|
Post by mikys2019 on Feb 3, 2020 10:43:33 GMT 2
καλημερα .....πιστευω οτι μας εχεις αφησει αφωνους με αυτα που κανεις ....ευγε ...
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 3, 2020 12:19:36 GMT 2
Εξαιρετικές οι λεπτομέρειες Γιώργο! Τυχεροί εμείς που τις βλέπουμε εν κατασκευή, διότι οι επερχόμενες γενεές δεν θα έχουν ιδέα για το τι υπάρχει από κάτω... Όσο για το βάρος που νιώθει ο Σάκης, καιρός ήταν να μοιραστεί κάποιος τον πόνο μου...
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Feb 3, 2020 13:30:16 GMT 2
Εντυπωσιακο και τα ημιαξονια απειρως καλυτερα Εδώ, ανοίγω παρένθεση για να σας πω τον πόνο μου, που αφορά την εύρεση αναφορών για το αυτοκίνητο. Κοιτα και φωτογραφιες αναφορας να εχεις, δεν σημαινει οτι αποτελουν και ευαγγελιο στα αγωνιστικα γιατι απο ακομα και απο δοκιμες σε αγωνα πολλα μπορουν να αλλαξουν. Για αλλες δε κατασκευες, εγω δεν εμπιστευομαι κανενα, θελω να κανω το δικο μου και ας ειναι μλκια χεχε Φτιαχτο οπως θες και μη σε μελει, διοτι και φωτογραφιες αναφορας να εχεις, καποιος μπορει να εμφανιστει με διαφορετικες φωτογραφιες και να λεει τα δικα του. Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by alex78 on Feb 3, 2020 14:17:12 GMT 2
Τώρα και αν μας άνοιξες την όρεξη...
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 4, 2020 17:59:37 GMT 2
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό κύριοι... Πέρα από την πλάκα, έχοντας πιάσει στα χέρια μου τα κομμάτια αυτά και έχοντας νιώσει το βάρος, τρέμει η καρδιά μου όταν σκέφτομαι κάθε φορά που χρειάζεται να το μεταχειρίζεσαι όταν ζυγίζει τόσο. . Όσο για το βάρος που νιώθει ο Σάκης, καιρός ήταν να μοιραστεί κάποιος τον πόνο μου... Για το λόγο που αναφέρετε, έχω παραγγείλει μια ξύλινη περιστρεφόμενη βάση για πίτσα που νομίζω θα βοηθήσει, τουλάχιστον στις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να σηκωθεί το μοντέλο για να δουλέψεις τη βάση. Την χρησιμότητα της θα την μάθουμε σύντομα..
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 4, 2020 18:06:12 GMT 2
Κοιτα και φωτογραφιες αναφορας να εχεις, δεν σημαινει οτι αποτελουν και ευαγγελιο στα αγωνιστικα γιατι απο ακομα και απο δοκιμες σε αγωνα πολλα μπορουν να αλλαξουν. Για αλλες δε κατασκευες, εγω δεν εμπιστευομαι κανενα, θελω να κανω το δικο μου και ας ειναι μλκια χεχε Φτιαχτο οπως θες και μη σε μελει, διοτι και φωτογραφιες αναφορας να εχεις, καποιος μπορει να εμφανιστει με διαφορετικες φωτογραφιες και να λεει τα δικα του. Καλη συνεχεια Δημήτρη, δεν αναφέρομαι σε πράγματα που αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα αλλά σε διάφορα μηχανικά μέρη που απουσιάζουν απ΄το κιτ (αντλίες, σύστημα τροφοδοσίας, φίλτρα, ηλεκτρονικά, το σύστημα ψύξης της αριστερής πλευράς, κλπ). Κατά τα άλλα σαφώς και δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις κάτι επειδή το είδες, ιδίως σε τέτοια κιτ που η διαδικασία κατασκευής από μόνη της, είναι μια πολύπλοκη εξίσωση πολλών πραγμάτων. Εξάλλου, ο καθένας μας έχει λίγο πολύ την τεχνοτροπία του. Ευχαριστώ και πάλι για την στήριξη σας
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 4, 2020 20:10:39 GMT 2
Για το λόγο που αναφέρετε, έχω παραγγείλει μια ξύλινη περιστρεφόμενη βάση για πίτσα που νομίζω θα βοηθήσει, τουλάχιστον στις περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να σηκωθεί το μοντέλο για να δουλέψεις τη βάση. Την χρησιμότητα της θα την μάθουμε σύντομα.. Χρήσιμη θα είναι, αν και το πρόβλημα δεν είναι η περιστροφή, αλλά το αναποδογύρισμα...
