|
Post by konstantinf on May 19, 2020 6:14:01 GMT 2
Να 'σαι καλά Φάνη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by konstantinf on May 19, 2020 11:01:21 GMT 2
Ίσως λίγο wash στο πίσω μέρος τους, να του έδινε το κάτι παραπάνω. Εννοώ, στο πίσω μέρος απ΄τους προφυλακτήρες.
...τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι...
|
|
|
Post by konstantinf on May 24, 2020 9:34:25 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Κάπως έτσι, φτάνουμε σιγά-σιγά στο τέλος κι αυτής της κατασκευής... Την εβδομάδα που πέρασε γυαλίστηκαν κατ' αρχήν τα τελευταία κομμάτια του αμαξώματος - φτερά και καπό. Στην συνέχεια κολλήθηκαν τα παρελκόμενα τους (χερούλια, μαρσπιέ, σήμα) ώστε να αντέξουν στους χειρισμούς του τελικού μονταρίσματος. Έχουν μείνει και 2-3 κομματάκια ακόμα (όπως π.χ. οι λασπωτήρες, που ετοιμάστηκαν μεν, αλλά στηρίζονται τόσο στα φτερά όσο και στο υπόλοιπο αμάξωμα), τα οποία θα κολληθούν τελευταία. Για τους προβολείς μπήκαν πίροι 1 mm στις βάσεις τους για να εξασφαλίσουν ευθυγράμμιση και στήριξη:
Στη συνέχεια συνδέθηκε η μάσκα με τις πλαϊνές ποδιές του κινητήρα. Εδώ αντιμετώπισα το πρόβλημα της παραμόρφωσης (μέσα στο κουτί) της μάσκας, κάτι που ανακάλυψα πολύ καιρό μετά την αγορά του κιτ - όταν η Heller είχε κατεβάσει πια ρολά και έπαψε να παρέχει υπηρεσίες ανταλλακτικών. Μία λύση θα ήταν το κόψιμο των καθέτων ράβδων της γρίλιας και η αντικατάσταση τους από λεπτές ατσαλόβεργες. Ωστόσο αυτό δεν θα απέδιδε σωστά τις ελαφρές καμπυλώσεις στο πάνω και το κάτω μέρος της μάσκας. Έτσι κατέληξα στην οδυνηρή εναλλακτική, να καννιβαλίσω την πρώτη κατασκευή και να χρησιμοποιήσω την παλιά μάσκα, αφού αφαίρεσα το διακοσμητικό της που είχε τότε στραβοκολληθεί: Έτσι, αφού ετοιμάστηκαν και οι υαλοκαθαριστήρες (το ύστατο κομμάτι που θα κολληθεί στο έτοιμο μοντέλο) τα μέχρι τώρα ετοιμασθέντα κουκουλώθηκαν και θα μείνουν έτσι για κανένα μήνα, να σφίξουν γερά τα κολλήματα πριν το τελικό σπριντ:
Τι θα κάνω στο μεσοδιάστημα (εκτός από μπάνια); Ρίξτε σε δυο-τρεις μέρες μια ματιά στα υπό κατασκευήν δίκυκλα... Καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by Sakis on May 24, 2020 9:43:45 GMT 2
Πάγια τακτική για μένα ο καννιβαλισμός παλαιών κιτ που δεν πληρούν καν τα σημερινά μου κριτήρια οπότε δεν νιώθω άσχημα. Όλα όμορφα έως εδώ Κωνσταντίνε και συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση!
|
|
|
Post by konstantinf on May 24, 2020 11:06:11 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σάκη! Το γεγονός ότι η πρώτη κατασκευή δεν πληρούσε τα σημερινά μου κριτήρια οδήγησε ακριβώς στην επανάληψη της. Όμως δεν παύει να είναι το πρώτο αυτοκίνητο, το πρώτο σε 1/8 και το πρώτο που έφτιαξα αφ' ότου ξανάπιασα το χόμπι...
|
|
|
Post by mikys2019 on May 24, 2020 12:31:03 GMT 2
Κωστα μου καλημερα ....μπραβο πολυ ωραιο εγινε ... Εαν θες πες μας ολη την διαδικασια βαψιματος κ γυαλισματος .. Δεν μπορουσες την μασκα να την ζεστανεις λιγο να ισιωση ? Αφου πρωτα ειχες βαλει αποστατες σε ολες τις βεργες Ενας μηνας δεν ειναι μεγαλο διαστημα για την κολλα ? ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
|
|
|
Post by konstantinf on May 24, 2020 12:38:29 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη! Εαν θες πες μας ολη την διαδικασια βαψιματος κ γυαλισματος .. Δεν είναι τίποτα μαγικό... Ένα χέρι αστάρι (μαύρο ματ Humbrol), 2 χέρια μαύρο Gloss Tamiya, (όλα σπρέι), τρίψιμο με micromesh 3200 - 12000, γυάλισμα με Compound Tamiya (coarse, fine, finish). Και φυσικά κατά τα ειωθότα όχι βερνίκι. Δεν είχε μόνο στραβώσει, αλλά 3 από τις βέργες είχαν σπάσει κιόλας... Μπορεί, αλλά είναι μικρό για το δίκυκλο Και δεν παίρνω ρίσκα...
