|
Post by konstantinf on Jan 27, 2020 12:31:36 GMT 2
Παίρνει σχήμα και προϊδεάζει... Πολύ ωραία πρόοδος, καλή συνέχεια Γιώργο!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 27, 2020 14:42:54 GMT 2
Πολλή δουλειά Γιώργο και να φανταστεί κανείς ότι έχει ολοκληρωθεί το 1/3 της κατασκευής μετά από 3μηνη συστηματική και άκρως ποιοτική εργασία!
|
|
|
Post by czt on Jan 27, 2020 16:15:20 GMT 2
πολυ ωραια δουλειαα Γιωργο πιστευω οτι καθε φορα που προχωραει ολο και περισσοτερο θελω να τη βλεπω απο κοντα!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 27, 2020 17:35:27 GMT 2
γιωργο ειναι 37-38 εκατοστα χορταστικο μεγεθος κ ειναι 1/12 ...μπραβο απιστευτο το κανεις ..
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 28, 2020 8:43:17 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 28, 2020 19:09:38 GMT 2
Παίδες, ευχαριστώ για την ενθάρρυνση. Κωνσταντίνε, είναι μια μορφή ενθάρρυνσης να βλέπεις ένα αποτέλεσμα. Από την άλλη, όταν κοιτάω το κουτί με τα κομμάτια που υπολείπονται, απογοητεύομαι. Άλεξ, δεν ξέρω αν είναι το 1/3, αλλά σίγουρα προχώρησε μέχρι τώρα πιο γρήγορα από ότι περίμενα. Σίγουρα θα ανακοπεί, ο ρυθμός όταν φτάσουμε στα εξωτερικά βαψίματα και τις λεπτομέρειες που αφορούν το αμάξωμα, όπου παραδοσιακά η Hiro δίνει μπόλικο πράγμα. Έλα Κώστα, πες την αλήθεια... Δεν θες να έρθεις για τη Beta, αλλά για τα σουβλάκια και το τζατζίκι Ναι, Μιχάλη είναι μεγαλούτσικο αυτοκίνητο και με το αμάξωμα δείχνει ακόμη περισσότερο. Το λινκ με τις φώτο, απλά φανταστικό. Μάλιστα με βοήθησε να αποφασίσω για κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες που απουσιάζουν απ΄το κιτ. Να είστε καλά
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 28, 2020 20:53:57 GMT 2
ΓΙΩΡΓΟ ετσι πιστευω ειναι οι φιλοι ....οπως μας βοηθας εσυ κ μεις οπου μπορουμε θα σε βοηθαμε παντα
|
|
|
Post by czt on Jan 28, 2020 21:52:13 GMT 2
Παίδες, ευχαριστώ για την ενθάρρυνση. Κωνσταντίνε, είναι μια μορφή ενθάρρυνσης να βλέπεις ένα αποτέλεσμα. Από την άλλη, όταν κοιτάω το κουτί με τα κομμάτια που υπολείπονται, απογοητεύομαι. Άλεξ, δεν ξέρω αν είναι το 1/3, αλλά σίγουρα προχώρησε μέχρι τώρα πιο γρήγορα από ότι περίμενα. Σίγουρα θα ανακοπεί, ο ρυθμός όταν φτάσουμε στα εξωτερικά βαψίματα και τις λεπτομέρειες που αφορούν το αμάξωμα, όπου παραδοσιακά η Hiro δίνει μπόλικο πράγμα. Έλα Κώστα, πες την αλήθεια... Δεν θες να έρθεις για τη Beta, αλλά για τα σουβλάκια και το τζατζίκι Ναι, Μιχάλη είναι μεγαλούτσικο αυτοκίνητο και με το αμάξωμα δείχνει ακόμη περισσότερο. Το λινκ με τις φώτο, απλά φανταστικό. Μάλιστα με βοήθησε να αποφασίσω για κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες που απουσιάζουν απ΄το κιτ. Να είστε καλά και λιγο λουκανικο και μπριζολακι και θα καθομαι στη γωνια και θα απολαμβανω το πως δημιουργεις αχνα δε θα βγαλω
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 28, 2020 22:40:31 GMT 2
χαχαχαχα εγω θα τρωω πατατες ....κ ματι
|
|
|
Post by czt on Jan 28, 2020 23:29:44 GMT 2
χαχαχαχα εγω θα τρωω πατατες ....κ ματι γιατι διαιτα κανεις? φαε εκει κρεατακι να παρει δυναμη το ματακι και προσοχη γιατι τη χρειαζομαστε να λεπουμε δημιουργειες
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 29, 2020 3:23:40 GMT 2
oxi αγορι μου απλος εμαθα οτι τρως πολυ κ για μενα δεν θα μεινει τιποτα ...
|
|
|
Post by czt on Jan 29, 2020 14:17:42 GMT 2
oxi αγορι μου απλος εμαθα οτι τρως πολυ κ για μενα δεν θα μεινει τιποτα ... κυριος ειμαι και αυτα τα λενε οι κακες γλωσσες. σε προσκαλω για φαι εδω πανω στα βορρια μαζι με την κοπη πιτας για να με δεις ποσο κυριος ειμαι.φυσικα οτι μενει κριμα ειναι να πεταχτει!
