|
Post by alex78 on Mar 22, 2020 18:16:59 GMT 2
From 0 to 100 Alex... Καιρό είχαμε να σε δούμε έτσι... Χαλάλι και ο στεμματοειδής. Πολύ όμορφο θα γίνει. Πώς σκοπεύεις να βάψεις το ξύλινο πάτωμα; Καλή συνέχεια! Σ' ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Στόχος μου η τεχνική του Ανδρέα που θα αποπειραθώ να εφαρμόσω και στο ''ξύλινο'' ταμπλώ της Jaguar.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 22, 2020 18:19:34 GMT 2
Πολύ οργάνωση Άλεξ και όμορφη αρχή. Νά 'σαι καλά Γιώργο, σ' ευχαριστώ!
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 22, 2020 19:04:37 GMT 2
Αλεξ το ασταρι τις dupli color σου αρεσει ? (γιατι η χρηση ειναι για μεταλο )(Εμενα μου φανηκε χοντροκοκκο συγκριτικα με mr hobby ) και εαν ναι εχεις βρει τα συν κ τα πλην ?
|
|
|
Post by czt on Mar 22, 2020 19:08:08 GMT 2
Με αργά και σταθερά βήματα προχωράω. Μπήκαν τα φρένα, έγινε μια υποτυπώδη χάραξη στις δισκοπλακες τοποθετήθηκαν τα αμορτισέρ και διαφορα παρελκόμενα στο σασί. Καλή συνέχεια σε όλους σας. Καλή Κυριακή. Πολυ ωραια παει Αντωνη και πιστευω το αποτελεσμα θα ειναι φανταστικο Φανη καλος ηρθες !!! Ωραιο θεμα ελπιζω στο κοκκινο!!!! επειδη προσεχουμε ολοι θα μαζευομαστε εδω και συντομα σε κρασοτσιπουροκατασταση!!! Καλη νεα αρχη Αλεξ! Ωραιο θεμα και μια ερωτηση το φορτηγακι ειναι ιδιο με αυτο του μιγιαγκι? το εχεις ψαξει? ρωταω γιατι του μυαζει αρκετα
|
|
|
Post by alex78 on Mar 22, 2020 20:23:54 GMT 2
Αλεξ το ασταρι τις dupli color σου αρεσει ? (γιατι η χρηση ειναι για μεταλο )(Εμενα μου φανηκε χοντροκοκκο συγκριτικα με mr hobby ) και εαν ναι εχεις βρει τα συν κ τα πλην ? Μιά χαρά στρώνει και στο πλαστικό Μιχάλη. Όντως είναι πιό χοντρόκοκκο από τα λοιπά μοντελιστικά, αλλά έχει θαυμάσια καλυπτικότητα, ανθεκτικότατο και σαφώς οικονομικότερο (400 ml). Στα μείον η έντονη κσι βσριά μυρωδιά. Καλη νεα αρχη Αλεξ! Ωραιο θεμα και μια ερωτηση το φορτηγακι ειναι ιδιο με αυτο του μιγιαγκι? το εχεις ψαξει? ρωταω γιατι του μυαζει αρκετα Ευχαριστώ Κωστή! Μοιάζει αλλά δεν είναι. Πρόκειται για το Ford Super Deluxe Convertible του 1948. Μοντελιστικά ασχολήθηκε η Revell Αμερικής στην 1/25 φυσικά.
