|
Post by gtziaf on Apr 10, 2020 17:12:18 GMT 2
...μετά 20 έτη (...όπως το μυθιστόρημα του Dumas), η πρώτη μου προσπάθεια ξανά εν μέσω καραντίνας. Καλώς όρισες στην παρέα μας. Αν θέλεις, πες μας το μικρό σου όνομα και γράψε το κάτω από τη φώτο στο αβατάρ σου. Ωραίο το φορμουλάκι και μόνο ότι είναι βαμμένο με χάμπρολ, είναι αξιοθαύμαστο. Μπορείς επίσης να το ανεβάσεις στα ολοκληρωμένα εδώ: scalewheels-gr.com/board/8/racing-cars-completed
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 10, 2020 17:29:30 GMT 2
Φανη μπραβο κουκλος κ τελεια βαμμενος ...μπραβο σου . Ευχαριστώ Μιχάλη. Πάμε για τα επόμενα! Καραντίνα, η χαρά του μοντελιστή!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 10, 2020 17:44:35 GMT 2
...μετά 20 έτη (...όπως το μυθιστόρημα του Dumas), η πρώτη μου προσπάθεια ξανά εν μέσω καραντίνας. Talbot Lago T26c από το παλιό καλούπι της SMĒR στην 1/24 (πλέον σε συσκευασία Mister Craft). Χρειάστηκε να φτιάξω από σκρατς το τούνελ μετάδοσης, καρμπυρατέρ, ντυσιμπιτερ και πολλά αλλά που με τόσο χρόνο που είχα, λίγα μου φάνηκαν... Είναι σαν το ποδήλατο, όσο προχωράς θυμάσαι τα πάντα...Βάψιμο με πινέλο και χρώματα Humbrol Σμάλτου.
Αγνός νοσταλγικός πλαστικομοντελισμός Γιάννη, καλώς μας ήρθες στο ScW.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 10, 2020 22:52:57 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 11, 2020 1:29:32 GMT 2
Καλημερα γιωργο ....υπεροχο γυαλισμα ...μπραβο πολυ ωραια η κεφαλη του dremel σου ...που την βρηκες ? σε καθε αλοιφη βαζεις κ νεο μαξιλοπανακι ? μετα τα πλενεις η τα πετας ? νομιζω ειδα κ πανακι σαν σφουγγαρι η μαυρη ? κ σε τι στροφες δουλευεις το dremel σε ευχαριστω ... p.s για να μας αντεχεις.... βλεπω εχεις παντα κ μονιμα διπλα σου ΝΤΕΠΟΝ ΑΝΑΒΡΑΖΩΝ ...καλα κανεις ..
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 11, 2020 9:21:53 GMT 2
Καλημερα γιωργο ....υπεροχο γυαλισμα ...μπραβο πολυ ωραια η κεφαλη του dremel σου ...που την βρηκες ? σε καθε αλοιφη βαζεις κ νεο μαξιλοπανακι ? μετα τα πλενεις η τα πετας ? νομιζω ειδα κ πανακι σαν σφουγγαρι η μαυρη ? κ σε τι στροφες δουλευεις το dremel σε ευχαριστω ... p.s για να μας αντεχεις.... βλεπω εχεις παντα κ μονιμα διπλα σου ΝΤΕΠΟΝ ΑΝΑΒΡΑΖΩΝ ...