|
Post by mikys2019 on Jun 21, 2020 18:41:15 GMT 2
Δεν νομίζω ότι την έχω εξηγήσει αναλυτικά κάπου γιατί κι εγώ ακολούθησα οδηγίες που βρήκα εδώ στο φόρουμ. Αλλά επειδή βαριέμαι περισσότερο να ψάξω παρά να γράψω, ιδού: - Μετά από καλό στέγνωμα των πολλαπλών χεριών χρώματος, αρχίζει τρίψιμο με καλά μουσκεμένα σε νερό πανάκια micromesh. Ξεκινάω με το νούμερο 3200 περνώντας το απαλά - σαν να χαϊδεύω - προς πάντα την ίδια κατεύθυνση, και ενδιάμεσα ανανεώνω το μούσκεμα. Συνεχίζω με το νούμερο 4000 κάθετα προς την προηγούμενη κατεύθυνση τριψίματος, και έπειτα εναλλάσσοντας πάντα την κατεύθυνση με τα νούμερα 6000, 8000 και 12000. Τα δύο πρώτα νούμερα πιθανότατα θα θολώσουν την γυαλάδα που είχε προκύψει από το βάψιμο, αλλά μην φοβάσαι, η γυαλάδα θα επανέλθει ήδη με το νούμερο 8000. Σημαντικό είναι α) να μην πιέζουμε και να δουλεύουμε με το αυτί και την αφή: Όσο το πανάκι συναντάει ανωμαλία σε σχέση με την τραχύτητα του, το ακούμε και το νιώθουμε στο χέρι. Σταματάμε κάθε νούμερο όταν νιώσουμε το πανάκι να γλιστράει. β) να έχουμε αρκετό πάχος βαφής για να μην εμφανιστεί το αστάρι από κάτω (ιδίως σε ακμές και προεξοχές).
- Ξεπλένω με χλιαρό νερό πάλι χαϊδεύοντας το κομμάτι και σκουπίζω με αφράτη πετσετούλα. Αφήνω να στεγνώσει καλά.
- Γυαλίζω με τις αλοιφές (εγώ χρησιμοποιώ Tamiya) κατά σειράν coarse (κόκκινο), fine (μπλε), finish (μαύρο). Αλείφω κάθε φορά με το δάχτυλο με κυκλικές κινήσεις μέχρι να αρχίσει η αλοιφή να υδατοποιείται. Τότε σκουπίζω με ένα πανάκι με μικροΐνες τα υπόλοιπα και τρίβω δυνατά με ένα δεύτερο πανάκι.
Όλα αυτά ισχύουν για βάψιμο με σπρέι. Αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση για βάψιμο με αερογράφο, ας το σχολιάσουν οι επαΐοντες...
Κωστα μου φανταζομαι γυαλιζεις κομματι κομματι ?
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 21, 2020 19:05:26 GMT 2
Κωνσταντινε ευχαριστω πολυ για το tutorial και το χρονο σου,σιγουρα θα χρησιμοποιησω την τεχνικη σε μελλοντικη κατασκευη
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 21, 2020 19:07:49 GMT 2
Κωστα μου φανταζομαι γυαλιζεις κομματι κομματι ? Φυσικά!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 23, 2020 19:15:30 GMT 2
Καλά κλεισίματα, Κωνσταντίνε. Οι στρεβλώσεις στο πλαστικό, νομίζεις είναι αποκλειστικά από τα προβλήματα στη μεταφορά ή έχει παίξει ρόλο και η επαναχρησιμοποίηση των καλουπιών; Ίσως είναι καλύτερα όποιος θέλει το κιτ να στραφεί σε πιο παλιά κυκλοφορία; Τι λες;
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 24, 2020 6:32:35 GMT 2
Δεν νομίζω ότι οφείλονται στο καλούπι Γιώργο... Το πάχος του πλαστικού του καπό είναι μόλις 0,85 χιλ.
οπότε μια παρατεταμένη πίεση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη παραμόρφωση. Σημειωτέον ότι το κουτί της δεύτερης κατασκευής ήταν ίδιο με της πρώτης, οπότε δεν βλέπω να υπάρχει θέμα με καινούργιες - παλιές εκδόσεις...
