|
Post by gtziaf on Sept 29, 2012 18:50:36 GMT 2
H TEXNIKH EINAI TOY ΑΝΔΡΕΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΤΗΣ. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μοντελιστές, Σήμερα θα σας παρουσιάσω κάποιες εργασίες που έγιναν στο εσωτερικό και ειδικότερα η κατασκευή του ξύλου στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και στις πόρτες. Αφού βάφτηκαν με αστάρι τα κομμάτια οι επιφάνειες που θα γινόντουσαν ξύλινες μασκαρίστηκαν και περάστηκαν μ'ενα wood brown ακρυλικό της gunze. Έγιναν τα νερά του ξύλου με σκούρο καφέ μάτ και στεγνό πινέλο... Κατόπιν πέρασα με clear πορτοκαλί ( δυο με τρία λεπτά χέρια) αυτές τις επιφάνειες. Όσο πιο πολλά χέρια περνάμε clear πορτοκαλί τόσο πιο σκούρο γίνεται το ξύλο μας... Μετά πέρασα βερνίκι σμάλτου Β-513 απο πάνω για να έχω μια προστασία απο τα ακρυλικά στα επόμενα μασκαρίσματα και έβγαλα τις ταινίες...
|
|
|
Post by alex78 on Dec 25, 2012 11:51:04 GMT 2
Ανδρέα σ'ευχαριστούμε, πολύ καλή τεχνική και επεξηγηματική παρουσίαση!! :respect: Μήπως θυμάσαι κωδικό του ''wood brown'' της Gunze? ''Clear orange'' σμάλτο ή ακρυλικό? (Λογικά ακρυλικό για να ψεκάζεις ύστερα το ''B-513'' που είναι σμάλτου, σωστά?) Ότι θυμάμαι χαίρομαι και γώ Χριστουγεννιάτικα....... ;D Αλέξης : :
|
|
|
Post by rous74 on Dec 25, 2012 21:16:52 GMT 2
Καλησπέρα Αλέξη,
Δεν θυμάμαι συγκεκριμένο κωδικό αλλά εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια σκούρα μπέζ απόχρωση σαν βάση, κάτι σαν το tan θα έλεγα. Απλά στην περίπτωση του wood brown που είναι πιο σκούρα η βάση τα νερά του ξύλου θα έχουν μικρότερη αντίθεση απ' ότι στο σκούρο μπέζ και θα χρειαστείς λιγότερα χέρια clear orange για να φτάσεις στην επιθυμητή απόχρωση.
Εγώ χρησιμοποιώ clear πορτοκαλί ακρυλικό και σφραγίζω με βερνίκι σμάλτου όπως σωστά μάντεψες !
|
|
|
Post by alex78 on Dec 25, 2012 21:30:00 GMT 2
Σ' ευχαριστώ Ανδρέα για τις πληροφορίες!! Να σου πώ την αλήθεια όταν το επιχειρήσω θα πάω στη δοκιμασμένη λύση του ''Tan''...... Αλέξης : :
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Dec 26, 2012 0:55:12 GMT 2
Πολύ καλό. Αυτό με το clear orange δεν μου είχε περάσει απο το μυαλό!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 30, 2012 21:16:16 GMT 2
Ανδρέα σε ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες την γνώση σου φίλε! Να είσαι καλά : :
|
|
|
Post by rous74 on Jan 1, 2013 17:32:12 GMT 2
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά !
Χαίρομαι που σας φάνηκε χρήσιμο και πιστεύω να βοηθήσει όσους θα θελήσουν να το δοκιμάσουν...
|
|
|
Post by alex78 on Apr 3, 2021 12:05:03 GMT 2
Επισήμανση: Η τεχνική που παραθέτεται στο παρακάτω βίντεο δεν είναι του Ανδρέα, απλά καταγράφεται εδώ για να μην ανοίγουμε άναρχα στο φόρουμ θέματα παρόμοιου ενδιαφέροντος.
www.youtube.com/watch?v=sUhWzsPRC-8
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 3, 2021 16:56:53 GMT 2
Πάνω στην ώρα ήρθε η υπενθύμιση... Θα το χρειαστώ για τα ξύλα της RR.
|
|