καλα κανεις .. Καλημέρα, Μιχάλη. Τα σφουγγαράκια είναι πορτοκαλί για την coarse, κίτρινη για την fine και μαύρη για τη finish (+wax). Πλένονται και ξαναχρησιμοποιούνται ή μπορείς να κόψεις λίγο την κορυφή με το ψαλίδι. Τα βρίσκουμε γράφοντας 25mm Polishing Pad Set είτε από Κίνα σε πενηντάδες/κατοστάδες ή από μοντελιστικά καταστήματα σε σαφώς μικρότερες ποσότητες. Η βάση είναι απ΄ την ίδια πηγή. Δεν χρησιμοποιώ το dremel αλλά μια φθηνή κινέζικη απομίμηση της τάξης των 7-8 με ρυθμιστή ταχύτητας. Ακόμα και στο φουλ να το βάλεις δεν είναι δυνατό. Όταν γυάλιζα με dremel, το έκανα στη χαμηλότερη ταχύτητα που δουλεύει, αλλά και πάλι υπήρχε ο φόβος του ατυχήματος και έπρεπε να είμαι 100% συγκεντρωμένος. Με τον Κινέζο, είναι βόλτα στη παραλία Θεσσαλονίκης, χωρίς COVID-19... ΥΓ. Το κουτάκι με τα αναβράζοντα περιέχει λευκή κολλά, αφού η κανονική συσκευασία είναι πολύ μεγάλη, δύσχρηστη και δε χωράει στη βάση. Γενικά αυτά τα κουτάκια είναι πολύ χρήσιμα αφού κλείνουν αεροστεγώς. Τόσο αεροστεγώς που έβαλα μέσα τα μοτέρ (με λίγο κερί βέβαια) από ένα υποβρύχιο ρομπότ που έφτιαξα με τους μαθητές μου κι ακόμη λειτουργεί.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 11, 2020 9:35:34 GMT 2
Στα δικά μου τώρα, τοποθετήθηκε η μηχανή στο σασί του MAN χωρίς να έχει κολληθει ακόμη όπως επίσης και οι ρόδες. Απομένουν μερικές λεπτομέρειες στην μηχανή και οι τελικές σκιές Ωραία προχωράει Αντώνη! Ερώτηση (πιθανώς λόγω άγνοιας): Τα δύο μαύρα δοχεία (intercooler?) πίσω από τον κινητήρα, δεν θα έπρεπε να είναι παράλληλα αντί να συγκλίνουν προς τα πίσω; Και γιατί η επιφάνειά τους είναι "σαγρέ"; Με τι βάφεις: σπρέι, αερογράφο ή πινέλο; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 11, 2020 9:38:42 GMT 2
Εξαιρετική η πληροφορία για τα σφουγγαράκια Γιώργο! Για το γυάλισμα δεν μιλάμε πιά... Thanks!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 11, 2020 9:41:28 GMT 2
...μετά 20 έτη (...όπως το μυθιστόρημα του Dumas), η πρώτη μου προσπάθεια ξανά εν μέσω καραντίνας. Talbot Lago T26c από το παλιό καλούπι της SMĒR στην 1/24 (πλέον σε συσκευασία Mister Craft). Χρειάστηκε να φτιάξω από σκρατς το τούνελ μετάδοσης, καρμπυρατέρ, ντυσιμπιτερ και πολλά αλλά που με τόσο χρόνο που είχα, λίγα μου φάνηκαν... Καλώς όρισες κι από μένα φίλε! Το βάψιμό σου με το πινέλο αξιολογότατο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 11, 2020 10:19:48 GMT 2
ΝΑ χαιρονται οι μαθητες σου τον δασκαλο που εχουν...οπως και μεις ..!!!! Γιωργο ειχα δικιο που λογω βαρους το dremel δεν κανει ? κ στο εξωτερικο ολοι δουλευουν 12v μικρα σε μεγεθος . Δεν χρησιμοποιεις καθολου γουνα για το γυαλισμα μονο σφουγγαρακια ( τα σφουγγαρακια εχουν διαφορα πυκνοτητας και σκληροτητας ) Στο εξωτερικο που βλεπω που γυαλιζουν δουλευουν διαφορες γουνες που για μενα ειναι ιδιες κ στο τελος ενα σφουγγαρακι μαυρο με εξωγκωματα για το τελευταιο χερι Και φυσικα αυτες τις φωτο βαλτες στο φορουμ στην ειδικη στηλη .
