|
Post by alex78 on May 11, 2020 23:30:27 GMT 2
Υπέροχο βερνίκωμα Σπύρο, όπως και οι ζάντες μια χαρά δείχνουν, αλήθεια με ποιό gold τις έβαψες? Άν τις περνούσες με ένα brass ίσως να είχες το αποτέλεσμα που αναζητούσες...?
|
|
|
Post by ViL27 on May 12, 2020 0:14:36 GMT 2
Υπέροχο βερνίκωμα Σπύρο, όπως και οι ζάντες μια χαρά δείχνουν, αλήθεια με ποιό gold τις έβαψες? Άν τις περνούσες με ένα brass ίσως να είχες το αποτέλεσμα που αναζητούσες...? Θενκς Αλεξ!!Τις εβαψα με το subaru wheels gold της ζερο και παροτι ειναι πιο light απ οτι περιμενα,αυτο το βλεπω ως καλυτερο τελικα,δινει νομιζω εναν πιο εκλεπτυσμενο τονο στην κατασκευη απ οτι θα εδινε ενα εντονο χρυσο
|
|
|
Post by alex78 on May 12, 2020 0:19:37 GMT 2
Θενκς Αλεξ!!Τις εβαψα με το subaru wheels gold της ζερο και παροτι ειναι πιο light απ οτι περιμενα,αυτο το βλεπω ως καλυτερο τελικα,δινει νομιζω εναν πιο εκλεπτυσμενο τονο στην κατασκευη απ οτι θα εδινε ενα εντονο χρυσο
Αυτό ακριβώς Σπύρο, δείχνουν πραγματικά super, αν ήθελες κάτι πιό έντονο ίσως να πήγαινες σε κάποιο brass, αλλά τώρα νομίζω είσαι ok!
|
|
|
Post by czt on May 12, 2020 1:24:45 GMT 2
Εμένα προσωπικά μου αρέσει το χρωμα αν και το φοράνε τα μερκ τα τελευταία χρόνια επίσης οι ζάντες πολύ ωραίες!
|
|
|
Post by Φάνης on May 12, 2020 14:10:34 GMT 2
Σούπερ το βερνικι Σπύρο! Το ίδιο και οι ζάντες! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on May 12, 2020 16:00:16 GMT 2
Ευχαριστω πολυ παιδια!!
|
|
|
Post by ViL27 on May 12, 2020 17:08:50 GMT 2
Η Ιταλιδα ειναι και η πρωτη κατασκευη που χρησιμοποιω φλοκο,οποτε θα εκτιμουσα τις αποψεις σας,θετικες η αρνητικες,πανω στο αποτελεσμα.Ως βαση για το φλοκο χρησιμοποιηθηκε ξυλοκολλα
|
|
|
Post by Sakis on May 12, 2020 17:33:09 GMT 2
Οι φωτογραφίες πάντα δείχνουν το flocking πιο έντονο. Υποθέτω πως σίγουρα θα είναι καλύτερο από κοντά (όχι ότι δεν είναι ωραίο και τώρα). Μόνη συμβουλή που θα μπορούσα να δώσω είναι να το πασπαλίζεις μέσα από μια σίτα πάνω στην επιφάνεια αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να μην το πατάς και αφού τραβήξει λίγο να το χτυπήσεις ελαφρά να πέσουν τα υπολείμματα που δεν έχουν κολλήσει.