|
|
|
Post by czt on Mar 22, 2020 20:29:19 GMT 2
Αλεξ το ασταρι τις dupli color σου αρεσει ? (γιατι η χρηση ειναι για μεταλο )(Εμενα μου φανηκε χοντροκοκκο συγκριτικα με mr hobby ) και εαν ναι εχεις βρει τα συν κ τα πλην ? Μιά χαρά στρώνει και στο πλαστικό Μιχάλη. Όντως είναι πιό χοντρόκοκκο από τα λοιπά μοντελιστικά, αλλά έχει θαυμάσια καλυπτικότητα, ανθεκτικότατο και σαφώς οικονομικότερο (400 ml). Στα μείον η έντονη κσι βσριά μυρωδιά. Καλη νεα αρχη Αλεξ! Ωραιο θεμα και μια ερωτηση το φορτηγακι ειναι ιδιο με αυτο του μιγιαγκι? το εχεις ψαξει? ρωταω γιατι του μυαζει αρκετα Ευχαριστώ Κωστή! Μοιάζει αλλά δεν είναι. Πρόκειται για το Ford Super Deluxe Convertible του 1948. Μοντελιστικά ασχολήθηκε η Revell Αμερικής στην 1/25 φυσικά. Νομιζω ειχε και ενα τετοιο που εβαλε τον ντανιελ σαν να κανει μπριθ ιν μπριθ αουτ αλλα προσεξα και τις οδηγιες δεν ειναι αυτο .πρεπει να δω τη ταινια. Ο μιγιαγκι ειχε πολλα αυτοκινητα για αυτο και τα εδινε
|
|
|
Post by alex78 on Mar 22, 2020 20:40:54 GMT 2
Νομιζω ειχε και ενα τετοιο που εβαλε τον ντανιελ σαν να κανει μπριθ ιν μπριθ αουτ αλλα προσεξα και τις οδηγιες δεν ειναι αυτο .πρεπει να δω τη ταινια. Ο μιγιαγκι ειχε πολλα αυτοκινητα για αυτο και τα εδινε
Εδώ είσαι....
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 22, 2020 20:44:06 GMT 2
Στόχος μου η τεχνική του Ανδρέα που θα αποπειραθώ να εφαρμόσω και στο ''ξύλινο'' ταμπλώ της Jaguar. Πρόσεξε όμως: αν θυμάμαι καλά, η τεχνική του Ανδρέα είναι για γυαλιστερές επιφάνειες (όπως, πολύ σωστά, το ταμπλό της Jaguar). Το πάτωμα του φορτηγού είναι φθαρμένο ξύλο με σκλήθρες και σίγουρα όχι γυαλισμένο (ακόμα κι όταν βγαίνει από το εργοστάσιο - πόσο μάλλον τότε - είναι καθαρό μεν αλλά ακατέργαστο ξύλο...).
|
|
|
Post by czt on Mar 22, 2020 20:56:39 GMT 2
Νομιζω ειχε και ενα τετοιο που εβαλε τον ντανιελ σαν να κανει μπριθ ιν μπριθ αουτ αλλα προσεξα και τις οδηγιες δεν ειναι αυτο .πρεπει να δω τη ταινια. Ο μιγιαγκι ειχε πολλα αυτοκινητα για αυτο και τα εδινε
Εδώ είσαι....
ευχαριστω πολυ! αλεξ σαν
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Mar 22, 2020 21:24:52 GMT 2
Καλησπερα στους ελευθερους πολιορκημενους μοντελιστες Μπραβο σε ολους για την ορεξη που επιδεικνυετε με τα μοντελα σας Μια μικρη προοδος στο GT40. Χειροτεχνια στις ζωνες. Η Φουτζιμι δινει μεν τα ΡΕ, αλλα το τερματιζει στο υλικο των ζωνων και δινει μαυρη εκτυπωση στις οδηγιες για κοπτοραπτικη. Η πρωτη αντιδραση ειναι γουατ δε φ*(# αλλα α) εχουμε πολεμο και πολεμαμε με οτι εχουμε στο οπλοστασιο και β) τελικα απο σε σχεση με κατι ελεεινα υφασματα της Studio27 κλπ μια χαρα βγηκε και κολησε και με uhu . @Κωνσταντινο czt: εχω Ps4 με gt sport, αλλα οκ, χανουμε χρονο απο το μοντελισμο με τα κομπιουτερ και τα ουφο Ερωτηση προς Δημητρη diecast917K: αν επιτρεπεται ποιος ειναι ο εκτυπωτης ρητινης που χρησιμοποιεις και ποια η ρητινη; Ειμαι στο τσακ να προκαλεσω τη μηνιν της συζυγου και να παραγγειλω εναν phrozen sonic mini τωρα που ειμαι σπιτι και εχω ωρα να παιζω #ταμπουρωνομαστεσπιτι #βλεπουμεΠαπαφλεσσα
|
|
|
Post by Diecast917k on Mar 22, 2020 22:10:15 GMT 2
Ερωτηση προς Δημητρη diecast917K: αν επιτρεπεται ποιος ειναι ο εκτυπωτης ρητινης που χρησιμοποιεις και ποια η ρητινη; Ειμαι στο τσακ να προκαλεσω τη μηνιν της συζυγου και να παραγγειλω εναν phrozen sonic mini τωρα που ειμαι σπιτι και εχω ωρα να παιζω #ταμπουρωνομαστεσπιτι #βλεπουμεΠαπαφλεσσα Εμενα ο εκτυπωτης ειναι ο Anycubic Photon και η ρητινη ειναι της anycubic,απο το ebay και τα δυο. Ο Sonic ειναι φοβερο μηχανημα και σκεφτομαι να τον τσιμπησω μολις ερθει ευρωπη γιατι μεχρι τωρα μονο απο Κινα μπορεις να το παρεις και απο 200 ευρω που λεει το σαιτ φτανει σχεδον 300. Ακομα, ειναι καινουργιο προιον και συνηθως, οταν περασει λιγος καιρος, η δευτερη-τριτη φουρνια ερχεται με καποιες βελτιωσεις.
