|
Post by Φάνης on Oct 10, 2021 21:00:25 GMT 2
Ευχαριατώ πολύ Γιώργο! Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες. Θα δοκιμάσω το liquid decal film όταν φθάσει, και αν δουλέψει έχει καλώς, διαφορετικά θα μείνει χωρίς σήματα! Δεν έχω εμπειρία να τυπώνω τις δικές μου χαλκομανίες, ούτε inkjet - ελπίζω στο μέλλον κάτι να κάνω για αυτό! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 14, 2021 20:52:11 GMT 2
Το χρώμα βγήκε πολύ ωραίο! Για τις χαλκομανίες είναι πράγματι κρίμα, αλλά στη χειρότερη το αφήνεις χωρίς αυτές, εμένα κι έτσι θα μου άρεσε πολύ! Καλή επιτυχία σε ό,τι δοκιμάσεις, και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 15, 2021 6:38:40 GMT 2
Το χρώμα βγήκε πολύ ωραίο! Για τις χαλκομανίες είναι πράγματι κρίμα, αλλά στη χειρότερη το αφήνεις χωρίς αυτές, εμένα κι έτσι θα μου άρεσε πολύ! Καλή επιτυχία σε ό,τι δοκιμάσεις, και καλή συνέχεια! Ευχαριστώ φίλε! Θα μάθουμε ελπίζω σύντομα αν θα υπάρξουν χαλκομανίες ή όχι! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 15, 2021 20:01:35 GMT 2
Λίγη πρόοδος ακόμη στην YZF-R1, 1. Ράβε, ξήλωνε, δουλειά να μην σου λείπει, που λένε! Ενώ είχα ξαναασταρώσει-ξαναβάψει τις ζάντες (2η φορά), όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση (μετά από κάποιο μικρό-ατύχημα), σήμερα πρόσεξα ότι δεν μου άρεσαν! Είχε χτίσει κάπως το αστάρι-χρώμα και ήταν λίγο άγριο. Οπότε τις έβαλα μέσα σε Ισοπροπανόλη (99.9% Ισοπροπυλική Αλκοόλη) και αφού τις ξέβαψα-προσεκτικά, τις έπλυνα-στέγνωσα και τις έβαψα αυτή την φορά χωρίς αστάρι: πρώτα με LP-5 (semi-gloss black) και μετά με Aluminium της AK Interactive. Με λεπτό πινελάκι, και black της Vallejo έβαψα τις βαλβίδες και μετά τις προσάρμοσα στα ελαστικά (τα οποία είχαν καθαριστεί από τις ραφές στην αρχή της κατασκευής). Αυτή την φορά ήμουν ικανοποιημένες, με το τελικό αποτέλεσμα! 2. Στην συνέχεια έβαψα το Stand (αφού πρώτα γέμισα με εποξικό στόκο και έτριψα τα κενά που υπήρχαν εσωτερικά στα σημεία πάνω από τις ρόδες) με LP-5 (Semi-Gloss Black) και LP-11 (Silver) και έβαλα εξωτερικά 2 PE bolts, να ομορφύνουν λίγο οι ανάγλυφες βίδες. Έγινε και κάποιο black pin wash, στις ενώσεις, να δώσουμε λίγο βάθος. 3. Μετά ασχολήθηκα με την αλυσίδα, και το κάλυμα της, στο οποίο αντικατέστησα την πλαστική βίδα με συνδυασμό μεταλλικής βίδας και PE bolt. Ήμουν ικανοποιημένος, με το βάψιμο-αποτέλεσμα, οπότε, προχώρησα με την συναρμολόγηση τους. 4. Αυτό που με προβλημάτισε (ήθελαν προσεκτικά μαρκαρίσματα) ήταν τα πηρούνια, από τα οποία είχε αφαιρεθεί το χρώμιο και είχαν στοκαριστεί-τριφτεί στην αρχή της κατασκευής, αφού εκτός από ραφές είχαν και pin marks! Τα βήματα τα βλέπετε παρακάτω. Tο αρχικό χρώμα είναι X-13 (Metallic Blue), μετά με την σειρά LP-5 (Semi Gloss Black), Polished Aluminum και Brass της AK Interactive και στο τέλος X-26 (Clear Orange). Στην συνέχεια, πρόσθεσα και ένα μικρό κομμάτι bare metal foil στο damper και πέρασα την ένωση με λεπτό πινέλο και black paint της Vallejo. Δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα, αφού δεν αραίωσα όσο επρεπε το clear orange και ψέκασα περισσότερα χέρια από ότι έπρεπε, οπότε σκούρυνε παραπάνω από αυτό που είχα στο μυαλό μου. Αποφάσισα όμως να το κρατήσω, αλλά ξέρω τι θα κάνω στο μέλλον σε ανάλογη περίπτωση.
Ευελπιστώ τα υπόλοιπα κομμάτια να βαφτούν αύριο - έχουν ήδη καθαριστεί προσεκτικά - και να συνεχίσω με την συναρμολόγηση μέχρι να δω πως θα προχωρήσω με τις χαλκομανίες (ακόμη δεν έχει φθάσει το Liquid Decal Film). Καλό βράδυ και καλό Σ/Κ!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 16, 2021 16:52:13 GMT 2
Πιθανώς αν είχες ψεκάσει clear yellow αντί για clear orange θα ήσουν πιο ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα... Αλλά κι έτσι ωραία είναι! Η επιμονή σου για την λεπτομέρεια δικαιώνεται γενικά από το αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Oct 16, 2021 17:08:20 GMT 2
Το αποτελεσμα Φανη δεν νομιζω οτι ειναι μακρια απο το πραγματικο !!
