|
Post by mikys2019 on Apr 27, 2020 8:13:56 GMT 2
Στη μούρη το είδα. Με γελούν τα μάτια μου; Εδώ: καλημερα κωστα μου ....χαλκομανια ειναι κ ο βλακας ξεχασα να την περασω μπατονετα κ σηκωθηκε μονο η μουρη μπροστα απο το καπω ειναι μπογια ..
|
|
|
Post by Sakis on Apr 27, 2020 13:52:23 GMT 2
Μπράβο σε όλους σας! Εύγε Μιχάλη για τη δεύτερη νεότητά σου! Ελπίζω να ισχύει και για άλλους τομείς πέραν του μοντελισμού. Στη θέση σου θα περνούσα με πινελάκι ή μαρκαδόρο το σημείο που σκίστηκε η χαλκομανία με το νούμερο στη δεξιά πόρτα. Ειδάλλως το βάζεις στη βιτρίνα και πας στο επόμενο.
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 27, 2020 15:52:41 GMT 2
Το εχω περασει ....κ γω το ειδα στην φωτο ...κανει δουλεια η φωτο .. Σακη σε τι τομεις θελεις δευτερη νεοτητα ?
|
|
|
Post by Sakis on Apr 27, 2020 17:52:06 GMT 2
Όταν ξανανιώνεις είναι ευχάριστο οπότε πέραν του μοντελισμού ευχήθηκα και σε περαιτέρω τομείς. Τσέκαρε όποια κουτάκια επιθυμείς εσύ.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 27, 2020 20:13:34 GMT 2
Μπράβο Μιχάλη! ‘Oπως είπε και ο Σάκης, ξεκίνησε το επόμενο! Practice makes perfect!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 27, 2020 20:41:58 GMT 2
Αρχιζω κ τσεκαρω τσεκ να τελειωσει η καραντινα τσεκ να κατεβει η παρεα απο θεσσαλονικη αθηνα τσεκ να φαμε να πιουμε να γελασουμε τσεκ να μοντελαρουμε ολοι μαζι τσεκ να πειραξουμε τον Γιωργο τσεκ να εχουμε φυσικα μαζι μας τον Κωστα τον Φωσκολο (Τον παππου τις παρεας ) ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ?
|
|
|
Post by czt on Apr 27, 2020 22:14:38 GMT 2
Καλησπερα!Μια συντομη παρουσιαση σε ενα απο τα προτζεκτ που τρεχω τωρα,το Mitsubishi Lancer evo VI wrc του '99 με Tommi Makinen στο τιμονι φυσικα. Με αυτο το αυτοκινητο ο απομακρος φινλανδος κερδισε το 4ο συνεχομενο και τελευταιο πρωταθλημα του,εχοντας κυριους αντιπαλους τους σπουδαιους Kankkunen,Burns με Subaru και Sainz,Auriol με Corolla.Το πρωταθλημα κατασκευαστων ωστοσο κατεληξε στην subaru καθως ο 2ος οδηγος της Mitsubishi,ο Βελγος Freddy Loix,ηταν ανεπαρκης. Το κιτ της Tamiya,πλούσιο σε κομματια και λεπτομερειες κανει τα 20 ευρω περιπου που εδωσα να μοιαζουν αστειο ποσο. Στα της Κατασκευης τωρα,το αυτοκινητο Ασταρωθηκε Με ΑΚ Grey Primer,Βαφτηκε Με Λευκο Και Κοκκινο Της Zero.Αγνοησα Τις Χαλκομανιες Του Καπο Και Του Πισω Προφυλακτηρα ΓΙα Το Κοκκινο Χρωμα Και Μασκαρα Μονος Μου.Ομως Στο Τελειωμα Του Βαψιματος Μπουκωσε Ο Αερογραφος Και Πιτσιληστηκε Το Μοντελο Με Χρωμα,Οποτε Φορνε Και Παλι Απο Την Αρχη.Ευτυχως Το Φορνε Ξεβαφει Πολυ Πιο Ευκολα Οταν Δεν Εχει Πεσει Βερνικι.Αυτη Τη Φορα αποφασισα Να Μασκαρω Το Καπο Στο Σχημα Της Μαρλμπορο Καθως Μου Φανηκε Πιο Ομορφο.Εν Συνεχεια Χαλκομανιες Απροβληματιστα Μετα Απο Ενα Χερι Ακρυλικο Alclad Gloss.Απο Τα Υπολοιπα Κομματια Εχουν Ασταρωθει Ολα Και Εχουν Βαφτει Αρκετα,Σε ΕνΑ Κιτ Πλουσιο Σε Χρηση Χρωματων Τοσο Στο Εσωτερικο Οσο Και Στο Σασι.ακομ Αμφιταλαντευομαι Αν Θα Του Κανω Για Πρωτη μου Φορα Χωματινο Weathering ,Ακουω Αποψεις!Σορρυ Για Τα Κεφαλαια Αλλα Εχει Κολλησει Το Κινητο Μου Για Καποιο Λογο! Πολυ ωραιο θα συμφωνησω και εγω τελιωσε και ο πειραματισμος ειναι μαστ πιστευω! Χωμα , λασπη ,χιονι ? ιδου το ερωτημα!