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 22, 2020 22:19:02 GMT 2
Παιδια μια ερωτηση προς ολους Χαλκομανιες εικοσαετιας εχουν πανω ενα πολυ ψιλο φιλμ διαφανο ...το οποιο διαλυεται πολυ ευκολα .. Υπαρχει ευκολος τροπος να βγει πριν τις βαλω στο νερο ?
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 22, 2020 22:48:16 GMT 2
Ερωτηση προς Δημητρη diecast917K: αν επιτρεπεται ποιος ειναι ο εκτυπωτης ρητινης που χρησιμοποιεις και ποια η ρητινη; Ειμαι στο τσακ να προκαλεσω τη μηνιν της συζυγου και να παραγγειλω εναν phrozen sonic mini τωρα που ειμαι σπιτι και εχω ωρα να παιζω #ταμπουρωνομαστεσπιτι #βλεπουμεΠαπαφλεσσα Εμενα ο εκτυπωτης ειναι ο Anycubic Photon και η ρητινη ειναι της anycubic,απο το ebay και τα δυο. Ο Sonic ειναι φοβερο μηχανημα και σκεφτομαι να τον τσιμπησω μολις ερθει ευρωπη γιατι μεχρι τωρα μονο απο Κινα μπορεις να το παρεις και απο 200 ευρω που λεει το σαιτ φτανει σχεδον 300. Ακομα, ειναι καινουργιο προιον και συνηθως, οταν περασει λιγος καιρος, η δευτερη-τριτη φουρνια ερχεται με καποιες βελτιωσεις. Δημήτρηδες γιατί τον phrozen sonic mini σε σχέση με τον Anycubic Photon SLA; Και εκτός από το site της phrozen που αλλού βρίσκεις τον sonic; Είχα αποφασίσει για τον Photon, πιθανόν τον dual z axis, αλλά με βάλατε σε σκέψεις. Ευχαριστώ
|
|
|
Post by Diecast917k on Mar 23, 2020 0:00:43 GMT 2
Εμενα ο εκτυπωτης ειναι ο Anycubic Photon και η ρητινη ειναι της anycubic,απο το ebay και τα δυο. Ο Sonic ειναι φοβερο μηχανημα και σκεφτομαι να τον τσιμπησω μολις ερθει ευρωπη γιατι μεχρι τωρα μονο απο Κινα μπορεις να το παρεις και απο 200 ευρω που λεει το σαιτ φτανει σχεδον 300. Ακομα, ειναι καινουργιο προιον και συνηθως, οταν περασει λιγος καιρος, η δευτερη-τριτη φουρνια ερχεται με καποιες βελτιωσεις. Δημήτρηδες γιατί τον phrozen sonic mini σε σχέση με τον Anycubic Photon SLA; Και εκτός από το site της phrozen που αλλού βρίσκεις τον sonic; Είχα αποφασίσει για τον Photon, πιθανόν τον dual z axis, αλλά με βάλατε σε σκέψεις. Ευχαριστώ O Photon και ο Photon S χρειαζονται απο 10-15 και 8-12 δευτερολεπτα αντιστοιχα για καθε στρωμα εκτυπωσης. Ο προφυλακτηρας που βλεπετε ηθελε στον Photon 3 ωρες περιπου. Στον Photon S θα ηθελε 2μιση ας πουμε. Στον Sonic mini θα ηθελε 1 ωρα! Αυτο ειναι το ατού του. Μπορει να κανει καθε στρωμα σε 1-3 δευτερολεπτα! Οσο για τον Photon S υπαρχουν λογοι να μην προτιμησει καποιος αυτον και εχουν να κανουν κυριως με το σαπορτ που υπαρχει και με τα προγραμματα που μπορεις να χρησιμοποιησεις