|
Post by nektarios on May 8, 2021 18:08:16 GMT 2
Αγαπητέ αρχηγέ, ένας ένδοξος στρατηγός που έχει γίνει 90 ετών και πλέον δυσκολεύεται να σηκωθεί από την καρέκλα ρου, δεν παύει να είναι ένας ένδοξος στρατηγός!.. 😉 Περαστικά, φίλε! Εύχομαι ταχύτατη αποκατάσταση και εντυπωσιακό come back! 🙂
|
|
|
Post by alex78 on May 8, 2021 20:16:37 GMT 2
Περαστικά Γιώργο, υπομονή θέλει φίλε... Και εγώ την Δευτέρα πάω για 2η Fhizer, λογικά θα ανεβάσω κάποια δέκατα για 1-2 μέρες, εμάς στους ''Φαιζεράδες'' βλέπεις μας βγάζει τα όποια συμπτώματα στο δεύτερο....
|
|
|
Post by gtziaf on May 9, 2021 12:21:09 GMT 2
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Δεν είναι από το εμβόλιο... Ιατρικό ανακοινωθέν, το βράδυ με το update της F1 GTR, να μην σπαμάρουμε άλλο του ΝΕΚ. Καλή συνέχεια φίλε μου, περιμένουμε τα επόμενα στάδια με ενδιαφέρον
|
|
|
Post by nektarios on Jul 8, 2021 18:59:44 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Συνέχεια της περιπέτειας… Στις πλαϊνές πλευρές (τεράστιες και διάτρητες…) τοποθετήθηκαν 6 μεταλλικοί πείροι που βοηθούν στην εύκολη και επακριβή τοποθέτηση αλλά και τα άπειρα dry fits…. Η πίσω πλευρά τού οχήματος ανακατασκευάστηκε πλήρως… Το πίσω τελείωμα του οχήματος διαπλατύνθηκε, υποτίθεται για να τοποθετηθούν οι απαραίτητες αεροεισαγωγές για τον κινητήρα, αλλά στην πραγματικότητα για πολύ πιο σημαντικούς λόγους, τους οποίους όμως θα δείτε… αργότερα! Παρά όμως το παραπάνω… τρισδιάστατο σκέρτσο, επειδή η όλη κατασκευή μού θύμιζε… κουτί παπουτσιών, έγιναν κάποιες «εικαστικές παρεμβάσεις» στις πλαϊνές πλευρές του οχήματος. Έτσι, με 2 κατά μήκος γραμμές (με το scriber) οι πλαϊνές πλευρές χωρίστηκαν σε 3 «ζώνες» (σασί, καμπίνες οδήγησης & διαβίωσης, ωφέλιμος χώρος επάνω από το ταβάνι), ενώ τα τοιχώματα της επάνω «ζώνης» απέκτησαν ελαφρά κλίση προς τα μέσα. (Εδώ δεν υπάρχουν φωτό, ωστόσο οι διαφορές είναι εύκολα ορατές σε παρακάτω φωτογραφίες) Ανοίχθηκαν οι 2 καταπακτές πρόσβασης στην οροφή. Για την ακρίβεια, η μια μετακινήθηκε σε εντελώς άλλη θέση, επειδή η αρχική είχε ανοιχθεί σε εντελώς λάθος θέση, ενώ η άλλη μετακινήθηκε εν μέρει, επειδή η αρχική είχε ανοιχθεί σε εν μέρει λάθος θέση… Τέλος, ανοίχθηκαν μερικά ακόμη παράθυρα στις πλαϊνές πλευρές τής καμπίνας διαβίωσης, ώστε να γίνει πιο... ευήλιος. Εδώ όμως σταματώ, για να μη γίνει πολύ εκτεταμένο και κουραστικό το update, και οι λοιπές εργασίες στην «περιοχή» της καμπίνας οδήγησης θα παρουσιαστούν στο επόμενο update, που ελπίζω ότι δεν θα αργήσει όσο αυτό… Ευχαριστώ πού όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας! Καλή συνέχεια καλοκαιριού!
