|
Post by nektarios on Mar 8, 2021 21:57:20 GMT 2
Κωνσταντίνε, Γιώργο και Φάνη, χαίρομαι που σας άρεσαν τα σχέδια. Ελπίζω οτι σύντομα θα σας δείξω και την "αποτύπωσή τους" σε φύλλο πλαστικού!
|
|
|
Post by nektarios on May 2, 2021 13:02:07 GMT 2
Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά και ευλογημένα, με το φως της Ανάστασης να φωτίζει όλους μας, σε όλες μας τις προσπάθειες! Πριν πάμε στο update, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με την «εξαφάνισή» μου από το φόρουμ για περίπου 2 μήνες… Μέσα λοιπόν σε αυτό το χρονικό διάστημα άλλαξε δραματικά το εργασιακό μου καθεστώς (μετακίνηση σε άλλο φορέα και σε άλλο τόπο, ευτυχώς σε αντικείμενο παρόμοιο με το προηγούμενο), έπρεπε να ολοκληρώσω τις παλιές εκκρεμότητες, να εγκλιματιστώ στο νέο περιβάλλον (αυτό το παλεύω ακόμη…), και σαν να μην έφτανε αυτό, στο ενδιάμεσο άλλαξε και η σχετική Νομοθεσία… Προσθέστε και την αναπόφευκτη οικιακή αναγκαιότητα τηλεκπαίδευσης, τηλεφροντιστηρίου, τηλεπιάνου, τηλεργασίας τής συζύγου, τηλεπροετοιμασίας τής συζύγου για την τηλεργασία της, τηλεργασίας - τις μισές εργάσιμες μέρες - δικής μου, τηλεδιασκέδασης των παιδιών (βλ. PS4) και λοιπών τηλεδραστηριοτήτων, που πραγματοποιούνται στον χώρο όπου συνυπάρχουν Η/Υ και - pop up - μοντελιστικός πάγκος… που όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να κάνω 35 μέρες να ασχοληθώ με ο,τιδήποτε μοντελιστικό,… και έχετε μια σαφή εικόνα τής κατάστασης… Όσο για το εγγύς μέλλον, η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει εύκολα, με αποτέλεσμα η παρακολούθηση των εξελίξεων του φόρουμ να είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατη για μένα, εκτός ίσως μέσω κινητού, αλλά ασφαλώς δεν είναι το ίδιο… Θα προσπαθήσω τουλάχιστον να ανεβάζω την πρόοδο των εργασιών μου, ώστε να φαίνεται ότι εξακολουθώ να μοντελάρω… Και πάμε στην περιπέτεια… Αφού ετοιμάστηκε ο απαραίτητος (και πρωτόγονος, είναι η αλήθεια…) εξοπλισμός… Πρώτα από όλα, πραγματοποιήθηκαν κάποιες εργασίες που ήταν απαραίτητες για την σταθερή τοποθέτηση του πατώματος. Στο αρχικό (πυροσβεστικό) όχημα δεν υπήρχε ενιαίο πάτωμα, αλλά μόνον ένα «περίγραμμα», χρήσιμο ως υπόστρωμα του πατώματος, αλλά που χρειαζόταν οπωσδήποτε συμπλήρωση. Προστέθηκε λοιπόν πάτωμα (σε 2 τμήματα, καθώς ο κινητήρας που είχε ήδη τοποθετηθεί ήταν αδύνατον να αφαιρεθεί χωρίς… "παράπλευρες απώλειες"…), για την σταθεροποίηση του οποίου (αλλά και για την εύκολη προσθαφαίρεσή του κατά τη διάρκεια της κατασκευής) τοποθετήθηκαν 6 ευμεγέθεις βίδες. Και ακολούθησε η σφαγή του Δράμαλη… Κατασκευάστηκαν οι δυο πλαϊνές πλευρές, που είναι και τα πλέον περίπλοκα κομμάτια της κατασκευής. Το πίσω τελείωμα του σκάφους ήταν αναγκαίο να διαπλατυνθεί, για λόγο που θα μάθετε σε μεταγενέστερο στάδιο (έτσι, για να έχετε και κάτι να περιμένετε…). Εδώ αξίζει να συγκρίνετε τη θέση τής καταπακτής στις φωτό 20 και 22, για να δείτε πόσο