|
|
|
Post by mikys2019 on May 24, 2020 13:21:09 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη! Εαν θες πες μας ολη την διαδικασια βαψιματος κ γυαλισματος .. Δεν είναι τίποτα μαγικό... Ένα χέρι αστάρι (μαύρο ματ Humbrol), 2 χέρια μαύρο Gloss Tamiya, (όλα σπρέι), τρίψιμο με micromesh 3200 - 12000, γυάλισμα με Compound Tamiya (coarse, fine, finish). Και φυσικά κατά τα ειωθότα όχι βερνίκι. Δεν είχε μόνο στραβώσει, αλλά 3 από τις βέργες είχαν σπάσει κιόλας... Μπορεί, αλλά είναι μικρό για το δίκυκλο Και δεν παίρνω ρίσκα... κωστα μου εαν ειχες βαλει βερνικι πιστευεις η γυαλαδα θα ηταν καλυτερη η σχεδον ιδια ?
|
|
|
Post by konstantinf on May 24, 2020 16:09:08 GMT 2
Θα ήταν απλά πιο ψεύτικη για αυτοκίνητο του 1950...
|
|
|
Post by gtziaf on May 24, 2020 16:47:02 GMT 2
Η αναμονή ενός μήνα ακούγεται επώδυνη, γνωρίζοντας την "βιασύνη" όλων μας να δούμε τα μοντέλα μας ολοκληρωμένα. Αλλά, αν πρέπει έτσι να γίνει, τότε καλώς πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Για τη γρίλια μπορείς να ξεβάψεις την νέα, να τη διορθώσεις και να τη βάψεις πάλι. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασκηθείς στο βάψιμο χρωμίων, μπορείς να δοκιμάσεις κανένα σχετικό προϊόν σε σπρέι και φυσικά το αρχέτυπο μοντελάκι δεν θα είναι παραπονεμένο. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου... Πάντως, αν θέλεις μπορώ να βάλω σχετική αγγελία στα social, μήπως βρούμε κάνα spare. ΥΓ. Για την μηχανή, μην βιαστείς να τη βάλεις στο WIP. Μες τη βδομάδα θα υπάρξει ανακοίνωση για το νέο GB θεσμό του ScW.
|
|
|
Post by konstantinf on May 24, 2020 18:05:10 GMT 2
Η αναμονή ενός μήνα ακούγεται επώδυνη Μπα, καθόλου δεν με πείραξε... Παίρνω και μια ανάσα. Κι όσο για την πραγματική διάρκεια, θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα κατασκευής της μηχανής. Too late my friend...Η μάσκα κολλήθηκε ήδη με τις ποδιές και δεν πρόκειται να πειραχτεί, καθότι οι ποδιές είναι πολύ μη μου άπτου... Ούτως ή άλλως δεν σκόπευα να την ανεβάσω πριν το τέλος της εβδομάδας. Αλλά λόγω της προβλεπόμενης εύκολης κατασκευής (μπορεί να μην αξίζει τον κόπο να μπει σε GB), βλέποντας και κάνοντας...
|
|
|
Post by konstantinf on May 24, 2020 19:09:41 GMT 2
Πάντως, αν θέλεις μπορώ να βάλω σχετική αγγελία στα social, μήπως βρούμε κάνα spare. Ξέχασα να σ' ευχαριστήσω στην προηγούμενη ανάρτηση γι' αυτήν την προσφορά. Εγώ αρνούμαι να δικτυωθώ, οπότε, αν παρουσιαστεί παρόμοια ανάγκη στο μέλλον, θα σ' έχω υπ' όψη μου!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 6, 2020 23:18:27 GMT 2
Όλα πολύ όμορφα, και η "διάσωση της μάσκας" εξαιρετική! Σβήνω μέρες από τον μήνα!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 7, 2020 7:44:55 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε! Η υπομονή ανταμείβεται, καθώς η Yamaha πλησιάζει προς το τέλος...
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 10, 2020 17:20:58 GMT 2
Για να μην ξεχνιόμαστε... Έγιναν και οι υπόλοιπες κολλήσεις (πλαϊνά και μπροστινό μέρος της οροφής, καθώς και οι πλαϊνές ποδιές του κινητήρα με τη μάσκα. Το θηρίο αλυσσοδέθηκε για να έρθει στα ίσια του ένεκα της στραβής στο κόλλημα του πίσω μέρους και τα μικρά χάσματα επουλώθηκαν.
Επίσης συμπληρώθηκε το εσωτερικό. Τα πίσω καθίσματα στριμώχτηκαν λίγο λόγω των έξτρα χιλιοστών της ταπετσαρίας, αλλά τελικά χώρεσαν ικανοποιητικά:
Σε καμιά βδομάδα θα το ξαναπιάσω για να εξαλείψω τα μερεμέτια και να φορέσω φτερά και πόρτες. Και μετά... τελείωσε!!!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jun 10, 2020 17:39:39 GMT 2
Κωστα μου μπραβο παρα πολυ ομορφο το εκανες ....και παρα πολυ ωραια λεπτομερεια ... Μου αρεσει παρα πολυ το πως στεκονται τα πενταλ ...και στο αληθινο ετσι ακριβως ειναι...
|
|