|
|
|
Post by czt on Apr 27, 2020 22:24:19 GMT 2
Επιτελους μετα απο 20 χρονια τελειωσε το πρωτο μοντελο τις δευτερης νεοτητας μου Φυσικα εχετε ολο το μεριδιο ευθυνης τις κατασκευης με τις απαντησεις στις απειρες ερωτησεις μου .. εχουν αλλαξει παρα πολλα πραγματα στον κοσμο του μοντελισμου αλλα προς το χειροτερο αλλα προς το καλυτερο . Σας ευχαριστω απο την καρδια μου για την αμεριστη βοηθειας .. τωρα γυρναω με τα μουτρα στο αλπινακι .. και παλι σας ευχαριστω για ολα Μιχαλη μπραβο!!! Παρα πολυ ωραιο και πολυ καθαρη δουλεια!!!! Ελα να βλεπω και την αλπινα να γιαλιζει και θα φυσαει ακομα καλυτερα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 27, 2020 23:25:09 GMT 2
Φανη κ Κωνσταντινε σας ευχαριστω πολυ αλλα εχω παρα πολυ δρομο ακομα για να τρεχουν τα χερια μου .
|
|
|
Post by ViL27 on Apr 28, 2020 11:09:50 GMT 2
Czt φιλε χιονι δεν μας παιρνει γιατι ειμαστε στο rally της Νεας Ζηλανδιας!Οποτε μαλλον παμε για χωματακι!Ελπιζω να πιασω τουλαχιστον μια μετριοτητα στην πρωτη μου προσπαθεια για weathering και να μην καταστρεψω το μοντελο! Την καλημερα μου σε ολους και συνεχεια εργασιων στο οχημα που μονοπωλησε τα πρωταθληματα στο δευτερο μισο της δεκαετιας του '90.Το καπακι ολοκληρωθηκε,μαζι με το εσωτερικο και το πατωμα. Στα του εξωτερικου το αποτελεσμα ειναι επιεικως μετριο καθως λογω ελλειψης επιλογων χρησιμοποιησα το alclad aqua gloss.Πολυ orange peel,τριψιμο με 2000,4000,6000 και αλοιφες tamiya αλλα το αποτελεσμα δεν ειναι πολυ καθαρο και στερειται βαθους.Οποτε καλη ευκαιρια για weathering Το εσωτερικο και το πατωμα επισης ολοκληρωθηκαν με αρκετη λεπτομερεια.Το πατωμα 'λερωθηκε' φουλ με το γκρι panel line color της tamiya.Extra δεν χρησιμοποιησα οποτε το μελανο σημειο που συνηθως ειναι οι ασχημες ζωνες ασφαλειας ειναι εδω. Στο συνολο του το κιτ ειναι φανταστικο και το προτεινω ανεπιφυλακτα σε ολους.Εφαρμογες τελειες,πολλα κομματια και καλες χαλκομανιες σε προσιτη τιμη για ενα πανεμορφο πολυ ποθητο αγωνιστικο. Η κριτικη ειναι απολυτα ευπροσδεκτη να σημειωσω και ευχαριστω πολυ οσους σχολιαζουν!
|
|
|
Post by Sakis on Apr 28, 2020 11:17:36 GMT 2
Η πρόοδός σου δείχνει καλή μοντελιστική βάση οπότε με την εμπειρία και τα σωστά αναλώσιμα τα επόμενα αποτελέσματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Καμιά φορά τα λάθος προϊόντα δυσκολεύουν πολύ την κατάσταση (σαν να προσπαθείς να βάψεις τοίχο σπιτιού με μαρκαδόρους). Αν δεν το έχεις κάνει ήδη πέρασε με μαύρο και το πάνω μέρος της τσιμούχας των παραθύρων.
