκάζεται άψογα. Θα τα ξαναδώ προσεκτικά αύριο με το φως της ημέρας, λογικά θα ψεκάσω ακόμη 1-2 χέρια, και μετά θα περάσω τις χαλκομανίες. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 9, 2021 20:09:47 GMT 2
Φάνη, ο μοντελισμός βοηθάει να ξεφεύγεις από δυσάρεστες καταστάσεις. Πολύ ωραίο το χρώμα. Καλή δύναμη φίλε μου
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 9, 2021 23:01:56 GMT 2
Ωραίο το αποτέλεσμα της δουλειάς, κι αν βοήθησε να εκτονωθεί λιγάκι η συναισθηματική φόρτιση, ακόμα καλύτερα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 10, 2021 7:34:44 GMT 2
Φάνη, ο μοντελισμός βοηθάει να ξεφεύγεις από δυσάρεστες καταστάσεις. Πολύ ωραίο το χρώμα. Καλή δύναμη φίλε μου Έχεις δίκιο φίλε μου! Ευχαριστώ πολύ! Καλημέρα και καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 10, 2021 7:36:05 GMT 2
Ωραίο το αποτέλεσμα της δουλειάς, κι αν βοήθησε να εκτονωθεί λιγάκι η συναισθηματική φόρτιση, ακόμα καλύτερα! Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά μέχρι την ολοκλήρωση του! Καλημέρα και καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by kyriakos on Oct 10, 2021 8:10:08 GMT 2
Ωραίο βγήκε το μπλε χρώμα Φανή μπράβο σου,δεν έχω δουλέψει ποτέ με τα χρώματα αυτά τις tamiya θέλουν τόσο πολύ αραίωση 60%;
|
|
|
Post by alex78 on Oct 10, 2021 10:38:54 GMT 2
Καλημέρα και καλή δύναμη και από εδώ Φάνη. Το χρώμα δείχνει πολύ καλό, αυτά τα LP τελικά κερδίζουν κόσμο μέρα με τη μέρα.... Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 10, 2021 11:43:25 GMT 2
Ωραίο βγήκε το μπλε χρώμα Φανή μπράβο σου,δεν έχω δουλέψει ποτέ με τα χρώματα αυτά τις tamiya θέλουν τόσο πολύ αραίωση 60%; Ευχαριστώ Κυριάκο! Τα LP είναι πράγματι πολύ καλά. Πάντα αραιώνω αρκετά τα χρώματα που θέλουν αραίωση (π.χ Tamiya, Mr Color), 40/60 (Paint/Thinner), ίσως και λίγο παραπάνω κάποιες φορές, και τα αστάρια που θέλουν αραίωση (όπως Mr Surfacer), 30/70 (Primer/Thinner), γιατί ψεκάζω πολλά ελαφρά χέρια. Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 10, 2021 11:47:45 GMT 2
Καλημέρα και καλή δύναμη και από εδώ Φάνη. Το χρώμα δείχνει πολύ καλό, αυτά τα LP τελικά κερδίζουν κόσμο μέρα με τη μέρα.... Καλή συνέχεια. Ευχαριστώ Άλεξ! Ναι, όπως ανέφερα και στον Κυριάκο, είναι πράγματι πολύ καλά. Το μειονέκτημα (αν θεωρείτε μειονέκτημα) για αυτούς που βάφουν με αερογράφο είναι ότι πρέπει να τα αραιώνουν, ενώ τα γνωστά Zero Paints, Gravity Colors, αφαιμάξεις των TS, κτλ, ψεκάζονται απευθείας….. Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 10, 2021 14:04:55 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Oct 10, 2021 18:18:57 GMT 2
Η αλήθεια είναι ότι όντως χωρίς τα αυτοκόλλητα ''χάνει'' αρκετά...
Το μαγικό ζωμό τον έχω και αν θές στο στέλνω, το θέμα είναι ότι μέχρι να σου έρθει θα έχεις φτιάξει ήδη 5-6 μοντέλα.
Σκανάρισμα της καρτέλας δεν παίζει.....?
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 10, 2021 19:44:37 GMT 2
Η αλήθεια είναι ότι όντως χωρίς τα αυτοκόλλητα ''χάνει'' αρκετά... Το μαγικό ζωμό τον έχω και αν θές στο στέλνω, το θέμα είναι ότι μέχρι να σου έρθει θα έχεις φτιάξει ήδη 5-6 μοντέλα. Σκανάρισμα της καρτέλας δεν παίζει.....? Ευχαριστώ Άλεξ! Ακόμη και με τον μαγικό ζωμό που λες δεν ξέρω αν θα δουλέψουν. Από συγκυρία είχα προσθέσει πριν λίγο καιρό 1 μπουκαλάκι σε μια παραγγελία που περιμένω από Γερμανία (λογικά σε 2-3 εβδομάδες θα φθάσει), οπότε δεν θα τις αγγίξω μέχρι να το παραλάβω. Θα δουλέψω (ήδη δουλεύω) πάνω στα υπόλοιπα κομμάτια. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το Liquid Decal Film. Θα περάσω με πινελάκι τις χαλκομανίες που χρειάζομαι, το ερώτημα είναι αν ένα πέρασμα είναι αρκετό ή πρέπει να περιμένω κάποιες ώρες και να επαναλάβω την διαδικασία; Επίσης, πόσο πρέπει να περιμένω μετά τον ζωμό πριν τις βάλω τελικά στο νερό; 24 ώρες ή λιγότερο; ‘Οποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει παρακαλώ! Ευχαριστώ πολύ! ΥΣ. Άλεξ, σκανάρισμα μπορώ να κάνω, αλλά δεν έχω που να το τυπώσω ……Κάποια στιγμή πρέπει να κάνω κάτι με αυτό!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 10, 2021 20:41:45 GMT 2
Φάνη, καλό είναι να περάσεις και 2ο χέρι. Κάποιοι την διαδικασία την κάνουν με αερογράφο, αλλά εγώ δεν τα έχω καταφέρει. Και ναι χρειάζεται χρόνο να στεγνώσει, στάνταρ 24-48 ώρες για να είσαι σίγουρος. Απλά μετά πρέπει να κόψεις την χαλκομανία στα όρια της εκτύπωσης της, γιατί δημιουργείται επιπλέον φιλμ από το υλικό.
ΥΓ. Το σκανάρισμα δίνει ράστερ αποτέλεσμα (εικόνα) και πρέπει να μετατραπεί σε vector (διανύσματα) πριν εκτυπωθεί ξανά. Αλλιώς δεν θα εκτυπωθεί σωστά.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
|
|