|
Post by Diecast917k on Apr 12, 2020 23:16:36 GMT 2
Καλησπερα σε ολους,ελπιζω να ειστε μεσα στην υγεια και την ορεξη για μοντελισμο! Στα δικα μας,επιασα να μονταρω ενα νεο-παλιο μοντελο (1/18 Nissan Skyline R32 της Autoart),επειδη ομως παντα ξεχναω να βγαλω φωτογραφιες,οριστε μια απτο νετ να μπειτε στο κλιμα! Η προθεση μου ηταν απλα να του κανω ενα σχεδιο και να κλεισω τις τρυπες που εχει στο πορτπαγκαζ και στην οροφη (αξεσουαρ),δεν ειχα σκοπο καν να το ξεβαψω, απλα ετριψα ολο το αμαξωμα με 2000 γιατι ειχε βερνικι απτο εργοστασιο και αρκετα λειο μαλιστα. Βεβαια στην προσπαθεια να αφαιρεσω ενα πλαστικο κομματι απο το side skirt, εσπασε οποτε απλα πηρα την αποφαση να δοκιμασω να εκτυπωσω ενα Pandem kit που ειχα βρει. Το μονο ενοχλητικο ειναι οτι η στραβη εγινε οταν ειχα τριψει σχεδον ολο το αμαξωμα! Φανταστειτε ημουν τοσο σιγουρος για την κατασκευη που ειχα ηδη βαψει ζαντες το οποιο συνηθως κανω στο τελος! Αυτη τη στιγμη ειμαι στο σταδιο των δοκιμων (εχω ηδη εκτυπωσει 2 φορες το κομματι που δειχνω),για να βρω την σωστη κλιμακα και να "φαω" το 3δ μοντελο οπου χρειαζεται στον υπολογιστη για να κουμπωνει καλυτερα στο αμαξωμα.
Οποιαδηποτε ιδεα και υποδειξη ευπροσδεκτη!! Υ.Γ. Ελπιζω οι φωτογραφιες να μην ειναι τοσο χαλια οσο νομιζω!!
|
|
|
Post by czt on Apr 14, 2020 16:12:00 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 14, 2020 16:40:47 GMT 2
Αν εσύ Κωνσταντίνε λες ότι έχει ατέλειες, εμείς δεν τις βλέπουμε. Βλέπουμε όμως εξαιρετικές φωτογραφίες που ξεγελούν το μάτι! Συγχαρητήρια στον φωτογράφο! Καλή συνέχεια με το Honda!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 14, 2020 19:18:49 GMT 2
# Καλή επιτυχία Δημήτρη, θέλουν την μαεστρία τους αυτά τα diecast και εσύ φίλε την έχεις και με το παραπάνω! # Αριστοτεχνικές φωτογραφίες Κωστή που το αναδεικνύουν. Όσο για τις ατέλειες που λές, μη χολοσκάς φίλε, στο τέλος της ημέρας αυτό που μετρά είναι ότι μπήκε στην βιτρίνα σου και θα γουστάρεις να το βλέπεις!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 14, 2020 20:16:38 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 14, 2020 22:18:59 GMT 2
ΑΛΕΞ Καλησπερα ...για ποιο ευκολια θα μπορουσες πρωτα να βαψεις ενα μπεζ-κιτρινοπο χρωμα να γινει κατι σαν σουηδικο ξυλο κ μετα να βαλεις αερομενο βερνικι νερου για ξυλο που υπαρχει σε πολυ ωραιες αποχρωσεις. Με φαρδυ πινελο θα εστρωνε πολυ ωραια γιατι με αερογραφο πρεπει να ξερεις πολυ καλα να δουλευεις χρωματιστα βερνικια . Και εαν το ενα χερι δεν σου αρεσε κ ηθελες πιο σκουρο θα περναγες δευτερο χερι να πας την αποχρωσει εκει που ηθελες .
|
|
|
Post by alex78 on Apr 14, 2020 23:00:23 GMT 2
Είναι η πρώτη φορά που πειραματίζομαι πάνω σε κάτι τέτοιο Μιχάλη, οπότε αναμενόμενο να υπάρξουν κάποιες αστοχίες. Έκκρεμούν ακόμη κάποια πράγματα, όταν ολοκληρωθεί με το καλό ενδεχομένως να δείχνει καλύτερο. Δούλεψα με ότι υλικό υπήρχε διαθέσιμο στον πάγκο, δεν είχα την πολυτέλεια των υλικών που αναφέρεις. Ίσως την επόμενη φορά, να 'σαι καλά, ευχαριστώ.
