|
Post by ViL27 on May 4, 2020 11:08:54 GMT 2
Μετα την ολοκληρωση 5 οχηματων μεσα στην καραντινα,η διψα παραμενει μεγαλη! Ετσι περναω στο επομενο οχημα,του οποιου η κατασκευη θα κινηθει σιγουρα σε πιο αργους ρυθμους λογω κοινωνικοποιησης,δουλειας και το οτι θα βγω στην αγορα με την γυναικα για αγορα επιπλων για το καινουριο σπιτι. Το οχημα δεν χρειαζεται πολλες συστασεις!Ειναι η Ferrari 458 Italia,ενα κατα τη γνωμη μου απο τα πιο ομορφα αυτοκινητα την νεας χιλιετιας για τηνFerrari.Σχεδιασμενη απο τον Pininfarina,εμεινε στην παραγωγη 6 χρονια(2009-2015).Η κινηση στους πισω τροχους φυσικα απο εναν V8 4.500cc και 570hp,αποκλειστικα μεσω ενος 7ταχυτου ημιαυτοματου κιβωτιου διπλου συμπλεκτη με paddles πισω απ το τιμονι.Η παραγωγη μετρησε πανω απο 15.000 οχηματα,καθιστωντας την πολυ εμπορικη. Το κιτ ειναι της Revell στην 1:24 και αγοραστηκε απο τον ηγετη μας,Γιωργο Τζιαφα😉Ετσι νιωθω μια εξτρα πιεση να μην τον απογοητευσω!Μαζι με το αγορασα και τα Photo etch της Hobbydesign και πηρα και δωρακι απ τον Γιωργο window masks! Στα της κατασκευης,η Ferrari θα βαφτει σε ενα ιδιαιτερο χρωμα,το jewell green,το οποιο ηταν ερωτας με την πρωτη ματια και το πηρα ειδικα για την 458. Χρωματα ζαντων και εσωτερικου δεν εχω αποφασισει ακομα οποτε ολες οι προτασεις ευπροσδεκτες! Photo etch θα χρησιμοποιησω για πρωτη φορα(εκτος καποιων που υπηρχαν στην Deltona της Hasegawa),οποτε θα εκτιμουσα τις συμβουλες για την τοποθετηση,το κολλημα και το βαψιμο τους.Επισης για πρωτη φορα θα χρησιμοποιησω και το 513 της gunze,οποτε και εκει θα χρειαστω συμβουλες! Οι πρωτες προεργασιες εχουν γινει,καθως λογω ευχερειας στη δουλεια μου οι προεργασιες γινονται παντα εκει για να κερδισω χρονο!Ετσι ηδη εχουν εμβαθυνθει τα panel lines και εχουν σβηστει τα mould lines και εχει γυαλιστει με 800αρι ντουκοχαρτο το αμαξωμα.επισης πολλα απο τα κομματια εχουν κοπει και λειανθει.Ακολουθει ασταρι στο αμαξωμα
|
|
|
Post by mikys2019 on May 4, 2020 11:57:02 GMT 2
Καλημερα ..τελειο γουστο ,αψογος ..προχωρα .
|
|
|
Post by Φάνης on May 4, 2020 14:54:00 GMT 2
Καλή αρχή Σπύρο! Καλή επιλογή, και σίγουρα πολύ καλύτερο απο το κιτ της Fugimi! Το χρώμα δεν με ενθουσιάζει, αλλά περί ορέξεως....κολοκυθόπιτα!
|
|
|
Post by ViL27 on May 4, 2020 15:00:32 GMT 2
Καλή αρχή Σπύρο! Καλή επιλογή, και σίγουρα πολύ καλύτερο απο το κιτ της Fugimi! Το χρώμα δεν με ενθουσιάζει, αλλά περί ορέξεως....κολοκυθόπιτα! Τι να κανω ρε συ Φανη,δεν θελω να βαψω ολα τα Φερραρι μου σε ροσο κορσα θα κοκκινησει η μιση συλλογη στο τελος😂😂😂 εχεις προταση για χρωμα εσωτερικου και ζαντας?Πως σου φαινεται η χρυση ζαντα στην φωτο που εχει πανω το χρωμα?