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 9, 2021 12:08:54 GMT 2
Αυτό με τα "εν μέρει" και "εντελώς" σε άλλη θέση ακούγεται σαν να έχεις κάτι το συγκεκριμένο που αναπαριστάς και όχι ένα κατά φαντασίαν mobilhome... Για εξήγα! Όπως και να 'χει, μπόλικη δουλειά που αρχίζει και δίνει μια εικόνα του συνόλου. Περιμένουμε ανυπόμονα την συνέχεια που την εύχομαι καλή!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 9, 2021 22:49:56 GMT 2
Ψάξε, ψάξε, δε θα το βρεις! 😀 γιατί απλά δεν υπάρχει... 😉 Όσο για τη μετατόπιση των θυρίδων, δεν υπάρχει καμία... συνωμοσία. 🙂 Απλώς, στη μια περίπτωση η θυρίδα τοποθετήθηκε από προσωπικό λανθασμένο σχεδιασμό σε εντελώς άσχετο σημείο, ενώ στην άλλη περίπτωση ο σχεδιασμός ήταν σωστός αλλά στη συνέχεια τροποποιήθηκε, όπως έχει συμβεί σε σχεδόν κάθε απειροελάχιστο σημείο τής όλης κατασκευής...
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 10, 2021 8:17:27 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Jul 10, 2021 12:46:53 GMT 2
Φίλε, αυτό που είναι απίστευτο είναι ο χρόνος και ο κόπος που έχω αφιερώσει, έχοντας ουσιαστικά παρατήσει οποιαδήποτε άλλη μοντελιστική δραστηριότητα εδώ και 6 μήνες (και αρκετούς ακόμη τον προηγούμενο χειμώνα...). 😟 Άσε που όταν σκέφτομαι οτι όλα αυτά χρειάζονται επίσης βάψιμο, γυάλισμα και φινίρισμα, με πιάνει ίλιγγος... 😬 Ελπίζω τουλάχιστον στο τέλος να έχουμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα... 🤔 Ευχαριστώ για το θετικό σχόλιο!
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 12, 2021 18:42:03 GMT 2
Πω πω φίλε, πολύ δουλειά, απίστευτη υπομονή και επιμονή. Μακάρι όλα να πάνε καλά και το τελικό αποτέλεσμα να σε ικανοποιήσει και να το θαυμάσουμε και εμείς! Καλή συνέχεια! ΥΣ. Τα evergreen πρέπει να τα αγοράζεις με το κιλό από ότι βλέπω!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 13, 2021 11:20:23 GMT 2
Όχι με το κιλό αλλά με το τετραγωνικό μέτρο! 🙂 (Έχω αναρτήσει μια σχετική φωτό στο τέλος τής δεύτερης σελίδας. Το φύλλο εκείνο είναι 2 τετραγωνικά... και πάχους 2 χιλιοστών...). Ευτυχώς δεν είναι της Evergreen, γιατί θα είχα πτωχεύσει! 😀 Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 13, 2021 12:02:29 GMT 2
Όχι με το κιλό αλλά με το τετραγωνικό μέτρο! 🙂 (Έχω αναρτήσει μια σχετική φωτό στο τέλος τής δεύτερης σελίδας. Το φύλλο εκείνο είναι 2 τετραγωνικά... και πάχους 2 χιλιοστών...). Ευτυχώς δεν είναι της Evergreen, γιατί θα είχα πτωχεύσει! 😀 Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Δεν την θυμόμουν την φωτό! Σε τι μαγαζί βρήκες αυτό το φύλλο πλαστικού, θα πρέπει να είναι και πολύ οικονομικό σε σχέση με τα γνωστά evergreen ή τα plastruct;
|
|
|
Post by nektarios on Jul 13, 2021 12:52:06 GMT 2