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Apr 14, 2020 23:58:50 GMT 2
|
|
|
Post by Diecast917k on Apr 15, 2020 2:01:44 GMT 2
Τα λαστιχα τα περασα απλα για την ιστορια στις ζαντες, καθως θα τα αντικαταστησω με εκτυπωμενα αφου η παραγγελια εγινε και πρωτα ο Θεος σε μερικες μερες το μασίν θα αρχισει να τυπωνει Κατεληξες σε εκτυπωτη? Ποιον προτιμησες??
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 15, 2020 2:46:48 GMT 2
Είναι η πρώτη φορά που πειραματίζομαι πάνω σε κάτι τέτοιο Μιχάλη, οπότε αναμενόμενο να υπάρξουν κάποιες αστοχίες. Έκκρεμούν ακόμη κάποια πράγματα, όταν ολοκληρωθεί με το καλό ενδεχομένως να δείχνει καλύτερο. Δούλεψα με ότι υλικό υπήρχε διαθέσιμο στον πάγκο, δεν είχα την πολυτέλεια των υλικών που αναφέρεις. Ίσως την επόμενη φορά, να 'σαι καλά, ευχαριστώ.alej Αλεξ καλημερα ....κανεις δεν μιλησε για αστοχια ισα ισα ειναι πολυ ωραιο κ με το βερνικι θα γινει ακομα καλυτερο ..μπραβο σου ...εγω απλος μιλησα για ποιο ευκολια .
|
|
|
Post by czt on Apr 15, 2020 6:13:09 GMT 2
Αν εσύ Κωνσταντίνε λες ότι έχει ατέλειες, εμείς δεν τις βλέπουμε. Βλέπουμε όμως εξαιρετικές φωτογραφίες που ξεγελούν το μάτι! Συγχαρητήρια στον φωτογράφο! Καλή συνέχεια με το Honda! Ο φωτογράφος σε ευχαριστεί (δλδ εγώ) το κινητό είναι της γυναίκας που είναι πιο καινούργιο από ότι το δικό μου αν και πιστεύω η στιγμή δίνει το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ πολύ πάμε για χοντα με περισσότερη προσοχή ! Με δίδαγμα ποτε με γυναίκα στον ίδιο χώρο δε μοντελαρουμε ! # Αριστοτεχνικές φωτογραφίες Κωστή που το αναδεικνύουν. Όσο για τις ατέλειες που λές, μη χολοσκάς φίλε, στο τέλος της ημέρας αυτό που μετρά είναι ότι μπήκε στην βιτρίνα σου και θα γουστάρεις να το βλέπεις! Ευχαριστώ πολύ αλεξ ! Απλά είναι τκ κρίμα γιατί πήγαινε πολύ καλά! Μπήκε σε βιτρίνα και που κιόλας στο σκρινιο της γυναίκας δίπλα στο πορσε που κάπως βλέπετε μέχρι να έρθουν καλύτερα κιτ και θα πάει σε άλλη βιτρίνα! Για τους παντρεμένους βάλτε τα τελειωμένα στο σκρινιο μεγάλη απόλαυση!!! Ασχολήθηκα με την αναπαράσταση του ξύλου στην καρότσα και το βάψιμο των μαρσπιέ εκατέρωθεν της καμπίνας. Οι μαρσπιέδες βάφτήκαν πινελάτα με το Chaos Black της Citadel. (Φωτό δυστυχώς αγνοείται... ). Στην καρότσα ως βάση χρησιμοποίησα το Wooden Deck Tan (Ts-68) της Tamiya. Στη συνέχεια επιλέχτηκε στα σημεία, το σμαλτόχρωμα Wine Matt (73) της Humbrol. Αφού στέγνωσε καλά σειρά πήρε και δουλεύτηκε το Clear Orange (1322) της Humbrol επίσης. Όταν ''τραβήξουν'' καλά τα χρώματα καθότι σμάλτα και ρίξω πρώτα ένα γενναίο χέρι matt βερνίκι, θα ασχοληθώ με τις σκόνες (weathering) της Tamiya και νομίζω θα έχουμε τελειώσει. Καλή συνέχεια σε όλους! Πολύ ωραίο αλεξ με αρέσει πολύ! Μια ερώτηση πως και έβαλες σμαλτα και δε διάλεξες κάτι σε ακρυλικό; Αλήθεια με μίξη σιταντελ και σμαλτου θα έβγαινε εξίσου καλά;
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 15, 2020 7:05:31 GMT 2
