|
Post by mikys2019 on May 12, 2020 7:52:27 GMT 2
Καλημερα ....ειμαι σιγουρος οτι ο υπερπλουσιος φιλος σου θα ηθελε σιγουρα ενα χειροποιητο riva με κινητηρα 1000 αλογων απο lamborghini η ferrari
|
|
|
Post by nektarios on May 12, 2020 10:28:42 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Αλέξη, σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Για μια ακόμη φορά «τυχαίνει» να γνωρίζεις πού να βρω αυτό που ψάχνω! Κωστή και Μιχάλη, όντως αυτός ο τύπος είναι «αρχαιολάτρης».. Στη «συλλογή» του μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και ένα σπάνιο buggy Meyers “Manx” (“αυθεντικό”, δηλαδή ένα από τα περίπου 20 «οχήματα προπαραγωγής» που είχε κατασκευάσει η προσωπική εταιρία τού Bruce F. Meyers - δηλ. πρακτικά ο ίδιος - το 1964, ενώ στη συνέχεια κατασκευάστηκαν ακόμη 6.000 περίπου, από διάφορους κατασκευαστές). Το όχημα - μαζί με τον δημιουργό του - είναι αυτό: Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι και το Simba κουβαλάει 30+ χρόνια στο σασί του… Μιχάλη, το σκάφος (“Hemi-Hydro”) που μου προτείνει ο Αλέξης φέρει - σύμφωνα με τη Revell - κινητήρα Chrysler Hemi 392, κυβισμού 6.435 κ.εκ. και ισχύος 345 bhp (καθόλου άσχημα θα έλεγα, για κινητήρα τού 1957…)
|
|
|
Post by alex78 on May 12, 2020 13:23:29 GMT 2
Αλέξη, σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Για μια ακόμη φορά «τυχαίνει» να γνωρίζεις πού να βρω αυτό που ψάχνω! Νεκτάριε γνωριζόμαστε χρόνια, αν και πρός το παρόν μόνο διαδικτυακά, θα έχεις διαπιστώσει φαντάζομαι ότι είναι χαρά μου να βοηθώ όπως και όποτε μπορώ όλα τα παιδιά εδώ μέσα φίλε μου. Μιχάλη, το σκάφος (“Hemi-Hydro”) που μου προτείνει ο Αλέξης φέρει - σύμφωνα με τη Revell - κινητήρα Chrysler Hemi 392, κυβισμού 6.435 κ.εκ. και ισχύος 345 bhp (καθόλου άσχημα θα έλεγα, για κινητήρα τού 1957…)
Ήμουν σίγουρος ότι θα σου κέντριζε το ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by mikys2019 on May 12, 2020 14:51:41 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Αλέξη, σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! Για μια ακόμη φορά «τυχαίνει» να γνωρίζεις πού να βρω αυτό που ψάχνω! Κωστή και Μιχάλη, όντως αυτός ο τύπος είναι «αρχαιολάτρης».. Στη «συλλογή» του μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και ένα σπάνιο buggy Meyers “Manx” (“αυθεντικό”, δηλαδή ένα από τα περίπου 20 «οχήματα προπαραγωγής» που είχε κατασκευάσει η προσωπική εταιρία τού Bruce F. Meyers - δηλ. πρακτικά ο ίδιος - το 1964, ενώ στη συνέχεια κατασκευάστηκαν ακόμη 6.000 περίπου, από διάφορους κατασκευαστές). Το όχημα - μαζί με τον δημιουργό του - είναι αυτό: Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι και το Simba κουβαλάει 30+ χρόνια στο σασί του… Μιχάλη, το σκάφος (“Hemi-Hydro”) που μου προτείνει ο Αλέξης φέρει - σύμφωνα με τη Revell - κινητήρα Chrysler Hemi 392, κυβισμού 6.435 κ.εκ. και ισχύος 345 bhp (καθόλου άσχημα θα έλεγα, για κινητήρα τού 1957…) Αχχχ Νεκταριε τι μου θυμησες ...το 1980 ειχα ενα beach baggy μπλε χωρις πινακιδες (γιατι ηταν παρανομο ) κ του βαζαμε πινακιδες απο αλλα ιχε . Οσο για το σκαφος για μας ειναι θεικο αλλα για τον φιλο σου τον υπερπλουσιο τι να πει ...ακου 350 αλογα θα βαλει τα γελια ...να του τα πεις σε καμηλες για να καταλαβει καλα τι του λες ...και να γελασει με την ψυχη του και μετα μεγαλωνει το μπατζετ του εργου .
