|
Post by konstantinf on Jun 10, 2020 18:15:37 GMT 2
Για τις λεπτομέρειες να 'ναι καλά η Heller! Για τις όποιες ατέλειες ευθύνομαι αποκλειστικά εγώ... Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 10, 2020 19:48:43 GMT 2
Στην πενα το εσωτερικο!Το δερμα αψογο Κωνσταντινε!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 10, 2020 20:40:21 GMT 2
Να 'σαι καλά Σπύρο, ευχαριστώ πολύ!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jun 10, 2020 21:02:08 GMT 2
Η φωτο απο την πορτα του συνοδηγου ειναι ολα τα λεφτα αν δεν ειχε την χαρτοταινια θα νομιζες οτι ειναι αληθινο!!
αντε να τελειωσει το θηριο να πας στο επωμενο!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 11, 2020 6:26:34 GMT 2
Το ξέρω Παναγιώτη... Την έχω ξαναβγάλει στην πρώτη κατασκευή... Χα, χα!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 15, 2020 11:09:43 GMT 2
Εκπέμπει αρχοντιά σε κάθε φωτογραφία Κωνσταντίνε, καλά τελειώματα.
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 15, 2020 19:17:22 GMT 2
Να 'σαι καλά Αλέξη, χίλια ευχαριστώ!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 21, 2020 9:39:10 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου και καλό καλοκαίρι (μιας και διαβαίνουμε το καλοκαιρινό ηλιοστάσιο...)! Πώς λέμε "το πιο σύντομο ανέκδοτο"; Εδώ πρόκειται για το πιο σύντομο update... Προστέθηκαν τα φτερά! Φυσικά υπήρξε η ανάγκη τραβήγματος δεξιά-αριστερά και πάνω-κάτω, αλλά τελικά κάθησαν στη θέση τους αν και κολλημένα "σημειακά". Α! και οι τροχοί...
Σειρά είχε θεωρητικά το καπό. Πλην όμως απεδείχθη ότι τα πλαϊνά πετούσαν προς τα έξω σαν τα αυτιά του Κάρολου... Οι προσπάθειες ισιώματος μέσω σεσουάρ αποδείχτηκαν άκαρπες ή μάλλον χειροτέρεψαν την κατάσταση... Οπότε κατέφυγα άλλη μια φορά στον καννιβαλισμό της πρώτης κατασκευής. Το καπό εκείνο είναι ίσιο αλλά χρειάστηκε ένα καινούργιο βαψιματάκι, καθότι πριν 10 χρόνια δεν είχα προσέξει αυτά που προσέχω τώρα... Επομένως, έχουμε και λέμε: Γυάλισμα του παλιού καπό, τοποθέτηση προφυλακτήρων και θυρών και... τελειώσαμε. Ελπίζω σε μια βδομάδα να σας δείξω πρώτες φωτογραφίες ολόκληρου του μοντέλου. Ως τότε καλά να 'στε!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 21, 2020 12:01:51 GMT 2
Αυτά τα κίτ αναγκαστικά πρέπει να περάσουν από το κρεβάτι του Προκρούστη, αφού βρέθηκε όμως δότης όλα καλά Κωνσταντίνε, καλό φινάλε!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 21, 2020 12:50:05 GMT 2
Ειδες Κωστα μου ο παλιος ειναι παντα χρησιμος .....με το καλο να τελειωσει ...
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 21, 2020 12:58:02 GMT 2
Αλέξη, Μιχάλη, να 'στε καλά! Όντως, ο παλιός είναι αλλιώς...