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 29, 2020 17:36:08 GMT 2
εεεεεεε .....φυσικα εχεις κ γατακια ... κ συγνωμη κυριε γιατι οχι να κατεβαιτε εσεις αθηνα που εχουμε κ βουνο κ θαλασσα ...
|
|
|
Post by alex78 on Jan 29, 2020 17:50:37 GMT 2
Αγαπητοί φίλοι Κώστα και Μιχάλη, θα σας παρακαλέσω θερμά, ως αναγνώστης και μόνο, να μην συνεχιστεί άλλο το τρολλάρισμα του κατασκευαστικού (....και τι κατασκευαστικού, ε..... ) thread του Γιώργου. Όλα αυτά περί κοψιδιών, πανσετών, τζατζικιών κλπ νομίζω μπορούν να συζητηθούν εκτενως μέσω ΠΜ, ή ακόμα καλύτερα κατ' ιδίαν σε μια μελλοντική συνάντηση. Άφήστε που μας ανοίγετε κιόλας την όρεξη σε όλους εμάς που είμαστε σε περίοδο δίαιτας.
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 2, 2020 23:41:05 GMT 2
Το σημερινό μενού, για να μην στεναχωρήσω να φαγάνα παιδιά παραπάνω περιλαμβάνει ημιαξόνια αλά φουτζίμι, δοχεία της γιαγιάς, άξονες μετάδοσης του αγρού και φυσικά σωληνώσεις καρπάτσιο... Πάμε να τα κάνουμε πενηνταράκια Οι εργασίες ξεκίνησαν απ΄ τα ημιαξόνια, τα οποία έπρεπε να τοποθετηθούν μαζί με την ανάρτηση (βλ. προηγούμενο), αλλά το απέφυγα. Ο λόγος ήταν ότι δεν καθόταν καλά από τη μια, δεν ήθελα να επιβαρύνω με μια ακόμη παράμετρο την προσαρμογή της ανάρτησης (από όσο ξέρω δεν είμαι χταπόδι ο καψερός) και ήθελα να τα βελτιώσω από την άλλη. Έτσι ο άξονας αντικαταστάθηκε από έναν αντίστοιχο που βρίσκει κανείς στα curbside κιτ της fujimi. Η φούσκα αφού βάφτηκε προσεκτικά, βελτιώθηκε με λίγη αλουμινοταινία και παξιμάδια της top studio. Παράλληλα, έφτιαξα, έβαψα και προίκισα με τις σχετικές σωληνώσεις ένα δοχείο λίπανσης, που τοποθετείται αριστερά, στο χώρο του μοτέρ. Τα παραπάνω (ημιαξόνια - δοχείο) κολλήθηκαν στις θέσεις τους, με το σχετικό, μάλλον αναμενόμενομενο ζόρι. Στη συνέχεια πρόσθεσα τις καλωδιώσεις του συστήματος των φρένων, που απουσιάζει από το κιτ. Μια από τις εκκρεμότητες ήταν ο άξονας της μετάδοσης. Το κιτ δίνει το τμήμα από τον λεβιέ στο firewall και κάποια κομμάτια πάνω στο κιβώτιο (κι αυτά μισά, όπως θα θυμάστε από τη σχετική ενημέρωση 2 Κυριακές πριν). Το τμήμα που απουσιάζει, αφορά τη "διαδρομή" firewall-κιβώτιο φτιάχτηκε απ΄το μηδέν και κολλήθηκε στη θέση του. Φυσικά δεν ξέρω πόσο ακριβές είναι, αφού δεν υπάρχουν σχετικά refs. Έτσι αρκέστηκα σε ένα μείγμα από φώτο της πολιτικής beta και της 037. Εδώ, ανοίγω παρένθεση για να σας πω τον πόνο μου, που αφορά την εύρεση αναφορών για το αυτοκίνητο. Έχοντάς ως δεδομένο ότι το κιτ των Ιαπώνων έχει πολλές ελλείψεις σε διάφορα υποσυστήματα, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις ξεκάθαρες φώτο αναφοράς για αυτά. Και αν βρεις, είναι τμηματικές και δεν ξεκαθαρίζουν την κατάσταση, ιδίως αν είσαι στούρνος από μηχανολογικά, όπως η αφεντιά μου. Σε αυτό έχετε να προστεθεί και η απουσία ανάλογου WIP για το κιτ της Beta. Και μπορεί για κάποια κιτ των Ιαπώνων (037, S4, 956, 917, 787 κ.α.) να υπάρχουν πολλές βοηθητικές κατασκευές στο νετ, από όπου μπορείς να δανειστείς ιδέες, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Beta. Τα είπα, ξαλάφρωσα και πάμε παρακάτω. Το παρακάτω αφορά τις σωληνώσεις ψύξης - λίπανσης του κιβωτίου, που με τα κατάλληλα hose - joints και δεσίματα, προστέθηκαν για να "γεμίσουν" τον χώρο στο αριστερό μέρος της κινητήρας μονάδος. Αυτά για σήμερα, δεν είναι πολλά αφού η Beta δουλεύεται μόνο ΣΚ για χαλάρωση και διασκέδαση. Να έχετε μια καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by Sakis on Feb 3, 2020 10:40:33 GMT 2
Αν είσαι εσύ στούρνος στα μηχανολογικά ρε Γιώργο τι να πω κι εγώ μόλις πιάσω το χθεσινό project που λέγαμε; Θα ποστάρω "τοποθέτησα αυτό το κυλινδρικό εδώ, αυτο το σωληνάκι εκεί και εκείνο το ορθογώνιο παραδίπλα" κι εσείς θα τα ονοματίζετε!
Πέρα από την πλάκα, έχοντας πιάσει στα χέρια μου τα κομμάτια αυτά και έχοντας νιώσει το βάρος, τρέμει η καρδιά μου όταν σκέφτομαι κάθε φορά που χρειάζεται να το μεταχειρίζεσαι όταν ζυγίζει τόσο. Χάρμα τα ημιαξόνια, ουδεμία σχέση με την αρχική έκδοση. Ευελπιστώ να μαζέψω κι εγώ υλικό να δώσω update αυτή την εβδομάδα στην 550 GT1.
|
|