Επίσης θα ήταν θεμιτό να βάλεις το όνομά σου κάτω από το avatar ώστε να σου απευθυνόμαστε πιο άνετα.
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Apr 28, 2020 11:33:47 GMT 2
Czt φιλε χιονι δεν μας παιρνει γιατι ειμαστε στο rally της Νεας Ζηλανδιας!Οποτε μαλλον παμε για χωματακι!Ελπιζω να πιασω τουλαχιστον μια μετριοτητα στην πρωτη μου προσπαθεια για weathering και να μην καταστρεψω το μοντελο! Την καλημερα μου σε ολους και συνεχεια εργασιων στο οχημα που μονοπωλησε τα πρωταθληματα στο δευτερο μισο της δεκαετιας του '90.Το καπακι ολοκληρωθηκε,μαζι με το εσωτερικο και το πατωμα. Στα του εξωτερικου το αποτελεσμα ειναι επιεικως μετριο καθως λογω ελλειψης επιλογων χρησιμοποιησα το alclad aqua gloss.Πολυ orange peel,τριψιμο με 2000,4000,6000 και αλοιφες tamiya αλλα το αποτελεσμα δεν ειναι πολυ καθαρο και στερειται βαθους.Οποτε καλη ευκαιρια για weathering Το εσωτερικο και το πατωμα επισης ολοκληρωθηκαν με αρκετη λεπτομερεια.Το πατωμα 'λερωθηκε' φουλ με το γκρι panel line color της tamiya.Extra δεν χρησιμοποιησα οποτε το μελανο σημειο που συνηθως ειναι οι ασχημες ζωνες ασφαλειας ειναι εδω. Στο συνολο του το κιτ ειναι φανταστικο και το προτεινω ανεπιφυλακτα σε ολους.Εφαρμογες τελειες,πολλα κομματια και καλες χαλκομανιες σε προσιτη τιμη για ενα πανεμορφο πολυ ποθητο αγωνιστικο. Η κριτικη ειναι απολυτα ευπροσδεκτη να σημειωσω και ευχαριστω πολυ οσους σχολιαζουν! Παρα πολυ ωραια δουλεια ! Λασπη επισης σε παιρνει να παιξεις αν θες. Μια ερωτηση οι χαλκομανιες στα καθισματα ειναι εξτρα η τα ειχε μεσα το κιτ.
Κωνσταντινο με λενε αν και τα λεμε και μεσω φβ.(τα λεγαμε για το sauber)
|
|
|
Post by ViL27 on Apr 28, 2020 12:44:59 GMT 2
Σακη ευχαριστω φιλε!Το evo VI δεν εχει τσιμουχες πανω απο τα παραθυρα οπως φαινεται και στις φωτο που θα παραθεσω.Δυστυχως δεν εχω hardener για να χρησιμοποιησω το 2k,απο βδομαδα.Το εβαλα το ονομα🙂 Κωνσταντινε κανε με add στο fb οπως και οποιος αλλος θελει φυσικα.Οι χαλκομανιες του κεβλαρ των καθισματος περιλαμβανονται στο κιτ και εφαρμοσαν πολυ καλα καθως ειχαν τα σωστα κοψιματα
|
|
|
Post by Sakis on Apr 28, 2020 14:36:35 GMT 2
Γράψε λάθος. Απορώ από που θυμόμουν ότι ήταν μαύρο....
|
|
|
Post by czt on Apr 29, 2020 15:50:50 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2020 16:16:36 GMT 2
Σπύρο και Κωνσταντίνε, ωραία πράγματα, καλά τελειώματα
|
|