|
|
|
Post by nektarios on May 12, 2020 21:58:56 GMT 2
Μιχάλη, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον... "ταπεινό" Chrysler 392 των 350 ίππων με τον σύγχρονο (2018) αντίστοιχό του Dodge Demon (6,2 L, 840 HP) [δυστυχώς δεν γνωρίζω την ακριβή αντιστοιχία σε.. καμήλες!] αλλά πιστεύω οτι θα είχε πρόβλημα με την αντοχή τού σκάφους, καθώς αυτό θα κινδύνευε να διαλυθεί σε καμιά απότομη στροφή στα εξ ων συνετέθη... Άσε που πιστεύω οτι, αν έχεις κάτι τόσο ξεχωριστό και σπάνιο και λειτουργεί, δεν αρχίζεις τους πειραματισμούς... Η άλλη λύση θα ήταν ο φίλος μας να πάρει ένα σύγχρονο σκάφος, έλα όμως που η Revell - και κανένας άλλος, απ' όσο γνωρίζω - δεν σκέφτηκε να κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο στη "σωστή" κλίμακα...
|
|
|
Post by mikys2019 on May 12, 2020 22:33:56 GMT 2
Καλησπερα νεκταριε ....μιλησα πριν λιγο με τον υπευθυνο του γραφειου στο ντουμπαι ...κ ολοι εκει ξερουν οτι ο υπερπλουσιος φιλος σου πινει γαλα καμηλας στο ονομα σου κ σου εχει απολυτη εμπιστοσυνη .. Εαν θυμηθεις κατι πολυ μικρα σκαφακια που τρεχουν μεσα σε κατι καναλια γυρω γυρω (δεν ξερω πως τα λενε )εχουν μοτερ απο ντραγκτσερ ....οποτε μην φοβασαι τα αλογα δεν μας φοβιζουν.
|
|
|
Post by czt on May 13, 2020 10:46:17 GMT 2
Νεκταριε σκεφτηκες τιποτα για τρειλερ να εχει? ειναι μια λυση στο να χωραει κατι κλπ
|
|
|
Post by nektarios on May 13, 2020 20:31:20 GMT 2
Το σκέφτηκα φίλε, αλλά κατέληξα στο συμπέρασμα οτι θέλει πολλή δουλειά (επειδή πρέπει να βρω ίδιους τροχούς, να έχει ίδιο πλάτος με το όχημα, κ.λπ., δηλαδή με μια κουβέντα να φτιαχτεί από το μηδέν), και αποφάσισα οτι δεν αξίζει τον κόπο...
|
|
|
Post by alex78 on May 13, 2020 21:59:52 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on May 13, 2020 22:57:38 GMT 2
Προφανώς και έχει! Όμως το "πουλμανάκι" είναι για "πολιτισμένες" βόλτες από πόλη σε πόλη για να δει τα αξιοθέατα χωρίς να κουραστεί από την οδήγηση στη διαδρομή, ενώ αυτό που φτιάχνω εγώ είναι για τις "άγριες" καταστάσεις, με ζούγκλες, λάσπες, και άλλα παρόμοια! Ίσως εκείνο να το φτιάξω αργότερα, ποτέ δεν ξέρεις...
|
|
|
Post by alex78 on May 13, 2020 23:03:16 GMT 2
Απλά τροφή για το αδηφάγο σου μυαλό φίλε μου....
