|
Post by nektarios on Jun 3, 2020 14:19:57 GMT 2
Κώστα, μια που ανέφερες τη "μαγική λέξη" (φαΐ) , νομίζω οτι αυτό το θέμα το έχουμε παραμελήσει τραγικά... Πρέπει κάτι να γίνει άμεσα! Κωνσταντίνε, ο κινητήρας είναι όντως πολύ ιδιαίτερος, αλλά τα μοναδικά σημεία όπου θα φαίνεται θα είναι δυο λωρίδες στην οροφή, διαστάσεων περίπου 6x2 εκατοστών, καλυμμένες με μεταλλικό πλέγμα, ενώ η πίσω πλευρά του καλύπτεται πλήρως από τον τεράστιο ανεμιστήρα και την υποδομή του... Ωστόσο, για να μη μείνετε παραπονεμένοι, ιδού μια ref... (Πηγή: Google)
|
|
|
Post by alex78 on Jun 5, 2020 18:12:38 GMT 2
δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να γυρίσει κάποιος το μοντέλο ανάποδα για να δει τις λεπτομέρειες του σασί… Συγγνώμη βρε Νεκτάριε, το ενδεχόμενο να το σηκώσει κάποιος αρσιβαρίστας ή ρίπτης αποκλείεται δηλαδή...? Και ό,τι περισσέψει θα το χρησιμοποιήσω στο επόμενο πρότζεκτ, που θα είναι η μετατροπή κρουαζιερόπλοιου σε αεροπλανοφόρο! Καλά κρύβε λόγια, προσωπικά σε έχω ικανό πλέον για όλα.... Άψογη και αποτελεσματική η δουλειά με τους πίρους! Τώρα σοβαρά, 137 κομμάτια το σασί.....?
|
|
|
Post by nektarios on Jun 6, 2020 22:49:04 GMT 2
Όχι, δεν είναι 137, είναι μόνο 134. Πάντως το σύνολο του μοντέλου είναι 364... Ευτυχώς αρκετά από αυτά αφορούν τον πυροσβεστικό εξοπλισμό και δεν θα χρησιμοποιηθούν. Θα προστεθούν όμως μερικά ιδιοκατασκευασμένα...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 30, 2021 11:52:28 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Μετά από αρκετούς μήνες, ήρθε η ώρα για το δεύτερο update. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, εκτός από το κατασκευαστικό κομμάτι, υπήρξαν και πολλές ώρες σκέψης, υπολογισμών, μετρήσεων, dry fit και προσομοιώσεων με κάθε είδους απίθανα αντικείμενα, καθώς και αλλεπάλληλες ανατροπές των αποτελεσμάτων όλων αυτών των διαδικασιών ώσπου να καταλήξω σε κάποια οριστικά (μέχρι την επόμενη αναθεώρηση ?) συμπεράσματα, αλλά αυτά θα τα δούμε σε επόμενα updates. Το θέμα είναι ότι επειδή όλα σχεδόν τα εξαρτήματα του οχήματος είναι αλληλένδετα και αλληλεξαρτώμενα, ακόμη και η θέση λ.χ. ενός τραπεζιού στον κατοικήσιμο χώρο μπορεί να επηρεάσει τη διάταξη των αντικειμένων που θα τοποθετηθούν στην οροφή ή το σχήμα των εξωτερικών τοιχωμάτων… Και αφού σας είπα τον πόνο μου (και μάλλον σας ζάλισα...), πάμε στο κατασκευαστικό κομμάτι, που αφορά την καμπίνα οδήγησης και χωρίζεται σε 2 μέρη: ταμπλώ και καθίσματα. Α) ΤΑΜΠΛΩΤο ταμπλώ, επειδή το αρχικό ήταν ειδική κατασκευή προσανατολισμένη στον πυροσβεστικό ρόλο του οχήματος, ανακατασκευάστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά. Το αρχικό είναι αυτό: (φωτό από το κουτί του κιτ) Και μετά ανέλαβε το κοπίδι... Για τα όργανα του πίνακα χρησιμοποιήθηκαν χαλκομανίες που το κιτ έδινε τόσο για το ταμπλώ όσο και για τον πυροσβεστικό εξοπλισμό τού οχήματος, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και 2 χαλκομανίες από τη Lotus Esprit (το γνωστό υποβρύχιο του James Bond). Συνολικά το ταμπλώ αποτελείται από 18 χαλκομανίες… Β) ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΤο κιτ έδινε 3 καθίσματα (οδηγού και 2 συνοδηγών / χειριστών πυροσβεστικών συστημάτων), τα οποία όμως αφενός δεν μου άρεσαν καθόλου και αφετέρου ήθελα να προσθέσω 2 επιπλέον καθίσματα (που να μοιάζουν μεταξύ τους), ώστε το όχημα να αποκτήσει και μια «πινελιά» επιβατικού. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν, για το μεν κάθισμα του οδηγού κάθισμα από Civic, για τα δε υπόλοιπα καθίσματα αυτούσιο το εσωτερικό από Jazz, αφού βεβαίως όλα τα καθίσματα τροποποιήθηκαν λιγότερο ή περισσότερο. (Σε αυτήν την κατασκευή δεν γλιτώνει από την εργαλειοθήκη του Προκρούστη κανένα εξάρτημα). Σε επόμενο στάδιο θα βαφεί το εσωτερικό της καμπίνας (αφού πρώτα κατασκευαστούν εκ νέου τα πλαϊνά τοιχώματά της, αντικατασταθούν οι πόρτες, προστεθεί νέα οροφή, κ.λπ.), ενώ θα γίνει προσπάθεια να προστεθεί και μοκέτα, εφόσον καταφέρω να βρω βελουτέ χαρτί στην κατάλληλη απόχρωση. Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 30, 2021 12:02:50 GMT 2
Παντού υπάρχει ένα Jazz! Ωραίος Νεκ, πολύ καλό
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 30, 2021 14:40:38 GMT 2
Ποιος σχολίαζε τις σκρατσιές μου; ΠΟΙΟΣ;;;
Πολύ ωραίες ιδέες και ωραία υλοποιημένες Νεκτάριε! Περιμένω την συνέχεια, ει δυνατόν όχι πάλι σε ένα χρόνο...
