|
Post by Φάνης on Apr 3, 2020 19:43:21 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 3, 2020 22:02:33 GMT 2
Αντώνη, Σάκη, Κωστή και Φάνη, όλα πολύ όμορφα. Keep modeling...
|
|
|
Post by alex78 on Apr 4, 2020 12:10:27 GMT 2
Μένουμε σπίτι και μοντελάρουμε ακατάπαυστα, μπράβο και καλή συνέχεια σε όλους!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 4, 2020 13:32:58 GMT 2
Σάκη, το "σφάξιμο" ήταν πρακτικά μονόδρομος, ενώ και το... άνοιγμα των ανοιγμάτων είναι εξαιρετικό! Φάνη, γίνεται πολύ όμορφο! Κώστα, καλά τελειώματα! Προσοχή γιατί οι περισσότερες παγίδες κρύβονται ακριβώς εκεί!... Καλή συνέχεια σε όλους!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 4, 2020 19:59:58 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Apr 5, 2020 6:38:14 GMT 2
Χρειάζεσαι τα φώτα μου (τώρα σώθηκες...) για ποιό θέμα; Καλημέρα !!! Αγαπητέ φίλε νεκταριε ειδες τη διαφορά της κεντρικής κονσόλας; Ισχύει όπως και στο κιτ;
|
|
|
Post by czt on Apr 5, 2020 6:43:08 GMT 2
Φανη πολύ ωραία πηγαίνει! Μια ερώτηση το μοτέρ τη χρωμα (εταιρεία κωδικός κλπ)
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 5, 2020 9:48:45 GMT 2
Φανη πολύ ωραία πηγαίνει! Μια ερώτηση το μοτέρ τη χρωμα (εταιρεία κωδικός κλπ) Καλημέρα φίλε, ευχαριστώ. Το είχα αναφέρει και στην αρχή νομίζω, το μοτέρ και κάποια σχετικά κομμάτια τα έβαψα με το LP-11 Silver της Tamiya. Θα του κάνω και λίγο τοπικό wash, να αναδειχθούν κάποιες λεπτομέρειες, πριν την συναρμολόγηση.
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 5, 2020 9:56:20 GMT 2
Φανη καλημερα γινετε κουκλι ...μπραβο πες μου κατι ....tamiya ακρυλικο tamiya enamel ποιο πιστευεις οτι στρωνει πιο καλα με αερογραφο η με το πινελο ?
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 5, 2020 10:15:43 GMT 2
Φανη καλημερα γινετε κουκλι ...μπραβο πες μου κατι ....tamiya ακρυλικο tamiya enamel ποιο πιστευεις οτι στρωνει πιο καλα με αερογραφο η με το πινελο ? Καλημέρα Μιχάλη, και τα 2 με καλή αραίωση και ελαφρά χέρια ψεκάζονται άψογα με τον αερογράφο, τουλάχιστο εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όσον αφορά το πινέλο, τα enamels υπερτερούν και λόγο αργού χρόνου στεγνώματος, στρώνουν ομοιόμορφα, πολλές φορές σαν να έχουν ψεκαστεί με αερογράφο. Τα λεγόμενα ακρυλικά της Tamiya (τα οποία φυσικά δεν είναι ακρυλικά νερού) είναι αρκετά δύσκολα στο πινέλο, ιδιαίτερα σε όχι πολύ μικρές επιφάνειες, αλλά αν τα αραιώσεις με λίγο από το retarder της Tamiya, δουλεύονται ικανοποιητικά με το πινέλο, αν και εγώ τα συγκεκριμένα τα χρησιμοποιώ μόνο με τον αερογράφο!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 5, 2020 10:40:38 GMT 2
Τα λεγόμενα ακρυλικά της Tamiya (τα οποία φυσικά δεν είναι ακρυλικά νερού) φανη εγω τα αραιωνω με η αζαξ η ενα τις mr hobby .. Kai εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες ...δεν ηξερα οτι η tamiya εχει retarder. προιοντα tamiya απο που περνεις ? σε ευχαριστω
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 5, 2020 10:53:36 GMT 2
Τα λεγόμενα ακρυλικά της Tamiya (τα οποία φυσικά δεν είναι ακρυλικά νερού) φανη εγω τα αραιωνω με η αζαξ η ενα τις mr hobby .. Kai εχεις απολυτο δικιο σε αυτα που λες ...δεν ηξερα οτι η tamiya εχει retarder. προιοντα tamiya απο που περνεις ? σε ευχαριστω Εγώ τα αραιώνω και καθαρίζω τον αερογράφο μου με IPA. ‘Εχω ένα φίλο εδώ που με προμηθεύει μα τενεκεδάκια 99% IPA, λόγω δουλειάς του οπότε βολεύομαι και χωρίς χρέωση! Οποιοδήποτε κατάστημα με υλικά Tamiya σίγουρα θα έχει. Λογικά θα είχε και ο Καλφάκης, αλλά τώρα .... Εμείς εδώ στη μεγαλόνησο δεν έχουμε πρόσβαση (πριν χρόνια είχαμε αντιπρόσωπο της Tamiya με απίστευτο στοκ, αλλά απεβίωσε και οι συγγενείς πούλησαν τα πάντα - ερχόντουσαν από Ελλάδα άτομα και καταστηματάρχες και έκαναν μαζικές αγορές! ) εκτός από κάποια κιτ, εγώ πάντα μέσω eBay αλλά τώρα έχουν απαγορευτεί και οι πτήσεις, να δούμε ποτέ θα ξεμπλέξουμε.. ..
