|
Post by gtziaf on Feb 12, 2020 9:47:33 GMT 2
Καλημερα. Γινεται εντυπωσιακο το συνολο! Για τη ραφη θα συμφωνισω με τον Κωνσταντινο, φαινεται σαν να μην ειναι καλα ενσωματωμενη στο δοχειο, σαν να εχει κενο. Ισως και οι εξατμισεις λογω καψιματος να θελανε ματαρισμα. Αλλα λεπτομερειες. Καλη συνεχεια Καλημέρα, Δημήτρη Το κενό στο weld line που λες, το είδα και θα το διορθώσω. Για τις εξατμίσεις θα ψεκάσω τα burnt και τα μαύρα ματ για την "ομογενοποίηση" και μετά θα πέσουν οι σχετικές σκονίτσες, αλλά αφού ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση των μηχανικών μερών. Έχει ακόμη μέλλον, μέχρι να (αν) φτάσει στην εικόνα που φαντάζομαι
|
|
|
Post by mikys2019 on Feb 12, 2020 10:35:53 GMT 2
καλημερα φιλε δημητρη ...δυστυχως δεν εμαθες οτι ειναι κουτας με 0 χιλιομετρα κ ολοι περιμενουμε να βαλει ο γιωργος 100 βενζινη να ακουσουμε ηχο ...
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 16, 2020 20:40:56 GMT 2
Μετά από αρκετές εβδομάδες όπου ασχοληθήκαμε με την κινητήρια μονάδα της Beta, ήρθε η ώρα να την αφήσουμε για περάσουμε στο εσωτερικό. Πριν από αυτό έφτιαξα απ΄ το μηδέν την μπαταρία (δεν υπάρχει στο κιτ) και σύνδεσα τα διάφορα ρεύματα και μια γείωση, τα οποία κρεμόταν από δω και από κει μέχρι τώρα. Στη συνέχεια ψέκασα διάφορές αποχρώσεις "χρήσης" στα αλουμινένια πάνελ και έκανα wash στις ενώσεις, το οποίο δεν σκούπισα, αφού ακόμη δεν έχω αποφασίσει τα επίπεδα σκιάσεων, χρήσης κλπ. Θα γίνει πιο μετά, όταν μπουν τα διάφορα υποσυστήματα στο κόκπιτ κι εγώ έχω κατασταλάξει στην εικόνα που θα αποπνέει η Βετούλα. Οι εργασίες στο εσωτερικό ξεκίνησαν με τους διακόπτες. Η σειρά των τριών εμπρός αντικαταστάθηκε από τους αντίστοιχους της Top studio, που είναι πιο λεπτομερείς, ενώ τα ταμπελάκια δίνονται απ΄το κιτ. Ακολούθησε η προσθήκη του πεντάλ του γκαζιού στο οποίο προστέθηκε ο μηχανισμός της ντίζας (επίσης απουσιάζει), ο οποίος τελικά συνδέθηκε στην προβλεπομένη θέση του, πάνω στο μοτέρ. Πίσω από τους διακόπτες της κεντρική κονσόλας υπάρχει ένα ρελέ (?), το οποίο απέκτησε καλωδίωση και βιδάκια συγκράτησης. Με φύλλα πλαστικού φτιάχτηκε η μονάδα των ηλεκτρονικών, με τς καλωδιώσεις της κι έναν ιμάντα συγκράτησης. Αυτά κολλήθηκαν στις θέσεις τους και συνδέθηκαν με την μπαταρία, το μοτέρ, ενώ κάποια κατέληξαν μέσα στο τούνελ της καμπίνας. Στο επόμενο θα συνεχίσουμε με τα εσωτερικά δρώμενα. Μέχρι τότε, ως συνήθως να έχετε μια όμορφη και δημιουργική εβδομάδα
|
|
|
Post by mikys2019 on Feb 16, 2020 20:59:06 GMT 2
ΑΝΑΥΔΟΣ ......... Γιωργο ορισμενες ερωτησεις ...εχεις ξαναδουλεψει 1/12 κ εαν ξερεις απο ηλεκτρολογικα αυτοκιντων ? Ειδες που εχω δικιο μονο η βενζινη θα του λειπει ....απιστευτος εισαι ...