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 30, 2021 14:57:52 GMT 2
Πολύ όμορφο Νεκ! Κάνε και καμία δοκιμή με αυτοκόλλητη τσόχα αν βρεις, μπορεί να σου αρέσει!
|
|
|
Post by Diecast917k on Jan 30, 2021 15:05:28 GMT 2
πολυ ωραια δουλεια!! Τετοιες κατασκευες με πολλες σκρατσιες μου αρεσουν πολυ ειδικα οταν περιλαμβανει μπολικη δοση απο καρτες τηλεφωνου/χρεωστικες! Καλη συνεχεια!!
Οι φωτογραφιες πανω σε τι βγαινουν;;
|
|
|
Post by nektarios on Jan 30, 2021 23:43:19 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα θετικά σχόλια! Γιώργο, είπα να βάλω και μια "πινελιά" από Honda, για να μην ξεχάσουμε οτι κάποτε ασχολούμουν με αυτή την εταιρία, αλλά τώρα τελευταία την έχω παραμελήσει εντελώς... (η McL-H του F1 GB δεν μετράει) Κωνσταντίνε, μπροστά στις δικές σας σκρατσιές - "κεντήματα", οι δικές μου είναι "δουλειές τσουβαλομοδίστρας"... Όσο για το επόμενο update, ελπίζω οτι δεν θα αργήσει τόσο πολύ, αφού οι εργασίες σχεδιασμού, ανα-σχεδιασμού και ανα-ανα-σχεδιασμού έχουν πλέον - μόλις - ολοκληρωθεί (αν βεβαίως δεν αλλάξει πάλι κάτι...), και σύντομα ξεκινάει "η κοπή τού πρώτου μετάλλου", που λένε και οι ναυπηγοί... Κάποια στιγμή θα σας δείξω τα σχέδια που έχουν προηγηθεί, για να γίνει κατανοητή η πολυπλοκότητα του εγχειρήματος... Φάνη, αν βρω θα το δοκιμάσω, καθώς σε αυτό το μοντέλο με τις επίπεδες επιφάνειες μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά ο,τιδήποτε! Δημήτρη, σε αυτή την κατασκευή μάλλον θα σε απογοητεύσω, καθώς η ύπαρξη τεράστιων (για κλίμακα 1/24) επιφανειών επιβάλλει τη χρήση φύλλων πλαστικού όχι μόνο μεγαλύτερου εμβαδού αλλά και μεγαλύτερου πάχους. Θα χρησιμοποιηθούν κυρίως φύλλα πάχους 2 χιλιοστών. Όσο για τη φωτογράφηση, γίνεται επάνω σε ένα mouse pad, εφόσον βέβαια το επιτρέπει το μέγεθος των αντικειμένων προς φωτογράφηση. Όταν τα αντικείμενα δεν χωράνε, τότε ή χρησιμοποιώ σιελ χαρτόνι ή το παρκέ του σαλονιού...
