|
Post by Φάνης on May 27, 2020 18:37:07 GMT 2
Μπράβο Σπύρο! Πολύ όμορφο το γυάλισμα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by kyriakos on May 27, 2020 20:40:30 GMT 2
Μπράβο Σπύρο μου αρέσει πολύ το γυάλισμα σου !!! Καλή συνέχεια εύχομαι!
|
|
|
Post by ViL27 on May 27, 2020 23:06:06 GMT 2
Ευχαριστω πολυ παιδια!καλο βραδυ!
|
|
|
Post by alex78 on May 27, 2020 23:09:41 GMT 2
Εκθαμβωτικό γυάλισμα Σπύρο, μπράβο φίλε!!!
|
|
|
Post by ViL27 on May 28, 2020 6:24:35 GMT 2
Σε ευχαριστω πολυ Αλεξ!
|
|
|
Post by czt on May 28, 2020 21:59:32 GMT 2
πολυ ωραιο το γυαλισμα βλεπεις και το χαμογελο σου
|
|
|
Post by gtziaf on May 29, 2020 8:01:56 GMT 2
Σπύρο, με χαρά βλέπω ότι οι κουβέντες μας αξιοποιήθηκαν στο έπακρο, με υπέροχα αποτελέσματα. Μπράβο και πάλι μπράβο, είμαι πραγματικά υπερήφανος. Καλημέρα
|
|
|
Post by ViL27 on May 29, 2020 9:33:35 GMT 2
Σπύρο, με χαρά βλέπω ότι οι κουβέντες μας αξιοποιήθηκαν στο έπακρο, με υπέροχα αποτελέσματα. Μπράβο και πάλι μπράβο, είμαι πραγματικά υπερήφανος. Καλημέρα Και μονο οτι ενας κορυφαιος μοντελιστης σαν εσενα Γιωργο περναει χρονο να με βοηθησει και να με συμβουλευσει ειναι τιμη μου και δειχνει πολλα και για την ποιοτητα του χαρακτηρα σου!Ευχαριστω! Κωνσταντινε ευχαριστω για τα καλα λογια! Καλημερα σε ολους
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 4, 2020 23:06:21 GMT 2
Καλησπερα σε ολους.Εχουν προχωρησει αρκετα πλεον οι εργασιες της 458 και λογικα μες στην επομενη βδομαδα θα εχει ολοκληρωθει.Το εσωτερικο ολοκληρωθηκε και απομενει να ξεσκονιστει λιγο και ισως να καθαριστει απο καποια υπολειμματα enamel απο το wash που εκανα στα panel lines.Το ταμπλο δυστυχως λογω του σχεδιου του ηταν πολυ δυσκολο να μασκαριστει για να περαστει το γκρι χρωμα,οποτε το εβαψα με πινελο,με μετριο μαλλον αποτελεσμα,αλλα σαν γενικη εικονα δεν δειχνει ασχημο.Τα διαφορα p.e. τοποθετηθηκαν,οπως και ζωνες ασφαλειας(το 'υφασμα' χρησιμοποιηθηκε απο προηγουμενη κατασκευη),και εγινε wash σε ταμπλο,πορτες και τιμονι.Τα καθισματα απλα εκανα scribing τις δυο κεντρικες λωριδες,χωρις να προχωρησω σε wash καθως φοβηθηκα οτι το χρωμα θα ακολουθησει τις υπολοιπες γραμμες του καθισματος.Σε ολες τις sabbia επιφανειες επεσε semi gloss varnish Στην μπροστα μασκα δεν χρησιμοποιηθηκαν το σημα της Ρεβελ και το p.e. που επρεπε να εφαρμοσει επανω λογω λαθος κλιμακας(πολυ μεγαλα),και χρησιμοποιηθηκε p.e. σημα που προοριζονταν για τα καθισματα και δεν χρησιμοποιηθηκε,κολλημενο πανω σε καμμενο και κομμενο κομματι απο σπρου για να παρει σωστη θεση.Mesh απο προηγουμενη κατασκευη χρησιμοποιηθηκε αντι των οριακων σε μεγεθος p.e. για τις γριλιες.