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 28, 2020 11:33:19 GMT 2
Εδώ τελειώνει κι αυτή η κατασκευή... Το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει από κοντά, αλλά στην βιτρίνα δεν δείχνει άσχημο. Δεν ξέρω αν με την κατασκευή αυτή έφτασα στα όρια μου ή αν όντως αυτό το κιτ "δεν κατασκευάζεται". Περίμενα ότι η αποφυγή των λαθών της πρώτης απόπειρας θα έδινε ένα μοντέλο "άψογο", αλλά δεν το κατόρθωσα. Όπως και να 'χει, τους τελευταίους 5 μήνες είχα στιγμές μεγάλης ικανοποίησης και μερικές μέτριας απογοήτευσης. Ιδού λοιπόν το αποτέλεσμα στο κουτί του και λίγες περισσότερες φωτογραφίες στα τελειωμένα:
Καλή Κυριακή σε όλους!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 28, 2020 16:09:06 GMT 2
Επιτελους Κωνσταντινε!!Συγχαρητηρια φιλε για την μαραθωνια κατασκευη!Θα δω αργοτερα με προσοχη τις φωτογραφιες σου στα finished και θα σχολιασω εκει,καθως δεν εχω καλη εικονα αυτη τη στιγμη λογω ηλιου καθως ειμαι παραλια.Η πρωτη μου εντυπωση ειναι οτι ειναι υπεροχο και δεν εχω καταλαβει τον αρνητισμο που βγαζεις στην περιγραφη.Επισης θα θελα περισσοτερες φωτογραφιες στο finished section.Καλο απογευμα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 28, 2020 17:26:54 GMT 2
Εδώ τελειώνει κι αυτή η κατασκευή... Το τελικό αποτέλεσμα δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει από κοντά, αλλά στην βιτρίνα δεν δείχνει άσχημο. Δεν ξέρω αν με την κατασκευή αυτή έφτασα στα όρια μου ή αν όντως αυτό το κιτ "δεν κατασκευάζεται". Περίμενα ότι η αποφυγή των λαθών της πρώτης απόπειρας θα έδινε ένα μοντέλο "άψογο", αλλά δεν το κατόρθωσα. Όπως και να 'χει, τους τελευταίους 5 μήνες είχα στιγμές μεγάλης ικανοποίησης και μερικές μέτριας απογοήτευσης. Ιδού λοιπόν το αποτέλεσμα στο κουτί του και λίγες περισσότερες φωτογραφίες στα τελειωμένα:
Καλή Κυριακή σε όλους!
Καλησπερα Κωστα μου .....τα ολοψυχα συγχαρητηρια μου για τον δυσκολο αθλο που εφερες τελεια εις περας Εμενα μου αρεσει παρα πολυ ....κ εκμπεμπει σεβασμο κ αρχοντια . Οταν θα ηθελες να μας πεις που απογοητευτηκες για εμεις το βλεπουμε τελειο .
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 28, 2020 18:52:14 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο! Ελπίζω το μπάνιο να ήταν ευχάριστο... (προσωπικά, μιας και έχω τη θάλασσα δίπλα, Σαββατοκύριακα αποφεύγω την πολυκοσμία...) Η πρωτη μου εντυπωση ειναι οτι ειναι υπεροχο και δεν εχω καταλαβει τον αρνητισμο που βγαζεις στην περιγραφη.Επισης θα θελα περισσοτερες φωτογραφιες στο finished section.Καλο απογευμα! Δεν είμαι αρνητικός, απλά ανήκω στην κατηγορία των γονιών που βλέπουν τα στραβά των παιδιών τους. Και υπάρχουν σημεία που το κιτ δεν βοηθάει, όσο κι αν προσπαθήσεις. Πριν από μερικά χρόνια, ο καλός φίλος και εξαιρετικός μοντελιστής JOHNY B. κέρδισε μ'αυτό το μοντέλο χρυσό μετάλλιο και best of show στην έκθεση της IPMS. Απλά το έκθεμα του ήταν η Citroën υπέροχα σαραβαλιασμένη μέσα σ' ένα αχυρώνα... Και υποπτεύομαι ότι απλά είναι πολύ δύσκολο να το τερματίσεις σένιο. Σε ό,τι αφορά στις περισσότερες φωτό, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να δείξει περισσότερες απόψεις ολόκληρου του μοντέλου από μπρος - πίσω - δεξιά - αριστερά... Επιμέρους λεπτομέρειες φαίνονται πολύ καλύτερα στα διάφορα στάδια της κατασκευής...