|
|
|
Post by nektarios on Feb 6, 2020 15:04:52 GMT 2
Ακόμη κι αν δεν σου χρησιμεύσει μοντελιστικά, είναι απολύτως βέβαιο οτι θα σου χρησιμεύσει για τη λειτουργία που σχεδιάστηκε! Αν μάλιστα έχεις αμφιβολίες γι' αυτό, μπορείς να οργανώσεις ένα σχετικό... test drive, στο οποίο θα χαρούμε ιδιαιτέρως να συνδράμουμε και να εκφέρουμε την εμπεριστατωμένη άποψή μας! Όπως κατάλαβες, ασχολούμαι με τη βάση της πίτσας, αφού για την πρόοδο του μοντέλου δεν έχω πια τι να πω... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Sakis on Feb 7, 2020 12:15:27 GMT 2
Οπότε Νεκτάριε προτείνω στα γενέθλιά του να του πάρουμε το εγχειρίδιο του καλού πιτσαδορου. Του καλού ψηστη έπιασε τόπο άρα μόνο κερδισμένοι θα βγούμε σε επόμενη συνάντηση στο σπίτι του...
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 7, 2020 14:32:24 GMT 2
Ο κύβος ερρίφθη, μόνο που η ζύμη θα προετοιμαστεί από τη κυρά Σοφία. Το βράδυ που θα επιστρέψω απ΄ το γραφείο, ξεκινάει το ΣΚ, οπότε η beta θα μπει πάλι στον πάγκο. Αν όλα πάνε καλά, τα λέμε την Κυριακή το βράδυ.
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 9, 2020 22:19:33 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 9, 2020 22:24:30 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Feb 11, 2020 13:30:26 GMT 2
Φανταστική δουλειά παντού Γιώργο, η περιποίηση στις εξατμίσεις όμως μου άρεσε ιδιαίτερα!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 11, 2020 14:19:39 GMT 2
Όλα πολύ ωραία και διδακτικά Γιώργο! Όμως ενώ οι ραφές συγκόλλησης στις εξατμίσεις είναι μια χαρά, αυτή στο δοχείο λαδιού δείχνει πολύ χοντροκομμένη κι ατσούμπαλη. Για μια τέτοια συγκόλληση σε ευθεία γραμμή και σε επίπεδη επιφάνεια θα περίμενε κανείς πιο φίνα δουλειά του συγκολλητή... Υπάρχει λόγος για την επιλογή σου; Αλλιώς διορθώνεται; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 11, 2020 18:58:38 GMT 2
Αλέξ και Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για τη στήριξη. Κωνσταντίνε, ναι υπήρχε λόγος καθώς έπρεπε να καλυφτεί το σκαλοπάτι που ενώνει τα δύο μισά του δοχείου λαδιού και στη Hiro θεωρούσαν ότι θα έπαιζε το ρόλο της γραμμής συγκόλλησης. Αν το αφαιρούσα τελείως, τα δύο μισά δεν εφαρμόζουν, οπότε έπρεπε να σκρατσαριστεί το μεγαλύτερο τμήμα του δοχείου απ΄ την αρχή. Έτσι, χρησιμοποίησα πιο φαρδύ PE για το weld line, που έχει πιο έντονο texture.
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Feb 12, 2020 9:19:43 GMT 2
Καλημερα. Γινεται εντυπωσιακο το συνολο! Για τη ραφη θα συμφωνισω με τον Κωνσταντινο, φαινεται σαν να μην ειναι καλα ενσωματωμενη στο δοχειο, σαν να εχει κενο. Ισως και οι εξατμισεις λογω καψιματος να θελανε ματαρισμα. Αλλα λεπτομερειες. Καλη συνεχεια
|
|