Δυσκολα τα πτερυγια στην τοποθετηση και χρηαιμοποιηθηκε και στοκος,ενω επεσε και ενα αχνο χερι 513 για μια ελαφρια γυαλαδα. Διαφορα p.e. τοποθετηθηκαν στο σωμα του αυτοκινητου και στο καπακι του κινητηρα,ενω τοποθετηθηκαν και κολληθηκαν με ταινια μασκαρισματος τα μπροστα φωτα λογω κακης εφαρμογης μεχρι να πιασει η pva κολλα Βαφτηκε και το πανω μερος του κινητηρα και βερνικωθηκε,αλλα μαλλον θελει λιγο γυαλισμα πριν την τοποθετηση των υπολοιπων p.e. Στο πισω μερος τωρα,τοποθετηθηκαν τα πισω φωτα,βαφτηκαν οι μαυρες επιφανειες(θα συμπληρωθουν λιγο με πινελο εκει που πρεπει) και τοποθετηθηκε το p.e. σημα της φερραρι που κανονικα πηγαινε μπροστ(δεν υπηρχε για πισω).Οσο αφορα τις p.e. γριλιες που εμπαιναν διπλα στα φωτα,δυσκολευτηκα πολυ να τις λυγισω και να τις φερω οπως πρεπει και διαπιστωσα οτι αυτο επρεπε να γινει πριν τη βαφη για να μην φθειρω το χρωμα,πραγμα που εγινε,οποτε εκανα ελαφρια ψεκασματακια χρωματος σε καποια σημεια καθως φανηκε πλαστικο.Οποτε η λυση στην οποια στραφηκα ηταν η τοποθετηση των χαλκομανιων,οι οποιες δεν ειναι και τελειως απογοητευτικες.Επισης μασκαριστηκαν και βαφτηκαν τα τζαμια(μπρος πισω με μασκες,πλαγια με χειροποιητες μασκες) Λιγες εργασιες ακομα και παμε για το πολυποθητο τελιωμα συντομα.Καλο βραδυ!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 5, 2020 5:48:36 GMT 2
Καλημερα σπυρο .....προχωρας φανταστικα ....το σαλονι υπεροχο και ολο το συνολο θα ειναι τελειο ...μπραβο
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 5, 2020 7:12:17 GMT 2
Πολύ καθαρή δουλειά Σπύρο, μπράβο! Μόνη ένσταση το "semi-gloss" στα καθίσματα που τελικά μοιάζει απλό "gloss". Γενικά έχω την εντύπωση ότι το semi-gloss έχει τις παραξενιές του και δεν μπορείς να προεξοφλήσεις το αποτέλεσμα χωρίς δοκιμή πάνω σε κουτάλι. Στις περιπτώσεις δερμάτινων καθισμάτων και επενδύσεων, αν το αρχικό χρώμα δεν είναι αφ' εαυτού ματ, εγώ περνάω ένα ελαφρύ χέρι ματ βερνίκι. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Jun 5, 2020 13:08:34 GMT 2
Σπυρο πολυ ωραιες οι εργασιες για το ταμπλο συμφωνω πιστευω μπορεις να το βελτιωσεις με πινελο 00000 και αρκετη προσοχη απο την αλλη δεν θα πολυ φενεταιαρα για να γλιτωσεις ταλαιπωρια κλπ αστο ετσι. οι υπολοιπες εργασιες πολυ ωραιες τα καθισματα μου αρεσαν αρκετα εχω θα εβαζα πανελ λαιν και σε αλλα σημεια. Το πανω κομματι παρα πολυ ωραιο. Τωρα ομως εχω μια ερωτηση το σεμι γκλος βερνικι που χρησιμποιησες ποιας εταιρεια ειναι ? Επισης μονο λιγο τα καθισματα γυαλιζουν αλλα δεν φαινεται ασχημο. Προσωπικα εχω να πω ενα μεγαλο μπραβο για το πολυ ωραιο αποτελεσμα!!!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 5, 2020 13:09:49 GMT 2