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 31, 2021 1:05:27 GMT 2
Νεκταριε εχεις ριξει πολλη δουλεια φιλε και απ οτι βλεπω εχεις σκοπο να ριξεις και πολυ περισσοτερη! Μπραβο φιλε για το μερακι που βαζεις στην κατασκευη σου,που θα την κανει μια "one of a kind" κατασκευη. Μακαρι να συνεχισεις με την ιδια διαθεση μεχρι τελους και να μην σε κουρασει το μεγεθος και το μακροχρονιο του εγχειρηματος.Καλο βραδυ
|
|
|
Post by alex78 on Jan 31, 2021 13:29:27 GMT 2
Δεν πάει τίποτα ανεκμετάλευτο στον πάγκο σου Νεκτάριε, αποτελείς ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για όλους μας, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by czt on Feb 10, 2021 1:58:20 GMT 2
Νεκτάριε έτσι μη ξεχνάς την ιαπωνική ρίζα!!!! Τη να πω πάρα πολύ ωραίο μοναδικό στη κυριολεξία ελπίζω να έχουμε σύντομα νέα ενημέρωση! Τώρα με τις καραμπίνες εεε με τις καραντινες και χωρίς τις καντίνες κάνε λίγο βάρη γιατί το βλέπω το θηρίο να σε κάνει τίποτα με το βάρος
|
|
|
Post by nektarios on Mar 4, 2021 0:03:55 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Τηρώντας κατά γράμμα τους σαφέστατους κανόνες ότι στο ScW 2.0 δεν μπορεί να γράφει ο καθένας ό,τι τού ’ρθει, και σκεπτόμενος ως γνήσιος Έλληνας, αποφάσισα το πρώτο update μου στο «νέο» φόρουμ να είναι εντελώς «αιρετικό»! Έτσι, θα είναι το πρώτο - από όσο γνωρίζω - update του φόρουμ στο οποίο δεν θα παρουσιαστεί ούτε η παραμικρή μοντελιστική εργασία! Παίρνοντας λοιπόν το ρίσκο να γίνω ο πρώτος που θα φύγει κλωτσηδόν από το φόρουμ (και μάλιστα με το πρώτο του ποστ!), για πρώτη φορά σάς παρουσιάζω το background των εκτελούμενων στο Simba εργασιών, καθώς θεωρώ ότι αυτή τη φορά πραγματικά αξίζει να σπαταλήσετε λίγο από τον χρόνο σας για να δείτε το πώς μορφοποιήθηκε το “Traveller”, που αποτελεί μακράν το πλέον τροποποιημένο και πολύπλοκο κατασκεύασμά μου… Τα σχέδια που θα σας παρουσιάσω αποτελούν μέρος μόνον του συνολικού σχεδιασμού, ενώ όπως θα αντιληφθείτε βλέποντας στη συνέχεια το αποτέλεσμα των εργασιών, πολλά από όσα σχεδιάστηκαν τροποποιήθηκαν - λιγότερο ή περισσότερο - κατά την υλοποίηση των σχεδίων, ενώ πολλές άλλες από τις λεπτομέρειες υλοποιήθηκαν χωρίς να σχεδιαστούν. Τέλος, να αναφέρω ότι, καθώς η σχέση μου με την υψηλή τεχνολογία είναι πασίγνωστη σε όλους, για τη σχεδίαση χρησιμοποιήθηκε η ειδική έκδοση του AutoCAD “900 B.C.”, όπου το “B.C.” παραπέμπει ασφαλώς στο Before Christ… [δηλαδή με μολύβι, σβήστρα και χάρακα...] Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν κάπως έτσι… (Τελικά έγινε εντελώς διαφορετικά…) Μεταξύ άλλων, προβλεπόταν και η τοποθέτηση οχήματος στην οροφή, που θα «προσγειωνόταν» με ειδικό μηχανισμό, αντίστοιχο των φορτηγών μεταφοράς κάδων… (Και αυτό κατέληξε εντελώς διαφορετικά…) Ο κατοικήσιμος χώρος, μετά από πάμπολλες αλλαγές, «κλείδωσε» περίπου έτσι… Επίσης, έγιναν διάφορες δοκιμές σχετικά με την διαμόρφωση της καμπίνας οδήγησης… Για το σύνολο σχεδόν τού φύλλου πλαστικού που θα απαιτηθεί, θα χρησιμοποιηθεί κομμάτι από το ρολλό (!) που σας είχα δείξει σε προηγούμενο update, συνολικών διαστάσεων 2x1 μέτρο, και πάχους 2 χιλιοστών. Στην πρώτη από τις παρακάτω φωτό, το κομμάτι είναι διαστάσεων 70x100 εκατοστά, και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί όλο. Και μια εικόνα από το μέλλον… Εκτός από τις πολλές δεκάδες ωρών που απαιτήθηκαν για όλα αυτά τα σχέδια (εκ των οποίων αρκετές αφαιρέθηκαν από την παρακολούθηση του φόρουμ…) - αλλά και για την υλοποίησή τους, που ήδη προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς - , πρακτικά εδώ και πάνω από ένα μήνα έχει ανασταλεί οποιαδήποτε άλλη εργασία στα υπόλοιπα υπό κατασκευή μοντέλα μου. Ελπίζω τουλάχιστον όλη αυτή η προσπάθεια να καταλήξει σε κάποιο ράφι βιτρίνας και όχι στην ανακύκλωση… Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την υπομονή σας απέναντι στη γνωστή φλυαρία μου! Long Live ScW 2.0 !!!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 4, 2021 7:13:38 GMT 2
Φαντάσου να 'χες και τεχνικές γνώσεις (που ισχυρίζεσαι ότι δεν έχεις αλλά δεν το πιστεύω)... Φοβερή δουλειά Νεκτάριε!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 4, 2021 19:05:59 GMT 2
Τρομερός, Νεκ
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 5, 2021 7:41:42 GMT 2
Μπράβο φίλε! Χαρά στο κουράγιο σου! Καλή συνέχεια!
|
|