εύκολο είναι να πέσει κανείς τόσο μα τόσο έξω σε μια εκ του μηδενός σχεδίαση… Επίσης κατασκευάστηκαν τα εξαρτήματα για το κάτω μέρος τής πίσω πλευράς. Στην τελευταία από τις φωτό φαίνονται οι αλλεπάλληλες προσπάθειες «να έρθει το εξάρτημα στα ίσα του…»... Η παρακάτω παραλληλεπίπεδη κατασκευή έχει διπλό ρόλο: τυπικά είναι μια ντουλάπα, που θα αποτελεί το όριο μεταξύ τού κατοικήσιμου χώρου και του διαμερίσματος του κινητήρα. Ουσιαστικά όμως αποτελεί μια κολώνα στήριξης των τεράστιων (και διάτρητων…) πλαϊνών επιφανειών. Δηλαδή το τερπνόν μετά του ωφελίμου… Είναι και αυτή βιδωτή στο πάτωμα, για εύκολη προσθαφαίρεση αλλά και για ευκολότερο βάψιμο. Τέλος, τροποποιήθηκαν κατάλληλα τα πλαϊνά τής - πάλαι ποτέ χωριστής - καμπίνας οδήγησης, ώστε να «κουμπώσουν» επάνω τους οι νέες πλαϊνές επιφάνειες. Και ένα dry fit με [πολλές από] τις μέχρι τώρα κατασκευές: Και μια φωτό - teaser για να περιμένετε με ενδιαφέρον την επόμενη ενημέρωση! Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας! Υ.Γ.: Προσοχή με τις σημερινές γαστριμαργικές σας δραστηριότητες, η χοληστερίνη παραμονεύει!..
|
|
|
Post by konstantinf on May 2, 2021 19:10:29 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά Νεκτάριε! Μου θυμίζει το Land Rover του Παύλου επί το μεγαλύτερον και το πολυπλοκότερον... Σου κάνει ειδικές τιμές η Evergreen για τόση κατανάλωση υλικού; Αδημονώ για την συνέχεια και εύχομαι σύντομη κανονικοποίηση των οικογενειακών τηλεργασιών!!!
|
|
|
Post by ViL27 on May 3, 2021 21:24:20 GMT 2
Χαμό κάνεις Νεκταριε!Πολλή δουλειά!Χρόνια πολλά!Τον τελευταίο καιρό έχει πέσει μια γενική μοντελιστικη απραξία απ' ότι βλέπω,εγώ για τον ένα η τον άλλο λόγο έχω να μοντελαρω 2,5 μήνες.Καλη συνέχεια φίλε,εξαιρετικός ως τώρα!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
Member is Online
|
Post by pnspanas on May 4, 2021 8:21:39 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια Νεκ Περιμενω να το δω τελειωμενο!!
|
|
|
Post by nektarios on May 4, 2021 11:01:23 GMT 2
Αγαπητοί Κωνσταντίνε, Σπύρο και Παναγιώτη, σας ευχαριστώ πολύ! Κωνσταντίνε, κι εμένα μού το θυμίζει, αλλά ο Παύλος είχε κάνει πολύ πιο μεθοδική δουλειά (ακόμη θυμάμαι τον χρόνο και τον κόπο που είχε επενδύσει για τους άξονες, το σύστημα διεύθυνσης κ.λπ., με αποτύπωση της κάθε επειροελάχιστης λεπτομέρειας), χώρια που έπρεπε να αναπαραστήσει κάποιο πραγματικό όχημα, ενώ αντιθέτως εγώ το φτιάχνω όπως μου αρέσει (ή όπως μου προκύπτει...). Σπύρο, δεν έχω καταλάβει γιατί, αλλά το τελευταίο χρονικό διάστημα με όσους έχω μιλήσει μού είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα, οτι ο καιρός περνάει και οι πάγκοι υπολειτουργούν... Παναγιώτη, κι εγώ ανυπομονώ να το δω τελειωμένο, και δεν σου κρύβω οτι η όλη προσπάθεια έχει ήδη αρχίσει να με κουράζει, καθώς σε κάθε βήμα είτε προκύπτει κάτι έκτακτο που με καθυστερεί είτε μου έρχεται κάποια νέα ιδέα που αλλάζει τα δεδομένα...