|
|
|
Post by alex78 on May 12, 2020 17:54:47 GMT 2
Πολύ καλή προσπάθεια και ωραίο αποτέλεσμα, μπράβο Σπύρο! Χρησιμοποίησες τον φλόκο που σχολίασες στο fb....? Στα ''Tips'' του φόρουμ θα βρείς ένα πολύ κατατοπιστικό δεκάλογο του Γιώργου. scalewheels-gr.com/thread/199/flocking
|
|
|
Post by ViL27 on May 12, 2020 18:02:22 GMT 2
Σε ευχαριστω Σακη.Η αληθεια ειναι οτι εκανα δυο περασματα φλοκο καθως το πρωτο μου αφηνε μικρα κενα,ισως δεν ειχα βαλει αρκετη κολλα,οποτε για να περασω το δευτερο χερι πατησα κολλα με το πινελο πανω στο πρωτο χερι.Τα υπολοιπα τα εκανα οπως ειπες,δλδ χρησιμοποιησα σιτα κ δεν πατησα το τελευταιο χερι απο πανω κ μετα τιναξα χτυπωντας με το δαχτυλο μου απο την κατω μερια
|
|
|
Post by ViL27 on May 12, 2020 18:04:08 GMT 2
Ευχαριστω Αλεξ,ναι αυτο χρησιμοποιησα,το anthrazite της scale productions.θα τσεκαρω και το λινκ😉
|
|
|
Post by konstantinf on May 12, 2020 18:52:28 GMT 2
Αν ο Αλέξης αναφέρεται σε εμένα και με θεωρεί ειδικό στα σπρέι, έχω να πω, ότι παρόλο που έχω και της Humbrol και της Tamiya δεν έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα κανένα από τα δύο... Συνήθως, στα αυτοκίνητα εποχής που με απασχολούν, δεν υπάρχει πολύ χρυσό, παρά μόνο σε μερικά κομμάτια από μπρούντζο (μικρές στρόφιγγες κλπ.). Αυτά τα βάφω με πινέλο, είτε Χ12 είτε Gunze H9. Οπότε τζίφος η ερώτηση... Και ούτως ή άλλως, too late!
|
|
|
Post by ViL27 on May 12, 2020 19:05:55 GMT 2
Αν ο Αλέξης αναφέρεται σε εμένα και με θεωρεί ειδικό στα σπρέι, έχω να πω, ότι παρόλο που έχω και της Humbrol και της Tamiya δεν έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα κανένα από τα δύο... Συνήθως, στα αυτοκίνητα εποχής που με απασχολούν, δεν υπάρχει πολύ χρυσό, παρά μόνο σε μερικά κομμάτια από μπρούντζο (μικρές στρόφιγγες κλπ.). Αυτά τα βάφω με πινέλο, είτε Χ12 είτε Gunze H9. Οπότε τζίφος η ερώτηση... Και ούτως ή άλλως, too late! Το χρυσο humbrol το εχω χρησιμοποιησει αρκετα,οποτε ηξερα οτι θα περιμενω ενα κανονικο σχετικα εντονο χρυσο.Της zero δεν το ειχα χρησιμοποιησει αλλα ειμαι χαρουμενος γι αυτο γιατι εν τελει μου εδωσε ενα πιο classy αποτελεσμα!Εδω που τα λεμε Κωνσταντινε δικιο εχεις νομιζω στην εποχη των θεματων σου δεν επαιζε χρυσο σε ζαντες
|
|
|
Post by Φάνης on May 13, 2020 7:53:10 GMT 2
Τa flocking powder της Scale Productions χρησιμοποιώ και εγώ Σπύρο στα 24αρια μου. Οπως λεει και ο Κωνσταντίνος, συνήθως όλα τα flocking powder ειναι εκτός κλίμακας σε 24αρια και μικρότερα, αλλά είναι καλύτερα από το να μην χρησιμοποιηθει κάτι για την αναπαράσταση της μοκέτας, αν δεν είναι τελείως εκτός κλίμακας. Μόλις βάλεις τα καθίσματα και ολοκληρώσεις την μπανιέρα θα δείξει πολύ καλύτερο. Εγώ, για βάση χρησιμοποιώ είτε enamel χρώμα πάνω-κάτω στο χρώμα του flocking powder είτε enamel gloss βερνίκι, συνήθως το X-22 της Tamiya, και χρησιμοποιώ σουρωτήρι όπως ανέφερε ο Σάκη;.
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on May 13, 2020 8:54:15 GMT 2
Ωραία τα βαψίματα, Σπύρο. Για να φέρεις το φλόκο πιο κοντά στην κλίμακα, μπορείς να τον βάφεις από πάνω (ναι βάφονται) με την απόχρωση που θέλεις. Το χρώμα "μαιραίνει" λίγο τον φλόκο και τον ομογενοποιεί, έτσι δείχνει καλύτερος. Καλημέρα
|
|
|
Post by czt on May 13, 2020 9:41:40 GMT 2
Πολύ ωραίος ο φλοκος πάντα δίνει πόντους ! Καλή απόδοση οπτικά έχει!
|
|