|
Post by gtziaf on Jan 18, 2020 10:22:54 GMT 2
Ε, είναι αυτό που λέμε μοντέλο από μόνο του.....!!! Να είσαι καλά, Άλεξ. Καλημέρα
|
|
|
Post by nektarios on Jan 18, 2020 16:29:08 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 18, 2020 17:55:18 GMT 2
Για τον ιμάντα το εξαντλήσατε... Τι νομίζεις ότι θα λέμε αύριο Ευχαριστώ, Νεκ
|
|
|
Post by czt on Jan 18, 2020 19:35:12 GMT 2
Τώρα εγώ τι να σχολιάσω; Για τον ιμάντα το εξαντλήσατε... Θα περιοριστώ στο να συμφωνήσω με τον Αλέξη! δλδ δεν εχεις να προσθεσεις κατι?
|
|
|
Post by czt on Jan 18, 2020 19:35:51 GMT 2
Για τον ιμάντα το εξαντλήσατε... Τι νομίζεις ότι θα λέμε αύριο Ευχαριστώ, Νεκ καλα θα λεει μονο για αυτο με το καλημερα!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 19, 2020 0:29:23 GMT 2
Η αλήθεια είναι οτι ο αριθμός στο ταμπελάκι σειράς ανάφλεξης no. 2 είναι γραμμένος λίγο έκκεντρα προς τα δεξιά, αλλά δεν ήθελα να το αναφέρω "στον αέρα" για να μην τον στεναχωρήσω. Τόσο κόπο έκανε ο άνθρωπος... Αύριο όμως θα είμαι αμείλικτος!...
|
|
|
Post by pkout on Jan 19, 2020 8:21:24 GMT 2
Κοίτα να δεις τι γίνεται τώρα!!! Οι φώτο τόσο από τα 43αρια όσο και από το 12αρι δεν δείχνουν τη διαφορά κλίμακας!!! Εξαιρετικό craftmanship
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 19, 2020 11:38:25 GMT 2
Η αλήθεια είναι οτι ο αριθμός στο ταμπελάκι σειράς ανάφλεξης no. 2 είναι γραμμένος λίγο έκκεντρα προς τα δεξιά, αλλά δεν ήθελα να το αναφέρω "στον αέρα" για να μην τον στεναχωρήσω. Τόσο κόπο έκανε ο άνθρωπος... Αύριο όμως θα είμαι αμείλικτος!... Δυστυχώς, εγώ ξέρω πόσο αμείλικτος είσαι, όταν πιάνεις μοντέλα μου στα χέρια σου Μάρτυρας (κυριολεκτικά και μεταφορικά) εκείνο το καημένο το Me109
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 19, 2020 11:41:28 GMT 2
Κοίτα να δεις τι γίνεται τώρα!!! Οι φώτο τόσο από τα 43αρια όσο και από το 12αρι δεν δείχνουν τη διαφορά κλίμακας!!! Εξαιρετικό craftmanship Θα σου τα βγάλω φώτο μαζί, να δεις εσύ Ευχαριστώ Παύλο, να είσαι καλά. Προχώρησες τίποτα απ΄ τα δικά σου;
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 19, 2020 23:04:57 GMT 2
Ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες και σας το δείχνω σήμερα, επ' ευκαιρίας της καθιερωμένης, Κυριακάτικης ενημέρωσης. Αυτό αφορά την ένωση του μοτέρ με το σασί. Πριν από αυτό, βάφτηκαν με τα γνωστά αλκλάντια τα χταπόδια της εξάτμισης και κολληθήκαν στο μπλοκ. Ταυτόχρονα, εφαρμόστηκε το airbox στην "αθέατη" πλευρά του κινητήρα και συνδέθηκαν κάποιες από τις σωληνώσεις που θα περάσουν μέσα από το τούνελ του κόκπιτ. Τα κρίσιμα, ξεκίνησαν αμέσως αφού το πάντρεμα μοτέρ και σασί μόνο απλό δεν ήταν. Τα δύο βασικά προβλήματα αφορούσαν την ακριβή θέση του μοτέρ (δεν είναι κάθετη αρά υπό γωνία στο πραγματικό) και την σταθερότητα της κόλλησης. Και στις