|
|
|
Post by konstantinf on May 5, 2021 7:21:20 GMT 2
Και μιας και μιλάγαμε για "movie cars", έχεις σκεφτεί το τρέχον να το βάψεις (εξωτερικά) και να το εξοπλίσεις (εσωτερικά) όπως το αντίστοιχο του Robert de Niro (με υπόγειο κέντρο παρακολούθησης CIA) στην ταινία Meet the Fockers του 2004;
|
|
|
Post by kyriakos on May 5, 2021 17:43:00 GMT 2
Τρομερές εργασίες Νεκτάριε μπράβο σου πολύ ωραία δουλειά έχεις κάνει εύχομαι όλα καλά με τα προσωπικά σου κ γρήγορη προσαρμογή
|
|
|
Post by nektarios on May 5, 2021 22:08:54 GMT 2
Κυριάκο, σε ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχόλιο! Κωνσταντίνε, δυστυχώς για το όχημα από τη συγκεκριμένη ταινία δεν κατάφερα να βρω ούτε μια φωτό, είτε στο imcdb είτε οπουδήποτε αλλού....
|
|
|
Post by konstantinf on May 6, 2021 6:24:38 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on May 6, 2021 17:17:20 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on May 8, 2021 8:31:27 GMT 2
Πολύ εντυπωσιακή η υπερκατασκευή, Νεκ. Απίθανα πράγματα. Σε συνέχεια της χτεσινής κουβέντας μας, σου ανεβάζω κάποια απ΄τα εργαλεία ακριβής κοπής... www.ebay.co.uk/itm/292948427791modelshipworld.com/topic/19047-cuttermitre-tool-rp-toolz/ΥΓ. Φυσικά μπορεί να υπάρχουν κι άλλα. Ενημερωτικά, αυτό της RP Toolz είναι το πιο ακριβό (κάνει όσο όλα τα υπόλοιπα μαζί ) Μπορεί να είναι χρήσιμα για τις εργασίες που κάνεις αλλά και για τους υπόλοιπους συνφορουμίτες. Καλημέρα
|
|
|
Post by alex78 on May 8, 2021 11:22:00 GMT 2
Που να είχες και χρόνο δηλαδή Νεκτάριε, υπέροχη δουλειά φίλε! Υ.Γ. Η είδηση βέβαια είναι οτι ο Αντμίν άλλαξε avatar μετά από 15 χρόνια (λόγω της ημέρας υποθέτω)......!!!
|
|
|
Post by nektarios on May 8, 2021 15:39:51 GMT 2
Για φαντάσου, ο κόφτης πλακιδίων κυκλοφορεί και σε μοντελιστική εκδοχή! 😀 Δείχνει όμως πολύ ενδιαφέρον!
Σας ευχαριστώ πολύ αμφότερους για τα τόσο θετικά σχόλια! Μείνετε συντονισμένοι, ακολουθούν άφθονες ακόμη σκρατσοπατέντες! 😉
Αλέξη, κι εγώ σοκαρίστηκα (χωρίς εισαγωγικά ή ίχνος υπερβολής) από το νέο avatar, και για να είμαι ειλικρινής ελπίζω να είναι προσωρινό... 🤔 gtziaf και ανάποδο τιμόνι είναι έννοιες αλληλένδετες! 😀
|
|
|
Post by gtziaf on May 8, 2021 16:36:10 GMT 2
Τι ανάποδα τιμόνια..., όταν χρειαζόμαστε 2 αναλγητικά και 3 παυσίπονα για να μοντελισούμε Αλλά ναι, όπως σωστά μάντεψε ο Αλεξ, είναι προσωρινό για την σημερινή επέτειο αλλά και preview των πραγμάτων (μοντέλων) που θα έρθουν...
|
|
|
Post by konstantinf on May 8, 2021 17:12:43 GMT 2
Δηλαδή σαν να λέμε, έκανες το Astra-Zeneca;
|
|