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 5, 2020 10:59:10 GMT 2
IPA. ? εγω πηρα το mr color leveling thinner ...λεω τι ειναι κ μου λενε καθαρο διαλυτικο νιτρου αλλα επειδη πουλουσα απειρο νιτρου κ σε 20κιλα αυτο δεν ειναι καθαρο νιτρου ..μοιαζει αλλα δεν ειναι
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 5, 2020 11:20:46 GMT 2
εγω πηρα το mr color leveling thinner ...λεω τι ειναι κ μου λενε καθαρο διαλυτικο νιτρου αλλα επειδη πουλουσα απειρο νιτρου κ σε 20κιλα αυτο δεν ειναι καθαρο νιτρου ..μοιαζει αλλα δεν ειναι Δεν ξέρω την ακριβή σύσταση του, αλλά είναι ένα καταπληκτικό προϊόν ιδίως όταν το χρησιμοποιήσεις σε γυαλιστερά και βερνίκια. Ένα από τα τρικ που χρησιμοποιώ, είναι να διαλύω υπερβολικά το τελευταίο χέρι βερνίκι με το leveling thinner (1κ, 2Κ, 513 κλπ) το οποίο εξαλείφει 80-99% (ανάλογα αν βρίσκομαι σε καλή ή κακή μέρα ) το orange peel. Επειδή είναι ακριβό, τον καθαρισμό του αερογράφου τον κάνω με το mr body Acryl 740. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αραιωθούν όλα τα enamel (στεγνώνουν πιο γρήγορα, δεν στουμπώνουν τον αερογράφο) και φυσικά τα Lacquer χρώματα (zero, alclad, gravity, splash, tamiya lp κλπ) Τα ακρυλικά tamiya και gunze μπορούν να αραιωθούν με Lacquer Thinner μοντελιστικό αλλά όχι εμπορίου και αποκτούν κάποια χαρακτηριστικά των Lacquer χρωμάτων (στέγνωματα, flow κλπ). Τα έχουμε ξαναγράψει πολλάκις αυτά, αλλά επειδή έχουμε και νέα μέλη, τα επαναλαμβάνω.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 5, 2020 11:55:47 GMT 2
Το Μr Color Level Thinner είναι πράγματι πολύ καλό. Όπως και το lacquer thinner της Tamiya, το καινούργιο με το retarder. Το 1ο το χρησιμοποιώ κατά κόρον όταν αραιώνω τα mr Surfacer primer τα οποια είναι και τα βασικά μου αστάρια. Ένα επίσης φοβερό καθοριστικό αερογράφου (επίσης πολύ ακριβό ως μοντελιστικό προϊόν) είναι το Tamiya cleaner, καθαρίζει τα πάντα, και πάντα ψεκάζω λίγο όταν ολοκληρώνω τον καθαρισμο του με αλλά καθαριστικά!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 5, 2020 13:30:33 GMT 2
Κωστή, καλημέρα! Σχετικά με το ταμπλώ του CRX... Ασφαλώς υπάρχουν πολλοί άλλοι (ή καλύτερα σχεδόν όλοι οι άλλοι...) που ξέρουν πολύ περισσότερα από μένα. Έκανα ωστόσο μια έρευνα και διαπίστωσα οτι στην πραγματικότητα (δηλαδή στην 1/1) δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ δεξιοτίμονου και αριστεροτίμονου ταμπλώ. Στις φωτό που μου δείχνεις, ανάμεσα στα 2 ταμπλώ υπάρχουν ορατές διαφορές όσον αφορά στα "κυκλάκια" κατά μήκος των δυο ταμπλώ (τόσο στον αριθμό τους όσο και στη διάταξή τους), τα οποία όμως "κυκλάκια" δεν έχω δει να υπάρχουν σε καμία φωτό του πραγματικού, ούτε και μπορώ να φανταστώ σε τι χρησιμεύουν... Προφανώς δεν σε βοήθησα σε τίποτα, αλλά τουλάχιστον το έψαξα...
|
|