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 21, 2020 13:29:19 GMT 2
Μια χαρά Κωνσταντίνε! Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 21, 2020 14:55:05 GMT 2
Χαιρομαι που ολα πανε καλα Κωνσταντινε,το παλιο Κιτ αποδειχτηκε πολυ χρησιμο!Τοσο χαλια εφαρμοζε το νεο καπο?που λες μπορει να οφειλεται αυτο?Καλα τελειωματα θα γινει υπεροχο!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 21, 2020 16:42:46 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο! Το καπό εφάρμοζε μια χαρά στο πάνω μέρος, οι κάθετες ποδιές κάνανε σαν φούστα κλος, ιδίως στο πίσω μέρος. Αυτό είναι κάτι που εκ των πραγμάτων το διαπιστώνεις μόνο αφού κολλήσει η οροφή του αμαξώματος (που εμπεριέχει το πάτημα του πάνω μέρους του καπό) με τα πλαϊνά του αμαξώματος (όπου έρχονται και ακουμπάνε οι ποδιές) και κάνεις test fit. Η γωνία δεν είναι ορθή, και επομένως μια απόκλιση δεν φαίνεται με γυμνό μάτι. Και καθώς κάθε μισό του καπό έρχεται μονοκόμματο (και στο 1/1) και δεν είναι σπαστό όπως στα προπολεμικά αυτοκίνητα, η μόνη διόρθωση που επιδέχεται αν η γωνία είναι λάθος, είναι θερμική κατεργασία - κι αν πετύχει. Τώρα γιατί βγήκε στραβό; Υποθέτω ότι το κιτ ζουλήχτηκε κατά την μεταφορά. Όταν το παρέλαβα είχε εμφανή σημάδια στραπατσαρίσματος. Στο εσωτερικό διαπίστωσα αμέσως ότι το πλαίσιο με τα διαφανή είχε σπάσει και ζήτησα αντικατάσταση, που ο πωλητής έκανα αδιαμαρτύρητα. Δυστυχώς τότε δεν είχα πάρει είδηση διάφορες ζημιές και σε άλλα κομμάτια (όπως η μάσκα που ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση, και τώρα το καπό) και στο μεταξύ η Heller έκλεισε και δεν έχει πια ανταλλακτικά ...
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 21, 2020 17:40:09 GMT 2
Παλι καλα λοιπον που μας εσωσε ο παλιοφιλος γιατι θα ειχαμε προβλημα!Η Heller εχω μια εντυπωση οτι ειναι σε διαδικασια πωλησης η κατι τετοιο.Παρεπιπτοντως Κωνσταντινε θα ηθελα καποια στιγμη αν μπορεις να μου εξηγησεις αναλυτικα την διαδικαδια γυαλισματος που ακολουθεις απ ευθειας πανω στο χρωμα,η καποιο link αν υπαρχει σε καποιο build που την εξηγεις εκει!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 21, 2020 18:00:49 GMT 2
Δεν νομίζω ότι την έχω εξηγήσει αναλυτικά κάπου γιατί κι εγώ ακολούθησα οδηγίες που βρήκα εδώ στο φόρουμ. Αλλά επειδή βαριέμαι περισσότερο να ψάξω παρά να γράψω, ιδού: - Μετά από καλό στέγνωμα των πολλαπλών χεριών χρώματος, αρχίζει τρίψιμο με καλά μουσκεμένα σε νερό πανάκια micromesh. Ξεκινάω με το νούμερο 3200 περνώντας το απαλά - σαν να χαϊδεύω - προς πάντα την ίδια κατεύθυνση, και ενδιάμεσα ανανεώνω το μούσκεμα. Συνεχίζω με το νούμερο 4000 κάθετα προς την προηγούμενη κατεύθυνση τριψίματος, και έπειτα εναλλάσσοντας πάντα την κατεύθυνση με τα νούμερα 6000, 8000 και 12000. Τα δύο πρώτα νούμερα πιθανότατα θα θολώσουν την γυαλάδα που είχε προκύψει από το βάψιμο, αλλά μην φοβάσαι, η γυαλάδα θα επανέλθει ήδη με το νούμερο 8000. Σημαντικό είναι α) να μην πιέζουμε και να δουλεύουμε με το αυτί και την αφή: Όσο το πανάκι συναντάει ανωμαλία σε σχέση με την τραχύτητα του, το ακούμε και το νιώθουμε στο χέρι. Σταματάμε κάθε νούμερο όταν νιώσουμε το πανάκι να γλιστράει. β) να έχουμε αρκετό πάχος βαφής για να μην εμφανιστεί το αστάρι από κάτω (ιδίως σε ακμές και προεξοχές).
- Ξεπλένω με χλιαρό νερό πάλι χαϊδεύοντας το κομμάτι και σκουπίζω με αφράτη πετσετούλα. Αφήνω να στεγνώσει καλά.
- Γυαλίζω με τις αλοιφές (εγώ χρησιμοποιώ Tamiya) κατά σειράν coarse (κόκκινο), fine (μπλε), finish (μαύρο). Αλείφω κάθε φορά με το δάχτυλο με κυκλικές κινήσεις μέχρι να αρχίσει η αλοιφή να υδατοποιείται. Τότε σκουπίζω με ένα πανάκι με μικροΐνες τα υπόλοιπα και τρίβω δυνατά με ένα δεύτερο πανάκι.
Όλα αυτά ισχύουν για βάψιμο με σπρέι. Αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση για βάψιμο με αερογράφο, ας το σχολιάσουν οι επαΐοντες...
|
|