δύο περιπτώσεις η χίρο έκανε μέτρια δουλειά, οπότε ακολουθήθηκε η εξής διαδικασία. Πρώτα κολλήθηκε το δεξί τριγωνικό μέρος του σασί, στη συνέχεια κολλήθηκε το μοτέρ με εποξική και πριν στεγνώσει μπήκε το αριστερό τριγωνικό μέρος και η μετόπη που τα ενώνει. Τέλος, με τις βίδες που δίνει το κιτ, έφερα τον κινητήρα στη θέση που θεωρούσα σωστή και τον άφησα να στεγνώσει. Τέλος καλό όλα καλά, οπότε στο επόμενο θα μπει η πίσω ανάρτηση και μετά θα μπορούμε να ξεκινήσουμε τη περαιτέρω βελτιώση του χώρου, αφού το 60% των καλωδιώσεων - σωληνώσεων δεν έχει προστεθεί ακόμη. Καλή βδομάδα, μάγκες
|
|
|
Post by czt on Jan 20, 2020 0:15:29 GMT 2
αυτα ποτε εγιναν? μιλαμε καταπληκτικο.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 20, 2020 11:58:18 GMT 2
Όσο τρώγατε, πίνατε και βάζατε σε σακούλες κομμάτια του στοκ Καλημέρα, Κωστή
|
|
|
Post by mikys2019 on Jan 20, 2020 12:45:52 GMT 2
γιωργο καλημερα ....σε παρακαλω πολυ μην ξεχασεις να βαλεις super βενζινη ...γιατι δεν θα παρει μπρος .. ..........τι να πω ...!!!!!! απιστευτος ..
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 20, 2020 13:29:00 GMT 2
Χειρουργική ακρίβεια, εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η επιφάνει των εξατμίσεων μου αρέσει πολύ! Κρίμα που δεν χρησιμοποιώ alclad...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 21, 2020 15:27:40 GMT 2
Μιχάλη και Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 26, 2020 23:22:29 GMT 2
Η σημερινή συνέχεια της Μπέτας, αφορά την προσθήκη της πίσω ανάρτησης και του υποπλαισίου που συγκρατεί το πίσω καπό. Για να γίνει αυτό προηγήθηκε ένας μεγάλος αριθμός δοκιμαστικών εφαρμογών, αφού τα κομμάτια είχαν καθαριστεί προσεκτικά. Στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν με μεταλλικούς πίρους κάποιες από τις βίδες συναρμογής των Ιαπώνων. Γενικά, ένα απ΄τα προβλήματα του engineering της Hiro, είναι ότι για να γίνει η χρήση των βιδών αυτών, μερικά κομμάτια ενώνονται αφύσικα, όπως για παράδειγμα οι άκρες του κεντρικού τμήματος που συγκρατεί τα αμορτισέρ. Αυτά κανονικά είναι χυτά αλλά για να τοποθετηθούν οι βίδες, δίνονται ξέχωρα, οπότε το πρόβλημα λύνεται με χρήση των εν λόγω πίρων. Όταν πλέον ήμουν σίγουρος ότι όλα εφαρμόζουν σωστά, ξεκίνησε το βάψιμο και η προσθήκη λεπτομέρειας, όπως βίδες, ηλεκτροσυγκολήσεις κλπ. Τα πίσω αμορτισέρ, βελτιώθηκαν με τον ίδιο τρόπο που είχα ακολουθήσει για τα μπροστά, ένα δίμηνο πριν. Στο τέλος το όλο σύστημα κολλήθηκε με εποξική δύο συστατικών στο σασί, όχι χωρίς προβλήματα, αλλά εντάξει είναι λίγο λογικό, λόγω υλικών, βάρους κλπ. Κλείνοντας πρόσθεσα, προσωρινά, το εμπρός τμήμα στο σασί. Έτσι, τρεις μήνες μετά την έναρξη των εργασιών, μπορούμε να έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι φτιάχνουμε. Αυτά για σήμερα. Καλή εβδομάδα
|
|