Άσε, φίλε, ήταν δώρο εξ ουρανού! Το βρήκα σε ένα κατάστημα με είδη σχεδίου, που κι εκείνοι το βρήκαν καταχωνιασμένο στην αποθήκη τους, μόνο και μόνο επειδή ο υπάλληλος τον οποίο ρώτησα έτυχε να θυμηθεί οτι κάποτε είχε δει ένα τελευταίο κομμάτι, που είχε ξεμείνει επειδή σε κάποια σημεία του είχε φθορές, και συνεπώς δεν το ήθελε κανένας... 😉 "Αν έχεις τύχη διάβαινε", δηλαδή... 😀 Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα βολικό σαν υλικό, καθώς, εκτός από το ότι είναι πολύ χοντρό (2mm), επιπλέον δεν είναι και το "κλασσικό" στυρένιο που κολλάει με μοντελιστική κόλλα, είναι πολύ πιο σκληρό και επιρρεπές σε σπασίματα, και επιπλέον απαιτείται υποχρεωτικά κυανοακρυλική... Όμως "στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι", 😀 πορευόμαστε με ό,τι έχουμε... Τουλάχιστον είναι δυνατό υλικό, ενώ δεν χρειάζονται ενώματα στις μεγάλες επιφάνειες της κατασκευής (πλαϊνές πλευρές κ.λπ). 😉 Όσο για το τελικό αποτέλεσμα, το περιμένω κι εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον!.. 😀
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 13, 2021 18:03:47 GMT 2
Αφού σε βόλεψε φίλε μια χαρά! Καλή συνέχεια!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jul 14, 2021 17:33:43 GMT 2
Παρακολουθώ από την αρχή την κατασκευή/ μετατροπή του Simba με αρκετό ενδιαφέρον Νεκτάριε. Έχω μείνει άφωνος από τις πατέντες που ετοιμάζεις και τις υπερκατασκευές του οχήματος. Δεν σου κρύβω από τις γενικές φωτογραφίες παραπάνω είχα πει στον εαυτό μου πως είναι υπερβολή, βγαίνει πολύ ψηλό, εχει τεράστια ελαστικά και δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει κάτι παρόμοιο που να κυκλοφορεί στους δρόμους. Μάλλον ο τύπος το πάει για what if κατασκευή. Αλλά......... Αυτό που είδα με τα μάτια μου εχθές το βράδυ έξω από την Κυπαρισσία ήταν από άλλο πλανήτη!!!! Ένα Simba στεκόταν στην παραλία Καλό Νερό Μεσσηνίας ενός μερακλή Γερμανού φίλου μας που το είχε μετατρέψει σε κινητό σπίτι. Ένα ολόλευκο φορτηγό με αρκετές φθορές στο χρώμα περιμετρικά του γεμάτο παράθυρα και κουρτινάκια. Η μόνη διαφορά με το δικό σου είναι πως αυτό δεν είχε τίποτα πάνω από την καμπίνα. Όλο το οίκημα ήταν πίσω από αυτήν και ήταν λίγο πιο υπερυψωμένο από την ευθεία της. Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτογραφία να στην στείλω αλλά έχει μείνει η εικόνα αυτή για πάντα στο μυαλό μου. Τα αναφέρω όλα αυτά για να σου δώσω κουράγιο και θάρρος στην κατασκευή σου διότι είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα που πρέπει να ξοδέψεις αρκετές ώρες στον πάγκο σου. Καλή συνεχεία στο Simba φίλε μου και περιμένω, όπως όλοι, την συνέχεια. 🙂🙂🙂 Υ.Γ. Απορώ το ποσό θα καίει αυτό το θηρίο!!!!!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 14, 2021 22:22:47 GMT 2
Έλα ρε συ, είναι δυνατόν; Δηλαδή κάποιος είχε στ' αλήθεια τόση πολλή μούρλα ώστε να κάνει κάτι τέτοιο; 😯😯😯 Εμένα βέβαια με βολεύει, αφού αποδεικνύει το πραγματοποιήσιμο τής ιδέας μου. 😉 Αν είχες βγάλει και μερικές φωτό θα ήταν τέλεια, αλλά δεν πειράζει, θα χρησιμοποιήσω λίγο παραπάνω τη φαντασία μου. 🙂 Όσο για το τι θα καίει το τέρας, φαντάσου ότι μιλάμε για κινητήρα 31.400 κυβικών, με απόδοση 1.250 ίππων και τελική ταχύτητα 125 χ.α.ώ!...
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jul 16, 2021 3:27:10 GMT 2
Την έκανα την προσπάθεια Νεκτάριε, το επόμενο πρωί με το φως της ημέρας, αλλά είχε φύγει από το σημείο. Δυστυχώς δεν.... Το συμπέρασμα είναι πως παρόμοια οχήματα υπάρχουν όποτε μην σταματάς..... Θα περιμένω το επόμενο update
|
|