για να κανεις το Slice που λεμε. Γενικα αν τον θες μονο για το Dual Z axis δεν αξιζει. Μπορεις να παρεις τον απλο Photon και με 100 ευρω να του βαλεις διπλο αξονα που πουλανε στο ebay. Αλλα αν δεν εχει θεμα απο μονος του δεν εχει καποιο νοημα. Στην τελικη ομως ολοι θα δωσουν φανταστικα αποτελεσματα και το πιο θετικο απο ολα ειναι το ποσο ευκολα τριβεται η ρητινη σε σχεση με το πλαστικο απο τους κλασσικους εκτυπωτες,κατι που συνηθως παραλειπεται απο τα reviews γιατι οι περισσοτεροι τα χρησιμοποιουν για μικρες φιγουρες που ο λογος που πηραν τον εκτυπωτη ειναι για να αποφευγουν το τριψιμο. Βεβαια πρεπει να τονισω οτι δεν ειναι παιχνιδι αυτοι οι εκτυπωτες,πρεπει να υπαρχει συστημα εξαερωσης η να δουλευει μακρια απο τον χωρο που ζειτε (σε κανα γκαραζ/υπογειο ιδανικα). Η ρητινη ειναι πολυ τοξικη και μυριζει εντονα κατα την διαρκεια της εκτυπωσης και ειναι πιθανο να προκαλεσει αλεργια σε καποιους. Ο,τι χρειαζεστε βεβαια με ρωτατε EDIT: Οσο αναφορά για το που βρισκεται ο Sonic mini,υπαρχει και σε ελληνικο σαιτ και σε ευρωπαικο αλλα εχει 370 και 400 αντιστοιχα,τιμη που θεωρω ειναι απλα εξαιτιας της καταστασης στην Κινα. Οταν με το καλο περασει η ολη φαση πιστευω μεχρι το καλοκαιρι να υπαρχει σε κανα ebay με πιο λογικη τιμη,οπως εγινε και με τον Photon που μεχρι πριν εναμιση χρονο ειχε 500 ευρω και τωρα τον βρισκεις με 200. Διαφορετικα στο σαιτ της phrozen ειναι η καλυτερη τιμη απλα δεν ξερω αν θα ερθει σε αποθηκη στην ευρωπη και μετα θα ερθει ελλαδα οποτε δεν θα χρειαστει να πληρωσουμε τελη η αν θα ερθει μπαμ ελλαδα και κανουν παρτι οι τελωνειακοι
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Mar 23, 2020 0:41:35 GMT 2
Στα οσα εγραψε ο Δημητρης, να προσθεσω οτι ο phrozen εχει μονοχρωμη οθονη lcd που θεωρητικα εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης. Στα αρνητικα, το δοχειο ρητινης ειναι πλαστικο και στο fb υπαρχουν μαρτυριες οτι αντιδρα με καποιες ρητινες. Ηδη πουλανε upgrade μεταλλικη, και υποτιθεται οτι στο μελλον θα ερχεται με τη μεταλλικη απο τη μανα του. Το μεγα προβλημα των ημερων ειναι οτι οι εκτυπωσεις καθαριζουν με οινοπνευμα που στις μερες μας σπανιζει
|
|
|
Post by Diecast917k on Mar 23, 2020 0:55:48 GMT 2
Το μεγα προβλημα των ημερων ειναι οτι οι εκτυπωσεις καθαριζουν με οινοπνευμα που στις μερες μας σπανιζει Χαχαχα οντως ισχυει!! Εγω παλι καλα ειχα παρει 3 μπουκαλια μπλε οινοπνευμα που κανουν δουλεια και ειμαι ησυχος! Εχω βεβαια και κατι λιτρα ισοπροπυλικη αλλα μονο για τον τελικο καθαρισμο.
|
|