|
|
|
Post by ViL27 on May 4, 2020 16:07:26 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2020 16:46:17 GMT 2
Ωραία προχωράει ήδη. Πολλά υποσχόμενο το κιτ αλλά και ο τρόπος δουλειάς σου, Σπύρο! Αλήθεια, αν δεν είμαι αδιάκριτος, τι είδους μέσες-άκρες είναι η εργασία σου που σου επιτρέπει να κάνεις εκεί τα προκαταρκτικά;;; Όλη μου τη ζωή έψαχνα κάτι τέτοιο... Και καλορίζικο το καινούργιο σπίτι και τα μελλοντικά έπιπλα!
|
|
|
Post by ViL27 on May 4, 2020 17:29:35 GMT 2
Ωραία προχωράει ήδη. Πολλά υποσχόμενο το κιτ αλλά και ο τρόπος δουλειάς σου, Σπύρο! Αλήθεια, αν δεν είμαι αδιάκριτος, τι είδους μέσες-άκρες είναι η εργασία σου που σου επιτρέπει να κάνεις εκεί τα προκαταρκτικά;;; Όλη μου τη ζωή έψαχνα κάτι τέτοιο... Και καλορίζικο το καινούργιο σπίτι και τα μελλοντικά έπιπλα! Ευχαριστω πολυ Κωνσταντινε με τιμανε τα λογια σου!Θελω και συμβουλες/παρατηρησεις βεβαια εχω πολλα να μαθω!Η δουλεια μου εχει σχεση με φυλαξη σε γραφειο με καμερες οποτε καταλαβαινεις,τα χερια ειναι ελευθερα και υπαρχει ησυχια αρκετες ωρες την βαρδια.Να σαι καλα εχει τρεξιμο τωρα σιγα σιγα που θα ανοιξουν τα μαγαζια!
|
|
|
Post by czt on May 4, 2020 17:48:04 GMT 2
Σπυρο σε βγαζω παρατσουκλι φλας ! Δε πιανεσαι με τιποτα πολυ γρηγορος και αποτελεσματικοσ! ωραιες εργασιες και ιδιαιτερο το χρωμα και στο τελος θα πω αν μου αρεσει γιατι παντα μετραει το συνολο. Για τις ζαντες χρυσο με μαυρο γκλοσ μαυρο μεσα προτείνω. Επισης το χρωμα του παγου ειναι ωραιο για φερραρι.
|
|
|
Post by ViL27 on May 4, 2020 17:58:29 GMT 2
Ειχα μεινει κανα 7μηνο εκτος μοντελισμου Κωστα και μου χε λειψει το αθλημα!Ειχα και πολυ χρονο τελευταια.Οι χρυσες ζαντες ισως ειναι η επικρατεστερη λυση αυτη τη στιγμη,εχω χρονο να το σκεφτω ακομα!Στο εσωτερικο νομιζω θα παω σε Sabbia παλι οπως στην Μερτσεντα,νομιζω ταιριαζει γαντι με το πρασινο
|
|
|
Post by gtziaf on May 4, 2020 18:27:52 GMT 2
Καλή επιτυχία, Σπύρο. Δεν σε προλαβαίνουμε
|
|
|
Post by alex78 on May 4, 2020 19:20:57 GMT 2
Καλή επιτυχία Σπύρο, πανέμορφη απόχρωση και βάψιμο φίλε, μπράβο που έφυγες από τα καθιερωμένα. Θα πρότεινα συνολικά να κινηθείς όπως ακριβώς το έχει η ZP, της ταιριάζει απίστευτα! Όπως είπε και ο Φάνης σαφώς σωστότερη επιλογή της Revell, της Fujimi αν θυμάμαι καλά έχει μερικά ''κουλά'' , όπως να δίνει ενσωματωμένα τα καθίσματα στο πάτωμα (αντίο flocking ) κλπ.... Άν παρατηρώ σωστά στην μεσαία φωτό, μήπως ήθελε μια υποψία τριμαρίσματος με χαρτόλιμα το επάνω μέρος του παραθύρου ....?