Καλη συνεχεια!!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 16, 2021 19:59:35 GMT 2
Πιθανώς αν είχες ψεκάσει clear yellow αντί για clear orange θα ήσουν πιο ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα... Αλλά κι έτσι ωραία είναι! Η επιμονή σου για την λεπτομέρεια δικαιώνεται γενικά από το αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Δεν το σκέφτηκα με το clear yellow! Θα το έχω στα υπόψιν σε κάποια τεστ που θα κάνω με διάφορες παραλλαγές για να ξέρω πως θα προχωρήσω την επόμενη φορά που θα χρειαστεί! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 16, 2021 20:02:08 GMT 2
Το αποτελεσμα Φανη δεν νομιζω οτι ειναι μακρια απο το πραγματικο !! Καλη συνεχεια!! Ευχαριστώ Παναγιώτη! Θα το προτιμούσα λίγο πιο ανοικτό, αλλά λόγω των διαφόρων μασκαρισματων (και μάλιστα εις διπλούν!) δεν ήθελα να ξαναρχίσω από την αρχή οπότε το κράτησα! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 16, 2021 20:36:12 GMT 2
Φάνη, μου αρέσει η προσοχή στη λεπτομέρεια, το ξέρεις. Ναι από την εμπειρία στη mclaren, το clear yellow θα έδινε πιο "χρυσό" αποτέλεσμα, αλλά εμένα που αρέσει και αυτό που βλέπω στο update σου. Ίσως, αν έβαφες με κάποιο gun metal ή κάτι αντίστοιχο μεταλλικό τα ανάγλυφα pins της αλυσίδας, το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό. Είναι πολλά τα άτιμα, αλλά σκέψου το. Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 17, 2021 13:01:03 GMT 2
Φάνη, μου αρέσει η προσοχή στη λεπτομέρεια, το ξέρεις. Ναι από την εμπειρία στη mclaren, το clear yellow θα έδινε πιο "χρυσό" αποτέλεσμα, αλλά εμένα που αρέσει και αυτό που βλέπω στο update σου. Ίσως, αν έβαφες με κάποιο gun metal ή κάτι αντίστοιχο μεταλλικό τα ανάγλυφα pins της αλυσίδας, το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό. Είναι πολλά τα άτιμα, αλλά σκέψου το. Καλή συνέχεια. Ευχαριστώ Γιώργο! Σίγουρα το χρυσό αποτέλεσμα στα πιρούνια ήταν το επιθυμητό, την άλλη φορά ελπίζω να το πετύχω αν χρειαστεί. Όσον αφορά τα ανάγλυφα pins της αλυσίδας, τα είχα περάσει με το silver της Vallejo αλλά η διαφορά είναι μηδαμινή. Βάζω μια φωτό υπό κλίση. θα τα ξαναπεράσω όμως με steel όπως προτείνεις να δω αν κάνει την αντίθεση. Ευχαριστώ. Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 17, 2021 17:01:34 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 18, 2021 5:30:00 GMT 2
Αφού δυσκολεύτηκα να κοιμηθώ καλά το βράδυ, αποφάσισα να ξανά φτιάξω τα πιρούνια με την επιθυμητή χρυσάφι απόχρωση! Θα ανεβάσω νέες φωτό όταν αυτά ετοιμαστούν και επίσης με κάποια μικρά touch up σε κάποια από τα κομμάτια που ανέβασα φωτό προηγουμένως και με την συναρμολόγηση κάποιων κομματιών. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 18, 2021 16:37:03 GMT 2
Ξέρω σας έχω ζαλίσει λίγο με αυτά τα πιρούνια! Βάζω φωτό από διάφορα που βρήκα στο διαδύκτιο. Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις gold, brass, bronze, κτλ. Βασικά, είχα στόχο να πετύχω κάτι σαν αυτό στην 1η φωτό με πολύ αραιωμένο clear orange, αλλά μου βγήκε αρκετά πιο σκούρο. Με αραιωμένο clear orange πιστεύω θα πετύχω αυτό στην 1η φωτό, ενώ με αραιωμένο clear yellow θα έχω την απόχρωση στην 3η φωτό. Το ερώτημα μου είναι, αφού δεν είμαι σχετικός, το finish μπορεί να είναι και custome made, με αλλά λόγια αυτό που πέτυχα στις τελευταίες φωτό που ανέβασα με τα 2 πηρούνια είναι αφύσικο ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί; Πάντως εγώ προσωπικά τόσο σκούρα απόχρωση δεν έχω δει…. Αν είναι φυσιολογική να τα κρατήσω, διαφορετικά να το ξαναφτιάξω με κάποια πιο ανοικτή απόχρωση, όπως αυτά στην 1η ή 3η φωτό παρακάτω. Ευχαριστώ για οποιαδήποτε βοήθεια/υπόδειξη!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 19, 2021 10:08:21 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 19, 2021 12:59:04 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Οπότε, αν δεν μου την καρφώσει μέχρι να το ολοκληρώσω, μάλλον θα τα κρατήσω όπως είναι! Ευχαριστώ και πάλι!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 19, 2021 17:44:57 GMT 2
Έφθασε και ο μαγικός ζωμός σήμερα, τις πέρασα με το πινέλο, θα τις ξαναπεράσω αύριο το πρωί και θα τις αφήσω να στεγνώσουν για 24-48 ώρες. Αν λάβω υπόψιν ότι οι προηγούμενες διαλύθηκαν με το που βγήκαν από το νερό δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος, αλλά θα μάθουμε σύντομα! Καλό βράδυ!
|
|