|
|
|
Post by nektarios on May 14, 2020 16:10:52 GMT 2
Το αδηφάγο μυαλό μου βρήκε την τροφή πολύ ενδιαφέρουσα! Έκανα λοιπόν μια σχετική έρευνα, έτσι για να δω "τι παίζει"... Το αποτέλεσμα: υπάρχει μόνο ένα κατάλληλο κιτ, πραγματικά εξαιρετικό (Neoplan Cityliner της Revell), αλλά η τιμή του σε όσα διαθέσιμα κιτ βρήκα ήταν... "αεροπλάν"! 😁 Έτσι, η πολύ καλή ιδέα σου φαίνεται να καταλήγει στην κατηγορία "Ανέφικτα", παρέα με το "Rubber Duck", την Aston Martin DB5 του Bond και κάποιους άλλους ευσεβείς πόθους... ☹
|
|
|
Post by nektarios on Jun 2, 2020 21:26:50 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Πρώτο update για το νέο project, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο μοντελιστικό ενδιαφέρον, αφού αφορά απλώς και μόνο τη συναρμολόγηση των 134 κομματιών του σασί. Αυτή τη φορά, ξεπερνώντας τον εαυτό μου, δεν έκανα ούτε καν ένα απλό βάψιμο, αφού δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να γυρίσει κάποιος το μοντέλο ανάποδα για να δει τις λεπτομέρειες του σασί… Αμέσως μετά άρχισαν οι δοκιμαστικές εφαρμογές, πρώτα από την καμπίνα οδήγησης, όπου με περίμενε η πρώτη έκπληξη: το πάτωμα ήταν στραβό, με αποτέλεσμα τα πλαϊνά να "πετάνε"… (φωτό 5). Επειδή αυτό δεν μπορούσε να διορθωθεί με κόλλημα (ούτε καν με κυανοακρυλική, αφού τα κομμάτια δημιουργούσαν ένα είδος "ελατηρίου" που ανά πάσα στιγμή μπορούσε να "εκτονωθεί" με καταστροφικά αποτελέσματα), τοποθετήθηκαν μεταλλικοί πείροι σε διάφορα σημεία, ώστε η ευθυγράμμιση να είναι μόνιμη και χωρίς μελλοντικά προβλήματα. Η διαφορά φαίνεται στη φωτό 8, όπου το ένα από τα πλαϊνά είναι ευθυγραμμισμένο ενώ το άλλο όχι. Επίσης, συναρμολογήθηκε ο κινητήρας, ο οποίος επίσης θα παραμείνει άβαφος, καθώς δεν θα φαίνεται καθόλου. Εδώ, μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τροποποιούνται οι απολήξεις των εξατμίσεων, ώστε να καταλήγουν σε διαφορετικό σημείο τής οροφής από αυτό που ίσχυε για το αρχικό όχημα. Στην επόμενη ενημέρωση, οι εργασίες στην καμπίνα οδήγησης, όπου θα δείτε τις πρώτες πατέντες. Τέλος, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αναζήτηση φύλλου πλαστικού κατάλληλων διαστάσεων για τις τροποποιήσεις που έχω κατά νου. Το εύρημα είναι αυτό: Και ό,τι περισσέψει θα το χρησιμοποιήσω στο επόμενο πρότζεκτ, που θα είναι η μετατροπή κρουαζιερόπλοιου σε αεροπλανοφόρο! Και πριν σας αφήσω, ιδού μια "κατασκοπική" φωτό από τη φάση των ατελείωτων δοκιμών διάφορων ιδεών… Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 3, 2020 9:23:00 GMT 2
Χα-χα! Άλλος ένας που αναγκάζεται λόγω διαστάσεων να φωτογραφίζει στο πάτωμα! Όσο για τα άβαφτα κομμάτια, σε κατανοώ - αν και τελευταία έχω αλλάξει συμπεριφορά - αλλά και άτριφτες οι ραφές βρε παιδί μου... Ιδίως όταν πρόκειται για ένα είδος κινητήρα που δεν το βλέπουμε συχνά. Και για να σταματήσω τη γκρίνια: Οι πίροι για το στερέωμα των πλαϊνών της καμπίνας αριστοτεχνικοί! Καλή συνέχεια και περιμένουμε τις πατέντες!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 3, 2020 11:00:44 GMT 2
Είναι πράγματι τεράστιο, Νεκ. Ανυπομονώ να το δω και από κοντά Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by czt on Jun 3, 2020 11:35:48 GMT 2
Είναι πράγματι τεράστιο, Νεκ. Ανυπομονώ να το δω και από κοντά Καλή συνέχεια Κανονισε συναντηση
Νεκ φοβερη δουλεια συν οτι τα κομματια ειναι απειρα περιττές εργασιες σωστα ειναι να παραλείπονται φυσικα ο αντμιν θα με κυνηγήσει αλλα θα του φαω το φαι χαχα
|
|