|
|
|
Post by ViL27 on May 4, 2020 20:02:31 GMT 2
Ευχαριστω παιδια!Αλεξ λες οπως η ZP για τις ζαντες μονο η και για το κοκκινο εσωτερικο?Με τη fujimi γενικα ειμαι τσακωμενος,οταν υπαρχει αλλη επιλογη την αποφευγω οπως ο διαολος το λιβανι!Εχω στοκ 30 κιτ και δεν εχω κανενα fujimi.Θα το τσεκαρω αυτο που λες για το παραθυρο,νομιζω εχεις δικιο
|
|
|
Post by alex78 on May 4, 2020 20:11:51 GMT 2
Σπύρο μπορεί να με γελούν τα μάτια μου και να σφάλω, καλού κακού ρίξτου εσύ όμως μια ματιά.... Ναι νομίζω ο συνδυασμός πράσινο μεταλλικό αμάξωμα / χρυσό ζαντικό / μπορντώ σαλόνι, απλά τα σπάει φίλε....!!!
|
|
|
Post by kyriakos on May 4, 2020 20:25:34 GMT 2
Πολύ ωραίο το πρότζεκτ σου φίλε μου κ απόψη μου μια από τις ωραιότερες Ferrari,για μένα τοπ είναι η λατρεμένη f40 όσα χρόνια κ να περάσουν.Μου αρέσει πολύ το χρώμα που διάλεξες είναι πολύ ιδιαίτερο σαν αποχρώση κ σύμφωνο για τις χρυσές ζάντες πιστεύω θα το απογείωση από άποψη κάτι extreme κ όχι σαν μια κλασική κόκκινη Ferrari.τωρα για το εσωτερικό περιμένω να δω τι θα πουν κ τα άλλα παιδιά με δυσκολευει λίγο... περιμένω με ανυπομονησία την συνέχεια!!
|
|
|
Post by ViL27 on May 4, 2020 20:39:15 GMT 2
Το χρυσο ζαντικο εκλεισε λοιπον,εχω δυο επιλογες στην αποχρωση Λογικα θα παω με zp βεβαια. Κυριακο συμφωνω απολυτα για την f40 φιλε,ειναι και στο στοκ μου by tamiya και εχει βγαλει και ο Γιωργος ο Τζιαφας βιντεακι την κατασκευη οποτε δεν θα την αργησω! Θα το σκεφτω λιγο ακομα για την αποχρωση του σαλονιου,Αλεξη αν εχεις κανα κωδικο στο μυαλο σου για το μπορντω,ειδικα απο gunze που εχω ευκολη προσβαση,πες μου. Ευχαριστω τους παντες για την ανταποκριση και το ενδιαφερον!
|
|
|
Post by alex78 on May 5, 2020 1:46:13 GMT 2
Το χρυσο ζαντικο εκλεισε λοιπον,εχω δυο επιλογες στην αποχρωση Λογικα θα παω με zp βεβαια. Και πολύ καλά θα κάνεις Σπύρο! Προσωπικά θεωρώ το χρυσό της Humbrol κάπως ''στριφνό'' χρώμα με αμφιλεγόμενη και ''θαμπή'' απόδοση. Να είχες το gold της Tamiya (spray) θα συζητούσαμε υπό άλλο πρίσμα καθότι πολύ ανώτερο . Όπως και να έχει περίμενε πρώτα και την απάντηση του Κωνσταντίνου που έχει σαφώς περισσότερη εμπειρία επί του θέματος. Επίσης μια ασφαλής επιλογή με τίμια απόδοση είναι και τα αντίστοιχα Alclad.... Θα το σκεφτω λιγο ακομα για την αποχρωση του σαλονιου,Αλεξη αν εχεις κανα κωδικο στο μυαλο σου για το μπορντω,ειδικα απο gunze που εχω ευκολη προσβαση,πες μου. Προσωπικά την πιό ταιριαστή απόχρωση νομίζω μου την βγάζει η ZP, τα δουλεύεις και κατά κόρον οπότε ναι, δαγκωτό φίλε.... Εναλλακτικά τώρα ίσως το Hull Red να έκανε και αυτό καλή δουλίτσα.... Όπως και να έχει η επιλογή είναι δική σου, οπότε καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξεις φίλε!
|
|