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 11, 2020 11:19:35 GMT 2
Εξαιρετική η πληροφορία για τα σφουγγαράκια Γιώργο! Για το γυάλισμα δεν μιλάμε πιά... Thanks! Κωνσταντίνε, ναι για αυτό τα ανέβασα. Έχουμε, αρκετά καινούργια μέλη και είχα αρκετές σχετικές ερωτήσεις, με pm, οπότε η επανάληψη... Όπως ξέρεις το αποφεύγω να το δείχνω πια στα wip γιατί νομίζω το γυάλισμα το έχουμε τερματίσει σε επίπεδο κουβέντας στο φόρουμ. Τώρα το αποτέλεσμα δεν είναι 100%. ΝΑ χαιρονται οι μαθητες σου τον δασκαλο που εχουν...οπως και μεις ..!!!! Γιωργο ειχα δικιο που λογω βαρους το dremel δεν κανει ? κ στο εξωτερικο ολοι δουλευουν 12v μικρα σε μεγεθος . Δεν χρησιμοποιεις καθολου γουνα για το γυαλισμα μονο σφουγγαρακια ( τα σφουγγαρακια εχουν διαφορα πυκνοτητας και σκληροτητας ) Στο εξωτερικο που βλεπω που γυαλιζουν δουλευουν διαφορες γουνες που για μενα ειναι ιδιες κ στο τελος ενα σφουγγαρακι μαυρο με εξωγκωματα για το τελευταιο χερι Και φυσικα αυτες τις φωτο βαλτες στο φορουμ στην ειδικη στηλη . Όχι ότι δεν κάνει, απλά δεν είναι εύχρηστο λόγω βάρους (χρειάζεται σωλήνα επέκτασης) και είναι πολύ δυνατό. Για πάνω από 6-7 χρόνια γυάλιζα με το dremel. Η γούνα αν δεν είναι πρώτης ποιότητας (που είναι πολύ ακριβή) έχει την τάση να ξεφτίζει και κάνει τον χώρο μούτι. Τα σφουγγαράκια ναι, έχουν διαφορά σκληρότητας. Τη μαύρη με το εξόγκωμα την έχω δει, αλλά δεν ξέρω αν έχει διαφορά σε σχέση με αυτές (μαύρες επίπεδες) που χρησιμοποιώ. Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο συγκεκριμένο.
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 11, 2020 11:23:42 GMT 2
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΩΡΓΟ ....
|
|
|
Post by czt on Apr 11, 2020 22:52:43 GMT 2
Τελειώσαμε μια ευχάριστη κατασκευή! Περισσότερες φωτό στα ολοκληρωμένα. Καλό Σ/Κ! Πολύ ωραία δουλειά φανη ! Πολύ ωραία κατασκευή που θα ωραιοποιήσει και άλλο τη βιτρίνα σου !
|
|
|
Post by czt on Apr 11, 2020 22:55:41 GMT 2
...μετά 20 έτη (...όπως το μυθιστόρημα του Dumas), η πρώτη μου προσπάθεια ξανά εν μέσω καραντίνας. Talbot Lago T26c από το παλιό καλούπι της SMĒR στην 1/24 (πλέον σε συσκευασία Mister Craft). Χρειάστηκε να φτιάξω από σκρατς το τούνελ μετάδοσης, καρμπυρατέρ, ντυσιμπιτερ και πολλά αλλά που με τόσο χρόνο που είχα, λίγα μου φάνηκαν... Είναι σαν το ποδήλατο, όσο προχωράς θυμάσαι τα πάντα...Βάψιμο με πινέλο και χρώματα Humbrol Σμάλτου. Καλως ήρθες τη παρέα μας αγαπητέ φίλε. Πολύ ωραία δουλειά και όπως λες είναι σαν το ποδήλατο! Αλήθεια πια θα είναι η επόμενη κατασκευή;
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 12, 2020 9:10:32 GMT 2
Τελειώσαμε μια ευχάριστη κατασκευή! Περισσότερες φωτό στα ολοκληρωμένα. Καλό Σ/Κ! Πολύ ωραία δουλειά φανη ! Πολύ ωραία κατασκευή που θα ωραιοποιήσει και άλλο τη βιτρίνα σου ! Ευχαριστώ φίλε! Εσύ που χάθηκες;
|
|
|
Post by czt on Apr 12, 2020 22:12:21 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά φανη ! Πολύ ωραία κατασκευή που θα ωραιοποιήσει και άλλο τη βιτρίνα σου ! Ευχαριστώ φίλε! Εσύ που χάθηκες; Στη δουλεια δυστυχως , κανω καποια μικρα βηματα αλλα για να μην ανεβαζω ολο φωτογραφιες στο τελος θα ανεβασω για να μη ζορισω το σερβερ απο τις ομορφιες (χαχαχα εδω γελαμε)
|
|