|
Post by Φάνης on Apr 5, 2020 21:53:22 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 6, 2020 9:54:22 GMT 2
Καλημερα φανη ..απιστευτος ο κινητηρας κ ολο θα γινει τελειο ...μονο κριμα που δεν ειναι τα 49cc k ειναι 125 που πιστευω δεν το εζησε κανεις απο εμας ..
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 6, 2020 10:25:54 GMT 2
Τέλειος ο κινητήρας Φάνη... Συγχαρητήρια!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 6, 2020 12:15:52 GMT 2
Μιχάλη, Κωνσταντίνε, σας ευχαριστώ. Είναι μια ευχάριστη κατασκευή με τις καλές εφαρμογές της Tamiya. Μιχάλη, θα ήθελα πολύ να φτιάξω και το γνωστό μας παπάκι. Έχω σε 1:35, το kit της diopark, απείρως καλύτερο από το αντίστοιχο 1:12 της Fujimi (το οποίο δεν έχω, ίσως το αποκτήσω κάποτε)!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 6, 2020 12:23:58 GMT 2
ΦΑΝΗ ΜΟΥ ...εαν χωραει ο τοιχος σου χαχαχαχα υπαρχει σε tamiya το dax σε 1/6 κ ειναι πολυ ωραιο ..το εχω βαλει στο ματι .
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 6, 2020 12:41:58 GMT 2
ΦΑΝΗ ΜΟΥ ...εαν χωραει ο τοιχος σου χαχαχαχα υπαρχει σε tamiya το dax σε 1/6 κ ειναι πολυ ωραιο ..το εχω βαλει στο ματι . Ναι, το γνωριζω Μιχάλη, νομίζω κάποια κομμάτια του είναι προβαμμένα...
|
|
|
Post by czt on Apr 6, 2020 14:21:52 GMT 2
Κωστή, καλημέρα! Σχετικά με το ταμπλώ του CRX... Ασφαλώς υπάρχουν πολλοί άλλοι (ή καλύτερα σχεδόν όλοι οι άλλοι...) που ξέρουν πολύ περισσότερα από μένα. Έκανα ωστόσο μια έρευνα και διαπίστωσα οτι στην πραγματικότητα (δηλαδή στην 1/1) δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ δεξιοτίμονου και αριστεροτίμονου ταμπλώ. Στις φωτό που μου δείχνεις, ανάμεσα στα 2 ταμπλώ υπάρχουν ορατές διαφορές όσον αφορά στα "κυκλάκια" κατά μήκος των δυο ταμπλώ (τόσο στον αριθμό τους όσο και στη διάταξή τους), τα οποία όμως "κυκλάκια" δεν έχω δει να υπάρχουν σε καμία φωτό του πραγματικού, ούτε και μπορώ να φανταστώ σε τι χρησιμεύουν... Προφανώς δεν σε βοήθησα σε τίποτα, αλλά τουλάχιστον το έψαξα... καλησπερα Νεκταριε!!!! Σε ευχαριστω πολυ για την ενημερωση αρα η κυρια φουτζιμι δεν το προσεξε κριμα! Κυκλακι αεραγωγοι μππουστ αλλα κιτ αγνωστο το θετικο ειναι και σε ευχαριστω οτι μαθαινουμε πληροφοριες για το τη κανουμε και αν ισχυει ενα απο τα σημαντικα στοιεια του φορουμ! Θα σε φτασω καποτε σιγα σιγα ξεκιναω το 2 χοντα μου
|
|
|
Post by czt on Apr 6, 2020 14:34:29 GMT 2
Δεν ξέρω την ακριβή σύσταση του, αλλά είναι ένα καταπληκτικό προϊόν ιδίως όταν το χρησιμοποιήσεις σε γυαλιστερά και βερνίκια. Ένα από τα τρικ που χρησιμοποιώ, είναι να διαλύω υπερβολικά το τελευταίο χέρι βερνίκι με το leveling thinner (1κ, 2Κ, 513 κλπ) το οποίο εξαλείφει 80-99% (ανάλογα αν βρίσκομαι σε καλή ή κακή μέρα ) το orange peel. αν το αναλυσεις λιγο θα το εκτιμουσαα ιδιαιτερα Γιωργο γιατι το χανω καπου
Επειδή είναι ακριβό, τον καθαρισμό του αερογράφου τον κάνω με το mr body Acryl 740. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αραιωθούν όλα τα enamel (στεγνώνουν πιο γρήγορα, δεν στουμπώνουν τον αερογράφο) και φυσικά τα Lacquer χρώματα (zero, alclad, gravity, splash, tamiya lp κλπ)
ετσι μαγικος ζωμος!!!