Με δεδομένη την ανάγκη να δουλεύουμε με ό,τι έχουμε στο σπίτι, μια χαρά βγήκε το πάτωμα Αλέξη και με το ματ βερνίκι θα γίνει πιο ρεαλιστικό. Μια εναλλακτική λύση για μελλοντικές κατασκευές (την χρησιμοποίησα για το πάτωμα του Fiat 1907 - πάνε 5 χρόνια κιόλας...) είναι χρήση λεπτού φύλλου μπάλσα κομμένου σε λωρίδες και περασμένου με πολλαπλά χέρια βερνικιού για έπιπλα βεράντας. Για λεπτομέρειες, βλέπε εδώ: scalewheels-gr.com/thread/1866/fiat-130-hp-1-pocher?page=2
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Apr 15, 2020 8:06:15 GMT 2
Κατεληξες σε εκτυπωτη? Ποιον προτιμησες?? Phrozen Sonic Mini + μεταλλικο κοντεηνερ για παν ενδεχομενο Καλημερα
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 15, 2020 8:25:01 GMT 2
Δημήτρηδες, καλή επιτυχία στις νέες σας κατασκευές. Μήτσο, με γεια, να τον χαρείς, φίλε μου. Κωστή μια χαρά και Αλέξ, όμορφο το εφέ. Με wash στους αρμούς και στις ενώσεις θα αναδειχτεί περισσότερο. Καλημέρα
|
|
|
Post by alex78 on Apr 15, 2020 12:44:11 GMT 2
Αλεξ καλημερα ....κανεις δεν μιλησε για αστοχια ισα ισα ειναι πολυ ωραιο κ με το βερνικι θα γινει ακομα καλυτερο ..μπραβο σου ...εγω απλος μιλησα για ποιο ευκολια . Το κατάλαβα Μιχάλη και σ' ευχαριστώ! Απλά από αυτό που βλέπω εγώ ο ίδιος σήμερα με καθαρότερο μυαλό θεωρώ ότι επιδέχεται άπειρη βελτίωση το θέμα. Αλλά όπως προείπα, είμαι πρωτάρης στο συγκεκριμένο, μόνο με εξάσκηση θα έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλη προσπαθεια Αλεξ, αυτο που μου ξενιζει λιγο ειναι οτι ειναι πιο σκουρο στα υπερυψωμενα και πιο ανοιχτο στα σημεια μεταξυ των σανιδιων, αλλα φανταζομαι θα πεσουν γουος κλπ. Αλέξ, όμορφο το εφέ. Με wash στους αρμούς και στις ενώσεις θα αναδειχτεί περισσότερο. Δημήτρη και Γιώργο σας ευχαριστώ! Με τι προτείνετε να κάνω wash...? Πολύ ωραίο αλεξ με αρέσει πολύ! Μια ερώτηση πως και έβαλες σμαλτα και δε διάλεξες κάτι σε ακρυλικό; Αλήθεια με μίξη σιταντελ και σμαλτου θα έβγαινε εξίσου καλά; Να 'σαι καλά Κωστή! Τις αποχρώσεις αυτές τις είχα μόνο σε enamels, οπότε καθαρά για πρακτικούς λόγους. Για την μίξη που λές πιθανόν, όμως δεν το έχω δοκιμάσει. Με δεδομένη την ανάγκη να δουλεύουμε με ό,τι έχουμε στο σπίτι, μια χαρά βγήκε το πάτωμα Αλέξη και με το ματ βερνίκι θα γίνει πιο ρεαλιστικό. Μια εναλλακτική λύση για μελλοντικές κατασκευές (την χρησιμοποίησα για το πάτωμα του Fiat 1907 - πάνε 5 χρόνια κιόλας...) είναι χρήση λεπτού φύλλου μπάλσα κομμένου σε λωρίδες και περασμένου με πολλαπλά χέρια βερνικιού για έπιπλα βεράντας. Για λεπτομέρειες, βλέπε εδώ: scalewheels-gr.com/thread/1866/fiat-130-hp-1-pocher?page=2Πρίν 5 χρόνια τέτοια εποχή κιόλας, όντως πολύ καλή τεχνική Κωνσταντίνε, σ 'ευχαριστώ πολύ! (Οι φωτό δεν μεγενθύνουν αλλά μπήκα στο νόημα ).
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 15, 2020 16:55:37 GMT 2
Δημήτρη και Γιώργο σας ευχαριστώ! Με τι προτείνετε να κάνω wash...? Με ότι απόχρωση καφέ έχεις. Πρόσεξε να είναι διαφορετικής βάσης από τα χρώματα που χρησιμοποίησες. Αν έχεις κάποιο βαλέχο ή citadel (δεν ξέρω για τα τελευταία100%) αραιωμένα με νεράκι του Θεού είναι σούπερ.
|
|