Μιχαλη,Κωνσταντινε ευχαριστω πολυ!Ματ ηταν το Sabbia Κωνσταντινε,αλλα τελικα γυαλισε παραπανω απ οτι επρεπε μετα το βερνικι
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 5, 2020 14:42:20 GMT 2
Σπυρο πολυ ωραιες οι εργασιες για το ταμπλο συμφωνω πιστευω μπορεις να το βελτιωσεις με πινελο 00000 και αρκετη προσοχη απο την αλλη δεν θα πολυ φενεταιαρα για να γλιτωσεις ταλαιπωρια κλπ αστο ετσι. οι υπολοιπες εργασιες πολυ ωραιες τα καθισματα μου αρεσαν αρκετα εχω θα εβαζα πανελ λαιν και σε αλλα σημεια. Το πανω κομματι παρα πολυ ωραιο. Τωρα ομως εχω μια ερωτηση το σεμι γκλος βερνικι που χρησιμποιησες ποιας εταιρεια ειναι ? Επισης μονο λιγο τα καθισματα γυαλιζουν αλλα δεν φαινεται ασχημο. Προσωπικα εχω να πω ενα μεγαλο μπραβο για το πολυ ωραιο αποτελεσμα!!! Κωνσταντινε ευχαριστω για τις παρατηρησεις και τα καλα λογια!Το βερνικι ειναι το satin varnish της vallejo.Σκεφτηκα να κανω scribe και w wash ολη την γραμμωση των καθισματων,αλλα θα εβγαινε ενα υπερφορτωμενο και πολυπλοκο σχεδιο κατα τη γνωμη μου
|
|
|
Post by czt on Jun 5, 2020 15:43:30 GMT 2
Σπυρο πολυ ωραιες οι εργασιες για το ταμπλο συμφωνω πιστευω μπορεις να το βελτιωσεις με πινελο 00000 και αρκετη προσοχη απο την αλλη δεν θα πολυ φενεταιαρα για να γλιτωσεις ταλαιπωρια κλπ αστο ετσι. οι υπολοιπες εργασιες πολυ ωραιες τα καθισματα μου αρεσαν αρκετα εχω θα εβαζα πανελ λαιν και σε αλλα σημεια. Το πανω κομματι παρα πολυ ωραιο. Τωρα ομως εχω μια ερωτηση το σεμι γκλος βερνικι που χρησιμποιησες ποιας εταιρεια ειναι ? Επισης μονο λιγο τα καθισματα γυαλιζουν αλλα δεν φαινεται ασχημο. Προσωπικα εχω να πω ενα μεγαλο μπραβο για το πολυ ωραιο αποτελεσμα!!! Κωνσταντινε ευχαριστω για τις παρατηρησεις και τα καλα λογια!Το βερνικι ειναι το satin varnish της vallejo.Σκεφτηκα να κανω scribe και w wash ολη την γραμμωση των καθισματων,αλλα θα εβγαινε ενα υπερφορτωμενο και πολυπλοκο σχεδιο κατα τη γνωμη μου Η ιδεα με το σκραιμπ πολυ καλη θα την εφαρμοσο στο καλοκαιρινο γβ! Για το υπερφορτωμένο εγω θα ελεγα μπορει αλλα δεν θα συσμφωνησω τοσο τωρα για το βερνικι για δες μια καλη λυση για εμενα που τη χρησιμοποιώ αρκερτα για ματ και σεμι ειναι της winsdor & newton το σπρευ χρησιμοποιω πολυ ευχαριστημενος ειμαι και θα το προτεινα να το χρησιμοποιησεις. Ωραια και η βαγιεχο αλλα πιστευω οτι εχει εξιδικευση για τα χρωματα της να δουλευει καλα (αποψη μου και σεναριο γιατι δεν εχω κανει και δει ολα τα αποτελεσματα απο αντιδρασεις κλπ) Παντως το αποτελεσμα ειναι παρα πολυ ωραιο!!!!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 5, 2020 17:44:21 GMT 2
Ωραιότατο αποτέλεσμα Σπύρο, δούλεψες ''μάσκες'' στα τζάμια? Κσλό και απροβλημάτιστο φινάλε φίλε.
|
|