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 16, 2020 21:53:31 GMT 2
Ευχαριστώ για την στήριξη, Μιχάλη. Σίγουρα δεν αξίζω τόσο καλά λόγια αλλά χαίρομαι που σου αρέσει, παρόλο που έχει τα λάθη και τις ατέλειες του. Γιωργο ορισμενες ερωτησεις ...εχεις ξαναδουλεψει 1/12 κ εαν ξερεις απο ηλεκτρολογικα αυτοκιντων ? Ναι και όχι... Στα μαθητικά μου χρόνια έφτιαχνα 12άρες φόρμουλες ( και τζετ) αλλά έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε. Επίσης, πριν κάνα 2-3 χρόνια "συμμάζεψα" μια αρχινημένη 1/8 Λότους 72. Αν ψάξεις προς τα πίσω τα WIP, κάπου θα τη βρεις να κείτεται. Από μηχανολογικά, ηλεκτρονικά δυστυχώς δεν ξέρω την τύφλα μου. Εξαιτίας αυτού αναγκάζομαι να σπαταλάω τις νύχτες μου ψάχνοντας για διαγράμματα (να ναι καλά ο άι γκούγλης) μήπως βγάλω άκρη. Κάποια στιγμή θα τα ανεβάσω σε ένα θέμα, αλλά θέλουν λίγη οργάνωση, αφού είναι ατάκτως εριγμένα σε ένα φάκελο. Ευχαριστώ και πάλι
|
|
|
Post by mikys2019 on Feb 16, 2020 22:24:29 GMT 2
xaxaxaxa συγνωμη φιλε αλλα εγω δεν κοιμαμαι κ δεν προλαβαινω να ασταρωσω κ συ εχεις καταφερει η μερα σου να εχει 48 ωρες ?μπραβο κ την ferrari tamiya se 1/12 του schumi την εχω φτιαξει κ γω αλλα ουτε ξερω που βρισκεται
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 16, 2020 22:43:25 GMT 2
xaxaxaxa συγνωμη φιλε αλλα εγω δεν κοιμαμαι κ δεν προλαβαινω να ασταρωσω κ συ εχεις καταφερει η μερα σου να εχει 48 ωρες ?μπραβο κ την ferrari tamiya se 1/12 του schumi την εχω φτιαξει κ γω αλλα ουτε ξερω που βρισκεται Μιχάλη, με τα χρόνια τα χέρια "λύνονται" και βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα. Όταν επέστρεψα στο χόμπι, μετά από 7-8 χρόνια απουσίας μου έπαιρνε μήνες για να βγάλω ένα 24άρι, με αμφίβολα αποτελέσματα. ΥΓ. Η Φερραρίτσα είναι του Prost. Δυστυχώς η Tamiya δεν τίμησε κάποια από τις F1 του Σούμι, στην 1/12. Ακόμη έχω απορία γιατί δεν το έκαναν τουλάχιστον για την F2000, με την οποία κατέκτησε το 1ο πρωτάθλημα του με τη Scuderia, ο Γερμανός. Πόσο μάλλον, που το κιτ κυκλοφόρησε στην 1/20 και υπήρχε μια βάση αναφοράς.
|
|
|
Post by alex78 on Feb 17, 2020 4:33:29 GMT 2
Οι προσθήκες σου Γιώργο προσδίδουν τρομερή λεπτομέρεια και αληθοφάνεια στο σύνολο, καλημέρα!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 17, 2020 7:24:23 GMT 2
Το ρελεδάκι τέλειο. Στα υπ' όψιν... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by mikys2019 on Feb 17, 2020 7:28:18 GMT 2
xaxaxaxa συγνωμη φιλε αλλα εγω δεν κοιμαμαι κ δεν προλαβαινω να ασταρωσω κ συ εχεις καταφερει η μερα σου να εχει 48 ωρες ?μπραβο κ την ferrari tamiya se 1/12 του schumi την εχω φτιαξει κ γω αλλα ουτε ξερω που βρισκεται Μιχάλη, με τα χρόνια τα χέρια "λύνονται" και βελτιώνεται η αποτελεσματικότητα. Όταν επέστρεψα στο χόμπι, μετά από 7-8 χρόνια απουσίας μου έπαιρνε μήνες για να βγάλω ένα 24άρι, με αμφίβολα αποτελέσματα. ΥΓ. Η Φερραρίτσα είναι του Prost. Δυστυχώς η Tamiya δεν τίμησε κάποια από τις F1 του Σούμι, στην 1/12. Ακόμη έχω απορία γιατί δεν το έκαναν τουλάχιστον για την F2000, με την οποία κατέκτησε το 1ο πρωτάθλημα του με τη Scuderia, ο Γερμανός. Πόσο μάλλον, που το κιτ κυκλοφόρησε στην 1/20 και υπήρχε μια βάση αναφοράς. καλημερα εχεις απολυτο δικιο νομιζω ηταν η f187 η 9 κ μια βασικη διαφορα εσυ ακομα θυμασαι ...εγω ξεχασα κ πως με λενε ..