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 28, 2020 19:06:34 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη, να 'σαι καλά! Οταν θα ηθελες να μας πεις που απογοητευτηκες για εμεις το βλεπουμε τελειο . Ένα παράδειγμα: Οι μπροστινοί γάντζοι του καπό δεν πιάνουν με τίποτα για να το κρατήσεις κλειστό. Αυτό δεν είναι κάτι που με πειράζει ιδιαίτερα, μιας και στην τελική τοποθέτηση μέσα στο κουτί του (προς το παρόν μπήκε όπως-όπως για να μην σκονίζεται) θα είναι με ανοιχτό το καπό για να φαίνεται η δουλειά στον κινητήρα. Αλλά υπάρχουν μπόλικες παρόμοιες ατέλειες που εκνευρίζουν. Βλέπε και την απάντηση μου στον Σπύρο παραπάνω...
|
|
|
Post by Sakis on Jun 28, 2020 21:34:04 GMT 2
Κωνσταντίνε κατανοώ απόλυτα το πως νιώθεις. Σχεδόν πάντα ο δημιουργός είναι και ο πιο αυστηρός κριτής του δημιουργήματός του. Πέραν αυτού, πρόκειται για επιβλητικό και αρχοντικό μοντέλο με εξαιρετική δουλειά πάνω του. Εύγε!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 29, 2020 6:03:49 GMT 2
Να 'σαι καλά Σάκη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 29, 2020 20:10:08 GMT 2
Κωνσταντίνε και μόνο που ολοκληρώθηκε, είναι άθλος. Δεν το συζητάμε. Από την άλλη, πάντα βρίσκουμε τομείς τους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε, να πράττουμε διαφορετικά ή να είμαστε πιο προσεκτικοί. Είναι το υγιές και απαραίτητο για την εξέλιξη. Πολλά μπράβο λοιπόν. ΥΓ. Παρακολουθώντας φωτογραφίες του πραγματικού, κατά τη διάρκεια της κατασκευής σου, μου καρφώθηκε η ιδέα ότι ίσως το συγκεκριμένο κιτ είναι καλύτερο να μετατραπεί στην κάμπριο έκδοση, για να δείχνει καλύτερο. Λιγότερο βάρος, αποφυγή του θέματος προσαρμογής της οροφής κλπ. Φυσικά, απαιτείται ιδιοκατασκευή σε κάποιο βαθμό. Την καταθέτω για αξιολόγηση και αν θέλει κάποιος να το προσπαθήσει. Με το καλό στο επόμενο.
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 29, 2020 21:24:07 GMT 2
Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε για την επιτυχή ολοκλήρωση του μοντέλου και για τα λεπτομερή βήματα της κατασκευής σου, τα οποία απολαύσαμε. Σίγουρα θα είναι σημεία αναφοράς για οποίον θέλει να τεστάρει τος ικανότητες του (και τις αντοχές του) σε ένα πολύ δύσκολο μοντέλο (το οποίο και φθηνό είναι για την κλίμακα και την πολυπλοκότητα του και εύκολα προσβάσιμο)! Καλή συνέχεια στο επόμενο!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 30, 2020 6:27:26 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Φάνη, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by czt on Jul 13, 2020 21:24:02 GMT 2
Συγχαρητηρια συνονοματε τα προβληματα που προεκυψαν λυθηκαν με ενα πολυ ωραιο αποτελεσμα. Οπως εχω ξανα πει για την εταιρεια δεν εχω καλη αποψη και ο αθλος στα δικα μου ματια ειναι τεραστιος! Μπραβο και παλι μπραβο!
|
|