Τα ακρυλικά tamiya και gunze μπορούν να αραιωθούν με Lacquer Thinner μοντελιστικό αλλά όχι εμπορίου και αποκτούν κάποια χαρακτηριστικά των Lacquer χρωμάτων (στέγνωματα, flow κλπ).
αραγε ελλαδα τα εχει καποιος πλην του καλφακη που δεν μπορουμε πλεον Τα έχουμε ξαναγράψει πολλάκις αυτά, αλλά επειδή έχουμε και νέα μέλη, τα επαναλαμβάνω.
Ναι και ειναι πολυ σημαντικες πληροφοριες μπορουμε να τις εχουμε καπου σταθερες ?
|
|
|
Post by alex78 on Apr 7, 2020 8:41:58 GMT 2
# Φάνη super το μοτέρ και με τα washes έδειξε πολύ ωραία! # Παναγιώτη καίριες οι παρεμβάσεις σου, ειδικά στα ''γρέζια'' είναι έκδηλη η ποιότητα!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 7, 2020 11:37:26 GMT 2
Ναι και ειναι πολυ σημαντικες πληροφοριες μπορουμε να τις εχουμε καπου σταθερες ? Στα tips και στις απορίες υπάρχουν 4-5 thread με βαψίματα, χρώματα κλπ όπου θα τα βρεις. Αν είναι μπερδεμένα στείλε μου ένα μνμ και κάτι θα κάνουμε Φάνη, Παναγιώτη όλα σούπερ. Πάμε δυνατά
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 7, 2020 16:39:51 GMT 2
Πολύ όμορφη δουλειά στις εξατμίσεις Παναγιώτη! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 7, 2020 16:53:47 GMT 2
Άλεξ, Γιώργο, σας ευχαριστώ. Ξεκίνησα σιγά-σιγά την συναρμολόγηση της monkey. Πριν να ενσωματώσω το μοτέρ (στο οποίο έβαλα 2 ακόμη decals που είχα παραβλέψει), εβαψα όπως είχα αναφέρει το reservoir για τα υγρά των φρενών με X-2, χρησιμοποιώντας τον αερογράφο, και, όταν στέγνωσε καλά, με το πινελάκι εβαψα το καπακι με XF-20. Χρησιμοποιησα πάλι το κόκκινο μαρκαδοράκι της edding για τα φώτα, και για αντανάκλαση, έκοψα ένα κομμάτι από το mirror surface finish της Hasegawa. Όπως έχω αναφέρει, η κατασκευή θα είναι εξ’ολοκλήρου από το κουτί - ακόμη και τα χρωμιωμένα μέρη της Tamiya θα χρησιμοποιήσω. Βέβαια μετά την εφαρμογή 2-3 κομματιών, λόγω του προσεκτικού καθαρισμού και τοποθέτησης για να τα κολλήσω με Tamiya plastic cement αντί για CA που δεν εμπιστεύομαι σε τέτοιες περιπτώσεις, έκανα δεύτερες σκέψεις, αλλά τώρα είναι αργά..... Παντως, δεν δείχνει και τόσο άσχημο με τα νίκελ της Tamiya..... Σίγουρα το άλλο που έχω θα το απωχρωμιωσω και θα του βάλω και το βελτιωτικό που έχω. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 7, 2020 17:19:33 GMT 2
Φανη ο υπερμπομπος περνει μορφη κ γινετε τελειος ...μονο ενα παραπονο ο μαθητης στον δασκαλο Το κοκκινο φως kai ο ανακλαστηρας ειναι λαθος κοκκινο κ ξεθωριασμενο ..μηπως ηταν καλυτερο κοκκινο διαφανο τις tamiya h gunza ?
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 7, 2020 17:35:44 GMT 2
Φανη ο υπερμπομπος περνει μορφη κ γινετε τελειος ...μονο ενα παραπονο ο μαθητης στον δασκαλο Το κοκκινο φως kai ο ανακλαστηρας ειναι λαθος κοκκινο κ ξεθωριασμενο ..μηπως ηταν καλυτερο κοκκινο διαφανο τις tamiya h gunza ? Ευχαριστώ Μιχάλη, δεν υπάρχει κανένας δάσκαλος, όλοι μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε μέσα από τις κατασκευές! Σχετικά με το κόκκινο, ίσως να έχεις δίκιο, αλλά έχουν κολληθεί, δεν τα πειράζουμε. Παντως, από κοντά δείχνει πιο διάφανο το κόκκινο με το μαρκαδορακι, εξαρτάται από την γωνία και το φως που το παρατηρείς!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 7, 2020 20:07:32 GMT 2
Εντυπωσιακές οι κολλήσεις Παναγιώτη! Καλή συνέχεια!
|
|
|