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 18, 2020 17:21:24 GMT 2
Αλέξη και Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Μιχάλη, κοντά είσαι. Η F190 είναι (σαν αυτή που φτιάχνω στην 1/24 για το Group Build). Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by nektarios on Feb 18, 2020 22:00:54 GMT 2
Μπαταρία και κουτί ηλεκτρονικών, σπέσιαλ!! Ελπίζω να θυμάμαι μετά από καιρό πού είναι αυτό το ποστ, γιατί αυτές οι ιδέες θα μου χρειαστούν σίγουρα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 23, 2020 22:22:47 GMT 2
Μπαταρία και κουτί ηλεκτρονικών, σπέσιαλ!! Ελπίζω να θυμάμαι μετά από καιρό πού είναι αυτό το ποστ, γιατί αυτές οι ιδέες θα μου χρειαστούν σίγουρα! Καλή συνέχεια! Για πες Νεκ, τι μας ετοιμάζεις;
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 23, 2020 22:42:36 GMT 2
Η συνέχεια της Beta, αφορά και πάλι το εσωτερικό, με το οποίο θα απασχοληθούμε τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Αρχικά, με τη μέθοδο του τεφλόν φτιάχτηκαν 2 σπιράλ σωλήνες εξαερισμού, που λείπουν από το εσωτερικό. Η τεχνική είναι του τρισμέγιστου Άλεξ Κούστοβ και μπορείτε να τη βρείτε εδώ. Απ΄ το μηδέν έφτιαξα και ένα κυκλοφορητή αέρα, ή ότι στο καλό μπορεί να είναι, σύνδεσα τη μία σωλήνα και το σύστημα περιμένει τη σειρά του για τοποθέτηση. Σειρά πήρε το σύστημα πυρόσβεσης. Ο πυροσβεστήρας υπήρχε στο κιτ κανονικά, το ίδιο και οι δέστρες του. Στη συνέχεια πρόσθεσα ένα "Τ" για το διαμοιρασμό των λειτουργιών του και το κουτί της αναμονής αυτών, από διάφορα περισσεύματα. Στο κουτί υπάρχει το σύστημα ενεργοποίησης, το οποίο αποτελείτε από ένα ελατηριάκι, σύρμα, κάποια φωτοχαραγμένα από το spare box και το κεφάλι μιας καρφίτσας για το κουμπί. Στις Μαρτίνι εκδόσεις, το κουμπί αυτό είναι στο τιμόνι, στη δικιά μας είναι δίπλα στο κάθισμα. Στο τέλος κόλλησα τη βάση του καθίσματος και κάπου εκεί τελείωσε το ΣΚ. Στο επόμενο θα βάψουμε το κάθισμα και ίσως το πίνακα οργάνων, αν προλάβω. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by mikys2019 on Feb 24, 2020 8:10:17 GMT 2
Χαιρομαι απιστευτα που πια οταν θα σκεφτομαι μοντελιστης θα εχω στο μυαλο μου εναν ανθρωπο τρομερα εξυπνο τετραπερατο με απιστευτη φαντασια και χωρις ορια στις κατασκευες του ... ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ δεν υπαρχεις !!!!!!!!!!
|
|
|
Post by mikys2019 on Feb 24, 2020 8:12:43 GMT 2
γιωργο μια ερωτηση τι παχος συρμα χρησιμοποιησες?
|
|